הרברט פון קרייאן

הרברט פון קרייאן

משהו מכם מכיר את המנצח הרברט פון קרייאן? הורדתי את כל 9 הסימפוניות של בטהובן בביצועים שלו ושל התזמורת שלו, וזה משהו מדהים חבל על הזמן!!! מומלץ בחום
 

lvb

New member
כולנו מכירים :)

הרברט פון קראיאן היה ה-מנצח המיתולוגי של התזמורת הפילהרמונית של ברלין במשך יותר מ20 שנה. אפשר לזקוף לזכותו הרבה קרדיט על היותה התזמורת שנחשבת הטובה בעולם (הוא אמנם ירש אותה כתזמורת פנטסטית אבל הוא בנה לה את המעמד הזה). מספרים עליו שכמנצח צריך הוא היה מאוד אופורטוניסט וניצל את כל ההזדמנויות שהיו לו כדי לעשות מוסיקה. בשנות ה50 הקליט עם תזמורת פילהרמוניה מלונדון, ולאח"כ מכן עבר לברלין והחזיק במשרה הנחשקת, באמצע הספיק לנהל כמה שנים את בית האופרה בעיר. יש הטוענים לעבר מפוקפק בימי הרייך השלישי ושלטונה של המפלגה הנאצית, עבר שעדיין לוט בערפל ותוכל למצוא גרסאות רבות לגבי הקשר שלו עם המפלגה. הוא מעולם לא הגיע לישראל, ובין השאר הוא גם הואשם באנטישמיות. אני מסופק בעניין הזה שכן הוא היה נשוי ליהודיה בצעירותו והופיע עם מוסיקאים יהודים. קראיאן הפך במרוצת השנים למעין סמל, קצת כמו ואגנר, למוסיקאים ששתפו פעולה עם הנאצים ועדיין יש חרם לא רשמי על הקלטותיו והן אינן משודרות ב"קול המוסיקה". קראיאן היה ידוע בקפדנותו בביצועים ובפרפקציוניזם מוחלט בעבודה עם התזמורת. המבקרים והקהל העריצו אותו, אך היו כאלה שטענו שביצועים "סטריליים", קרים וחסרי מעורבות רגשית. ההקלטה שלו לסימפוניות של בטהובן מ1963 (הוא הקליט את המכלול לפחות 4 פעמים) נחשבה (ועדיין נחשבת) לאחד משיאי ההקלטות למכלול. אני באופן אישי לא יכול לסבול את ההקלטה הזאת, ובכלל את ביצועיו למוסיקה עד התקופה הרומנטית המאוחרת (לרבות ברהמס ושומאן שזה נורא לדעתי). אם זאת יש לו הקלטה ישנה של המיסה בסי מינור של באך והמתיאוס עם התזמורת הוינאית והיא מעניינת. אני מאוד אוהב את ההקלטות שלו למוסיקה של ורדי, דבוז'אק, ריכרד שטראוס וואגנר. אני ממליץ בכל מקרה להמנע מהקלטותיו למוסיקה מאוחרת יותר מתחילת המאה העשרים כגון מאהלר, שנברג המאוחר (ליל זוך בביצועו מדהים), סטרוינסקי וברטוק. קראיאן הוא גם אלוף ההקלטות - הוא הוציא לאור יותר אלבומים מכל אמן מקליט אחר (אם כי בכמות הרפרטואר סר נוויל מרינר הקליט יותר. קראיאן הרבה להקליט הקלטות חוזרות של אותן היצירות).
 
וואאוו ווואווו איזה מידע ../images/Emo13.gif

תודה רבה לך וכל הכבוד על הסיפור המעניין
אם קארייאן היה אנטישמי אז תאמין לי שלא איכפת לי בכלל שאני צורב אותו, כי אם הוא היה אנטישמי אז אני אקח ת'ביצועים שלו בחינם, בלי לשלם!!!
 

lvb

New member
וכפי שאמרתי...

אני בספק לגבי האנטישמיות שבה מאשימים אותו. וכך או כך קראיאן מת, הכסף של ההקלטות לא מגיע אליו וכשאתה צורב דיסקים שלו זו לא גניבה ממנו כי אם מחברות התקליטים, במקרה הזה - דויטשה גרמופון.
 
בכל זאת, לדעתי יש לו ביצועים שחבל על הזמן...

ודרך אגב, היה גם פסנתרן אחד בשם קלאודיו אראו. פסנתרן מעולה שמבצע מדהים מדהים מדהים אבל מדהים את כל ה-32 סונטות לפסנתר של בטהובן. גם את זה הורדתי וזה אחלה ביצועים!!! מומלץ בשיא החום
 

GustavM

New member
"פסנתרן אחד בשם קלאודיו אראו"

הוא ידוע כמעט כמו קאראיאן.... אני חושב שהוא אפילו מופיע בספר השיאים של גינס בתור הפסנתרן בעל הרפרטואר הרחב ביותר אי פעם....
 

הקיזומ

New member
הביצועים של אראו ל.... הם הטובים ביותר לדעתי

הכוונה היא לקונצ' החמישי (לפסנתר) של בטהובן וככל הנראה גם לרביעי. את קונצ' 1 ו- 2 אני מכיר בינתיים רק בביצוע של אראו והם נשמעים נפלא (למרות האופי המאד שונה).
 

lvb

New member
:)

גם אראו הוא אחד הפסנתרנים החשובים במאה העשרים. אני מאוד אוהב את הקונצ'רטי של בטהובן בנגינתו, גם של ברהמס, גם יצירות שופן ושומאן. אבל דווקא את הסונטות של בטהובן ששמעתי (לא כולן) ממש לא אהבתי.
 

GustavM

New member
מי זה לעזאזל בירנבאום? ../images/Emo3.gif

כדאי מאוד ששמות של אמנים ידועים כמו דניאל בארנבוים ייכתבו בלי שגיאות מביכות שכאלו :)
 

cut2

New member
זו לא קטנוניות...

שמעתי פה ושם אנשים שהוגים 'בירנבוים' ('בירנבאום' קצת פחות נפוץ אולי, אבל זה דומה) - זה כנראה השתרש פה כי זה נשמע קצת יותר מוכר ועברי/יהודי. בכל מקרה, שם מדוייק זה דבר חשוב. אני לדוגמא מתחרפן שמאייתים את שם המשפחה שלי 'לוי' במקום 'לביא'.
 

L m a o

New member
../images/Emo45.gif

לכל מקום שאני הולך אומרים וכותבים 'אביגדור' במקום 'אביגור'.
 

ItsikH

Member
יש בירנבאום ויש ברנבוים אבל אין בירנבוים. לא שאני מכיר, אין שם כזה. ומבטאים הֵימן במלרע וביוד אחת ולא כמו שמשבשים את שמי תמיד - הָיימן במלעייל.
 
תאמין לי שאני כבר לא...

תאמין לי שאני כבר לא יודע מה להגיד בקשר לזה... יש כאלה שכותבים את זה "בארנבוים", ויש כאלה שכותבים את זה "בירנבאום", ולפעמים כשהייתי רואה הופעות שלו, בחלק מההופעות היו אומרים "בארנבוים" ובחלק מהם היו אומרים "בירנבאום".
 

jonbaum

New member
זהו אותו השם בדיוק

שהוא אגב השם שלי במקור גם (האבא של סבא שלי קיצר אותו ל-Baum כשהיא היגר לאנגליה בסוף המאה ה-19) הכתיב המקורי הוא Birnbaum עם שתי נקודות מעל ה-u מה שעושה את ההגייה Birnboim (אגב המשמעות היא "עץ אגס" כאשר משפחתו של "ה"הברנבוים הגיעה לארגנטינה הם כנראה שינו את הכתיב בכדי שהאנשים שם יידעו איך לבטא את השם.
 

Petrus

New member
רגע של גרמנית

Birnbaum בגרמנית הוא עץ אגס, אין במילה ä ובטח שלא ü. זה נכון שאם היה כתוב Bäum היו קוראים "בוים", אבל אין כזו מילה, מה שכן יש זה Bäume (צורת הרבים של Baum). אם כן, ההגייה בוים היא למעשה המילה ביידיש לעץ. אינני יודע איך נכנס השיבוש מ-בירן ל-בארן.
 

jonbaum

New member
באמת התכוונתי שהאומלאוט בא על ה-A

אבל אם אתה אומר שלא משנים את ההגיה כאשר המילה עץ באה בסמיכות עם המילה אגס, אז זה כנראה שריד של הגרמנית של פעם (כלומר יידיש של היום). למשל, כאשר שרים קנטטות של באך, הרבה פעמים מבטאים את המילה Glauben כ-gloyben כלומר עם אומלאוט על הa כי כך כנראה ביטאו את המילה אז (כמו ביידיש כיום)
 
למעלה