הרגלי אכילה

EdisonGirl

New member
הרגלי אכילה

אני מנסה להבין אם כולם גרועים בזה כמוני..
אז לכל אחד מאיתנו יש את העיסוקים שלו- אם זה עבודה או לימודים.. בכל אופן, רובנו לא יושבים בבית ויכולים לאכול כל היום, ורובנו גם לא שפים, שאוכל זה מה שהם עושים למחייתם.. אז כמה אתם אוכלים כל יום? מה אתם אוכלים? מכינים אוכל או רק מזמינים? מתי מוצאים זמן לבשל ולאפות? איך זה מתנהל אצלכם.. ספרו על איזה יום ממוצע מבחינה "אכילתית"...

אוכל יותר מדי פיתות...

קוטג', חמאה, גבינת שמנת, שוקולד, מוצרלה, שניצלים, קבבים... פסטה עם עגבניות וגבינה צהובה. אורז פרסי. אומלט. דייסה. זה בערך מקיף 90% ממה שאני אוכל?
צריך להכניס יותר ירקות לתפריט. היתה תקופה שאכלתי שניצל וצ'יפס בקמפוס... עכשיו משתדל להמנע משמן...

EdisonGirl

New member
חחחח משתדל להימנע משמן..

לפחות חצי מהרשימה שלך היא שומנים, ולא בהכרח הטובים שבהם. לא שהרשימה שלי נראית טוב יותר
התגרתי לכתוב גם כן את הרשימה שלי... אני אעבוד על זה יותר מאוחר ;)

EdisonGirl

New member
שנדבר על זה?!

אני ערפד באופן רשמי! יצא לי ויטמין די 7!!! בבדיקות דם אחרונות, כשהנורמה עומדת איפושהו בין 20 ל- 100 הרחוקים, ושלא תגיד שאני לא יוצאת מהבית, אני פאקינג זונת לימודים ועבודה!

EdisonGirl

New member
חחחחחח יאמי.. אני יכולה להבין למה ערפדים כמונ

יתפתו לה.. רר.

יש לי הרגלי אכילה מעולים

האמת שהמון זמן הם היו גרועים ברמות (אוכל רע, לא בריא, כמויות, אכילה לא מסודרת, התקפי אכילה, וכו') אבל כבר כמה שנים שאני עובדת על שינוי ועכשיו סופסוף אני יכולה לומר שהרגלי האכילה שלי מצוינים, וזה ניכר בכל התחומים (מראה, אנרגיות, אנרגיות חיוביות, ספורט... הכל מגיע מזה!) אז ככה. קודם כל שאני משתדלת לבשל בעצמי כמה שיותר. מוצאת את הזמן פעם בכמה ימים לבשל לכמה ימים הבאים. יש לי גם אוכל קפוא מאימא שלי ואימא של בן זוגי שעוזר עם הזמן (בעיקר בשרים בשביל החצי הקרניבורי של הבית...) אבל בעיקר אני מבשלת. לעיתים רחוקות אוכלת בחוץ, וגם זה בדרך כלל בהקשר חברתי או כי ממש בא לי לצאת, ולא כי אין מה לאכול בבית. לאפות אני אופה כל יום שישי, פשוט כי זו תרפיה וזה כיף לי. אני מבשלת בריא - רק דברים מלאים (אורז מלא, פסטה מלאה, אופה לחם מלא, קוסקוס מלא, אם אני אופה פשטידה זה עם קמח מלא וכו'. רק עוגות וממתקים אני אופה מדברים לא בריאים, כי צריך גם להנות בחיים!), תמיד משלבת גם איזה ירקות טריים או מבושלים או אפויים או מאודים, וכו'. בעיקרון אני שלושת רבעי טבעונית, אז אני לא אוכלת בשר (נראה מה יגידו בבדיקת הדם הבאה שלי...) בכלל ומגבילה מוצרים מן החי. אני אוכלת המון טופו, מכינה לי אותו במגוון דרכים שיהיה טעים ויספק ערכים חשובים, בדרך כלל מעדיפה לאפות או לאדות ולא לטגן. יום אכילה נורמלי נראה אצלי כך: לארוחת בוקר פרוסת לחם מלא עם איזה ממרח (אבוקדו, טחינה גולמית, גבינת סויה או משהו כזה) עם קפה ביניים פרי צהרים - טופו, כמות גדולה של ירקות, מעט פחמימה, עדיף מורכבת (מלאה) ביניים - פרי או מעדן, או פריכיות אורז מלא עם ריבה ערב - סלט ענקי שאני חותכת טרי כל ערב, מכל הירקות שיש לי בבית, עם אגוזים וזרעי פשתן טחונים. משלבת גם שתייה של המון מים ותה ירוק (הכי ירוק שיש... ישר מהגינה של ההורים במושב!
). לאחרונה התחלתי לשלב גם ספורט וזה עוזר לשלוט ברעב, שלא לדבר על קילוגרמים שנעלמים.

אה ו..

כמובן שיש נפילות, יש לי פעמים של זלילה או ימים שאני רעבה יותר, ואז אני מוסיפה כל מיני נשנושים. אבל הכי חשוב לזכור שמותר גם לחרוג, העיקר שחוזרים אח"כ לשגרה של אכילה נכונה. כמובן שאפשר גם ממתקים ודברים, אבל הכל במידה! זה לדעתי הסוד. לאכול מכל מה שרוצים וליהנות מהאוכל, אבל במידה. זה הכל.

go ask alice

New member
וואו רספקט.

נשמע שאת נמצאת במצב ממש מאוזן, מצד אחד אוכלת טוב ומה שצריך, מצד שני גם יודעת להנות ממתוק. אני כל כך מקנאה בספורט :) מתגעגעת לזה..... בהצלחה בהמשך. כל הכבוד על ההחלטה לשנות.

תודה על הפרגון

כן, סופסוף אני במצב מאוזן. לקח המון זמן להגיע לזה, המון ניסיונות וכשלונות. למה את לא עושה ספורט אם את מתגעגעת לזה? רק עכשיו, אחרי שהתחמקתי מספורט כל חיי, אבל כבר כמה חודשים שאני מתעמלת בקביעות, אני פשוט לא יכולה בלי. לא הבנתי מה אני מפסידה, ראיתי את זה כעינוי ולא כמשהו כל כך טוב ומועיל. גם ההחלטה לשנות הרגלי אכילה באה מאותו מקום - חשבתי שלאכול בריא ונכון זה עינוי, עד שהבנתי שמה שאני עושה לעצמי הוא העינוי הכי גדול שאפשר. הכל תלוי בגישה!

yatusha

New member
אולי תפתרי לי את הבעיה

איפה מחביאים טופו בסופרים? (במקרר?) ואיך זה נראה? מזמן רציתי להכין בבית ואני אף פעם לא מוצאת...

בדרך כלל במוצרי החלב

אבל פשוט עדיף לשאול בקופה הראשית. כמובן שאפשר לקפוץ לעדן מרקט ומקומות דומים, שם יש מבחר גדול יותר. גם סייטן. אפשר גם להזמין דרך האינטרנט ומשלוח לבית.

כמו שאדם ענה לך

לא בכל הסופרים מצאתי, אבל ברובם הגדול זה נמצא במקרר ליד הגבינות. זה מופיע בדרך כלל כגוש מרובע לבן בתוך אריזת ואקום. אני קונה את של משק צוריאל שהוא הכי טעים לי (אני מחולות הטופו הקיצוניות, יכולה לאכול אותו "חי" בסלט או בסנדוויץ' ולכן חשוב לי שהוא יהיה טעים). זה נמצא בדרך כלל ליד הגבינות של משק צוריאל או באזור חלב הסויה, במקררים. אפשר גם ללכת לחנויות טבע ולקנות שם.

EdisonGirl

New member
איזה יופי!!

אני משתוקקת להגיע לרמה כזו של שליטה! אני בעייתית למדיי..
איך הצלחת להתמודד עם הכניסה הזו למסגרת, מבחינה פסיכולוגית?

כמו שאמרתי, מדובר בתהליך הדרגתי

זה לא שיום אחד קמתי בבוקר, זרקתי את כל הג'אנק והתחלתי לחיות בריא. שלא לדבר על ההתעמלות, שזה היה הדבר שהכי התחמקתי ממנו. התחלתי כל פעם בשינוי קטן, כי כמו שאת אומרת פסיכולוגית היה לי קשה לחשוב על "הנה אני הולכת לשנות את כל החיים שלי". זה מפחיד. השינוי העיקרי התחולל אחרי בדיקת דם די גרועה, שגרמה לי להבין שאם אני לא אעשה שינוי באורח החיים שלי אני אהפוך לאדם חולה, והיה לי (ועדיין) מאוד חשוב להיות בריאה. כמובן שנוסף לזה תסכול יומיומי של בגדים שאני לא אוהבת, תחושה מגעילה, הערות (נניח, החלטתי שנמאס לי שכל פעם שאני מגיעה לרופא שלי, אפילו עם תלונה על כאב גרון, המשפט הראשון הוא שאני צריכה לרדת במשקל) ובעיקר בעיקר התחושה הרעה שלי כלפי עצמי. גם אז ידעתי שאני אדם טוב, חכמה, מצחיקה, וכו', וכל מה שהפריע לי בעצמי היה המשקל. אז החלטתי לשנות. יש לי מחברת שאני כותבת בה כל מיני מחשבות, רעיונות, ומטרות. אז הגדרתי לי את זה כמטרה, ואני נעזרת בכתיבה כדי לעודד את עצמי. קראתי הרבה על תזונה נכונה, ועשיתי הרבה נסיונות במטבח וגיליתי שאפשר לבשל גם בריא וגם טעים, ואני כל כך נהנית מהתהליך שאני לא מבינה מה גרם לי לפחד מזה כל כך הרבה זמן.

למעלה