הרגלי אכילה

eietmo

New member
טוב

חמאה טבעונית אני קונה (קנדה
) אבל הנה כמה רעיונות: http://www.vegansociety.org.za/forum/3-recipes/2034-vegan-butter-recipes.html קוסקוס: יש 2 דרכים לעשות את זה. אם את רוצה טעם של קוקוס תכיני את הקוסקוס לפי ההוראות ( כמות שווה של מים חמים וקוסקוס. לכסות ל5 דקות ולערבב עם מזלג). ותוסיפי חלב קוקוס (אני מוסיפה לפי העין, בערך רבע פחית). ממליצה על אחד שיש לו מעט שומן כי אז הוא פחות מתוק. לערבב שוב (זה צריך להיות דיי לח) ולאכול. את יכולה להוסיף צימוקים וחתיכות קוקוס בזמן הזה. הדרך שאני אוהבת (ואחותי ממש אוהבת...) לקחת חצי פחית חלב קוקוס מעורבבת היטב (אחרת תקבלי בעיקר שומנים מהלמעלה), להוסיף מלח ולחמם. כשזה חם להוסיף חצי כוס קוסקוס, לכסות ולהכין כרגיל. אחרי 5 דקות יש לך את הקוסקוס הכי טעים בעולם....ואין לו טעם של קוקוס. איליה מכין את הטופו עם השמרי בירה, אז אבקש ממנו לכתוב מתכון. אבל זה על אחריותך בלבד....את הולכת להתמכר.
 

faland

New member
טופו מצופה בשמריי בירה

זה מתכון ממש ממש פשוט אבל הוא לוקח מלא זמן בתנור: אז, בקערה, תערבבי אריזה של טופו (פה זה 450 גרם- אם שלך קטנים יותר אז תקטיני את שאר הכמויות בהתאם) עם רבע כוס שמן זית, חצי כוס שמריי בירה, רבע כוס סולת או קמח (קמח יגרום לזה להיראות טוב יותר בסוף אבל הסולת עם מרקם נעים יותר) ותבלינים. אני בדרך כלל מוסיף 2 כפיות מלח,חצי כפית מרווה וטיפה פלפל,אה ותמיד טוב לסחוט לשם טיפה לימון. עם מזלג את טוחנת הכל ביחד.התערובת צריכה להיות טיפה נוזלית, אז אם צריך מוסיפים עוד שמן זית או קמח\סולת. צריך להכין מעיין קציצות עם התערובת ולבשל את זה בתנור על 400 מעלות פרנהייט (שהם משתמשיםפה לתנורים- זה 205 מעלות צלסיויס) עד שזה פריך וחום בהיר. בערך 40 דקות. אחריי שהצד העליון נראה בערך מוכן והקציצה לא מתפרקת בכזאת קלות,צריך להפוך אותה לצד השני כדיי שהיא תתבשל באופן שווה. את התוצאה אפשר לאכול כמו שהיא או לשים בסנדוויץ'
 
הכנתי הרגע את הקציצות!

בא לי לבכות מרוב שטעים לי!!! תודה רבה! עוד מתכון נהדר לאוסף. המון תודה! תמסור גם לחברתך המקסימה :)
 

kotej22

New member
2????

מצאת עבודה בתחום בסוף? להעלות 4 קילו רק מלאכול דשא..... וואו
 

eietmo

New member
הרבה דשא!

לא, סתם. זה כי נהגתי לאכול איזה 2 עוגות בשבוע...
 

Purple Mushroom

New member
רוב הזמן אני שותה (שוטה):)...

אז ככה: יום נורמלי אצלי (בימים האחרונים) , זה, שאני קם בצהריים\אחרי הצהריים, בין 12:00 ל 16:00, מכין קפה
, וכוס מים מהברז, + מעדן הגולן וניל, שזה ארוחת בוקר אצלי. בדרך כלל, אני מפספס את ארוחת הצהריים, אבל אתמול אכלתי, אוכל ארוחות צהריים טובות ובריאות, שאמא שלי מבשלת לי לכל השבוע בימי שישי )(ומוצ"ש אני סוחב , לוקח ממנה מרמת אביב גימל), ובדרך שותה מים, כשאני בדרכים (כמעט כל יום יוצא מהבית, אם לעבודה, ואם לפעילות), בתיק, סוחב בקבוק מים, ואוכל סנביץ' טעים, שגם אמא שלי מכינה לי אחת לשבוע, יותר מידי סנדביצ'ים. כשאני חוזר הביתה (בסביבות חצות), מאז שהגעתי לכאן, לכפר שלם, אני יושב מול הטלויזיה, עם שוקו-קפה
+
ואוכל דנונה, או אוכל את עוגת השוקולד, שקניתי במגה ביום שני. זה בערך. בין היתר, אוכל חטיפים,אוכל כל מיני דברים שמציעים לי, שקונים לי, כמו ביום שני בלילה בתל אביב, פיצה
ומיץ תפוזים
...
 

irreplacable

New member
לי דווקא יש הרגלים טובים

משתדלת לאכול כל יום ירקות ופירות.. בבוקר אני אוכלת יוגורט 0% עם קורנפלקס, בצהרים ארוחה חמה גדולה (ואם אין אז אני אוכל את הארוחה החמה בערב) ובערב סלט גדול עם לחם קל. לפעמים יש לי חטאים של שוקולד או בורקסים אבל אם כן- זה בד"כ בכמות קטנה ולא במקום האוכל הבריא אלא בנוסף לאוכל הבריא.. ואם אני יוצאת ליום עבודה\סידורים ארוך אני אכין לעצמי משהו בריא לאכול כדי שלא אתפתה לדפוק שווארמה או פיצה.. מדי פעם אני אוכלת במסעדות ששם אני לא דופקת חשבון על הקלוריות.. לא מבשלת ולא אופה(בשביל מה קיימת אמא?
)
 

raptor89

New member
מטבח צבאי...

אין יותר מידי אפשרויות וגיוון
כשאפשר ויש מספיק אנשים וזמן, אז יוצאים לאכול בחוץ
 
עצור! חפירה בדרך....

אצלי זה ממש מסובך, אני הולכת לדיאטנית בגלל זה,אבל נראה לי למרות שיש שיפור,עדיין מסובך... מכיוון שאני מתעוררת יחסית מאוחר, כשאני לא לומדת וכשאין לי בשביל מה לקום (אני לאחרונה מנסה לשים לי שעון מעורר לשבע-שמונה בבוקר בשביל שאני אפתר מהמחלה הזאת שיש לי "עודף שינה", אז ארוחת בוקר אני לא אוכלת (כבר נקודה שחורה!). ממשיכים את היום, ללימודים אני או לוקחת לעצמי אוכל מהבית וזה בדרך כלל פסטה (כמה פסטה בן אדם יכול לאכול?!?!?!?!) בשבועיים האחרונים, אכלתי פעמיים בשבוע פסטה! (בימים של הלימודים כמובן)..כשאני הולכת ללימודים אני גם אוכלת משהו קטן בבוקר (חטיף דגנים,קוראסון קטן (אם אחת הבנות הביאו קופסת מאפים,לפעמים מישיהי מביאה :) ).. לעבודה אני משתדלת גם להביא מהבית,אבל זה לא תמיד קורה. וברוב המקרים יוצא שאני קונה, מה אני קונה? פעם היתי קונה בורקסים היום אני משתדלת להפסיק, אני קונה מנה קטנה של החטיפי עוף שיש במקדונלדס, עם ציפס קטן או נודלס עוף (של המנה חמה) הקיצר לא בריא תעשייתי,וג'אנק פוד. ממשיכים את היום,אני הולכת לסטודיו סי אחרי העבודה (אם זה היום זה סטודיו סי) מתאמנת מורידה את מה שנכנס בכושר חוזרת הביתה אוכלת סלט וחביתה ,ולפעמים את מה שאמא בישלה.. לסיכומו של עניין-עדיף ימי לימודים מבחינת אוכל אצלי, כי אילו הימים הבאמת מסודרים,כל השאר בלאגן!!!!!
 
למעלה