הרגלי תזונה

Blue Potion

New member
הרגלי תזונה

תגידו, אתם משתדלים לאכול בריא? או דוחפים לפה מה שיש במקרר באותו הרגע?
האם אתם מרבים לאכול ג'אנק פוד?
האם אתם לא מתעצלים להכין לעצמכם סלט?

אני שונאת להתעסק עם אוכל. שונאת להכין לעצמי. ולרוב, גם אין לי זמן מיותר לעמוד במטבח ולבשל.
לצערי, ירשתי את התכונה הזו מאמא שלי - וגם היא לא אוהבת לבשל. ככה שאם אני רעבה, אני נאלצת להכין לעצמי, כי בדרך כלל אין אוכל מוכן במקרר.
אני אומנם מנסה לשלב, חותכת ירקות, אוכלת לחם מלא, ביצים וכו'.
אבל לפעמים אין כוח/זמן להתעסק עם זה, ואם יש פיצה קפואה במקפיא - מה טוב.

אז איך הרגלי האכילה שלכם?

raptor89

New member
משתדלים לאכול בריא

אין לי משהו נגד ג'אנק פוד, אולי חוץ מכסף להוציא עליו

אבל בכל מקרה לא הייתי מרבה לאכול אותו. פעם בכמה זמן זה סבבה מבחינתי.
אנחנו לרוב מבשלים לעצמנו וכמט תמיד יהיה בארוחה לפחות סלט אחד.

אגב, לפני שנה כשרק עברנו לירושלים החלטנו שאנחנו לא מכניסים ארוחות קפואות הביתה, ובינתיים אנחנו עומדים בזה יפה מאוד. (חוץ מאוכל שההורים של אחד מאיתנו הכינו ואנחנו מקפיאים, אבל זה לא נחשב).

נכון שמבאס לפעמים לעזוב הכל ולהקדיש זמן להכנת אוכל, אבל זה נחמד וטעים יותר.

ובמקרה שממש בא לנשנש משהו אבל אין כלום מוכן במקרר או כוח להכין משהו - בשביל זה יש פירות.

BloodyRose

New member
לי גם ככה יש תפריט די מצומצם

גם צמחונית וגם יש לי טעם סלקטיבי הרבה יותר מדי, אז גם ככה התפריט שלי סופר מצומצם.

אני לא אוהבת לבשל, בטח ובטח שלא לעצמי. מסתפקת באורז/פסטה/מלוואח/סלט - כשיש לי כח. כשאין לי - פיצות קפואות, שניצל תירס, טוסט וכו'.
גם אמא שלי לא מבשלת ואני גם ככה לא אוהבת לחמם אוכל מוכן שהיה במקרר, אז גם בשבילי זו לא אופציה

הבעיה אצלי היא שונה - בגלל שאני לא אוכלת הרבה בבית, כל מה שיכול להתקלקל - מתקלקל. גם כשאני קונה ירקות ומבטיחה לעצמי שאני אוכל בבית ואכין סלטים, בסופו של דבר, הרוב הולך לפח. אני משתדלת לקנות כמויות קטנות, אבל גם אז לרוב הירקות האחרונים מוצאים את דרכם לפח...
בגלל זה לרוב יוצא שיש שבוע שלם שבו אני אוכלת בבית סלטים, ועוד שבועיים-שלושה שאני מתעצלת לעשות קניות ואוכלת בזמן הזה רק דברים קפואים למיניהם.

במהלך השבוע אני אוכלת כמעט לרוב רק בעבודה (בצהריים אני מזמינה, בערב מזמינים הזמנה מרוכזת לכל העובדים שנשארים עד מאוחר, ואז יש לי פחות שליטה על מה אוכלים), ובסופ"ש אני אוכלת לפחות פעם אחת ארוחת ערב עם המשפחה. באמצע שבוע יוצא לי לצאת לאכול בחוץ פעם-פעמיים (אם לא הייתי בעבודה עד מאוחר), ככה שאני באמת לא אוכלת הרבה בבית, מה שאומר שלרוב אני באמת מסתפקת באוכל קפוא.

הבנזוג די מתחרפן מזה שאין אצלי אוכל (הוא מהנהנים לבשל ועוד יותר נהנים לאכול), אבל הוא כבר השלים את זה שאם הוא אצלי, או שהוא אוכל בחוץ לפני שהוא מגיע, או שאנחנו יוצאים לאכול בחוץ. כשאנחנו אצלו הוא מפצה על זה בארוחות סופר מושקעות.

Purple Mushroom

New member
כתוב בכרטיס שאת בת 91.

האם זה נכון? או שאת בת 20 פלוס (נניח פחות מ30?)

משתדלת

אני אוכלת הרבה יותר בריא מבעלי, אבל גם הוא משתדל.
יש כמה עקרונות מפתח שעל פיהם אני נוהגת... אבל אי אפשר להגיד שבאדיקות.
אני מקפידה על תזונה דלת פחמימות בגלל שאני חולת סכרת נעורים ויש דברים שאני משתדלת לצמצם בהם במידת האפשר (סוכרים, פירות, דגנים, קטניות וכו'...)
אם אני כבר אוכלת דגנים, אז מעט מאוד- ומלאים.

אני משלבת ירקות בכל ארוחה, אפילו אם זה סתם ירק אחד ששלפתי באקראי מהמקרר... מלפפון או פלפל או משהו כזה... שאני חותכת ומניחה לצד האוכל. אם יש לי אנרגיות לחתוך סלט אז אני בכלל מרוצה מעצמי, וזה דווקא קורה לעיתים יותר ויותר קרובות...

מעבר לזה אני חוטאת בג'אנק, אוכלת די הרבה שומנים בתכלס... אני צריכה לחזור לצמצם גם בזה.
לא אוהבת לבשל, מבשלת בהעדר ברירה אחרת, כי אני רוצה לדעת בדיוק כמה מנות פחמימה אני צורכת אחרת הכל מסתבך לי... אבל גם אוכלת בחוץ מדי פעם.
אבל אם אני סוקרת את רוב הארוחות שלי- אז רובן מורכבות מדג/חזה עוף בתנור/על מחבת פסים וירקות מאודים או טריים.... בסה"כ נראה לי שהתזונה שלי בריאה יותר משל רוב האנשים, אבל יש מקום לשיפור.

Puskas

New member
האמת שיש לי חרא הרגלים

אני לא אוכל ג'אנק פוד כי מקדונלדס ושווארמה לא עושים לי את זה אבל אני כן מנשנש המון בבית.. כל שנייה טיול למקרר או לארון ומוריד איזה שוקולד או פרי או כריך עם משהו או סתם חתיכת סלמי בלי כלום חח.. אוהב לזלול האמת :)
סלט אני מכין לעצמי הרבה, לא מתעצל ואפילו משדרג אותו עם חומץ תפוחים (מאוד מומלץ גם כי זה טעים וגם בריא מאוד).
מבשל הרבה פסטות, שקשוקה, לזניה, חזה עוף, אורז, פתיתים.. לא מתעצל לבשל בדר"כ אבל מעדיף כשיש כבר אוכל מוכן בבית :)
אצלנו גם לא קונים קפואים (עוף טוב, מעדנות וכו') אז זה או לבשל או לאכול משהו שאחר בישל אבל בכל מקרה אוכל חם בצהריים.

einat162

New member
האמת שבחודשים האחרונים שיפרתי את שלי

אבל בגדול אני אוכלת-כל

לחתוך סלט בעבודה זה פתרון מעולה עבורי, כי אני לא מאלה ש"מנשנשות" גזר או מלפפון חתוך (בייגל'ה בשבילי זה נשנוש....). זה גם לא משהו שצריך לבשל
(המקסימום שאני משקיעה זה להביא מהבית גם כמה ביצים קשות).
בכל מקרה, בשנה האחרונה דברים השתנו מבחינת העבודה אז אני יכולה לקחת הפסקת צהריים כמו בנאדם (ובלי שאני יודעת שמישהי מחליפה אותי, זה לא "עומד לי על הראש"). אני מעדיפה לקחת אותה כמה שיותר מאוחר, כי אז המטבח לא מפוצץ אצלנו.

ג'אנק פוד - אני והוא חברים טובים.
אין לי בעיה לאכול המבורגר+צ'יפס מידי פעם- אבל אני נוטה יותר ללאפה ופיצה. גם מנות חמות נחשבות לג'אנק פוד, לא? (איטריות מוכנות) - אז גם כאלו.
אגב, אני מהמוזרים שמזמינים המבורגר+ צ'יפס עם דיאט קולה (אני לוקחת שתייה קלה כלשהי רק אם זה במסגרת דיל של החבילה- בעקרון אני מעדיפה מים, מהברז, אבל אני לא אקח מים מינרליים למשל).

einat162

New member
לא בטוחה לגבי היותר טעים- אבל

אני בהחלט נהנית יותר לצרוך סוכר מזוקק בגלידה מאשר בשתייה (ואני לא מאלו שסולדים מדיאט).

במשקאות הדיאט אין סוכר מזוקק יש סוכרלוז ואספרטיים ואסוספלם קיי שהם כימיקלים מסוכנים שמצטברים לאט לאט בכבד והורסים אותו ומי ששותה יותר מכמות של פחית ביום מסתכן בהרס עצמי של איברים פנימיים שלא ניתן לשקם\להחליף בקלות ...

אם אין לך בעיות של סוכרת וכיו"ב אז עדיף לך לשתות משקאות ממותקים רגילים או לוותר ולשתות רק מים.

einat162

New member
לא הבנת נכון -

אני מעדיפה לצרוך את הסוכר המזוקק שלי בגלידה מאשר בשתייה (שתייה רגילה, ואין לי בעיה לשתות דיאט בגלל שאני לא סולדת מהטעם). הכוונה שלי היא להימנע משתיה סוכרית- כי זה ספציפית לא חסר לי.

בד"כ כשאני קונה אוכל בחוץ (ויוצא לי בעיקר בעבודה, למרות שאני מביאה מהבית בד"כ) אז אני מעדיפה לקנות רק את האוכל ולשתות מים שיש לי במשרד (גם על גרסת הדיאט אני לרוב מוותרת- אלא אם זה במסגרת דיל ארוחה עסקית).
כלומר יוצא לי לשתות משקה דיאט ברמה של כוס בשבוע-שבועיים.
ידוע שהממתיקים המלאכותיים לא בריאים- אבל בכמות הזאת זה לא נורא.

Optimistic Girl

New member
ויותר מסוכן

ראי בגוגל ממתיקים מלאכותיים והשפעתם על בריאות
כבר היום מחקרים מפחידים בנושא..

togi12

New member
אני אוכלת בריא!

מלבד זה שסלט הרבה יותר טעים לי מ, למשל, פיצה או שניצל תירס, החיתוך גורם לי להתגרות עוד יותר וכשהוא מוכן אני מתסערת עליו ומחסלת הכל תוך חמש דקות.

אני אוכלת המון דגנים וקטניות (דגן מלא לרוב), כמעט בכלל אוכל תעשייתי, המון פירות וירקות- למשל בבוקר אני מכינה לי שייק ירוק.. לוקח 5 דקות להכין (וחצי שעה לשתות, אבל זה כבר עניין אחר :p) בצהריים, מנת פחמימות- חלבון, נגיד, אורז עם שעועית, מג'דרה, קינואה עם קציצות ירק...
ארוחת ערב זה כבר קצת שונה, כי זה אחרי יום ארוך. אז אם אני עייפה זה יהיה טוסט נחמד או משהו קליל הכנה, ואם אני אחרי חדר כושר, אז אני מלאת מרץ וחותכת לי סלט ענק וסקסי (הסלט של אתמול הכיל חסה, מלפפון, עגבניה, גמבה ב2 צבעים, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, בצל סגול, ולפעמים אני מוסיפה תפוח ירוק/חמוציות/אגוזי מלך אם בא לי לגוון :)

חפרתי,א בל אני ממש גאה בעצמי שאני אוכלת בריא!

ואגב, אני גם לא אוכלת בשר, עוף וביצים, וצורכת מעט מאוד מוצרי חלב (רק גבנצ).

Blue Potion

New member
מה זה שייק ירוק?

זה נשמע כאילו את שמה שם מלפונים ופלטרוזיליה ושותה את זה חח...

מעריצה אותך. גם לי הייתה תקופה סוג-של טבעונית

togi12

New member
שייק ירוק

זה עלים ירוקים בנפח של 60% ופירות 40%.
היום נגיד היה אחד מוצלח במיוחד שכלל חסה, פטרוזיליה, נענע, ענבים ירוקים ומנגו אחד. וזרעי צ'יה. \

ואין צורך להעריץ :) יש צורך לא לאכול חיות!
ובכלל מוצרים מן החי זה לא בריא, זה עושה את הגוף שלנו חומצי כשהוא אמור להיות בסיסי ואז מתחילים בלגנים.

Blue Potion

New member
חח האמת שאני מופתעת

שזה כמו שחשבתי שזה

נשמע מיוחד. אולי אני אבדוק את הטעם בזהדמנות חח.

האמת שתקופת הטבעונות שלי הייתה יותר בגלל הפן הבריאותי ופחות בגלל הפן המוסרי... בגלל זה היא הסתיימה כ"כ מהר

למעלה