הרגלי תזונה

Optimistic Girl

New member
שאלה

למה כתבת שלוקח לשתות אותו חצי שעה?
האם את קונה ירק אורגני?
אחרי הריסוסים של היום אני מפחדת להתקרב לירק בכלל...

togi12

New member
תשובות :)

לוקח זמן לשתות אותו- כי מדובר בעצם במסה די רצינית של ירקות ופירות. תחשבי שבבת אחת את אוכלת כמה עלי חסה, מנגו שלם ועוד 2 פירות אחרים. ההבדל הוא שהם טחונים אז הנפח נדחס לכמות קטנה... עדיף לשתות לאט כדי לאפשר לקיבה להתמודד עם המסה הזאת שמגיעה בבת אחת.

ואני לא קונה אורגני מסיבות כלכליות. אני שוטפת הכל היטב, אבל קצת כימיקלים לא ימנעו ממני לקבל תזונה הרבה יותר בריאה (הרע במיעוטו- מעדיפה ריסוסים על פירות מאשר שומנים, חלבונים ופחמימות לא רצויים מאוכל שהוא לא ירקות).

Optimistic Girl

New member
תודה על התושבות!

את באמת בת 22? את מגניבה את... בגילך להתחיל עם תזונה בריאה
מעריצה אותך

איך התחלת עם זה?
האם הורים/חברים דחפו אותך לזה?

אצלי אמא שלי דחפה במשך שניםםם
עד שעכשיו הבנתי מה בריא לי ומה לא..
והתחלתי לאט לאט להשתנות בקטע הזה
מגיל קטן אצלנו לא אוכלים בוקרס וכל דבר ממרגרינה.. ואחכ כל השאר

togi12

New member
חחח, אני באמת בת 22:p

האמת שעוד מעט 23.

לאמא שלי תמיד היה חשוב שאני אוכל בריא (כל התפיסה שלה שגויה לגבי מה בריא, אבל אני עדיין קיבלתי ממנה את החינוך לזה שחשוב לאכול בריא).

ואיך זה התחיל את שואלת?! כל העניין בכלל התחיל בצמחונות מטעמים אידיאולוגיים שאחרי שקראתי קצת בנושא גיליתי שגם הרבה יותר בריא מבחינה בריאותית. ככה התזונה שלי התחילה להשתנות אט אט וכשחזרתי מדרום אמריקה גם הפסקתי עם ביצים וחלב כמעט לגמרי.
(וגם מבחינה אידיאולוגית תכלס טיפה יותר מפריע לי שמתעללים בבעלי חיים בעודם בחיים, מאשר שהורגים אותם. שניהם נוראיים אבל הראשון טיפונת יותר.)

אל תעריצי אותי, תתחילי לאכול בריא בעצמך! :p
כל המידע באינטרנט. צריך פשוט לשבת ולקרוא.
בהצלחה!!!

Puskas

New member
לא צריך לעשות אובר סלינג :)

סלט יותר מגרה מפיצה? לא חייבים לעוף אבל המסר עבר.. את אוהבת ירקות חחח..
שניצל תירס זה באמת איכסה.. דגנים עושים לי בעיות אז אני צריך להיזהר איתם.. אורז אני שונא.
שייק ירוק זה הדבר הזה עם מלפפון, פטרוזיליה ושאר העשבים?
את טבעונית מילדות או שזה קטע חדש בגלל גרי יורפסקי? :)

אה ועוף זה מאוד מאוד בריא! כדאי לך להוסיף את זה לתפריט, זה מעט מאוד שומן, זה מלא חלבון ובאופן כללי מאוד בריא ולא משמין.

togi12

New member
חח אולי קצת התלהבתי יותר מדי.

וכן יש מקרים שסלט מגרה אותי יותר מפיצה!

שייק ירוק- תראה את התגובה לזאת שמעלייך.
ולא, אני צמחונית כבר שנתיים פלוס, ומאז שחזרתי לארץ, באופן לא מודע הפסקתי לאכול ביצים וחלב. אבל אני לא מהמעצבנות האלה, שיעשו לך "מווווווווו" כשתאכל סטייק (או "קוקוריקו" לשווארמה). אני לא מגדירה את עצמי שום דבר, כי אני כן אוכלת דגים וגבנ"צ למשל, וגם דבש (שטבעונים למהדרין לא אוכלים).
התחלתי עם זה בגלל טעמים אידיאולוגיים- ותתפלא אבל לא ראיתי את גארי! לאחרונה זה נהיה מטעמי בריאות הרבה יותר. קראתי הרבה מאוד מאמרים וספרים, נכנסתי לזה ממש ברצינות. וצר לי לאכזב אותך- אבל עוף זה לא בריא. כמות השומן שתקבל ממנו היא עצומה ביחס למזונות מן הצומח. החלבון שתקבל ממנו יעבור פי 4 את כמות החלבון שאתה באמת צריך. ואחרי אכילתו, הדם שלך יהפוך לחומצי, כשהגוף שלנו הוא בסיסי בטבעי שלו, וזה יצריך מהגוף שלך לקחת מעצמו בסיס כדי לאזן את החומצה.

מצטערת להרוס את המסיבה חח :p
אני מאמינה שיש להביא לידיעת הציבור את המידע- הם כבר יחליטו מה לעשות איתו.

Puskas

New member
אין לך מושג כמה מידע כזה קיבלתי כבר..

יש לי כמה טבעונים בפייסבוק שחפרו על זה המון חח וגם ראיתי הרצאות של גארי.
היו לי כבר דיונים מתישים בנושא ואין לי כל כך כוח לעוד אחד אבל תאמיני לי שלא הכל שחור ולבן..
ולגבי מחקרים וספרים.. את יודעת מה אומרים עליהם.. הם נוטים לכיוון ומספרים את הסיפור של מי שהזמין אותם או מימן אותם

togi12

New member
מותק'לה, אני לא נכנסת לשום דיון מתיש

גם אני תשתי מדיונים מתישים. אני לא מנסה לשכנע אף אחד. אני לא מהמציקים.
וכמו שכבר אמרתי, אני לא מגדירה את עצמי טבעונית. אני אוכלת מה שלדעתי בריא ומסתדר לי מוסרית.

גם אם תאכל מחר פרה שלמה אני עדיין אתן לך כיף אם תבקש :p

BloodyRose

New member
לא מתערבת בדיון, אבל בנוגע לשורה האחרונה שלך

השורה האחרונה שלך נכונה, אבל אל תשכח שזה הופך אותה לנכונה לשני הצדדים.
יש מעט מאוד גופים גדולים וחזקים שמרוויחים כסף מצמחונות/טבעונות.
אני לא מתכוונת לנקוט עמדה ולהגיד מה יותר בריא ואם אידיאולוגיה יותר חשובה מטעם (כל אחד צריך לבחור בעצמו, בקיצור), אבל יש אינספור גופים שמרוויחים מתעשיית הבשר ותעשיית החלב, ומעט מאוד גופים שמרוויחים מטבעונות.

תשאל אמריקאים, למשל, אם חלב זה דבר בריא, והם יגידו לך כן. לא בגלל שהם קראו והתעניינו, אלא בגלל הקמפיין של Got Milk?. בינינו? הממשל האמריקאי מרוויח ממנו כסף (אבל למה ללכת רחוק, משרד הבריאות בארץ מרוויח הון תועפות ממועצת החלב המקומית)

בקיצור - נכון, כל מחקר יתמוך בדעה של המממנים אותו. אבל אם מסכימים על זה, צריך גם להסכים שרק לאחד מהצדדים יש כיסים עמוקים במיוחד.

(יש למשל מחקר מקסים שטוען שילדים ששותים חלב מקבלים ציונים גבוהים יותר במבחנים מילדים שלא שותים חלב. עכשיו, תוצאות המחקר הללו נכונות. לחלוטין. אבל האותיות הקטנות שלא קראת על המחקר הזה, כי לא פרסמו אותן, היא שהשוו ילדים מדנמרק, ששותים חלב, לילדים מהודו, שלרוב גם מים לשתייה אין להם. אז נכון שהילדים ששותים חלב, במקרה הזה, קיבלו ציונים גבוהים יותר, אבל האם זה מחקר קביל?) (לא קונספירציה, אני לא תומכת בכאלה, זה התגלה לי בשיחה עם מישהו שעובד עם מועצת החלב)

וזהו. שכל אחד יאכל וישתה מה שהוא רוצה. באמת.

Puskas

New member
כמובן שזה לשני הצדדים

זה ממש מגוחך לפעמים כשאני קורא מחקר מקיף וגדול שמספר שחלב נהדר לגדילה ואז אחרי שבוע מתפרסם מחקר גדול שטוען שחלב בכלל הורס את הגוף חח..
כאילו מה הולך פה לעזאזל?? אז אני משתדל לקבל מידע משני הצדדים ולעשות את השיקול שלי בנושא.
לכן אני אוכל בשר אבל לא חלקים פנימיים, אני צורך המון סוגים של מוצרי חלב אבל לא בכמויות מוגזמות (יש ימים שאני לא נוגע בחלב),
אני כן צורך שתייה מתוקה אבל משלב עם מים, אני כן צורך קפאין אבל משתדל שזה יהיה בקפה שחור שהוא כמעט בלי קלוריות,
אני אוכל עוף אבל שוב, לא כל יום וכמובן שאני מאזן את התפריט שלי עם כמויות עצומות של ירק ופרי.

האמת? התאוריה שאני חי לפיה היא שמותר וצריך לאכול הכל מהכל, פשוט בכמות מדודה ובאיזון.

Optimistic Girl

New member

אני גם לומדת על הטיות ואינטרסים סמויים של מחקרים האלו..
זה מעניין וגם עצוב עד כמה כסף משחק תפקיד חשוב בכל אספקט של חיינו

Puskas

New member
ברור וזה ידוע

תעשיית הבשר והחלב משלמת הרבה בשביל מחקרים אוהדים ומשווקת עצמה בצורה אגרסיבית מאוד בשביל שתביני ותחשבי שהם הכי בריאים ושבלעדיהם יצאו ילדים חלשים או מפגרים או וואט אבר..
גם תעשיית התרופות עובדת באותה צורה, יש להם אינטרס שתהיי חולה, יש להם אינטרס שמחלות חשוכות מרפה יישארו כאלה לנצח והם ימשיכו לדחוף לך במזרק תת עורי את החשיבות השקרית שלהם וימשיכו לגרום לך להאמין שאין חורף רגוע בלי אקמול או בלי טיפות אף או משהו כזה..
כל תעשייה גדולה מתנהלת ככה ואני נוטה להאמין שגם הטבעונים משתתפים במשחק, גם אם באופן הרבה פחות אגרסיבי כמובן.

Optimistic Girl

New member
את מגניבה

האם שייק ירוק משביע?
אני מחפשת לעצמי ארוחת בוקר
אני לא אוכלת גלוטן (לא בריא לגוף)
ולחם לא משנה אם שחור לבן או סגול
לא נכנס לתפריט שלי

כרגע אוכלת לא.בוקר 3 תמרים
ולפעמים חופן אגוזי פקאן או מלך (מחכה לסחורה החדשה בחנות לכן כרגע אין לי אותם)

אגב ממליצה לקנות אגוזים בקליפה ולאכול !!
כי ללא קליפה זה לא בריא ויש שמועה שמרססים אותם באיזשהוא חומר משמר כי לשמור על חיי המדף וגם נגד תולעים (הכשרות)

הבעיה היא שזה לא משביע אותי התמרים והחופן אגוזים
מחפשת משהו משביע..

togi12

New member
שייק ירוק מחזיק אותי יפה ל3-4 שעות

אני מאמינה שצריך לספק לגוף את מה שהוא זקוק לו. זה לא נכון להימנע מאחד מאבות המזון- למשל יש אנשים שנמנעים מפחמימות, זה לא נכון- הגוף יפיק פחמימה ממקור אחר (מהחלבון) והשאריות הופכות לרעלים.

אז אני אומרת, לאכול את מה שישביע- ולדאוג שזה יהיה בריא. לפעמים גם אני אוכלת סלט ענק ואחרי שעתיים אני רעבה אז אני לא אמנע מעצמי איזה מנת פחמימה קטנה, לא מתעלמת ממה שהגוף מאותת לי!

לפעמים יש דיאטות שהן כל כך מופרכות מבחינת נפח האוכל- מי שאומר שהוא אוכל שלוש תמרים בבוקר וזה משביע אותו, משקר. (או שיש לו קיבה של ציפור)

גלוטן שמעתי שזה לא בריא- אבל ממש קשה לי להיפרד מהמאכלים האהובים עליי D: אני גם ככה לא אוכלת מהם הרבה- וכשאני מכינה בעצמי אני משתמשת בכל מני קמחים לאו דווקא הרגיל. ולחם- מה! לחם זה טעם החיים. אני חולה על לחם. בעיקר לחם לבן פשוט ופיתות. (כמובן שזה לא נכנס לבית אז אני "חוטאת" רק במקומות ציבוריים פעם ב
)

לארוחת בוקר אוכלת בדרך כלל או שייק ירוק או דגנים מלאים (ברנפלקס שקדים ואגוזים מומלץ ביותר!!!!!) עם חלב סויה. אני מאמינה שגם חביתה עם ירקות חתוכים זה טעים ובריא אבל אני לא אוכלת ביצים ואין לי כוח לרקוח חביתת קמח חומוס על הבוקר. חחח

חפרתי!
(אבל אני אוהבת לחפור על תזונה כפי שבוודאי כבר כולם הבינו).

Black Balloon

New member
אני משתדלת לאכול כמה שפחות ג'אנק

ןגם חזרתי לעשות פעילות גופנית, שזה אחלה.

אני עם צליאק&סוכרת אז גם ככה אני לא יכולה לאכול יותר מדי ג'אנק, ובכלל מאפים.

אני ממש שונאת (ולא יודעת
) לבשל. מזלי שבן הזוג שלי מאוד אוהב לבשל אז הוא מכין לנו לפעמים שקשוקה/חביתה/בשר/פסטה/אורז ועוד, אני אחראית על חיתוך הסלט.

אנחנו מכינים ממרח חומוס ביתי וזה הרבההה יותר טעים ממוכן :)
אם מתעצלים אז בד"כ אוכלים סנדביץ'/קורנפלקס/יוגורט
באופן כללי כשמתחשק לי לנשנש אני מעדיפה פרי על פני שוקולד
בעבודה זה לא בעיה, יש לי 10 ביס (אני לא יודעת מה אני אעשה כשאתחיל ללמוד
)

rasmus girl1

New member
לא משהו,

אני מאוד אוהבת ירקות, תרד, ברוקולי, שעועית וכרובית אבל לצערי אין לי את אלו בבית (אוכלת את זה בעיקר אצל החבר), יש לי רק את הבסיסיים (מלפפון עגבנייה חסה), גם פירות אני מאוד אוהבת, בעיקר אבוקדו, אבל גם זה אין לי (רק תפוחים), כל פעם שאני מבקשת מאבא שלי שיקנה בסופר (הוא עושה את הקניות בבית) הוא לא רוצה כי קילו אבוקדו עולה הרבה והוא עושה חרם ולא קונה במחירים האלו
.
הצער היותר גדול שלי זה שפשוט אי אפשר להכין משהו בשקט אצלי במטבח, אם אין שם אף אחד ואני שם אז מישהו (אמא/אבא) יכנסו אחרי רק כדי להסתכל מה אני מכינה ולהעיר על הדרך מלא הערות, אז יוצא לי לפעמים לדחוף משהו קפוא לתנור, יוצא לי גם בערך פעמיים בשבוע לאכול בחוץ
אבל למרות הכל אני משתדלת, יש ימים שאני אוכלת חזה עוף ואורז עם עדשים, סלט, יוגורט BIO ובעיקר שותה מים.
המזל שלי זה שאני כמעט ולא שותה ממותק, אני מאוד אוהבת מים וקשה לי לשתות משקאות ממותקים, לפעמים שותה קולה זירו כי הוא פחות מתוק מהקולה הרגילה, ועוד מזל שיש לי זה שאני כמעט ולא אוכלת מתוק, לא הכי אוהבת שוקולד ומאז ומתמיד לא סבלתי שוקולד למריחה
.

Optimistic Girl

New member
אוי כל כך מזדהה איתך

בקטע שכשאני במטבח תמיד אמא שלי מפריעה לי לבשל

אני כבר אסרטיבית איתה והיא יודעת שאסור להפריע לי כשאני מבשלת
ובעיקרון משתדלת לבשל כשהיא לא בבית... ככה יש לי שקט..

איך זה אצלך?

rasmus girl1

New member
גם,

משתדלת כשאין אף אחד אבל לצערי זה כמעט ולא קורה.
אגב, כתבת שנמאס לך מפרכיות, יש מה שנקרא פתית זה דל קלוריות ויש אותו בכמה טעמים..אבל אני חושבת שזה אותו בסיס כמו לחם..
. גם לחם קל את לא אוכלת?

למעלה