לא מתערבת בדיון, אבל בנוגע לשורה האחרונה שלך
השורה האחרונה שלך נכונה, אבל אל תשכח שזה הופך אותה לנכונה לשני הצדדים.
יש מעט מאוד גופים גדולים וחזקים שמרוויחים כסף מצמחונות/טבעונות.
אני לא מתכוונת לנקוט עמדה ולהגיד מה יותר בריא ואם אידיאולוגיה יותר חשובה מטעם (כל אחד צריך לבחור בעצמו, בקיצור), אבל יש אינספור גופים שמרוויחים מתעשיית הבשר ותעשיית החלב, ומעט מאוד גופים שמרוויחים מטבעונות.
תשאל אמריקאים, למשל, אם חלב זה דבר בריא, והם יגידו לך כן. לא בגלל שהם קראו והתעניינו, אלא בגלל הקמפיין של Got Milk?. בינינו? הממשל האמריקאי מרוויח ממנו כסף (אבל למה ללכת רחוק, משרד הבריאות בארץ מרוויח הון תועפות ממועצת החלב המקומית)
בקיצור - נכון, כל מחקר יתמוך בדעה של המממנים אותו. אבל אם מסכימים על זה, צריך גם להסכים שרק לאחד מהצדדים יש כיסים עמוקים במיוחד.
(יש למשל מחקר מקסים שטוען שילדים ששותים חלב מקבלים ציונים גבוהים יותר במבחנים מילדים שלא שותים חלב. עכשיו, תוצאות המחקר הללו נכונות. לחלוטין. אבל האותיות הקטנות שלא קראת על המחקר הזה, כי לא פרסמו אותן, היא שהשוו ילדים מדנמרק, ששותים חלב, לילדים מהודו, שלרוב גם מים לשתייה אין להם. אז נכון שהילדים ששותים חלב, במקרה הזה, קיבלו ציונים גבוהים יותר, אבל האם זה מחקר קביל?) (לא קונספירציה, אני לא תומכת בכאלה, זה התגלה לי בשיחה עם מישהו שעובד עם מועצת החלב)
וזהו. שכל אחד יאכל וישתה מה שהוא רוצה. באמת.