הרהורי לב ושאלה....

fila

New member
איפה שהוא למעלה

שמעון כ"כ מוכן לזה וכ"כ רוצה הוא מצליח לסחוף אותי איתו לפעמים
אני נורא חוששת בעיקר מהאחריות ומהמחויבות הזאת לדאוג לעוד מישהו שאי אפשר לעזוב סתם כך כמובן קיים הפחד של לידת תינוק עם מום קיים גם הפחד שלא אצליח להיות אמא טובה ולהעניק לילדיי את כל מה שירצו ויצטרכו........

fila

New member
אתן יודעות מה עוד?

אני בעצם פוחדת להזדקן........ לא שזה יהפוך אותי לזקנה ממש למרות שעוד חודש אני כבר בת 27 אבל אני חושבת שזה מעבר טוטאלי לצד השני שמעבר לילדות...

rona25

New member
ל Fila וכולן

קודם כל המון תודה על קבלת הפנים החמה.. זה מרגש נורא... Fila - גם בעלי היה כבר מוכן לילד עוד כשהתחתנו ותמיד הרגשתי שהוא לוחץ עלי ואני לא מוכנה ואפילו נכנסתי לאיזה אנטי כזה והיו לנו מריבות מטורפות (ולי בעיקר לילות רצופי בכי) ויום אחד הסתכלתי עליו משחק ומאושר עם האחיינים שלי וכ"כ כאב לי שאני כביכול מונעת את זה ממנו וגם הבנתי למה התנגדתי כ"כ: זה המעבר הזה מזוג למשפחה שכ"כ הפחיד אותי, פתאום זה לא רק אני והוא אלא עוד מישהו והתחושה שזהו, זה סופי והחיים שלי הולכים להשתנות לנצח... כל האגואיזם שהיה לי "שלנו" (אני והוא) נעלם וזה היה כ"כ מתאים באותו הרגע וכל הפחדים הוחששות פשוט נעלמו ובמקום זה באו אושר גדול וציפיה...

fila

New member
רונה היקרה../images/Emo20.gif

זה בדיוק מה שקרה לי מצאתי את עצמי כ"כ אנטי והוא כמו מגנט לתינוקות וילדים ...... סבלנות אין קץ וגש ורוך הכל נמצא בו כשמדובר בזה. שאלתי את עצמי לא פעם האם זה פייר מצידי למנוע את זה ממנו, אבל אני לא מנעתי חיכיתי קצת.... האמת היא שקיים גם החשש מזה שפתאום כבר לא נהיה רק אנחנו ומה יקרה לזוגיות שלנו.....

rona25

New member
תודה ../images/Emo20.gif

וואו איך מגלים לפתע שאצל כולן זה ככה... כשולן רוצות לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, לחכות לזמן המתאים או לאחרי הלימודים / להתפתח בעבודה וכו´ וגם אני הייתי ככה עד שאחותי היקרה אמרה לי משהו נכון: שאין אף פעם זמן מתאים - פשוט עושים את זה ו"קופצים למים הקרים" וזהו. אני יכולה להגיד לך שאצלנו הזוגיות מאוד השתפרה אחרי שהשתחררתי מה"אנטי" וההתנגדות הכ"כ גדולה שהיתה לי ופשוט החלטתי שאני מוכנה לעבור לשלב הבא בחיי... ולא איכפת לי יותר אם אף אחת מהחברות שלי עדין בשלב הזה ואני לבד... אני רוצה את זה וזהו.

שמופית

New member
רונה ! זה בדיוק מה שתמיר אמר לי....

בדיוק במילים של אחותך - אף פעם זה לא הזמן המתאים ואף פעם לא מוכנים לזה עד הסוף. פשוט קופצים למים וזהו.
ועדיין.... יש פחדים... כי סה"כ ילד זה לא כלב שאפשר למסור אם לא מתאים לך פתאום... ואולי אני בכלל לא מתאימה להיות אמא ? הרי יש כל כך הרבה ילדים מסכנים בעולם ולפעמים אני חושבת שהיתה צריכה לקום איזו ועדה לבדיקת כשירות להורים, כי באמת לא כל האנשים מסוגלים להיות הורים. לא ?

rinutza

New member
ממש צודקת, האמת היא שיש בתי ספר

וקורסים לכל דבר כמעט ואני עדיין לא שמעתי על בית ספר לאיך להיות הורים מוצלחים או קורס של איך לדעת מה טוב בשביל הילד ואיך לגדל אותו נכון וכולי. איך אנחנו אמורים לדעת את כל זה לבד?

rona25

New member
יש ספרים על הורות ../images/Emo63.gif../images/Emo95.gif ../images/Emo3.gif

Ronnie*

New member
אני חושבת שיש

"בית ספר להורים"... של מכון אדלר. אבל נראה לי שאת רוב ההחלטות עושים לפי תחושות בטן...

הילית*

New member
יש ביה"ס להורים ברמת אפעל

אני יכולה לברר לך בדיוק איך קוראים לזה ויש גם במכון וינגייט אם אני לא טועה. הלימודים האלו מיועדים למי שהם הורים עכשיו. אמא של בעלולי היתה בכזה בית ספר בזמן הגידול של הילדים ולפעמים היא מזכירה כל מיני דברים שאמרו לה שם והם נשמעים לי מאוד הגיוניים ודרך אגב היא בעיני אמא מצוינת...

jess ועוד

New member
יש להם אפילו אתר

אמא שלי מאוד רוצה שאני אלך ללמוד שם אבל אני לא חושבת שאני צריכה כבר ללכת לשם אדלר

rona25

New member
לשמופית

תראי את צריכה לעשות מה שמתאים לך .. אני לא מכירה אותך אבל אני חושבת שלא צריך להיות כ"כ קיצונים .. הרי תהיי אמא מתישהו לא? ואפילו מקסימה! מצד שני את בטח רוצה לא להיות אמא מבוגרת מדי אלא אמא "קולית"... אמר לי מישהו פעם שכאשר הופכים להורים פתאום מבינים ושואלים "למה לא עשיתי את זה קודם" כמובן שיש גם שיקול של כמה ילדים את רוצה ומרווחי זמן ביניהם (אני למשל רוצה 4!!!)

שמופית

New member
וואו ! 4 !?!?!

אני רוצה רק 2 ותמיר רוצה 3.... אמרתי לו שנתחיל באחד ונראה איך זה ואז נחליט כמה
בקשר למה שאמרת, נראה לי שכבר אבוד לי בקשר ל-לא להיות אמא מבוגרת, כי אני כבר בת 31... אבל אני מאוד מקווה שאני לא אהיה אמא מבוגרת בראש ! צריך לדעת לתמרן בין להיות הורה ולדעת לשים לילדים את הגבול ובין להיות החבר שלהם, שיוכלו לדעת שאפשר לפנות ולהתייעץ תמיד.

rona25

New member
אז יאללה... בואי גם לפורום היריון ../images/Emo95.gif

סתאאאאאאאאאאאאאםםםםם את באמת צריכה לעשות מה שנוח לך.. וגם אני מאמינה שהורה צעיר הוא כזה שצעיר ברוחו.... גיסי (הבעל של אחותי) הוא דוגמא מצויינת לכך : הוא התחתן בגיל 39 והפך לאבא בגיל 40 והוא אבא ממש מגניב וגזעי וכייפי... הכל בראש

rinutza

New member
וואו, שאלת השאלות ../images/Emo13.gif

אותי זה מאד מפחיד. מצד אחד אני מרגישה מאד מוכנה ורוצה ילד. אילן בכלל כבר מת לילד (או יותר נכון הוא ממש רוצה בת). מצד שני זה ממש מפחיד - אם ההריון יעבור טוב (בלי יותר מידי בחילות, סחרחורות וכל מיני חולירות אחרות), שהלידה תעבור כמה שיותר קל (אם זה בכלל אפשרי), שהילד יהיה בריא. והכי מפחיד - החופש שאני כל כך רגילה לו - איך זה יראה בלעדיו - אני רואה אצל זוגות חברים שלנו שיש להם ילד, זו ממש השתעבדות וצריך ממש לדעת איך לא להיכנס למעגל של לא לצאת מהבית יותר. בקיצור - כן ולא בינתיים.

yosefrat

New member
גם אני חושש...

שמופית גנבה לי את החששות מהפה גם אני חשבתי איך אני שמתנהג כמו ילד יכול לגדל ילדים, אבל אז אני אומר שאם כולם יכולים גם אני יכול ואין מה לדאוג החיים כבר יעשו את שלהם עוד משהו,לא נראה לי שיש הורים שלא עשו טעויות בגידול ילדיהם רק צריך להשתדל למזער את הטעויות למינימום יוסי

אתי@

New member
דווקא ההורים ה"ילדותיים"

הם ההורים הכי מגניבים...
אני כבר רואה את בעלי משתולל עם הילדים ומצחיק אותם כמו שהוא מצחיק אותי...
וזה לא הופך אותו להורה לא אחראי או לא רציני, אלא רק לקצת משוגע. זה הכל

שמופית

New member
כן ../images/Emo6.gif גם לי נראה שאנחנו הולכים

לשגע את הילדים
ומילא שיש להם שני הורים ילדותיים ומשוגעים, אז יש להם גם שתי סבתות מוטרפות לגמרי !!

למעלה