הרופאים השמאלנים עוזבים הרופאים היהודים באם, מעולה!

ai27

Well-known member
רשמית, אין יהודים בPrince Edward Island, אף לא יהודי אחד, אבל מעשית יש למעלה מ70 משקי בית יהודים באי - https://peicommunitynavigators.com/business-directory/pei-jewish-community-2, כך על פי נתוני הקהילה.
רשמית - היו 185 יהודים במחוז "Prince Edward Island" (נכון ל2011)
1735735974171.png

משמעות הדבר היא שאף אחד מתושבי האי לא סימן "יהודי" בסעיף דת בcensus אבל אפילו בקהילה שאת העמוד שלה הבאתי, מעודכן לשנה זו, יש 70 משקי בית יהודים המשתייכים אליה, הכוללים 150 פרטים יהודים, וזה רק מהקהילה הקונסרבטיבית (רוב הקהילות המשתייכות לAJC הן קונסרבטיביות, לא כל הקהילות היהודיות בפרובינציות האטלנטיות משתייכות לAJC) בלי לספור את הקהילות האחרות (למרבה האבסורד, לקהילה הקונסרבטיבית באי אין בית כנסת, והם מתפללים בבית הכנסת של הקהילה האורתודוקסית) אז יש 150 יהודים קונסרבטיבים באי, כמה אורתודוקסים יש? כנראה יותר, אחרת איך יכול להיות שיש בית כנסת אורתודוקסי ואין קונסרבטיבי? זה לפחות 300, וזה בלי לספור את הרפורמים ובלי לספור את חב"ד (קהילת חב"ד מתפללת בבית של הרבי, לא בבית הכנסת האורתודוקסי)
משמעות הדבר היא - שאתה מסתמך על ניחושים והשערות במקום על מדידה אמינה ועקבית

SupermanZW

Well-known member
רשמית - היו 185 יהודים במחוז "Prince Edward Island" (נכון ל2011)
צפה בקובץ המצורף 121951

משמעות הדבר היא - שאתה מסתמך על ניחושים והשערות במקום על מדידה אמינה ועקבית
התייחסתי לcensus של 2021, על פיו אין יהודים בpei, שנת 2021 יותר עדכנית מ2011.

שים לב גם לנתונים עבור פרובינציות אחרות, עבורי בולט במיוחד הנתון של נובה סקושה, שמראה שב2011 היו זה יותר יהודים מב2021 ואני יודע שזה בדיוק להיפך.

ai27

Well-known member
התייחסתי לcensus של 2021, על פיו אין יהודים בpei, שנת 2021 יותר עדכנית מ2011.
במפקד של 2021, טרודו הסיר מרשימת ה"לאומים" את האפשרות לבחור "יהודי".
אפשר היה לרשום תחת "אחר" - שאתה יהודי,
אבל מן הסתם זה עיוות את המדידה.
שים לב גם לנתונים עבור פרובינציות אחרות, עבורי בולט במיוחד הנתון של נובה סקושה, שמראה שב2011 היו זה יותר יהודים מב2021 ואני יודע שזה בדיוק להיפך.
אני שם לב שאתה מייחס חשיבות - לנתונים שברור לכל אדם שמסוגל לחשוב - שהם שגויים לגמרי

למשל:
ב2011 היו בקנדה 15 אלף ישראלים
ב2021 - היו בקנדה 35 אלף
זו עליה של 20 אלף בעשור,
לא בשנה
בשנה ממוצעת יש (בקיזוז חוזרים) פחות מ20 אלף יורדים - לא רק לקנדה אלא לכל העולם.
משמע - קנדה הצליחה לשאוב אליה 10% מהיורדים מישראל
לא מפתיע - כי היא ברשימה מצומצמת-מאוד של 6 מדינות דוברות-אנגלית, עם רמת חיים באותו סדר-גודל כמו ישראל או למעלה מכך:
אירלנד, ארה"ב, אוסטרליה, קנדה, בריטניה וניו-זילנד

SupermanZW

Well-known member

אני שם לב שאתה מייחס חשיבות - לנתונים שברור לכל אדם שמסוגל לחשוב - שהם שגויים לגמרי

למשל:
ב2021 - היו בקנדה 35 אלף
זו עליה של 20 אלף בעשור,
לא בשנה
לא מפתיע - כי היא ברשימה מצומצמת-מאוד של 6 מדינות דוברות-אנגלית, עם רמת חיים באותו סדר-גודל כמו ישראל או למעלה מכך:
מעולם לא היה סעיף לאום בcensus, אבל עדיין יש סעיף דת, ויש גם סעיף ethnicity. אגב, ethnicity בחרתי white/European. בסעיף דת האפשרות יהודי ממשיכה להופיע, מעולם לא נמחקה.

רוב המהגרים היהודים מישראל מהגרים לקנדה כי זה הכי קל, קנדה היא המדינה היחידה בעולם בה יש מסלולי קהילה שכמעט מבטיחים קבלה.

בערך מ1996 כל שנה עוזבים את ישראל יותר מ20000 אזרחים המספר בדרך כלל קרוב יותר ל30000, מלמעלה דווקא.

ai27

Well-known member
מעולם לא היה סעיף לאום בcensus,
היה ונותר
אבל עדיין יש סעיף דת,
סעיף אחר
ויש גם סעיף ethnicity.
שזה מתייחס ל"גזע" - מעולם לא כלל יהודים, כי יהדות אינה גזע.
אגב, ethnicity בחרתי white/European. בסעיף דת האפשרות יהודי ממשיכה להופיע, מעולם לא נמחקה.
הגיוני. הרבה יותר מאשר לרשום שאתה מגזע ערבי
רוב המהגרים היהודים מישראל מהגרים לקנדה כי זה הכי קל, קנדה היא המדינה היחידה בעולם בה יש מסלולי קהילה שכמעט מבטיחים קבלה.
אתה הרי הטיפוס המוזר שהתפאר כמה קשה להתקבל לקנדה...
הסברתי לך שאפילו נהג משאית או חובש מתקבלים בקלות
ואתה התווכחת כמו טמבל
פתאום השקר התחלף לו...

אבל מילא זה
השקר הנוכחי הרבה יותר עלוב...

SupermanZW

Well-known member
היה ונותר

סעיף אחר

שזה מתייחס ל"גזע" - מעולם לא כלל יהודים, כי יהדות אינה גזע.

הגיוני. הרבה יותר מאשר לרשום שאתה מגזע ערבי

אתה הרי הטיפוס המוזר שהתפאר כמה קשה להתקבל לקנדה...
הסברתי לך שאפילו נהג משאית או חובש מתקבלים בקלות
ואתה התווכחת כמו טמבל
פתאום השקר התחלף לו...

אבל מילא זה
השקר הנוכחי הרבה יותר עלוב...
מי שאין לו מקצוע מרשימת המקצועות המבוקשים של קנדה לא יכול להתקבל בשום מסלול, גם מסלולי הקהילה מיועדים לSkilled Migrants, ההבדל הגדול הוא, שלמי שיש מקצוע מבוקש יש 100% סיכוי להתקבל במסלול קהילה בגלל ה600 נקודות תוספת של תמיכה פרובינציאלית ולעומתם זאת בלי מסלול קהילה ובלי תמיכה פרובינציאלית הסיכוי, שוב למי שיש מקצוע מבוקש (ברשימה הפרובינציאלית), הוא בערך 5%, כי נשלפים מועמדים בדרך כלל עם מעל 480 נקודות, לפעמים רק עם מעל 500, וזה אומר שהם צריכים להיות עם תואר שני לפחות, לקבל ניקוד מקסימלי על אנגלית וצרפתית, להיות מתחת לגיל 30 עם לפחות 5 שנות ניסיון במקצוע המבוקש מתוך 10 השנים האחרונות, וגם להציג הצעות עבודה בתחומו בעיר בה הוא כותב שבכוונתו לגור. כדאי שתבדוק את הרשימות הפרובינציאליות ותראה בעצמך.
עכשיו, למי ההבדל רלוונטי? אתן לך דוגמה:
מי שיש לו מקצוע מבוקש אבל רק תואר ראשון, ציון מקסימלי באנגלית אבל לא נבחן בכלל בצרפתית, נסיונו במקצוע המבוקש הוא רק שנתיים, גילו מעל 30, ואין לו שום סיכוי להישלף ללא תמיכת הקהילה, ויש לו רק 380 נקודות, תמיכת הקהילה מוסיפה לו 600 נקודות, כי זו תמיכה פרובינציאלית, ועם 980 נקודות הוא יישלף בוודאות. ציון השליפה המינימלי לעולם יהיה נמוך מ600 כי תמיד יהיו אלה שיהגרו במסלול פדראלי ללא תמיכה פרובינציאלית, מה גם, רשימות המקצועות המבוקשים הפרובינציאליות מצומצמות מאוד בהשוואה לרשימה הפדראלית, ואסור לקהילות לתמוך במי שאין להם מקצוע מבוקש מהרשימה הפרובינציאליות כי גם מסלולי הקהילות הם מסלולי skilled workers.

ai27

Well-known member
מי שאין לו מקצוע מרשימת המקצועות המבוקשים של קנדה לא יכול להתקבל בשום מסלול, גם מסלולי הקהילה מיועדים לSkilled Migrants, ההבדל הגדול הוא, שלמי שיש מקצוע מבוקש יש 100% סיכוי להתקבל במסלול קהילה בגלל ה600 נקודות תוספת של תמיכה פרובינציאלית ולעומתם זאת בלי מסלול קהילה ובלי תמיכה פרובינציאלית הסיכוי, שוב למי שיש מקצוע מבוקש (ברשימה הפרובינציאלית), הוא בערך 5%, כי נשלפים מועמדים בדרך כלל עם מעל 480 נקודות, לפעמים רק עם מעל 500, וזה אומר שהם צריכים להיות עם תואר שני לפחות, לקבל ניקוד מקסימלי על אנגלית וצרפתית, להיות מתחת לגיל 30 עם לפחות 5 שנות ניסיון במקצוע המבוקש מתוך 10 השנים האחרונות, וגם להציג הצעות עבודה בתחומו בעיר בה הוא כותב שבכוונתו לגור. כדאי שתבדוק את הרשימות הפרובינציאליות ותראה בעצמך.
מי שיש לו מקצוע מבוקש אבל רק תואר ראשון, ציון מקסימלי באנגלית אבל לא נבחן בכלל בצרפתית, נסיונו במקצוע המבוקש הוא רק שנתיים, גילו מעל 30, ואין לו שום סיכוי להישלף ללא תמיכת הקהילה, ויש לו רק 380 נקודות, תמיכת הקהילה מוסיפה לו 600 נקודות, כי זו תמיכה פרובינציאלית, ועם 980 נקודות הוא יישלף בוודאות. ציון השליפה המינימלי לעולם יהיה נמוך מ600 כי תמיד יהיו אלה שיהגרו במסלול פדראלי ללא תמיכה פרובינציאלית, מה גם, רשימות המקצועות המבוקשים הפרובינציאליות מצומצמות מאוד בהשוואה לרשימה הפדראלית, ואסור לקהילות לתמוך במי שאין להם מקצוע מבוקש מהרשימה הפרובינציאליות כי גם מסלולי הקהילות הם מסלולי skilled workers.
אגדה חמודה סיפרו לך...
בפועל בקנדה מסננים אנשים ממדינות שפויות ומגיעים אליכם כמויות עצומות של מוסלמים.

lemner40

Well-known member
השאלה מי לעזאזל רוצה לעבור לקהילה יהודית בווינפיג ?
אני בהחלט מסכים שישראל מדינה חמה מדי
והולכת להיות חמה הרבה יותר והרבה יותר מדי
אבל לעבור לגור בפריזר
יותר מדויק, הפריזר שלי לא מגיע לטמפרטורות הנמוכות בוויניפג
זה נשמע לי לא הגיוני
גם אם אתה רוצה לברוח מישר-הל
הרי הקהילה היהודית בטורנטו או ונקובר לא מקבלת יהודים
אגב, מה שאומר שהרוב הגדול של העוברים דרך הקהילות
לא באמת עוברים לאותם קהילות והם סוג של עבריינים
לפני הרבה שנים מישהי הציעה לי לעבור איתה ביחד ,
אני רק לא הבנתי למה לי לעבור לשם
ומאד לא אהבתי את התוכנית שלה שכללה הרבה שקרים
גם לשקר שאנחנו ביחד וגם להתקבל למסלול אחד ואז ישר לעבור למקום אחר

SupermanZW

Well-known member
השאלה מי לעזאזל רוצה לעבור לקהילה יהודית בווינפיג ?
אני בהחלט מסכים שישראל מדינה חמה מדי
והולכת להיות חמה הרבה יותר והרבה יותר מדי
אבל לעבור לגור בפריזר
יותר מדויק, הפריזר שלי לא מגיע לטמפרטורות הנמוכות בוויניפג
זה נשמע לי לא הגיוני
גם אם אתה רוצה לברוח מישר-הל
הרי הקהילה היהודית בטורנטו או ונקובר לא מקבלת יהודים
אגב, מה שאומר שהרוב הגדול של העוברים דרך הקהילות
לא באמת עוברים לאותם קהילות והם סוג של עבריינים
לפני הרבה שנים מישהי הציעה לי לעבור איתה ביחד ,
אני רק לא הבנתי למה לי לעבור לשם
ומאד לא אהבתי את התוכנית שלה שכללה הרבה שקרים
גם לשקר שאנחנו ביחד וגם להתקבל למסלול אחד ואז ישר לעבור למקום אחר
זה נכון שהרוב הגדול עוברים דרך הקהילות, אבל זה לא נכון שהרוב לא נשארים בקהילות שאליהן הם עוברים. נכון שויניפג היא העיר הגדולה הקרה ביותר בקנדה, אבל עם לבוש מתאים ( ניתן להשיג שם, אבל מן הסתם לא ניתן להשיג בישראל) זה לא נורא, ובכל מבנה יש חימום, יש מעברים תת-קרקעיים מחוממים, ולא תיאלץ להעביר יותר מדבקות אחדות בקור במקרה הרע. בערך 40% מהמהגרים משקרים לקהילות עוזבים אחרי חודשים ספורים (בשונה מדבריך לא מדובר על כאלה שלא נוחתים בפרובינציה ממנה קיבלו תמיכה ומלכתחילה מתחילים בפרובינציה אחרת, מהסיבה הפשוטה שמי שעושה כך לא יקבל אזרחות אם יגיש בקשה כי רימה את הפרובינציה, קנדה לוקחת ברצינות את ההתחייבות לחיות בפרובינציה של מי שהיגרו בתמיכה פרובינציאלית, וצריך להוכיח מספר חודשי מחיה כדי להראות שהיה ניסיון לחיות בפרובינציה) אבל 60% נשארים. טוב שלא זרמת עם השקרנית, כי הרעיון שלה היה מסבך את שניכם. אתה תמים מאוד אם אתה חושב שהתוכנית שלה הייתה עובדת. בשביל שיכירו בכם כידועים בציבור אתם צריכים להוכיח שחייתם יחד לפחות שנה (למשל, חוזה שכירות על שם שמכם, חשבונות של כל אחד מכם בהם מופיעה אותה כתובת, וכדו') ולמלא טופס עליו שניכם חותמים בנוכחות נוטריון. לבוא לקנדה ולומר 'אנחנו זוג" לא היה עובד.

lemner40

Well-known member
זה נכון שהרוב הגדול עוברים דרך הקהילות, אבל זה לא נכון שהרוב לא נשארים בקהילות שאליהן הם עוברים. נכון שויניפג היא העיר הגדולה הקרה ביותר בקנדה, אבל עם לבוש מתאים ( ניתן להשיג שם, אבל מן הסתם לא ניתן להשיג בישראל) זה לא נורא, ובכל מבנה יש חימום, יש מעברים תת-קרקעיים מחוממים, ולא תיאלץ להעביר יותר מדבקות אחדות בקור במקרה הרע. בערך 40% מהמהגרים משקרים לקהילות עוזבים אחרי חודשים ספורים (בשונה מדבריך לא מדובר על כאלה שלא נוחתים בפרובינציה ממנה קיבלו תמיכה ומלכתחילה מתחילים בפרובינציה אחרת, מהסיבה הפשוטה שמי שעושה כך לא יקבל אזרחות אם יגיש בקשה כי רימה את הפרובינציה, קנדה לוקחת ברצינות את ההתחייבות לחיות בפרובינציה של מי שהיגרו בתמיכה פרובינציאלית, וצריך להוכיח מספר חודשי מחיה כדי להראות שהיה ניסיון לחיות בפרובינציה) אבל 60% נשארים. טוב שלא זרמת עם השקרנית, כי הרעיון שלה היה מסבך את שניכם. אתה תמים מאוד אם אתה חושב שהתוכנית שלה הייתה עובדת. בשביל שיכירו בכם כידועים בציבור אתם צריכים להוכיח שחייתם יחד לפחות שנה (למשל, חוזה שכירות על שם שמכם, חשבונות של כל אחד מכם בהם מופיעה אותה כתובת, וכדו') ולמלא טופס עליו שניכם חותמים בנוכחות נוטריון. לבוא לקנדה ולומר 'אנחנו זוג" לא היה עובד.
התוכנית שלה עבדה
היא עברה עם בחור אחר מישראל
לא היה צריך להוכיח כמעט כלום
ולהראות כמה תמונות ביחד
זה משהו מאד פשוט
הם קיבלו תושבות
ואחרי חודש בוויניפג הם טסו ביחד ולחוד לטורנטו
וכמה שאני יודע הם חיים באושר לחוד
ואני משער שהם גם אזרחים קנדים
אז התוכנית שלה עבדה יופי

SupermanZW

Well-known member
התוכנית שלה עבדה
היא עברה עם בחור אחר מישראל
לא היה צריך להוכיח כמעט כלום
ולהראות כמה תמונות ביחד
זה משהו מאד פשוט
הם קיבלו תושבות
ואחרי חודש בוויניפג הם טסו ביחד ולחוד לטורנטו
וכמה שאני יודע הם חיים באושר לחוד
ואני משער שהם גם אזרחים קנדים
אז התוכנית שלה עבדה יופי
הם ודאי הכינו גם חוזה שכירות מזויף מישראל, חתמו על מסמך מול נוטריון ולא עבדו בחודש בו שהו בויניפג, והתחילו לעבוד ימים ספורים אחרי נחיתתם בטורונטו, כך הצליחו לשכנע את הקנדים שלא מצאו עבודה בויניפג ונאלצו לעזוב, אבל כפי שהודית עכשיו, בשונה ממה שכתבת קודם, הם דווקא כן נחתו בויניפג ולא הגיעו ישר לטורונטו. בכל מקרה, אל תשליך ממנה לכל או רוב המהגרים הישראלים לקנדה, הרוב לא פועלים כך.

SupermanZW

Well-known member

למשל:
ב2021 - היו בקנדה 35 אלף
זו עליה של 20 אלף בעשור,
לא בשנה
אני יכול לומר לך שהשאלון שמילאתי היה הרבה יותר קצר, פחות ממחצית מהשאלון המצורף, והוא גם היה אנונימי בשונה מהמצורף, שאינו אנונימי. גם לא הייתה בו כתובת מלאה אלא רק שלושה תווים ראשונים של הPostal Code, ועוד הרבה הבדלים.

ai27

Well-known member
אני יכול לומר לך שהשאלון שמילאתי היה הרבה יותר קצר, פחות ממחצית מהשאלון המצורף, והוא גם היה אנונימי בשונה מהמצורף, שאינו אנונימי. גם לא הייתה בו כתובת מלאה אלא רק שלושה תווים ראשונים של הPostal Code, ועוד הרבה הבדלים.
באיזה שנה מילאת את השאלון?

SupermanZW

Well-known member
לא כל שנה באמת סופרים אותם. הספירה בין שנה לשנה - די מסתמכת על ניחוש
פעם בעשור עושים ספירה אמתית.

למה?
בכל מקרה קיבלת את התשובה: מעל חצי מאלו שכן חברים באיגוד הזה
אם תרצה: המשאל מייצג רק יהודים שמעוניינים לקחת חלק באיגוד שמזהה אותם/ן כיהודים - ולא כולל נכדים ונינים של יהודים, שממילא לא יוכלו להגר לישראל

אתה כנראה מכליל גם נכדים ונינים של יהודים - באופן שלא תואם את המדידה הסטנדרטית

שכחת דבר אחד - מדובר באוכלוסיה שמתבוללת במהירות, וכמעט לא מתרבה.
מגיעים יהודים חדשים - בקצב שלא מספיק להחליף את אלו שמתים בלי להוליד יהודים חדשים

תראה - ההערכה שלך היא שיש בקנדה פי 5 יהודים מהמצב שהסוכנות היהודית מתעדת.
זה באמת אבסורדי
שיעור ההתבוללות בקנדה נמוך מהותית משיעור ההתבוללות בארה"ב, בעוד בארה"ב מדובר על 70% (יש הטוענים 90%, אבל זה לא נראה לי הגיוני) בקנדה מדובר על בערך 40%, וחשוב לזכור שקנדה היא כבר שנים רבות (מתחילת שנות ה90) המדינה שהכי קל ליהודים להגר אליה, בגלל מסלולי קהילות (הידוע מביניהם הוא זה של מניטובה, אבל גם לפרובינציות אחרות יש) והרבה יותר יהודים מהגרים לקנדה מאשר מתים בה או עוזבים אותה. עם זאת השפעת ההתבוללות היא מינורית, אפילו שזה נשמע לא הגיוני, והסיבה היא שילדים לאם יהודיה ואב לא יהודי הם יהודים גם על פי ההלכה האורתודוקסית וגם על פי חוק השבות, הרי הקריטריון שבחרת הוא אלה שזכאים להגר לישראל. על כל יהודי שמתבולל יש יהודיה שמתבוללת (מספר הגברים הוא כמעט זהה למספר הנשים ולכן זו הנחה סבירה והגיונית) אומנם ילדיו לא יהיו יהודים, אבל ילדיה כן, כך שזה לא מה שמקטין את כמות היהודים בדור שאחרי.
אם ניקח בחשבון שכל שנה החל מ2001 היגרו לקנדה בערך 20000 יהודים מישראל, הרי שב24 השנים האחרונות (למרות שמתחילת המלחמה היגרו לקנדה 50000 יהודים מישראל, אך נתעלם מכך) 480000 יהודים, שזה יותר מכמות היהודים החיים היום בקנדה על פי הנתונים הרשמיים (400000), זה לא נראה לך מוזר?
לא יתכן שחיים בקנדה פחות ממיליון יהודים, ויותר משני מיליון זו הנחה יותר סבירה.

ai27

Well-known member
שיעור ההתבוללות בקנדה נמוך מהותית משיעור ההתבוללות בארה"ב, בעוד בארה"ב מדובר על 70% (יש הטוענים 90%, אבל זה לא נראה לי הגיוני) בקנדה מדובר על בערך 40%
כבר הראית שההגיון שלך משובש (פי 5!!!)
70% בקהילות לא אורתודוקסיות
יש אומרים ש90% במי שאפילו לא משתייך לקהילות (איך תנטר אותם בכלל?)
וההזדהות כ"דמוקרט" גבוהה מההזדהות כיהודי.

בקהילות האורתודוקסיות זה זניח: יש פעילות משותפת, הקפדה על בתי ספר יהודיים, וזהות חזקה שלא דועכת.
וחשוב לזכור שקנדה היא כבר שנים רבות (מתחילת שנות ה90) המדינה שהכי קל ליהודים להגר אליה, בגלל מסלולי קהילות (הידוע מביניהם הוא זה של מניטובה, אבל גם לפרובינציות אחרות יש) והרבה יותר יהודים מהגרים לקנדה מאשר מתים בה או עוזבים אותה. עם זאת השפעת ההתבוללות היא מינורית, אפילו שזה נשמע לא הגיוני, והסיבה היא שילדים לאם יהודיה ואב לא יהודי הם יהודים גם על פי ההלכה האורתודוקסית וגם על פי חוק השבות, הרי הקריטריון שבחרת הוא אלה שזכאים להגר לישראל.
זה לא הקריטריון שלי - זה הקריטריון של הסוכנות היהודית. הם אלו שמנטרים באופן הכי אמין את מספר היהודים בעולם
אמין יותר מהצנזוס שלכם (כפי שאמרת - אתם כל הזמן משקרים).

אתה אומר שבמקום דעיכה לחצי תוך 2 דורות - זה יקרה פי 4
זה עדיין מאוד מהיר.
בנוסף יש את מספר הילדים הנמוך.
בנוסף יש את זה שרוב הילדים של מתבוללות - לא משתייכים לשום קהילה (משמע הם בקבוצה של 90% ולא 70%)
על כל יהודי שמתבולל יש יהודיה שמתבוללת (מספר הגברים הוא כמעט זהה למספר הנשים ולכן זו הנחה סבירה והגיונית) אומנם ילדיו לא יהיו יהודים, אבל ילדיה כן, כך שזה לא מה שמקטין את כמות היהודים בדור שאחרי.
אם ניקח בחשבון שכל שנה החל מ2001 היגרו לקנדה בערך 20,000 יהודים מישראל
רק בפנטזיות של לפידונים
לפי החשבון שלך - כל הירידה מישראל הייתה לקנדה.

מה קרה לך, שהמוח שלך הפך לכזה רופס?

SupermanZW

Well-known member
כבר הראית שההגיון שלך משובש (פי 5!!!)
70% בקהילות לא אורתודוקסיות
יש אומרים ש90% במי שאפילו לא משתייך לקהילות (איך תנטר אותם בכלל?)
וההזדהות כ"דמוקרט" גבוהה מההזדהות כיהודי.

בקהילות האורתודוקסיות זה זניח: יש פעילות משותפת, הקפדה על בתי ספר יהודיים, וזהות חזקה שלא דועכת.

זה לא הקריטריון שלי - זה הקריטריון של הסוכנות היהודית. הם אלו שמנטרים באופן הכי אמין את מספר היהודים בעולם
אמין יותר מהצנזוס שלכם (כפי שאמרת - אתם כל הזמן משקרים).

אתה אומר שבמקום דעיכה לחצי תוך 2 דורות - זה יקרה פי 4
זה עדיין מאוד מהיר.
בנוסף יש את מספר הילדים הנמוך.
בנוסף יש את זה שרוב הילדים של מתבוללות - לא משתייכים לשום קהילה (משמע הם בקבוצה של 90% ולא 70%)

רק בפנטזיות של לפידונים
לפי החשבון שלך - כל הירידה מישראל הייתה לקנדה.

מה קרה לך, שהמוח שלך הפך לכזה רופס?
לא, בערך 60% מההגירה מישראל החוצה היא לקנדה והנתון שהבאתי התייחס להגירה לקנדה ולא לכל המדינות יחד.

מתחילת המלחמה עזבו את ישראל חצי מיליון איש. https://www.zman.co.il/497308/

ai27

Well-known member
לא, בערך 60% מההגירה מישראל החוצה היא לקנדה והנתון שהבאתי התייחס להגירה לקנדה ולא לכל המדינות יחד.
:ROFLMAO:
ובאמת האמנת לשטות הזאת?

מתחילת המלחמה עזבו את ישראל חצי מיליון איש. https://www.zman.co.il/497308/
אז לפידון מחרבן ואתה אוכל את זה?
איכס
מצבך מתדרדר...

כל הישראלים שעזבו ב2003 ולא חזרו, כבר נספרים כיורדים. יש פער, שגרם השנה למאזן הגירה שלילי
פער של 18 אלף איש...
לא חצי מליון...

וגם בנתונים של ישראלים שחזרו תוך 3 חודשים לא רואים את הפער הזה
נכון שיש פער של חצי מליון בין נתונים החזרה תוך 3 חודשים לנתוני היציאה
אבל זה פער קבוע, שכנראה בלבל את הלפידון נבוב הראש שציטטת
https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/Pages/2024/אוכלוסיית-ישראל-בפתחה-של-שנת-2025.aspx

SupermanZW

Well-known member
:ROFLMAO:
ובאמת האמנת לשטות הזאת?

אז לפידון מחרבן ואתה אוכל את זה?
איכס
מצבך מתדרדר...

כל הישראלים שעזבו ב2003 ולא חזרו, כבר נספרים כיורדים. יש פער, שגרם השנה למאזן הגירה שלילי
פער של 18 אלף איש...
לא חצי מליון...

וגם בנתונים של ישראלים שחזרו תוך 3 חודשים לא רואים את הפער הזה
נכון שיש פער של חצי מליון בין נתונים החזרה תוך 3 חודשים לנתוני היציאה
אבל זה פער קבוע, שכנראה בלבל את הלפידון נבוב הראש שציטטת
https://www.cbs.gov.il/he/mediarelease/Pages/2024/אוכלוסיית-ישראל-בפתחה-של-שנת-2025.aspx
פער של 3 חודשים לא הגיוני, רוב החופשות בחו"ל נמשכות פחות מחודש.

ai27

Well-known member
פער של 3 חודשים לא הגיוני, רוב החופשות בחו"ל נמשכות פחות מחודש.
רוב החופשות, זה החופשות של ישראלים עובדים.

במהלך המלחמה, ההורים שלי טסו לחופשה ארוכה (פנסיונרים לא מוגבלים באורך החופשה).
גם יוצאי צבא אוהבים חופשות ארוכות.
גם סטודנטים שלומדים בחו"ל אפילו סמסטר בודד לא חוזרים אחרי פחות מחודש.

למעלה