הרשו להסביר לכם למה הפרק האחרון היה גרוע ב

lien124

New member
הרשו להסביר לכם למה הפרק האחרון היה גרוע ב

מילים פשוטות:
גילינו שג'ייקוב ואחיו הם לא שתי ישויות עליונות (לא שזה מפריע לי), אלא כמו שאר הדמויות בסדרה - סתם בכיינים מעצבנים שלא יודעים כלום (זה כן). גילינו שג'ייקוב הפך למה שהפך על ידי כך ששתה יין קסום שאימו המשוגעת כישפה ושאחיו הפך למה שהפך כשנפל אל תוך מהרה של אור...
כאילו, וואו. אני עוד מתקשה לעכל. וואו! אלוהים אדירים. אני תמיד הייתי אוהדת של לוסט. אבל... !אלוהים! WTF?! מה זה היה אמור להביע? אלו באמת התשובות הטובות ביותר שהם היו יכולים לספק לנו? וואו, פשוט... וואו

צודקת

אלו באמת המילים הפשוטות ביותר שממצות למה הפרק היה גרוע כל כך, ולמה אני בספק אם הם יצליחו להציל את כבודם. גם אני קיוויתי שג'יקוב והאיש בשחור הם אנשים רגילים במהותם, אבל איך שסירסו אותם בפרק הזה (כמו שסירסו כל דמות מעניינת בסידרה בעצם) היה הקש האחרון.

22ק ו ס ם

New member
יש בזה משהו

כשהופכים דמויות מיתיות למאוד ארציות ואנושיות שלא שונות בשום צורה (ואולי אפילו גרועות יותר) מכל דמות אחרת אז זה די מבאס.

JohnLocke

New member
זה כמו קסמים

קסם הרבה יותר מגניב כשאתה לא יודע איך הקוסם ביצע אותו ומנסה לחשוב על זה. ברגע שאתה יודע בדיוק מה הקוסם עשה, הוא לא מיוחד. אני מסכים שהדמויות הרבה פחות מעניינות עכשיו כשאנחנו יודעים איך הם נהיו מיוחדים, אבל זהו the nature of the beast, כמו שאומרים.

dm101

New member
אני עוד מחכה לאנטוני קופר

כל כך אהבתי שהוא הופיע אצל האחרים וכל כך ענין אותי כיצד הוא הגיע ולמה הגיע אליהם גם כשפטרו זאת במשפט - האחרים הביאו אותו אני מת שיתיחסו אל זה אבל לפי הרוחות הם לא יענו על כלום וסתם יסתמו את האי ויזרקו את הגיבורים כי למתוח לענין ולסקרן הם יודעים אבל לענות או לסיים, בזה לדעתי הם יכשלו

JohnLocke

New member
אין שום תעלומה באנתוני קופר

ידוע בדיוק איך הוא הגיע ולאיזו מטרה. תתכונן להתאכזב אם אתה עדיין מחכה למשהו נוסף.

dm101

New member
אתה צודק לצערי

תשמע , אני כמ רבים אחרים אוהב את ג'ון לוק ומהרגע שראינו אותו הסתקרנו לדעת מה הסיפור של כסא הגלגלים ונס ההליכה ואז שמענו שאבא שלו העיף אותו מהחלון וגם גילינו שאבא שלו הגיע לאי דרך "קופסאת קסמים" שהתבדתה ונאמר שהאחרים הביאו אותו אבל למה? למה? למה בכלל האחרים עושים או עשו את מה שעושים או עשו חייבים לתת מילה על הענין הנה למשל הראו את אנטוני קופר כחולה משותק אבל גם הראו את סוייר ביקום שבו הטיסה נחתה - מחפש את אנטוני קופר , לדעתי הוא ימצא אותו

JohnLocke

New member
אבל ענו לגמרי, כמו שאמרתי

האחרים הביאו אותו כי בן אמר להם. בן רצה להשפיל את לוק מול כל האחרים - הוא ביים את האירוע הזה שבו קופר נמצא כבול מול כולם, וביקש מלוק להרוג אותו. כשלוק לא הצליח (כמו שבן ידע שיקרה), בן הראה לכולם שהוא לא ראוי להיות מנהיג. LOCKE: I'm sorry? RICHARD: Ben knew you weren't gonna kill your own father. He put you in front of everyone in our camp just so they could all watch ya fail. LOCKE: Why? RICHARD: Cause when word got back here that there was a man with a broken spine on the plane who could suddenly walk again, well, people here began to get very excited because that, that could only happen to someone who was extremely special. But Ben doesn't want anyone to think you're special, John.

אילנית99

New member
הבעייה היא שלא משנה אם הוא הורג או לא הורג

את אבא שלו.... זה לא אומר דבר על העובדה שהוא מיוחד או לא.

JohnLocke

New member
מבחינת האחרים, זה כן

הייתה להם אגדה על ג'ון לוק, האדם המיוחד שאמור להנהיג אותם. ואז הוא מגיע למחנה שלהם ולא יכול להרוג את האדם שהרס את החיים שלו. בן רצה להראות שלוק הוא חלש, ולא ראוי להנהגה.

dm101

New member
אבל איך מצאו אותו ולמה הסיפור על קופסאת הקסם

JohnLocke

New member
לאחרים היו בלשים פרטיים טובים מאוד

הרי לג'ולייט היה עותק של תעודת הפטירה של כריסטיאן שפרד. הם הכינו תיק לכל אחד מהלוסטיז. אני מניח שברגע שבן קרא על ההיסטוריה של לוק עם אביו, הוא קרא לאחרים מחוץ לאי (ריצ'רד אפילו היה ביום ההתרסקות מחוץ לאי, מצלם סרטון שמראה את אחותה של ג'ולייט) להביא את אביו לאי. הסיפור עם קופסת הקסמים - הוא היה חייב לגרום ללוק להאמין שבאופן פלא אביו הגיע לאי, ושלא מדובר באחרים עצמם שהביאו אותו. לכן המציא סיפור שבעצם לוק אחראי על הבאתו לאי, באמצעות קופסת קסמים.

lien124

New member
../images/Emo58.gif זו לא היתה התלונה (העיקרית שלי) 0_0

התלונה שלי היתה שהתשובות לשאלות היו מטומטמות ונראו כמו בדיחה גרועה שבאה משום מקום (יין קסום? מערה של אור? נו באמת!
) אבל כן, גם העובדה שהם לא ישויות עליונות, אז מה בעצם אמור להיות אכפת לי מהם? מה הם אמורים לעניין אותי?

mtnhtmn

New member
אין ספק שיש אכזבה מסוימת

אבל מצד שני, ברוב התשובות אם לא כולן האכזבה תכה באחוז הגבוה/הנמוך של הצופים. ספציפית בעניין של ג'ייקב והאיש בשחור, יכול להיות שהתגובות דווקא היו יכולות להיות עוד יותר חריפות אם היו מספרים לנו שהם דווקא כן סוג של אלים. המטרה של היוצרים הייתה להראות שאין ישות כלשהי עם כוחות ששולטת על האי, האי שולט על כולם בלי יוצא מן הכלל, את זה אני יכול לקבל. בכל אופן, לפי דעתי האכזבה בפרק הזה הייתה גדולה משתי סיבות: א. התשובות הלא כ''כ משכנעות על העבר של ג'ייקוב והאיש בשחור, אחרי כ''כ הרבה מסתורין מאחורי הדמויות האלו לתת תשובות כאלו זה די מעצבן. ב. הסיבה העיקרית מבחינתי - התחושה הכללית של הפרק בו היוצרים נתנו מסר של - "רציתם תשובות? יאללה קחו ושבו בשקט", יחסית לרמה של הסדרה הזו זה היה די מבזה ולא מתאים, מעין תחושה של זלזול למעריצים. אבל בסופו של יום אני עדיין אהנה מהסדרה הזו, כי אני כבר התמכרתי, לכן הדעה שלי היא לא אובייקטיבית, אם כי למרות כל האהדה שלי אל הסדרה אני עדיין יוצא עם תחושה שהיוצרים לא עשו את המקסימום, וזה אומר הרבה.

lien124

New member
אבל למה שאני אתאכזב אם הם יתנו תשובות סבירות?

לכל הפחות? כמו שהם דווקא כן עשו פעמים רבות בעבר. אפילו בתשובות היותר "מאולצות" (הבלאק רוק היא זו שהרסה את הפסל...) סלחתי, הפעם לא יכולתי לסלוח. יין קסום? מערה של אור? נו באמת... הם עברו את גבול הזלזול בקהל מבחינתי
ואני לא מסכימה שלו הם היו מתגלים כאלים הביקורות היו יותר חריפות, כי לשם כל התאוריות כיוונו ואנשים אהבו את הרעיון הזה. חוץ מזה שזה היה נותן ליוצרים תירוץ משכנע לא לתת תשובות לדברים כי להכל יש הסבר על-טבעי לא ברור. וזה עדיף בהרבה על מה שקיבלנו בפועל

tamarhp

New member
די מסכימה

לא חושבת שהיה פרק גרוע אבל התאכזבתי שהרסו את הדמוות של ג'יקוב, מדמות מסתורית, אלוהית, יודעת כל, שלווה - הפכו לילד חנון, תמים, מלשן ("לא יודע לשקר"), נעלב ("את אוהבת אותי פחות") וקצת ילדותי.

dm101

New member
כל כךמאולץ ולא מענין

כאילו לעזאזל אנחנו רואים לוסט בשביל ג'ק קייט לוק דזמונד בן וידמור ועוד בפרק האחרון לא ראינו כלום מכל זה מה שכן ראינו איזה ג'ייקוב חסר משמעות שרק הכרנו בסוף העונה האחרונה שבעצם עונה על איזה מיתוס או שאלה אחת חסרת משמעות ששואלת מי זה ג'ייקוב המסתורי שהיו לו רשימות ונתן הנחיות לריצרד מסתבר שג'ייקוב הוא קשקוש וריצרד הוא קשקוש אני רק מקוה שוידמור ואלואיז הוקינג לא יהיו קשקוש ושהכוחות של האי כמו הזדקנות ריפוי ועוד יוסברו בצורה משמעותית

ravens

New member
כמה דברים לא ברורים

א. לאור הפרק האחרון ,איך ניתן לשלב את הדיאלוג של גיי'קוב ושחורי מהפרק האחרון של העונה הקודמת ? הוא לא יכול בכלל להשתבץ . כי אם מדובר לפני ששחורי הפך לסמוקי הרי שכל הדיאלוג ביניהם מתנהל כאילו הם לבד באי ושחורי כועס על הספינה שמגיעה ,אבל לאור הפרק האחרון אנו רואים שהמצב בו שחורי וגיי'קוב היו לבד ,התרחש רק אחרי הטבח בכפר + רציחת האימא ואז מייד ג'ייקוב הפך את שחורי לסמוקי , מה שמביא אותנו למסקנה השניה הדיאלוג התנהל אחרי זה כשחחורי=סמוקי ,אם כך אז למה ג'ייקוב הזמין אותו לאכול ? סמוקי לא אמור לאכול ,ואל תגידו לי שפתאום ג'ייקוב פיתח חוש הומור. ב. אמא שלהם כל כך דואגת שלא יבואו במגע עם אנשים זרים שנותנת להם להסתובב חופשי באי ופשוט מסתמכת על המזל שלא ילכדו על ידי אנשים שהיא יודעת שהם רעים ,בכלל כל מקום המגורים שלהם לא מוסתר בצורה מיוחדת. ג. לג'ייקוב יש אימא שגם רצחה את אימו הביולוגית ,גם בודדה אותו מבני אדם כאשר בדיעבד אנו יודעים שהוא חלק עליה וגם ניסתה לבודד אותו משאר העולם שלא קיים ,בקיצור אמא שקרנית פתלוגית ורוצחת והוא ממשיך לשמוע לה והכל בגלל האור ? ד. הקטע של השלכת שחורי לאור היה הקטע הקלאסי של הענשת חמדן ,מענישים חמדן בכך שקוברים אותו עם הדבר שרצה והביא למותו כמו ניקי ופאולו והתכשיטים ה. לאורך הפרק חל מהפך בג'ייקוב וסמוקי ,ג'ייקוב הופך מסולד בני אדם למחבב ואילו סמוקי ההיפך. ו. נראה לי שהסיבה שסמוקי השליך את ג'ייקוב לאש היתה וידוא הריגה . איך מוודאים את זה עם יצור כמו ג'ייקוב ? משליכים אותו לאש עד שצורתו המקורית אובדת לגמרי ,נראה לי שסמוקי חשש שמישהו יתחזה לג'ייקוב וככה יוכל לחלק הוראות בשמו.

Lady in red2

New member
זה באמת מה שרציתי לשאול

איך ג'ייקוב כ"כ בטוח בטוב של בני אדם? הוא לא בא במגע איתם בכלל. אולי אחרי שיצא וראה את העולם, רצה להוכיח לאחיו שבני האדם הם טובים? השינוי של אחיו כן ברור, כי הוא חי עם בני האדם 30 שנה וגילה כי הם רעים. אגב, לא יודעת אם שמתם לב, אבל אמא שלהם אמרה בדיוק את מה שסמוקי אמר בסוף העונה הקודמת: "they come, fight, destroy, corrupt, it always ends the same"

למעלה