הרשו להסביר לכם למה הפרק האחרון היה גרוע ב

JohnLocke

New member
ברור שהשיחה ביניהם בסוף עונה 5 הייתה אחרי

מדובר ביום שבו הבלק רוק הגיעה, וסמוקי הרג אנשים בתור העשן השחור. לגבי האוכל שג'ייקוב הציע - ראינו כבר שבתור לוק הוא כן יכול לאכול (מנגו בעונה 5), אז זה לא כזה מוזר. אני לא חושב שהוא צריך לאכול, אבל זה עדיין אפשרי.

ravens

New member
אוקיי ולגבי השיחה

המשפט של ג'ייקוב "זה הסתיים רק פעם אחת ,כל מה שהיה לפני זה ,זה התקדמות" האם הם מדברים על ציוויליזציות באי ,והסתיים פעם אחת ברע זה הציוויליזציה האחרונה שראינו ,החבר'ה מהספינה של ג'ייקוב ושחורי ? וכל הקודמים זה התקדמות ,זה הציוויליזציות שהיו לפני כן ?

JohnLocke

New member
הוא לא אמר "זה הסתיים פעם אחת"

הוא אמר "זה מסתיים רק פעם אחת, כל מה שלפני זה הוא רק התקדמות". כלומר, הוא ממשיך להביא ציוויליזציות לאי כי הוא מקווה שיום אחד, הם לא יהרגו אחד את השני וכן יוכלו להוכיח את עצמם.

ravens

New member
אז מה מסתיים פעם אחת ?

ומה שקדם לזה היה התקדמות ?

JohnLocke

New member
ההבאה של אנשים לאי

סמוקי אומר לו "כל הזמן אתה מביא אנשים לאי, והם הורגים אחד את השני, למה אתה עדיין מביא אנשים לאי? אתה בחיים לא תצליח להוכיח שבני האדם טובים, או ראויים לאי/לאור/לכוח הבלתי-נדלה של האלקטרומגנטיות המיוחדת". וג'ייקוב עונה לו שכל פעם שהוא מביא אנשים לאי זו התקדמות לקראת הסוף, שבו הוא כן יצליח להוכיח. התקווה/ההשערה שלי היא שבגלל שהלוסטיז הם המועמדים האחרונים הם יצליחו לשבור את המעגל ולסיים את המשחק. הלוסטיז יוכיחו את מה שצריך להוכיח, ובעקבות כך ישתנה הסטטוס קוו. איך בדיוק הוא ישתנה? זו השאלה של הפינאלה, לדעתי.

dm101

New member
טרם הסבירו את החוקים

דהינו למה סמוקי רע למה לשמור את סמוקי על האי למה ג'ייקוב לא יכול לחסל את סמוקי ולהיפך מענין אם כמו שג'ייקוב מחפש קנדידייטס אולי גם האמא חיפשה בצורות דומות אבל איך האמא הגיעה לתפקיד? באמת כמו שנאמר כל שאלה תוביל לשאלה אחרת

Anikaa

New member
אני לא מסכימה איתך

הטוויסט בדמותם של ג'ייקוב ואחיו הוא כדרכה של לוסט, לא צפוי, לא טרוויאלי ו...מפתיע. יש בלוסט הרבה שבירות בין גיבור לאנטי גיבורֿ, והרבה בנייה של תהליך ארוך שמסתיימת באופן לא צפוי ולעתים כאילו מאכזב. למשל דמותו של ג'ון לוק שכה הרבה הושקע בתיאור התהליך הנפשי ותלאות חייה, והמסע אל האמת שלו שכולנו חשנו שנמצאת שם והנה הנה הוא מגיע אליה ובסוף ג'ון לוקֿ ,אחד מגיבורי הסדרה, מסיים את חייו כתמים טראגי ללא תשובות וללא הבנה, קליפה ותחפושת דמות טראגית אחרת. כולם כולם- ג'ק סוייר קייט סעיד וגם ג'ייקוב ואחיו, נעים על הציר שבין גדולה והירואיות לבין שפל, בין טוב ורע, בין גיבור ואנטי גיבור. ולגבי אי היקסמותך מקסמי האגדה, זה עניין של טעם. סדרה שהחלה במפלצת עשן המשיכה במסעות בזמן ומסתיימת בנהר אור, היא עקבית בעיני ואני כבר מזמן הנחתי את הריאליזם בצד והתמכרתי לסיפור.

Anikaa

New member
ועוד משהו

אני הרבה פעמים מרגישה שהצפייה בסדרה היא כמו משחק ב"בבושקה" - הבובה שנפתחת ובתוכה עוד בובה, ועוד בובה או כמו בצל המתקלף משכבותיו עוד שכבה ועוד שכבה ווהליבה נמצאת שם אבל לא רואים אותה. ההפיכה של ג''יקוב ועשיו מאלוהים ושטן יודעי כל לשני אחים בני אנוש שגם בחוטיהם יש מושך היא עוד בובה בתוך הבובה שחשבנו שהיא האחרונה. זה מרתק ומסעיר ולא מאכזב. אומץ גדול לכתוב טוויסט ועוד טוויסט רגע לפני הסוף, והרבה דמיון.

ryngs

New member
חוסר האמינות הרגיז אותי

שני תינוקות שיצאו הרגע מהרחם- נקיים! ראיתם פעם תינוק שיצא מהבטן? ואין להם חבל טבור! ומה הם הולכים לאכול? הרי מטרנה עוד לא נוסדה בשנת 23 לספירה... יש עוד דברים כמו שצוין כאן שסמוקי לא יודע מה זה "מת" ושניה אחרי זה הוא ואחיו רודפים אחרי חזיר, ולא בשביל לשחק איתו בבוץ.

ravens

New member
לגבי מת

אפשר להגיד שהוא חשב שבני אדם לא מתים להבדיל מחיות . הוא מעולם לא ראה בני אדם חוץ מאחיו ואימו ,ולכן ההפתעה הגדולה כשראו את החיילים (הם נראים בדיוק כמונו)

פרק גרוע בעונה גרועה.

כבר עדיף היה שהיו מסיימים את הסדרה לפני 2 עונות, והיינו נשארים עם כל השאלות פתוחות.

reasonforall

Active member
לא מסכים בכלל!

אני חושב שהעובדה שג'ייקוב וסמוקי הם "אנושיים" הופכת את הסדרה ליותר "מציאותית". אני אישית הייתי מתאכזב אם הייתי מגלה שג'ייקוב וסמוקי הם אלים (למשל..). לגבי היין, אני חושב שזה לא אמיתי באמת. אני חושב שזו אשליה אחת גדולה שיצרה האמא הרוצחת שלהם. היא גידלה אותם במעין בועה - שרק הם קיימים, ושהם נועדו למשהו מיוחד. במהלך כל הילדות שלהם היא כביכול התערבה וגרמה לכך שסמוקי וג'ייקוב היתנהגו כפי שראינו. הכל לדעתי פשוט יותר..הרבה יותר. גיי'קוב וסמוקי עדיין חיים בתוך בועה - שלדעתי תתפוצץ לכולם בפנים בפרק הסיום.

נשמע מעניין

ואני באמת מקווה שזה ככה. וגם אני הייתי מתאכזב עמוקות אם היה מתגלה שהם אלים, מה שהיה די ברור שלא הולך לקרות.

lien124

New member
שוב, זה לא מפריע לי שהם אנושיים

למרות שאני לא מבינה למה צריך להיות אכפת לי מהם אם הם סתם אנשים רגילים? הרגשתי כאילו יש כאן משהו גדול יותר והפרק האחרון פשוט פוצץ את הכל אבל שוב, זה לא מה שבאמת מפריע לי מערת האור והיין הקסום (לא יודעת אם ראינו את אותו הדבר. האמא המשוגעת לחשה כל מיני מילות כישוף ליין ואז נתנה לג'ייקוב לשתות את זה, איפה פה האשליה?) הם אלו שהיו הקש ששבר את גב הגמל בעונה שגם ככה לא סיפקה את הסחורה מבחינתי

למעלה