מ-ע-ו-ל-ה!!! עכשיו קחי את ההרצאה שלך בכנס
ותרצי אותה בקול רם מול "קהל" דמיוני, חבר, בעל, כלב איזה 5 פעמים עד שתרגישי שאין לך בכלל מה להסתכל על הדף והכל יושב בפנים כמו שצריך. זה כמובן מוסיף לחץ לרגע ההצגה אבל זה ממש ממש מעולה! ו...רומא?! איזה כיף לך! אני משמינה רק מאיזכור השם. אנשאללה אגיע לשם בחופשת סימסטר לקצת מחקר. לגבי הראיון לענות ברצינות, להיות את עצמך, לא לפחד להגיד לא יודעת. אתן לך דוגמא מהראיון שהיה לי בפולברייט. כששאלו אותי מה החידוש שלי בתחום מסויים במחקר שלי שלא היה לי שום מושג עליו (והאמת עדיין אין
) עניתי שאני כרגע רק כמה חודשים אחרי הצעת המחקר ועדיין אינני יודעת האם יש לי חידוש בתחום אבל בדיוק לשם כך אני נוסעת לארה"ב לפגוש מומחים בתחום ולהתפתח בו. עוד דוגמא מאותו הראיון שאלו אותי מה יקרה אם אני אחליט תוך כדי המחקר לשנות את המוקד. אמרתי שזה בסדר גמור. שכל עוד אני לא מאבדת את הדרך ומתחילה לזגזג זה לגיטימי לחלוטין לשנות את כיוון המחקר כיוון שבעת המחקר מגלים דברים חדשים וכיוונים חדשים שלא חשבתי עליהם קודם. שמאד יתכן וההצעת מחקר שלי מבוססת בעיקר על תוצאות המאסטר ולכן יתכן מאד שהמחקר יתפוס בסופו של דבר כיוון אחר (מה שקרה באמת, לא ממש אבל בערך). כלומר לא לפחד להגיד שבשלב הזה את לא יודעת משהו. ברור שאת לא יודעת הכל. לעומת זאת גם לא לפחד-כי אם ישאלו אותך על המחקר שלך אף אחד לא מבין בו טוב כמוך
. תהי מוכנה לשאלה למה את רוצה לעשות פוסט דווקא אצלהם ותמצאי מראש תשובה שווה. (נניח למה אצלהם ולא בהארוורד-רמז: התשובה לא קיבלו אותי להארוורד היא לא התשובה הנכונה
). בקיצור לא להילחץ יותר מדי אבל בהחלט להכין את ההרצאה כמו שצריך, להתאמן עליה שתישב ממש טוב ולהשתדל לא להלחץ יותר מדי, להיות את עצמך ולזכור כמה שאת מוצלחת