הרשו לי נא לפתוח כאן שרשור עבודה

I Was Hoping

New member
תודה, ובהצלחה גם לך!

גם אני כותבת עבודה סמינריונית עכשיו. זה כל כך מעיק. בעיקר תחת השפעת האנטיביוטיקה שגורמת לי לרצות רק לישון...
 

משוש30

New member
כל הכבוד!../images/Emo45.gif יאללה קדימה לעבודה הסמינריונית

המנחה שלי טוען שאין עבודה סמינריונית שאי אפשר לסיים תוך שבועיים (כשמבלים את כל השבועיים בספרייה כמובן
)
 
עוד כמה ימים הכנס

המאמר שאני צריכה למסור בכנס עצמו - מוכן. יעבור עוד הגהה. יתוקן שוב. ושוב. ולהדפיס אותו ולצרוב על דיסק.
ההרצאה - היא המאמר בכמה קיצורים. אני עוד צריכה להקריא אותה כמה פעמים ברצף ולבדוק איך היא מסתדרת לי בפה. ואחר כך פשוט להתאמן עליה. להחליט באיזה גודל פונט להדפיס לי אותה.
המצגת מוכנה ברובה. צילמתי את הממצאים, ערכתי, שיבצתי וכו'. אני צריכה לבדוק אותה מול המאמר - עד כמה היא שוטפת וטבעית. אולי להוסיף עמוד של מסקנות כתובות בסוף, לטובת מי שלא יצליח להתגבר על האנגלית שלי. המנחה יפנה אולי זמן לראות אותה מחר. עד כה הוא אדיש באופן לא רגיל.
אני כבר יודעת מה אני לובשת להרצאה. מרגיע. אין לי מושג מה ללבוש לארוחת הערב של סיום הכנס. ואם כבר אני עוצרת לכתוב על ארבעת הימים הקרובים: מחר נולדה לי נוגי. בשישי אירוע משפחתי גדול שאני מנחה (אבל סבא לא ממש מיידע אותי. זו תהיה הנחיה זורמת). בשבת יומולדת נוגי למשפחות (אצלם, למרבה הנוחות). בשבת בלילה אני טסה לכנס של חמישה ימים. אין לי מושג איך מתרחקים מהפעוטה לכל כך הרבה זמן. אף פעם לא הייתי בכנס בחו"ל. לא ברור לי איך אני מציגה את עצמי לכל הזרים שבשנה הבאה אולי ארצה אצלם פוסט. במיוחד לזה שכבר בתהליך המיון שלי למשרה ההיא בשיקאגו. אני נלחצת מכל זה לסירוגין - בכל פעם ממשהו אחר.
 

Gali112

New member
לגבי הצגה לזרים בכנס

אולי כדאי לכתוב מייל למי שתרצי להציג את עצמך בפניו לכתוב קצרות מי את מה את עושה ומתי תציגי בכנס ושתשמחי לפגוש אותו במהלך הכנס - זה יכול ליצור היכרות מקדימה שתקל על המפגש פנים אל פנים
 
זה רעיון טוב

אבל מלחיץ מאוד. מה גם שאני עדיין לא פונה אל האנשים האלו, אלא רק רוצה שבעוד שנה-שנתיים יזכרו שפגשו אותי ולא אהיה אנונימית לחלוטין. אין לי ממש על מה לדבר איתם עכשיו, חוץ מהבעת התקווה שנשתף פעולה בעתיד וכו'. אני קצת חוששת לקבוע פגישה כשאין לי ממש מה לומר.
 

משוש30

New member
קודם כל מזל טוב ליום הולדת הקטנה ../images/Emo65.gif

בת שנה נכון? אני עזבתי את יובל בת שנה וחצי פעם ראשונה כשנסעתי עכשיו לכנס בבוסטון וגם לי זה היה כנס ראשון בחול. יומיים ראשונים היו מלאי געגועים ואחר כך הגעגועים הלכו והתמעטו וכשכבר ממש נהניתי מלהיות לבד ולצאת בערב להשתכר בפאבים חזרתי
באיזה שלב בכנס את מרצה? אני הרצתי ביום האחרון וזה לא מי יודע מה. לא שהייתי לחוצה מזה כל הכנס, בכלל לא. אבל כבר כמעט אין אנשים ובאים להרצאה כמה אנשים מפוהקים שכבר חושבים על הבית. בגדול אני לא חושבת שיש יותר מדי ממה להתרגש מכנסים. בסופו של דבר באים אנשים, רובם ממש לא חשובים, שזה לא תמיד מעניין אותם. יש לך מצגת, יש לך את הדפים. כולה להקריא... אם יש מישהו שאת יודעת שאת רוצה פגישה איתו תנסי ליצור איתו קשר באי מייל ולקבוע צהרים או משהו. איך מציגים? באים. לוחצים את היד. מחייכים את החיוך ההכי ממיס שלך (אך המקצועי
) ואומרים "שלום, אני יעל, התחום שלי הוא...לגרום להם להתעניין לראות שהדברים שאת עושה מאד מעניינים, להגיד שאת מגישה בקשה לפוסט אצלו באוניברסיטה/מחלקה. האם יש לו טיפים?". אצלי מאד עובד לא להיות יותר מדי רשמית ולא להרגיש רגשי נחיתות. אני באה בהרגשה שאני שווה, שיש לי מה להגיד ושכדאי להם להקשיב לי. המון בהצלחה
 
כרגע קיבלתי מייל

I read in the ... program that you will be presenting your research ... As part of our evaluation of candidates for our Research Associate position, three members of the search committee who will attend the...conference (x,y,z) will attend your paper and we hope to have some time to talk with you after the session, perhaps during the coffee break from א. עברתי עוד שלב בדרך למשרה הזו. ב. ההרצאה תהיה גם סוג של מבחן. ג. ראיון. אני חסרת נסיון לחלוטין. מה זה? מה עושים בזה? תודה על העידוד. אני מרצה ביום הראשון, וכפי שמתברר, גם הראיון ביום הראשון. זה ישאיר לי חמישה ימים לעשות את מה שהצעת בפסקה האחרונה (אני מאמצת את הנוסח, ברשותך) אולי גם להספיק להנות מהשהות ברומא (לא זכורים לי פאבים, אלא ברזי בירה ליד מכונות הקפה. גם זה טוב).
 
איזה יופי! בהצלחה! ../images/Emo24.gif

ראיון, כמו שאמרה המשושית, הוא בעצם הרחבה של ההיכרות האישית. זהו תתייחסי לזה ככה לא להתרגש , לא לרעוד, לא לחשוש. לבוא כמישהי שיודעת מה ערכה. יודעת שהיא שווה, ויודעת - שהיא הכי הכי מתאימה למשרה. זה עושה את כל העבודה. לענות על מה ששואלים, בד"כ שווה לחשוב שנייה, ולהבין למה מתכוונים בשאלה, כי בד"כ יש שאלות שיש בהן ניסיון ללמוד משהו על מבנה האישיות וההתנהלות שלך בעולם ובאקדמיה מבעד לשאלות קונקרטיות, ולהגיד את הדברים שהם הכי הכי אמת. הרי בסופו של דב ר- את עצמך את לא יכולה לשווק אחרת ממה שאת באמת. וזכרי - ראיון הוא כמו שיווק, את קובעתאת הטיב של ה"סחורה" ואת צריכה לשכנע את ה"קונה" ששלך הכי שווה. וה"סחורה" היא את. את הכי טובה שיש!
 
תודה על העצות

אני צריכה לזכור לעצור רגע ולחשוב. לפחות לוודא עם עצמי שהבנתי מה שואלים אותי. אני מקווה שלא אהיה לחוצה מכדי לעשות את זה. אני מזכירה לעצמי שוב ושוב עד כמה דרישות התפקיד תואמות את ה CV שלי. זה תפקיד חדש, ולא הצלחתי לברר מה בדיוק הם רוצים, לכן זה נראה לי מעורפל לטעון שאני הכי מתאימה. אבל אם ההרצאה תהיה טובה, אולי אוכל להמשיך לראיון נישאת על גבי ההרגשה הטובה שהרצאה טובה יכולה להשאיר. אני לחוצה, מתרגשת ודי מבוהלת מכל העניין - אבל לא יכולה להכחיש שזה נהדר.
 

משוש30

New member
מ-ע-ו-ל-ה!!! עכשיו קחי את ההרצאה שלך בכנס

ותרצי אותה בקול רם מול "קהל" דמיוני, חבר, בעל, כלב איזה 5 פעמים עד שתרגישי שאין לך בכלל מה להסתכל על הדף והכל יושב בפנים כמו שצריך. זה כמובן מוסיף לחץ לרגע ההצגה אבל זה ממש ממש מעולה! ו...רומא?! איזה כיף לך! אני משמינה רק מאיזכור השם. אנשאללה אגיע לשם בחופשת סימסטר לקצת מחקר. לגבי הראיון לענות ברצינות, להיות את עצמך, לא לפחד להגיד לא יודעת. אתן לך דוגמא מהראיון שהיה לי בפולברייט. כששאלו אותי מה החידוש שלי בתחום מסויים במחקר שלי שלא היה לי שום מושג עליו (והאמת עדיין אין
) עניתי שאני כרגע רק כמה חודשים אחרי הצעת המחקר ועדיין אינני יודעת האם יש לי חידוש בתחום אבל בדיוק לשם כך אני נוסעת לארה"ב לפגוש מומחים בתחום ולהתפתח בו. עוד דוגמא מאותו הראיון שאלו אותי מה יקרה אם אני אחליט תוך כדי המחקר לשנות את המוקד. אמרתי שזה בסדר גמור. שכל עוד אני לא מאבדת את הדרך ומתחילה לזגזג זה לגיטימי לחלוטין לשנות את כיוון המחקר כיוון שבעת המחקר מגלים דברים חדשים וכיוונים חדשים שלא חשבתי עליהם קודם. שמאד יתכן וההצעת מחקר שלי מבוססת בעיקר על תוצאות המאסטר ולכן יתכן מאד שהמחקר יתפוס בסופו של דבר כיוון אחר (מה שקרה באמת, לא ממש אבל בערך). כלומר לא לפחד להגיד שבשלב הזה את לא יודעת משהו. ברור שאת לא יודעת הכל. לעומת זאת גם לא לפחד-כי אם ישאלו אותך על המחקר שלך אף אחד לא מבין בו טוב כמוך
. תהי מוכנה לשאלה למה את רוצה לעשות פוסט דווקא אצלהם ותמצאי מראש תשובה שווה. (נניח למה אצלהם ולא בהארוורד-רמז: התשובה לא קיבלו אותי להארוורד היא לא התשובה הנכונה
). בקיצור לא להילחץ יותר מדי אבל בהחלט להכין את ההרצאה כמו שצריך, להתאמן עליה שתישב ממש טוב ולהשתדל לא להלחץ יותר מדי, להיות את עצמך ולזכור כמה שאת מוצלחת
 
את כל כך מעודדת ../images/Emo140.gif

כבר התחלתי להתאמן על ההקראה ובוודאי אעשה את זה שוב ושוב בימים הקרובים. זה מרגיע. אני צריכה לשמוח שהועדה תהיה באולם. בסך הכל, להכיר אותי דרך המחקר שאציג זו דרך טובה לתהות על קנקני. אני צריכה לזכור שאני גאה במה שאציג ושאני מגיעה לשם כמומחית בתחום. כבר בררתי - תחומי המומחיות שלהם שונים. כנראה שלא יקשו עלי בדקויות מקצועיות. מעניין מה כן הם ירצו לדעת. ניסיתי וניסיתי ולא זכרתי אף ראיון באקדמיה. רק ראיונות עבודה לפני המון שנים. אני מניחה שבכל מקרה אהיה 'אני' בראיון, ולו רק כיוון שגם אם אנסה, לא אצליח ליצור רושם אחר. נו, לפחות אם אתקבל, ידעו מה הם לוקחים. ואם לא - זה יהיה בגללי, לא מסיבות לא נכונות. ואגב - משרה, לא פוסט. מוקדם מהצפוי, אבל באמת יש התאמה יפה מאוד בין מה שהם מחפשים לבין מה שאני עושה בעשור האחרון.
 

משוש30

New member
ואו!!../images/Emo106.gif בכלל כל הכבוד לך!

לא הבנתי שמדובר במשרה של ממש. תזכרי שגם אם לא יקבלו אותך הגעת למצב של ראיון וזה בכלל בכלל לא מובן מעליו. אני מחזיקה את כל האצבעות שיעבור בשלום ושתקבלי אותה!
 
איזה יופי של חדשות! בהצלחה!

קטונתי בעניין הראיון, אבל איזה יופי שעברת עוד משוכה.
 
באמת מדהים! זה ממש ממש טוב

וזה אומר שהם מאוד רציניים לגביך. וכמו שנאמר פה קודם - עם הכנה טוב מראש - כמו שאמרת שצילמת ממצאים, והכנת את מבנה ותוכן ההרצאה ובטח תתאמני הרבה - חלק מהעניין הוא כבר ממש טכני - זה "בסך הכל" להרצות... וכמובן מזל טוב לנוגי - מהסתכלות בתמונות בפורום אחר - היא בונבון!
 
היא באמת בונבון ../images/Emo99.gif

זה רפלקס. אומרים נוגי - אני מראה תמונה. אוי, הפורום הזה כל כך מרגיע ועוזר. תודה על התגובות והעצות. סיימתי להיום. גיביתי היטב. לילה טוב.
 
ועכשיו גמני יודעת איך היא נראית סופסוף../images/Emo95.gif

איזה בונבונית, באמת ומזל טוב ואכן - זה בהחלט רגע ללכת לישון גם אצלי.
 

משוש30

New member
אלו! מה זה תמונת הפלאפון הזאת

אפשר תמונה ברזולוציה נורמלית??
 
למעלה