מסופר שם בפרוטרוט על הארצת (Terraforming) מאדים. איך במשך מאתיים שנה הפכו מאדים ממדבר קר לעולם חמים שוקק חיים. הטרילוגיה מומלצת!
גם אורך חיי האדם מוארך שם בדרך כלשהי.
הדרך היא לפלוט הרבה מאוד "גזי-חממה" על מאדים, דבר שלאורך זמן יאפשר בניה מחדש של אטמוספירה, בעזרת צמחים שיהפכו את הפחמן הדו-חמצני לחמצן.
אני התרשמתי, שהאתגר הגדול יותר הוא ליצור איזושהי מגנטוספירה, כמו שקיימת סביב כדור הארץ בזכות הליבה הברזלית. המגנטוספירה מאפשרת הגנה מפני קרינה (בעיקר של השמש, אבל לא רק), דבר ששומר על האטמוספירה ועל האפשרות לקיום חיים על הפלנטה.
אבל הם מתארים בדיוק איך הם מעשירים את האטמוספירה בגזי חממה, מובילים חום ממרכז מאדים אל פניו, גורמים להמסת הקרח החבוי מתחת לסלעים, מעלים את לחץ האויר בהדרגה. הספרים מבוססים מדעית, אבל אני חושב שקנה המידה של הזמן שלהם שגוי. זה לא ייקח מאתיים שנה אלא אלפיים...
בכל אופן, כדאי לעין בהם. הקישור כאן באנגלית אבל יש גם גירסה עברית של הספרים http://en.wikipedia.org/wiki/Mars_trilogy
לדעתי, הזכות לחופש היא זכות בסיסית של כולם, לא רק בני-אדם -- ואולי בגלל שיש פה הרבה מאוד מוסר כפול בעניין הזה ("אל תרצח", אבל "זה בסדר לרצוח פרות"), אנחנו נאלצים להתמודד עם הדילמה גם מזווית אחרת.
לגמרי מסכימה, שאסור לפחד מטכנולוגיה. גם אם מישהו מפותח יותר טכנולוגית (או מחזיק סמארטפון משוכלל יותר משלנו
לדעתי, יש פה בעיה תרבותית קשה שמאפיינת את רוב האנושות ומתבטאת ביחס לכל אחד שקצת שונה מהם. אני לגמרי יכולה להבין למה תרבויות מתקדמות יותר יעדיפו לשמור מרחק, לפחות באופן רשמי וגלוי -- אפשר להתרשם מכל המלחמות והאלימות שיש פה כל הזמן, וכמובן גם מהיחס של רוב האנושיים לחיות אחרות.
אפילו באגדות קיים הרעיון המוזר של "לשחוט את הדרקון"
(חינוך לשינאה קיים לא רק בבתי-הספר של החמאס...).
אני מניחה שאם היתה מגיעה לכאן משלחת של אנושיים מפלנטה אחרת, אולי הם היו מתקבלים בברכה מסוייגת, אבל הם היתה מגיעה משלחת של אנשים מגזע שבכלל לא דומה לאנושיים, כנהוג במחוזותנו, היו מתבוננים בקנקן ולא במה שיש בו.