השביתה,צווי המניעה ואנחנו בתוך כל זה:

omer142

New member
../images/Emo41.gifלא נותנים יד לצווי הכפייה!../images/Emo41.gif

tixi

New member
אני אמנם לא בנוער העובד, אבל הנה משהו חשוב-

יום לפני הדיכוי הגדול– הפגנת תלמידים נגד צווי הכפיה יום רביעי, 12.12.07 בשעה 13.00 מול בית הדין הארצי לעבודה לא ניתן לבית הדין ולממשלת ישראל להפוך את מדינתנו לדיקטטורית! : הביאו עמכם: שלטים, כרזות, משרוקיות, תופים, וכד'''' לפרטים: יואב – 054-2290951 (נוער מר"צ) יותם-0526269699(מטה מאבק הנוער) בר - 054-2252872 (מטה מאבק הנוער) וכן: [email protected] (ואם כבר מדברים, אני שוקלת להצטרף לתנועה, יש לכם בשבילי את הסיבה שהכי שווה בזכותה להצטרף?)

oldDOPEY

New member
היום שאחרי איפה אנחנו בוא

כולם מדברים שאחרי השביתה נילמד יותר שעות ונלמד אל חשבון חופשות האם זה נכון? אני חושב שלא דבר זה יצמיח הרבה דברים רעים ויהרוס את עתיד המדינה הרי הוא בידים שלנו הנוער שיוצע מהמערכת הזו ראשית כל לא באמ נלמד כמו שצריך כאשר אנכנו לומדים מי צאת החמה ועד צאת הנשמה ואנו בתנועות נוער ניפגע קשות כי מי שירצה להמשיך להדריך ולהיות פעיל כמו בעבר עכשיו זה אמת יצתרך להיות אל חשבון לימודים כי מי אומר שגם ביום שלישי לא נלמד עד מאוחר כמו בשער הימים ואז לא איהיה לנו זמן להעביר פעולות לצעירה אלה אם נבריז מהלימודים אני באמת חושב שהגיע הזמן לקום ולעמוד אל שלנו ולא לתת למערכת לרמוס אותנו לנעמיס אלינו חומר ולהפוך אותנו לצמחים

אני קורא לחברי התנועה

לא להענות להפגנה הזאת. במכתב שהפיץ מטה מאבק הנוער, הם גם מקבלים סרבנות, ומעודדים סוג של אנרכיה. הם אומרים שאם המורים יפרו את צווי המניעה הם יתנו דוגמא של בנאדם שמוכן לשלם מחיר כבד בגלל האידיאולוגיה שלו. יש הרבה מאוד רוצחים, גנבים, פשיסטים קיצוניים שמוכנים לשלם מחיר כבד בגלל האידיאולוגיה שלהם. בקיצור, אם באים, צריך להתעמת עם מארגני ההפגנה

YuL a

New member
ערן נשמה,

דבר ראשון קח את המספר שלי מבאטל ותקשר לספר לי איך היה בטיול! דבר שני, אממ.. אני לא כ"כ יודעת לקראת מה אנחנו צועדים, כולנו מבולבלים. נראה לי שגם במערכת החינוך. בנתיים לא יהיו שעות נוספות, כי שום מורה בצו מניעה, לא ילמד אותך יותר מה45 דק' שכופים עליו ללמד. אח"כ? אני מקווה להקלות. מה שנקרא- כשנגיע לגשר, נעבור אותו. בנתיים מטריד אותי הרבה יותר-הצווי מניעה האלה.

דווקא מטריד אותי

באותה מידה כמו הצווי מניעה, הפגיעה בזמן שלי בתנועה.. כאילו, דברים כמו לבטל קייצת, טיולים, סמינרים, פעולות ומה לא

oldDOPEY

New member
ביום שבוא יגעיו להסכם האם

האם אחרי שהמורים כיבלו את שלם האם הם ישלחו אותנו לאת צרה אחרי שעמדנו לצידם האם הגיע הזמן שנקום בתור גוף ונילחם אל זכויותנו בתור תלמידים אשר הם בני אדם ונסים את התלמיד במרכז ולא את החומר הלימודי ותעודת הבגרות

Amitus

New member
נראה לי שזאת אכן שאלה..

האם מאבק המורים יניב תנאים יותר טובים או חינוך יותר טוב?

oldDOPEY

New member
לא נירא לי אותה השאלה

אם יחתם הסכם אני בתוח שהוא איהיה טוב השאלה היא לגבי הפער שיצרה השביתה ומה עושים איתנו

ואווווווו!!!!

שאלה כ"כ טובה!!!! באמת צריך לחכות ולראות... נראה לי שבאמת לא ישאר לנו יותר מדי זמן לעצמנו... האם יהיה מאבק? - נראה לי שזה יהיה בידיינו... אבל קודם צריך לחכות ולראות מה קורה...

צריך לזכור שגם טרומפלדור ומורדי הגיטאות

שילמו מחיר גדול וכבד בגלל האידיאולוגיה שלהם... יש לשים כל דבר במקומו... המורים הם לא גנבים או רוצחים וסירוב לצווי מניעה לא ייצור אנרכיה, אלא ימשיך את המאבק... ומי יודע... אולי ישיג משהו.. אצלנו בבי"ס המורים מתכננים ביום חמישי ללכת למשטרה ולבקש שיעצרו אותם... הם רוצים לעשות את זה עם עוד מורים באיזור... אם כל המורים בארץ או לפחות חלק גדול מהם יפרו צווי מניעה לא יעצרו אותם ויפטרו אותם... כי אם כן יעשו את זה, לא יהיה שום מורה שיסכים לקבל משרה של מורה שנעצר. אני לא אומר שעבירה על החוק לא יוצרת אנרכיה... אני אומר שבקרה הספציפי הזה עבירה על החוק לא תיצור אנרכיה!

אני דווקא חושב

שאת המצב הזה אפשר לפתור גם עם צווי מניעה.. בעקרון, יש הרבה דרכי מאבק והשביתה זה לא הדבר היחיד.. יש עוד הרבה מה לעשות, ואני לא חושב שלעבור על החוק במקרה הזה יהיה טוב או צודק. ולא נראה לי שההשוואה פה לטרומפלדור ולמורדי הגיטאות הגיונית בכלל, כי אנחנו מדברים פה על שני דברים שונים.. אנחנו נמצאים במדינה שהיא לכאורה מתוקנת ויש הרבה דרכי המאבק, שמצד שני למורדי הגיטאות לא הייתה באמת דרך מאבק אחרת.. ושבירת החוק שלהם הייתה צודקת ובשביל משהו שהם לא יכלו לעשות בצורה אחרת.. וגם החוק לא היה חוקי בעליל, שמצד שני, אפשר להגיד על הצוים שהם שנוים במחלוקת בפני כמה אנשים. עם טרומפלדור- אני פשוט לא מבין מה היה הקישור פה

מחסה

New member
לא ללכת להפגנה

ככה.. דבר ראשון מי שכן בוחר ללכת, לא לעשות זאת עם חולצת תנועה - עד שיקבל הודעה שאכן מותר. שנית כל, ברחבי הארץ עבר תהליך שקשור לתהליכי קבלת ההחלטות בתנועה, ועל כך כי "החלטות צריך לקיים". גם למי שלא עבר כל זה תקף, ולכן אני חושב שאם בתנועה החלטות צריך לקיים, אז גם במדינת ישראל, חוקים והחלטות צריך לקיים!!!! אם בית המשפט החליט להוציא צווי מניעה, עלינו לקיים אותם!!! נכון, עלינו לבקר חוקים והחלטות, אבל לא לעבור עליהן! צוקי - לא לקיים חוקים, כן יגרור אנרכיה!! זה לא אומר שמחר יהיו פה בקבוקי תבערה ומכוניות בוערות, ובלאגן מטורף, אבל זה אנרכיה. עלינו לקיים את החוקים במקביל, אני קורא כן ליצור מאבק, וכן לתמוך במאבק המורים, להעביר שיעורי חברה בכיתות, לעשות את הצעדים הדרושים - כל עוד מקיימים את ההחלטות!!!

YuL a

New member
ואם החוק פוגע באדם?

יש שייראו בצווי מניעה פגיעה חמורה באדם העובד במדינת ישראל ויש שלא אבל כשאנו אומרים שהחוק פוגע באדם, אנחנו רק נצא ונפגין? אני לא בטוחה בעצמי בתשובה. רק שאלה למחשבה.

kogi6

New member
משהו לא אהבתי במה שכתבת..

מזה עד שיקבל מהתנועה הודעה שמותר?!.. זה קצת הופך את התנועה לאחראית על כל הדעות שלו ומה שהוא חושב וזה לא עובד ככה.. לפחות לא לחלוטין..

אדנת

New member
אז זהו, שקד

שאת דרך המאבק העיקרית חסמו בכח ואז לא נותרו אפשרויות רבות.

אתה מוציא לי מילים מהפה

לא אמרתי שמורדי הגיטאות וטרומפלדור עברו על החוק... אמרתי שהם שילמו מחיר כבד למען האידיאלים שלהם... שים לב מה אתה כותב...

למעלה