השביתה,צווי המניעה ואנחנו בתוך כל זה:

meitush123

New member
חוץ מזה שהם קוראים להפגין

וממתי הפגנה זו בכלל הפרת חוק?

טולאי

New member
"חובה לתמוך ולציית לחוק מוסרי, חובה למחות

ולסרב לחוק בלתי-מוסרי" מרטין לותר קינג הבן

oldDOPEY

New member
תמיד אפשר ללכת אם החוק

ולהילחם בחוקים שלהם החוק מחייב את המורים להגיע אל בתי הספר שיגיעו החוק מחייב אותם להיכנס לכיתות שיכנסו החוק לא אומר להם מה להלמד החוק לא מחייה אותם לעמוד אם הגב לכיתה והפנים להלוח אני חשבתי אל משהוא למה לא נחזור לילמוד אם דגש אחר אם הפנים לתלמיד ואם הגב להלוח להפוך את סדר הכיתה כאשר התלמידים אם הגב להלוח ושהמורה יעמוד אם הפנים לתלמידים בצידה השני של הכיתה ופשות להעביר שיעורי חינוך להפיק תועלת מהמצב אל ידי הסברה אל מצב המורה גיבוש הכיתה דיבור אל אקטואליה אפשר לעשות המון

meitush123

New member
איזה מורה יוכל לעמוד מול התלמידים שלו

שלחוצים על הבגרויות ולהגיד להם- הבעיה לא נפתרה אז אני לא מלמד אתכם?

tixi

New member
בגלל זה חשוב שלא המורים

יהיו אלו שמפרים את החוק, אלא אנחנו, אם לא נגיע לבית הספר אם לא ניכנס לשיעורים. ועוד יותר טוב יהיה אם ההורים יהיו אלו שישביתו את הלימודים.

אדנת

New member
ליונית 22 , לא ,אבל

צריך להזהר מעיוורון, חשוב לשמור חוק אבל להשאר תמיד ביקורתי, ובעל יכולת שיפוט והבדלה בין המהותי לבין הנוח, לפעמים המהותי עולה בקנה אחד עם הנוח אין זה פוסל אותוי. לדוגמא: ב- 1.12.1955 באלבמה שבארצות הברית, עלתה לאוטובוס אישה שחורה בשם רוזה פארקס והתיישבה במושב השמור ללבנים בלבד. בעשותה זאת עברה על החוק. המעשה הביא לשינוי חברתי משמעותי בארה"ב. האם טעתה, כשעברה על החוק? מקווה שתוכלי להגיע להחלטה נכונה על פי צו מצפונך והשקפתך

אדנת

New member
סליחה מר בנדר

מקוה שתוכל להגיע להחלטה נכונה על פי צו מצפונך והשקפתך.

A Man 14

New member
זו דוגמה מעולה

אם כבר הזכרנו את ארה"ב וחוקים, אני חושב שהדוגמה של חוק היובש גם תתאים לפה, בין 2 מלחמות העולם נחקק בארה"ב "חוק היובש" שאסר מכירה וצריכה של משקאות אלכוהוליים, אבל האזרחים פנו לשוק השחור, וכשהבין השלטון שאי אפשר לעצור את ההברחה חוקק תיקון חדש המבטל את חוק היובש. אמנם לא הדוגמה הכי חינוכית, אבל יש בה כדי להראות שהאזרחים הם אלה שקובעים (או לפחות צריכים לקבוע) מה חוקי ומה לא ובמקרה הזה אני חושב שצווי המניעה האלה הם לא חוקיים

oldDOPEY

New member
נ.ב למה אוחדו השירושים

זה לא נירא לי נכון שנהם מדברים אל שני דברים שונים אך דומים אבל עדין שונים

מחסה

New member
הסתיימה השביתה - נחתם הסכם

אתמול, יום שני, קצת אחרי חצות, נחתם הסכם בין ראש הממשלה אהוד אולמרט ויו"ר ארגון המורים רן ארז, הכולל קווים מנחים ונקודות להתייחסות בנוגע להסכם בין המורים.. ההסכם כולל הקטנת כיתות, הגדלת שכר המורים, ורפורמה בחינוך.. הפרטים המלאים, והאם זהו באמת הסכם טוב, עדיין לא פורסמו בעיתון, ובמהלך היום (שלישי) אמורים להתפרסם.. אז עקבו אחרי זה, תבקרו את זה, וכל מה שנאמר נראה לי לא הסתיים.. עדיין חשוב שציבור התלמידים יבין למה הייתה שביתה, ויחליט בעצמו האם ההסכם מספק, ולא רק יצרוך את השביתה בתור חופש..

A Man 14

New member
אז ככה, לפי החדשות ההסכם כולל:

1. השקעה של 1.5 מיליארד שקל בהקטנת מספר התלמידי בכיתות ב5 שנים הקרובות 2. העלאה מיידית של 5% בשכר המורים 3.תוספת של שעות למורים 4. אין רפורמה לפי מה שקראתי עכשיו, ארגון המורים הודיע שהמו"מ על ההסכם תקוע, כלומר ההסכם הנ"ל הוא רק הצעה של משרד האוצר כמו כן משרד האוצר ומשרד החינוך הודיעו שהם מבינים שלא ניתן יהיה לבצע רפורמה בלי להעלות את שכר המורים בכמה עשרות אחוזים. אם לא ייחתם שום הסכם עד יום חמישי צווי המניעה ייכנסו לתוקף, מה שאומר שאלפי מורים יתפטרו ועוד מאות אחרים ייפרו את צווי המניעה עד כאן החדשות, ערב טוב

כמה הבהרות חשובות.

צווי מניעה הם צעדים קיצוניים לפירוק והפרטת שביתה ואיגוד מקצועי, שהיה נהוג להשתמש בהם בעיתות משבר ומלחמה בד"כ. השימוש בהם במקרה הזה הוא חמור על אף המאבק המאוד שנוי במחלוקת של ארגון המורים. לפי מה שהבינותי צווי מניעה מופנים כלפי בן אדם מסויים, לא כלפי ארגון, הוצעו צווים לרן ארז לסיים את השביתה. לכן ע"פ חוק עד שמגיע מישהו ומחתים את המורהעצמו על צו אישי, הוא לא מחוייב לשום צו, לכן כל מורה שלא יגיע לבית ספר הוא אינו סרבן והוא אינו עובר על שום חוק. הוא בעצם שובת. מה שכן אין לו חסות תחת ארגון מקצועי, זה ספונטני כזה ולכן אנשים יכולים להדפק מאוד. במידה והמורים היו עוברים על חוק- זה היה אקט שאיננו דמוקרטי בכלל, זו הייתה סרבנות לשמה ופגיעה ישירה בדמוקרטיה. אך לפי מה שהבנתי ותקנו אותי מי שיודע אחרת. זה לא המקרה

למעלה