השביתה,צווי המניעה ואנחנו בתוך כל זה:

אז אין שום קשר

לכוונה שלי בהודעה הראשונה למה שאתה כתבת בתגובה עלייה.. הכוונה במשפט "הם שילמו מחיר כבד בשביל האידיאלים שלהם" היא לא שהם באמת משלמים מחיר כבד, אלא שהם עוברים על החוק.. לכן המקרים אצל לוחמי הגיטאות וטרומפלדור פשוט לא קשורים

אז פעם הבאה תכתוב יותר ברור...

כי זה כמו שמישהו יכתוב "מדריך שמקלל חניכים ומרביץ להם צריך ישר להעיף אותו מההדרכה" ואח"כ הוא יתקן את עצמו - "מדריך שמקלל חניכים ומרביץ להם צריך לעבור שיחות עם הקומונרים והמש"צים" פשוט כתבת פה 2 דברים שונים בתכלית....

ועכשיו כשאני קורא את ההודעה הראשונ שלך שוב...

אני רואה שכתבת שמטה מאבק הנוער אומר שאם המורים יסרבו לצווים הם ייתנו דוגמא לאנשים שמוכנים לשלם מחיר כבד למען האידיאלים שלהם... ולזה התכוונתי כשהזכרתי את הדוגמאות הנ"ל...

revengen

New member
והנה הסבר נוסף לעמדתנו

לאורך ההיסטוריה רואים המון מקרים בהם אזרחים הפרו את החוק בכדי להפסיק עוולות או למנוע אותן. רוזה פארקס , אישה שחורה בשנות ה60, סירבה לפנות את מקומה באוטובוס לאדם לבן ---כפי שהיה נהוג בחוק--- ובכך הפרה את החוק , שחור על גבי לבן. מרתין לותר קינג, הנהיג מרד אזרחים כדי להפסיק את העוולות כנגד השחורים. האם היית תוקף את אותם אנשים? קורא להם מפרי חוק? אנארכיסטים? תומכי סרבנות? לא ולא. כדי להבין שלא הכל שחור ולבן, ועמדתנו היא לא כזו לגבי כל סוגייה אלא לגבי הסוגייה הזו בלבד. מטה מאבק הנוער.

אני מחזק מאוד את מה שאמרת במשפט האחרון

ודווקא בגלל זה הפסקא האחרונה שלך ביטלה את ההקשר שלה לשרשור הזה. בגלל שהכל לא שחור לבן, לא צריך לנהוג באותו צורה בכל מצב=לא צריך ליצור אי ציות אזרחי בכל מצב שהוא לא נראה לנו "בסדר" או "לא חוקי". גם חברות כוח אדם זה לא בסדר ולא חוקי, גם גדר הפרדה זה לא בסדר ולא חוקי.. אנחנו באים ועושים הפיכה צבאית או מפרקים את הגדר או הורגים את בעלי חברות כוח האדם? לא. בכל מצב צריך לנהוג שונה ולפי איך שמתאים לנהוג במצב הזה.. ולפי דעתי, אי ציות של המורים לצו רק יחמיר את המקרה. לא בכל מאבק פועלים צריך לנקוט בנשקים חסרי מעצורים וצריך להפעיל שיקול דעת.. האם שבירת הצו תעזור? או שאפשר לעשות את זה בצורות אחרות, שיאפשרו שיח שקט ובריא..

meitush123

New member
עניין של מידתיות כמובן

להפר צו מניעה זה בהחלט מידתי. אף אחד לא ימות מזה. כמו שגם להפגין מול אולם חתונות מנצל זה לא נעים אבל כן מעשה נכון כי אי אפשר אחרת

meitush123

New member
עניין של מידתיות כמובן, עניין של מידתיות כמוב

להפר צו מניעה זה בהחלט מידתי. אף אחד לא ימות מזה. כמו שגם להפגין מול אולם חתונות מנצל זה לא נעים אבל כן מעשה נכון כי אי אפשר אחרת, להפר צו מניעה זה בהחלט מידתי. אף אחד לא ימות מזה. כמו שגם להפגין מול אולם חתונות מנצל זה לא נעים אבל כן מעשה נכון כי אי אפשר אחרת

A Man 14

New member
בקשר לאידיאולוגיה

כשהם (מטה המאבק לנוער\נוער מר"צ) באים למאבק כזה זה לא אומר שכל האידיאולוגיה שלהם מתבטאת בתוך זה, השאלה היא באיזו מסגרת הם באים באים להפגנה, בתור תנועת נוער או בתור קבוצה גדולה של תלמידים שאכפת להם. לתלמידים, כמו לתנועות נוער יש אידיאולוגיות שונות והשקפות שונות, אבל כאשר יש מאבק משותף, אפשר לרגע להפסיק את הריבים של מי האידיאולוגיה יותר צודקת\מוסרית\לא יודע מה, ולהילחם למען משהו שכולם מסכימים שהוא צודק, אני לא אומר שצריך להתעלם לגמרי מהאידיאולוגיה של כל אחד, אבל צריך לפעמים קורה באירועים כאלה שאתה שוכח לשם מה אתה נאבק, למען המורים או להוכחת צידקתה של האידיאולוגיה שלך על פני זו של מישהו אחר. ויכול להיות שזה נשמע פאשיסטי, אבל במקרה הזה אנחנו נצטרך להתאחד כדי להשיג מטרה כלשהי. ואני לא רואה שום סיבה למה שהרבה חברי תנועה יגיעו להפגנה הזאת, אולי לא בתור תנועה אלא בתור אינדיבידואלים שמודאגים ממצב החינוך בארץ וימחו נגד צווי המניעה. אין לי בעיה שיהיו עימותים בין התנועות השונות, אבל שהעימותים האלה והאידיאולוגיות השונות לא לא יפגעו בהסכמה הקטנה הזאת שכן הצלחנו למצוא

tixi

New member
מסכימה מאוד, ניסחת נכון.

זה פשוט לא רלוונטי. אתה מראה תמיכה במטרה ולא באידיאולוגיה שלמה, ההפגנה היא נגד צווי המניעה נקודה, ופה אין שום עבירה על החוק או משהו לא מוסרי, וזה אפילו לא נתון לויכוח. מלבד זאת, כשאתה יוצר כזה אנטי נגד אנשים, אתה לא יכול להשיג אפילו לא מטרות קטנות בדרך, שלא לדבר על שינוי מהותי. אתה עסוק מדי בתיאוריות ושוכח את התכלס. תניח בצד את הויכוחים מסביב, כי כשתנסה להשיג גם מטרות גדולות הרבה יותר, או פשוט אחרות, יהיה מי שיזכיר לך את הויכוחים בצד כדי לערער אותך. זה כמו להתעסק בדמותו של רן ארז במקום בתוכן הרפורמה. רדוד, מניפולטיבי ויעיל כדי ליצור פילוגים. הממשלה כבר עשתה הפרד ומשול בין אירגוני המורים וארגוני ההורים, אני לא רואה את הטעם בלתת לה את הטענוג בלהצליח להחליש גם את הנוער.

revengen

New member
חד וחלק- בתור תלמידים שאכפת להם!

אנחנו לא אנארכיסטים שמאלנים קיצוניים או כל הנאמר לעיל ע"י האנשים פה, אנחנו אך ורק וחשוב שכולכם תדעו זאת, תלמידים שאכפת להם מהחינוך , זה הכל. מטה מאבק הנוער.

tixi

New member
אתה עושה פה הכללות.

אני האדם האחרון שיתמוך בסרבנות, אנרכיה, או כל דבר דומה. אני חושבת שאתה מסכים איתי כשאני אומרת שהפגנה זה דבר לגיטימי לגמרי, זה א, ב, שמעת על חוק לא חוקי? כי צווי המניעה האלו הם לא חוקיים, הם פוגעים בדמוקרטיה, וזה הרבה מעבר לדעתך בנוגע לצדקת המאבק- המורים לא עשו שום דבר לא לגיטימי - הם שובתים, הם מפגינים, במקרים מאוד קיצוניים? הם שוברים שיא גינס. אבל הם לא עושים שום דבר שמצדיק צוו מניעה. מלבד זאת, בתור אחת שמאמינה שאם אתה חי במדינה אתה צריך להקשיב לחוקים שלה, אני לא חושבת שדעתם בנושאי השתמטות וכו' רלוונטיים לנושא.

revengen

New member
גם אנחנו לא תומכים בכל הדברים הנ"ל...

וחבל שמציגים אותנו ככאלה שכן.

revengen

New member
אני ממקימי "מטה מאבק הנוער" וממפיצי המכתב

ראיתי את הודעתך וחשוב לי להסביר בדיוק את עמדתנו כי אני רואה שהיא לא הובנה עד הסוף, לא עודדנו סרבנות ואנחנו לא נוקטים עמדה בסרבנות ואבקש ממך לא להיכנס לנושא הזה ולדחוף אותו לכל חור אפשרי. גם אנרכיה אנחנו לא מעודדים והגיע הזמן להפסיק להקצין ולהיכנס לדרמטיזציה. אנחנו במכתבנו עשינו את ההבדל המאוד גדול בין אי ציות אזרחי לבין אי ציות פלילי. מהאטמה גנדי עצמו אומר כי אין דבר יותר חשוב מאי ציות אזרחי: אי-ציות אזרחי הוא זכותו הטבעית של האזרח // מהאטמה גנדי מי ייתן ויכולתי לשכנע את כולם שאי-ציות אזרחי הוא בגדר זכותו הטבעית של האזרח. אין הוא יכול לוותר על זכות זו מבלי שיחדל להיות אדם. אי-ציות אזרחי לעולם אינו גורר בעקבותיו אנרכיה. אי-ציות פלילי עלול להוביל לאנרכיה. כל מדינה מדכאת אי-ציות פלילי בכוח. אחרת יקיץ עליה הקץ; אבל דיכוי של אי-ציות אזרחי הוא ניסיון לכלוא את המצפון. אי ציות-אזרחי יכול להוביל אך ורק לעוצמה ולטוהר. המתנגד המשתמש בדרך של אי-ציות אזרחי לעולם אינו אוחז בנשק, ומשום כך אין הוא מזיק למדינה שיש לה נכונות כלשהי להקשיב לדעת הקהל. הוא מסוכן למדינה אוטוקרטית, מפני שהוא מביא לנפילתה על-ידי שהוא משפיע על דעת הקהל בסוגיה שבגללה הוא מתנגד למדינה. אי-ציות אזרחי הופך, אפוא, לחובה קדושה כאשר המדינה הפכה למופקרת או למושחתת, שהן היינו הך. אזרח הנושא ונותן עם מדינה כזאת הינו שותף לשחיתותה או להפקרותה‎. " מהאטמה גנדי כפי שאתה רואה, אנחנו לא תומכים באי ציות פלילי בכולל בתוכו רצח , גניבה ואונס. אנחנו כן אפוא, אומרים, כי בהישמע לצווים יגרם נזק בלתי הפיך לחברה הישראלית כולה ואתם בתור הנוער העובד והלומד שדווקא אמורים להיות תנועה חברתית מצופה ממכם לראות את הנזק הבלתי הפיך שיגררו הצווים. אני מזמין אתכם לבוא, להתמעט איתנו ולשבת איתו ולדבר עד הערב =] מטה מאבק הנוער.

meitush123

New member
הדוגמאות שלך לא קשורות

לרצוח זה לא אידיאולוגיה. ללכת להיעצר כי אתה לא מוכן ללמד תחת צווים דיקטטוריים זה דוקא כן

את באמת צריכה סיבה להצטרף לתנועה?

תקשיבי, כולם פה ינסו למכור לך שטויות על "ערכים". עזבי את זה. יש פה כוסונים!

meitush123

New member
יש חוק לא חוקי

שמנוגד לזכויות האדם. שתבינו את רמות הציניות: -מצד אחד ביה"ד פסק על צווי המניעה כיוון שהשביתה פוליטית ולא כלכלית טהורה - מצד שני אולמרט עד עתה לא היה מוכן להיפגש עם המורים כי "זה בסה"כ סכסוך עבודה" ככה מתקיפים את המורים מכל הכיוונים: פעם על זה שהם נאבקים למען זכויותיהם ופעם על זה שהם נאבקים למען החינוך במדינה ולא מסתכלים רק דרך החור של הגרוש. נפלא פה!

למעלה