השוואה

שלום חן

New member
השוואה

תגידו חברים. יש מה להשוות בין קווין לפינק פלוייד? האם הם באותה ליגה?

מאיזו בחינה

ברמות? פינק היו תותחים וקווין היו תותחים אישית פינק פלויד יותר דיברו עלי אבל אי אפשר להגיד שהם יותר גדולים מקווין בקווין היה יותר רושם...של מוזיקאים גדולים ברמות של מחזי זמר תותחיות מקהלות מדהימות והם היו ענקיים פינק פלויד עשו יותר שטויות הם היו פסיכודליים הם היו מוזיקאים גדולים שניסו לקחת את זה קדימה ולחפש לעשות שונה הסגנון המוזיקלי לא כזה קרוב פרדי שר כמו דוד דאור כאילו גם לו אין ביצים רק טוב...ופינק פלויד שרו כמו גברברים שזה נחמד אבל תכלס יותר מוגבל ושוב פינק פלויד פסיכודליים וקווין מחזי זמר תותחיים שני להקות גאוניות שאי אפשר להגיד מי יותר טוב מעבר לטעם האישי שלך

שלום חן

New member
תשובה כזו בעצם חיפשתי

ושאלתי מבחינת פופולריות? האם הם נחשבו ליותר גדולים מ-פ"פ? הסגנון המוזיקלי? ועוד תשובות שמסקרנות אותי. אגב לדעתי קווין היו יותר גדולים מ- פ"פ, לא? (טפו רחמנא לצלן).

אין כל דמיון בין שתי הלהקות

חוץ מכך ששתיהן מאנגליה. הסגנון שלהן היה אחר לגמרי, והתקופות בהן פעלו היו אחרות. שתיהן בין הלהקות הפופולריות ביותר באנגליה, מבחינת מכירות אלבומים - אבל מה זה משנה? הם להקות שונות מאוד זו מזו.

לא הייתי אומר עד כדי כך

הסגנונות מאוד שונים אבל בהחלט יש מכנה משותף והגדרה אחת שהתפצלה ואני חושב שתמצאי הרבה אנשים שאוהבים פינק פלויד ששימחו לשמוע קווין למרות שהסגנונות שונים הם עדיין מוצאים מחנה משותף לפי דעתי

One Echoe

New member
לא ככה מחלקים ז'אנרים,

או קושרים קשר בין להקות\סצינות... לפי מה שאתה אומר, כל המוזיקה בעולם קשורה אחת בשנייה כי יש בכל המוזיקות בס. אין קשר בין פינק פלויד לקווין;הלהקות לא נפגשו. לא פעלו באותם השנים. לא היה ביניהם שום קשר המעיד על איזושהי מעורבת בין 2 הלהקות.

על מה אתה מדבר?

בשביל שללהקה יהיה קשר היא צריכה להתקיים באותם שנים? או להיפגש? כאילו מה...אנחנו מדברים על קשר מוזיקלי לא קשר משפחתי או חברי לא אמרתי שהם ישבו בהפסקות צהוריים ועשו תחרויות גרעפסים ולא אמרתי שהם עשו מוזיקה ביחד קשר מוזיקלי סגנונות דומים

itaikuskus

New member
מה זה

"לא פעלו באותם השנים"?!? פינק פלויד פעלה באופן שוטף מ67 עד שנות ה90 (טוב, קצת פחות שטף מאמצע שנות ה80 והלאה) וקווין פעלה מ71 עד 91 רוב השנים של הלהקות הנ"ל היו במקביל אחת לשניה.

חרטושה

New member
לא בטוחה שהבנתי....

שתי הלהקות נחשבות מהקלאסיקה של הרוק. כלומר כסוללות דרך, אולי מכאן ההשוואה המתבקשת ביניהן? אצלי אין כאן שאלה של תחרות. פרדי מרקורי הוא הווקליסט והסולן הכי טוב שנתקלתי בו אי פעם. לא היה, לא יהיה ואין עוד מישהו שנשמע מדהים כמו פרדי. אני סוגדת לו. אם ווטרס טוען שהוא יכול להלחין אופרה, אז פרדי (זצ"ל) יכול היה גם לכתוב, גם להלחין, וגם לבצע את כל התפקידים על הבמה בצורה מבריקה. כנ"ל לגבי ההרכב כולו שנקרא "קווין". בזמן שהפלויד היו עסוקים בלחשוב על עצמם נשגבות, קווין פשוט עשו מוסיקה נשגבת. יחד עם זאת, אני הרבה יותר מזדהה עם הטקסטים ועם הנימה האפלה, לפעמים, של הפלויד. אצל כל אחת מהלהקות האלה מקבלים סיפוקים קצת שונים כנראה.

oribarak

New member
אני לא מסכים איתך בהכול

אני לא חובב קווין גדול, אבל בהחלט יש להם שירים מאוד חביבים, ובהם היצירה הרפסודיה הבוהמית...פרוג פרוג:) וברצינות, כמה שמרקיורי טוב, ובהתחלה כל השילובים הווקאליים היו יפים חדשניים ובמיוחד עם רוק, אבל הם תפסו על זה יותר מדי גל והמשיכו עם זה למקומות חשוכים ואפלים ולא יפים כמובן גם, שהיתה להם תקופה של מוזיקה אלקטרונית מזוויעה, לדוגמא רדיו גה גה...או האלבום, news of the world שיש בו שירים בהחלט יפים, והכי מוכרים...אבל רובו, פשוט מזוויע

Coon Jew

New member
../images/Emo45.gif מסכים בכל מילה

איך שהתחילו שנות ה-80' קווין התדרדרו יחד עם כל המוזיקה..ועשו חרא של מוזיקה... אבל בין השנים 1973-1980 הייתה להם מוזיקה אדירה

חרטושה

New member
טוב, יש חבורות

די גדולות של אנשים שבשבילם עולם המוזיקה עצר ב- 1975 ואחרי זה כל מה שמישהו עשה אי פעם- זה זבל. גם אני פחות אוהבת חלק מהשירים של שנות ה-80' של קווין , אבל האהבה שלי אליהם וההערכה שלי אליהם לא קשורה בכלל לאיזה שירים יצאו להם. כשאני אומרת שפרדי היה כישרון, עילוי, סולן עם יכולות מדהימות, זה לא משנה אם הוא ישיר את רפסודיה בוהמית או את התקווה...מה הוא שר לא משנה בכלל את העובדה שהיה לו קול מדהים, מדהים, מדהים וכשרון מדהים. מה הם ניגנו גם לא משנה את המורכבות של הדברים שהם עשו, וגם לא את הצליל שהם הצליחו להפיק.

Coon Jew

New member
תסכימי איתי

שיותר קשה מבחינה ווקאלית לשיר את בוהמיין ראפסודי ואת dont stop me know מאשר לשיר את רדיו גה גה או kind of magic חוץ מזה שהכוונה שלי היא לא רק לפרדי, גם הסולואים למשל של בריאן היו הרבה פחות מרשימים מאלה שהיו לו בהתחלה

חרטושה

New member
לי יותר איכפת מהביצוע עצמו

כלומר לא כמה קשה או קל לשיר שיר מסוים, אלא איך הלהקה מבצעת אותו (טוב/לא טוב). למרות שאני מסכימה איתך שבשנות ה- 80' הם הוציאו דברים פחות טובים.

למעלה