השירות הפנימי ברעננה משתנה בשישי הבא (4.4)

Ccyclist

Well-known member

מצ״ב חוברת שינויים

הגיע עד אלי. מארחיי צריכים לברר קווים וקישורים מהיום למחר.

התוכנית מראה את רעננה כסוג של אי בודד כאשר היא למעשה מרכז גוש ערי השרון. יש יותר קווים חוצים לכפ"ס שזה דבר חיובי, אך העובדה שאי אפשר לראות את מסלולי הקווים לתוך כפ"ס, הוד השרון והרצליה די שלילית בעיניי.

קבצים מצורפים

• Screenshot_20250327_220630_Adobe Acrobat.jpg
    Screenshot_20250327_220630_Adobe Acrobat.jpg
    KB 408.5 · צפיות: 19
נערך לאחרונה ב:

jp3raptor

Member
איזה קישור "נלקח" ממך?
קו 4 שעובר היום ברחוב שברץ ולקח אותי ישירות לקאנטרי קלאב באזור התעשייה - במקום אני צריך ללכת עד אחוזה כדי לעלות על קו 12
בנוסף גם קו 57 הגיע מרעננה דרום ישירות מחוץ לדלת ובמקומו יש עכשיו את קו 13 שנוסע דרך רבוצקי אבל אין לו תחנה בנסיעה צפונה ברחוב ששת הימים

Ccyclist

Well-known member
קו 4 שעובר היום ברחוב שברץ ולקח אותי ישירות לקאנטרי קלאב באזור התעשייה - במקום אני צריך ללכת עד אחוזה כדי לעלות על קו 12
בנוסף גם קו 57 הגיע מרעננה דרום ישירות מחוץ לדלת ובמקומו יש עכשיו את קו 13 שנוסע דרך רבוצקי אבל אין לו תחנה בנסיעה צפונה ברחוב ששת הימים

מה הסיפור של 48 שעושה את המסלול חלקית לנקודה מסויימת באזור התעשייה אבל לא לקניון רננים עצמו? הוא מסומן במפה אבל אין לא מסלול ולא מידע על תדירויות. אני יודע שזה קו ארוך לתל אביב, אבל הוא היה יכול לתת לציר שוורץ / עקיבא קישוריות לקניון רננים.

EHP12

Well-known member
מה הסיפור של 48 שעושה את המסלול חלקית לנקודה מסויימת באזור התעשייה אבל לא לקניון רננים עצמו? הוא מסומן במפה אבל אין לא מסלול ולא מידע על תדירויות. אני יודע שזה קו ארוך לתל אביב, אבל הוא היה יכול לתת לציר שוורץ / עקיבא קישוריות לקניון רננים.
קו 48 במקור היה אמור לנסוע דרך ויצמן. העירייה רצתה דרך אחוזה. רחוב התדהר הוא יותר קרוב למשרדים שיש במתחם מאשר אזור הקניון.

Ccyclist

Well-known member
קו 48 במקור היה אמור לנסוע דרך ויצמן. העירייה רצתה דרך אחוזה. רחוב התדהר הוא יותר קרוב למשרדים שיש במתחם מאשר אזור הקניון.

זה החיבור היחיד לאזור התעשייה בציר שוורץ / עקיבא.

הפתרון ההגיוני הוא שתהיה שם לולאה בסוף הקו שתכלול את הקניון.

laRio

Active member
ואו, עוד הרעה בחיבור איזור התעשיה לרכבת. כמה קצרי ראיה יכולים להיות המתכננים כדי להעמיס עוד ועוד רכבים כי אנשים פשוט לא מסוגלים להגיע לשום תחתנת רכבת בחצי שעה נסיעה?!
ביטול קו 54 לא מתקזז עם החלופה.
ובכלל, לא ברור למה לא לחבר את איזור התעשיה לרכבת דרך ציר הלא פקוק של הכביש העוקף.

EHP12

Well-known member
ואו, עוד הרעה בחיבור איזור התעשיה לרכבת. כמה קצרי ראיה יכולים להיות המתכננים כדי להעמיס עוד ועוד רכבים כי אנשים פשוט לא מסוגלים להגיע לשום תחתנת רכבת בחצי שעה נסיעה?!
ובכלל, לא ברור למה לא לחבר את איזור התעשיה לרכבת דרך ציר הלא פקוק של הכביש העוקף.
קו 54 הוא לא באמת מיועד מהרכבת לקריית אתגרים דרך נווה זמר . קו 13 מרעננה דרום ישיר לקריית אתגרים נותן פתרון טוב בהרבה.

Ccyclist

Well-known member

קו 13 (תכלת) יתן חיבור מאד ישיר מאזור התעשייה לתחנת הרכבת רעננה דרום (צומת רעננה, בפינה הדרום מזרחית של העיר).

אגב: בשפות רומנשיות היידוע משתנה לפי המגדר והמספר (זכר, נקבה, בספרדית - ניטראלי, רבים, רבות, - בצרפתית צורת רבים יחידה לשניהם) ואפשר להשתמש בו כדי לציין משהו בלי שמו המפורש. למילה El יש שימוש מקביל "ההוא" / "זה".

Rio זה בזכר כי זה המגדר של הסיומת o.
La זה יידוע בנקבה.
בהתאם לשפה מילת היידוע הנכונה היא El (ספרדית) , O (פורטוגזית).

זה כמו לומר "הנהר ההיא" "הנהר הזאת".

laRio

Active member
בגלל שאיזור התעשיה גדל כל כך מעבר למתוכן, היציאה הדרומית שלו פקוקה לחלוטין אחה"צ ובבוקר. ואם האוטובוס צריך להגיע לשם מאיזור אחר, הוא עוד עלול לצבור איחורים בדרך. יכול להיות שמרחוב התדהר עד רעננה דרום יקח יותר מחצי שעה נסיעה.
בהשוואה, הציר המערבי פתוח לגמרי וללא רמזורים, אפשר להגיע לתחנת רעננה מערב בפחות מ10 דקות.

Ccyclist

Well-known member
בגלל שאיזור התעשיה גדל כל כך מעבר למתוכן, היציאה הדרומית שלו פקוקה לחלוטין אחה"צ ובבוקר. ואם האוטובוס צריך להגיע לשם מאיזור אחר, הוא עוד עלול לצבור איחורים בדרך. יכול להיות שמרחוב התדהר עד רעננה דרום יקח יותר מחצי שעה נסיעה.
בהשוואה, הציר המערבי פתוח לגמרי וללא רמזורים, אפשר להגיע לתחנת רעננה מערב בפחות מ10 דקות.

קו 10 עושה את זה דרך הפארק ו-וויצמן, אבל עושה שני סיבובים בשכונות שמצפון לוויצמן.

הייתי בפקקים ביציאה מהתדהר לוויצמן ושוורץ. אני חושב שחלק מהבעיה מקורה במחלף רעננה צפון.

לגבי צומת רעננה - אני בהחלט זוכר עמידה ארוכה ומעצבנת בצומת הזו באוטובוס בקווי 29/39. כמי שרגיל לכיכרות רב נתיביות (50% יותר קיבולת, אין צורך במופעי רמזור ייעודיים לפניות שמאלה אצלכם) - זמן ההמתנה נראה לי בלתי סביר לחלוטין ואני רגיל לכיכרות של 3 נתיבים בהתנקזות של 5 דרכים.

laRio

Active member
קו 10 שמחליף את 6 זה קו שאמור לשרת את תושבי רעננה, לא את העובדים שבאים לאיזור ההיטק. אחד השיקולים העיקריים שלי להחליף עבודה זה המיקום. בלתי סביר תחבורתית ומשנה לשנה הופך להיות עוד פחות נגיש

Ccyclist

Well-known member
קו 10 שמחליף את 6 זה קו שאמור לשרת את תושבי רעננה, לא את העובדים שבאים לאיזור ההיטק. אחד השיקולים העיקריים שלי להחליף עבודה זה המיקום. בלתי סביר תחבורתית ומשנה לשנה הופך להיות עוד פחות נגיש

אפשר ללכת על תדירות משולבת - 10 ו 17 דרך הפארק וויצמן, 10 מגיע עד אזור התעשייה, ב 17 אפשר לרדת אחרי נווה זמר ולהחליף באותה התחנה ל 13 וגם 34 (נדיר יותר?) או 10 כגיבוי.

אם היו מתכננים את גוש השרון כיחידה אחת אני רואה איך היו מכניסים קו מבן יהודה כפ"ס לאזור התעשייה ומשם לוויצמן ורכבת רעננה מערב. נראה שקו 10 עושה את זה במסלול ספגטי, אבל המפה לא מראה את כפ"ס במלואה.

איך רחוב החרושת בכניסה המערבית יותר לאזור התעשייה בבוקר? אם זה נסבל - קו 12 מהעירייה באחוזה עושה את זה.

EHP12

Well-known member
השירות למתחם התעסוקה של רעננה מאוד משתפר. במיוחד אם משווים את התדירות של 7 ו-54 כיום (פעמים ספורות ביום). לקווים שיפעלו עכשיו כל 20 דקות. בעשור האחרון נוספו אליו עוד ועוד קווים. זה התחיל מ-347, נוסף 609 לנתניה ו-48 שהוארך משרת את הרצליה ורמת השרון. קווים 13,12 ו-10 נותנים פתרון טוב בהרבה מ-54 ו-7 כיום. באופן כללי המיקום של קריית אתגרים הוא כזה, שאי אפשר לשרת אותו בשירות תחבורה ציבורית קיימת, אלא ליצור לו קווים יעודיים. ולכן זה מתחם שבעייתי להגיע אליו שלא דרך רכב פרטי. אם 54 היה כל כך מוצלח היו לו 40 נוסעים בנסיעה שנוסעים איתו מקריית אתגרים ולא 10. במקסימום.

laRio

Active member
ברור שגם עכשיו המצב נוראי. תראה את התיאור שלך - קווים שמשרתים את הערים הקרובות, שום דבר שרלוונטי לרכבת במסלול מהיר (שקיים ואין עליו אוטובוס אחד). איזור התעשיה שם שוכן חברות ענק מובילות ומן הסתם מושך עובדים מכל הארץ. זה לא כמה מוסכים שמשרתים את הסביבה הקרובה.

Ccyclist

Well-known member
ברור שגם עכשיו המצב נוראי. תראה את התיאור שלך - קווים שמשרתים את הערים הקרובות, שום דבר שרלוונטי לרכבת במסלול מהיר (שקיים ואין עליו אוטובוס אחד). איזור התעשיה שם שוכן חברות ענק מובילות ומן הסתם מושך עובדים מכל הארץ. זה לא כמה מוסכים שמשרתים את הסביבה הקרובה.

כל המבנה של רעננה בעייתי ורק תע"ש יכולה להציל אותה עם הארכת צירי האורך. המסלולים הריאליים לתח"צ תדירה הם רחובות הרוחב ממזרח למערב. כל מה שמשרת צירי צפון דרום למעט שדרות ירושלים חייב לשלב צירים שונים ומשם קצרה הדרך לספגטי. ספציפית לאזור התעשייה - אולי אם היה גשר לכפ"ס מעל כביש 4 וללא מחלף - זה היה יכול להיות ציר מקומי תחצ"י לקווי מזרח מערב דרך אזור התעשייה.

כשאני רואה את המסלולים - אין להם שום קשר לאיך שהייתי נוהג ממקום למקום בתוך רעננה.

למעלה