השירים הכי טובים של פינק פלויד...

שלום חן

New member
כנראה שאני לא בפורום הנכון שאני צריך להגיד לילד בן 17 מה זה פריק של פינק פלוייד

וגם לאשה בת קצת יותר מ-17

כי גם אני לא יודעת. וואלה, איפה נמצא אותו פורום נכון?

afon

New member
שנכנס לויכוח בנושא?

(כמובן דיון נחמד ומעניין)

One Echoe

New member
חברה...

היא התכוונה מעריצים מושבעים ללהקה... לא ההגדרה החברתית " פריקים ", זה כמו פריק מחשבים.

מה זה "פריקים"?

אני שואלת ברצינות. אם יש הגדרה חברתית כזו, למי היא מתייחסת?

האזרחק

New member
ללא "ערסים" ולא "חנונים" :)

היום האמת זה פחות ברור ומוחלט מבעבר. פעם ערס היה ערס ופריק היה פריק - ערסים לא הלכו עם שרוואלים ופריקים לא שמעו טכנו. היום כאמור, כולם עושים הכל.

אין ספק..

.. שאני מנותקת מהעם. אין לי שמץ על מה אתם מדברים. עגום, פשוט עגום.

מישהו יכול לתת הגדרה..

למה זה פריק? לדעתי הם אנשים שונים מהכלל בדבר מסוים. ואם נגיד מי ששומע פ"פ זה פריק זה רק בגלל שהרוב שומע מזרחית לדוגמא. ועובדה שהדוגמא הזאת לא תקפה באנגליה למשל ומי ששומע מוסיקה מזרחית נחשב פריק שם. מסכימים איתי?

One Echoe

New member
משו כזה.

זה מעורבב עם עוד כל מיני מוטיבים של דת ועידות. תוסיף לזה את המצב במדינה בשנות האחרונות, ואת ההדרדרות של הנוער והחינוך בבתי הספר, ותוסיף גם את הערבוב בתי הספר מכל איזורי הערים. והרי לך-כנופיות של כנופיות-פריקים,ערסים, מה שלא תרצה:)...

afon

New member
יש פה בעיה

כי יש מקומות (לא רבים) שכאילו הפריקים הם אמורים להיות מחוץ למיין סטרים אבל בעצם הם הרוב. לכן יש פה הגדרה הרבה יותר כוללת מאשר "קבוצה ששונה מהמיין סטרים החברתי"

One Echoe

New member
חשבתי שהבנתי אותך, אבל כנראה שלא,

מה שאתה אומר בעצם, שכל מי ששומע רוק הוא " פריק ", ואם יש מדינה שרובה שומעת רוק, אז כל המדינה מלאה בפריקים? אם אתה מנסה להבין את האורח החברתי בישראל, אתה ממש לא תבין אם תחשוב ככה. זה לא נכון. לדעתי יש קשר הדוק גם בין פסטיבל וודסטוק וההיפים של שנות ה60. "ההיסטוריה חוזרת על עצמה"

afon

New member
זה לא מה שאני אומר

זה מה שהחברה אומרת. אני בא ומנסה לנתח מצב מסוים של החברה, ואני לא יכול להסתכל על דברים מנקודת המבט שלי. צריך להסתכל על זה ככה, אם תקח ערס ותשאל אותו "אח שלי מזה פריק?" זה מה שהוא יענה לך. ואני עונה לך על זה מנסיון... שאלתי הרבה אנשים על זה ובאמת התעניינתי בזה. הם יענו לך "אחד ששומע רוק (אין להם באמת הבנה לחלוקת ז'אנרים) אחד שמתלבש כמו מוזר ומגעיל, ואחד שמסתובב עם פריקים" אם נסתכל על זה שניה באובייקטיביות אז נכון שזה מטומטם אבל זה מה שזה יוצר: בגדים, שיער, מוזיקה, ופוזה. ותאמין לי שאני חוויתי על בשרי את ה"חיכוכים" האלה בין כנופיות של ערסים לפריקים.

One Echoe

New member
אני מודע לזה,

אבל רק שתדע שאתה יכול לדבר עם כל מי שאתה מגדיר כ " פריקים ", ורובם, שאגב לא במקרה, פחות אלימים, יענו לך תשובות מפורטות למה אין דבר כזה ולמה זה שטויות. חוץ מכמה " מאגניבים " שמתלהבים להיות פריקים. שוב-פוזה. ומה שאתה מדבר עליו, הוא רק בישראל. לכן אמרתי לך שאתה טועה, כי זה אך ורק בישראל. במדינות אחרות ובחרות שונות זה מתבטא בצורה אחרת, הרבה פחות קיצונית. למשל, בארצות הברית, יש את ה " בריונים ", אבל זה פחות מוחצן מכאן.

afon

New member
מסכים לגמרי

רוב האנשים שאני מגדיר כפריקים הם אנשים טובים, ובאמת פחות אלימים, והינה לך עוד מאפיין קבוצתי חברתי שמוכיח את הטענה שלי לחלוקה. וכמו תמיד יש את הילדים הקטנים שהם פאוזרים שחושבים את עצמם ומנסים להיות דברים שהם לא. הם נגיד ילבשו חולצה של להקה רק בשביל להיחשב פריקים ולהיות מגניבים. ואני מודע לזה שכל מה שאני אומר תקף רק לישראל, רק בישראל יש את המונח הזה ערסים, ויש את המונח הזה פריקים. במדינות אחרות יש להם חלוקות של מקובלים ולא מקובלים ובארה"ב אתה תראה חלוקה של קבוצות חברתיות על פי מוצא אתני, שחורים, היספנים, אירים, יפנים, סינים, ועוד מיני קבוצות מהגרים. וכל ההגדרה שלי הייתה תקפה רק לגבי ישראל וחברה של נוער.

One Echoe

New member
סבבה...

שמע, אני לא אומר שאין משהו בחלוקה הזאת, ברור שיש, ואני הבנאדם שיכול להעיד על זה הכי הרבה, כי אתה שם לב, שכשאתה מדבר עם בנאדם מ"סוג"מסויים, אז חלק מהסטיגמות נכונות. אבל לא כמו שהחברה מראה אותן או לא כמו שהטיגמות מכתיבות. בקיצור, קצת הסתבכתי כאן..

afon

New member
בשמחה

אני אשתדל לתת הגדרה אובייקטיבית פריקים הם קבוצה חברתית של בני נוער. יש את הערסים, יש את החננות, ויש את הפריקים. מה מאפיין אותם? שומעים מוזיקת רוק על כל גווניה. לערס לא משנה איזה מוזיקה זה, ברגע שזה רוק על כל פיתוחיו אתה פריק. מטאל, פאנק, פרוגרסיב, סתם רוק רגיל, כל אחד מאלו מראים על כך שאתה פריק. אה... אבל זה לא כזה קל, מתלווה לזה צורת לבוש וסמלים חיצוניים. בגדים שחורים\זרוקים\מכנסי "באגיס" וכל לבוש שהוא בעצם לא מכנסי ג'ינס צמודים שמתרחבים קצת בסוף עם חולצה של פוקס. אה כמובן, אולי הדבר הכי בולט וחשוב, שיער ארוך לבנים. זה פחות או יותר, אני אשמח אם אנשים יוסיפו על הההגדרות.

למעלה