השירים הכי טובים של פינק פלויד...

One Echoe

New member
אתה ממש חצוף, ממש עצבנת אותי עכשיו

בא ומגדיר אנשים כאילו הם בובות. ועוד עושה את זה בכזאת חדות. מי אתה חושב שאתה? אז בגלל שיש לי שיער ארוך אני " פריק " ? לך תתבגר. ואם אתה אומר שמתבגרים שמנסים להיות שונים בכוח הם פריקים אתה טועה, כי אתה זה שצריך להתבגר ומהר. ולהבין שכל המהות החברתית הזאת של פריקים\ערסים זה הכל עניין של פוזה ושל גזענות בעם. אנחנו עם שעבר שואה, ולדעתי יש קשר הדוק לזה. מה גם שכולנו מעורבבים עם המון עדות. וזה יוצר פילוג. אם אתה כבר רוצה להגדיר, כדאי שתדע איך להגדיר. למרות שזה הכי מטומטם בעולם לבוא ולהגדיר אנשים ככה. חוצפן. פשוט חוצפן. ציףציף, אין לך ממש מה להכיר. סתם הגדרות חברתיות מטומטמות.

גל, אני לא חושבת שהוא התכוון לפגוע

נהפוך הוא. בוודאי שההגדרות האלו 'מטומטמות', אבל באותה מידה, יש להן ערך אנתרופולוגי מסויים. אחרת, איך היו מסבירים למי שאין לה מושג במה מדובר, על מה מדובר? עכשיו לפחות אני יודעת.

One Echoe

New member
מהצד הקיצוני וההסברתי,

והלא הגיוני כן. אם הוא התכוון לזה ככה אז סבבה. אבל ממש עצבן אותי סגנון הכתיבה שלו, הוא כותב את זה כ"כ בחדות כאילו הוא אלוהים והוא ברא את העולם. ואגב, זה גיל:)

afon

New member
גיל אין מה להתעצבן

יש תהליך מסוים ומאוד ברור בחברה ששנינו חיים בה. יש חלוקה שקורת ואין מה לעשות ממש נגדה, אם אני אוהב את זה או לא, אני מנסה להבין את זה. ברור שזו חלוקה מאוד גסה וסטראוטיפית אבל כל פעם שמנסים לחלק חברה מסוימת בצורה מסוימת אז חייבים להיות גסים וסטראוטיפים. ניסתי לגשת לעניין בצורה אובייקטיבית בלי להגיד עד כמה זה מטומטם ואידיוטי להגיד על בן אדם שהוא פריק או ערס. שאני אמרתי "פריק", ואתה יודע את זה טוב, אני התכוונתי לאנשים שמוגדרים בקבוצה החברתית של "פריקים" ואתה יודע טוב מאוד למי אני מתכוון, כל אלה שהולכים לבית ספר ויגידו להם "היי פריקים". לא התכוונתי לאנשים המוזרים שאשכרה הם "פריקים" (מוזרים, משונים) למה אתה מדבר על גזענות? מה הקשר לשואה? יש פריקים מרוקאים, פולנים ורוסים כמו שיש ערסים תימנים גרמנים ורוסים. אין שום קשר בין המוצא שלך לבין ההגדרה החברתית והמיקום החברתי שלך.

One Echoe

New member
הבנתי טוב מאוד למה התכוונת,

ולדעתי יש קשר לשואה, קשר עקיף, בתור עם שאמור להיות רגיש לדברים כאלה, אנחנו בדיוק ההיפך. זו אירוניה מושלמת. תבין, שיש הבדל בין לקרוא לאנשים פריקים ולהגדיר אותם לבין להרביץ להם על זה ולרדוף אחריהם. נתקלתי לא אחת במקרים כאלה, אפילו הייתי במקרים כאלה שממש רצו להרוג אנשים במכות בגלל היותם " פריקים " -כמו שהגדרת. וסלח לי אבל זו גזענות...אני יודע שהמילה עצמה לא מתאימה כי גזענות מדברת על גזע, אז קח רק את הכוונה של המילה. ההגדרה הגסה שלך, בבסיסה, נכונה. אבל יש כ"כ הרבה יותר מזה. יותר ממה שאוכל לכתוב כאן.

afon

New member
הו ציף את נכנסת לנושאים עמוקים

המון דיו וירטואלי יכול להישפך בנושא. אני חושב שהכי טוב שנארגן פגישת פורום ושם נוכל לדון גם על זה בין השאר. ככה אני אוכל להסביר את עצמי הכי טוב ובצורה נכונה בלי לעצבן את גיל :) מי מרביץ לפריקים? ערסים למה? כי הם נהנים מללכת מכות

One Echoe

New member
בשמחה...

אני מאמין שאין לך כוונות רעות. אבל הגעת לרמה כזאת פרטנית שהגעת אשכרה לסוגי חולצות כמו פוקס, (שאגב, גם בחלוקה הכי גסה שתעשה, לא תוכל להגיד ש"פריקים" לא ילבשו ג'ינס וחולצה של פוקס. זה פשוט לא נכון. כמו שאמרתי-אין לך מושג כמה זה יותר מורכב מזה.) כמו שציינתי, אני חושב שאין לך כוונות רעות ואני מבין כמה אתה רוצה להבין בנושא ולדעת, אז תקשיב לי-מה שאתה אומר לא נכון, פשוט לא נכון. זה הרבה יותר מורכב ממה שאתה חושב. אשצח לשוחח על כך, בצורה מתורבתת, במפגש פורום.

afon

New member
אתה צודק עם העניין של הפרטים

זה באמת היה מוקצן מדי. טוב אז הסכמנו שצריך מפגש פורום, מה נסגר איתו באמת?

One Echoe

New member
מרביץ זו מילה קטנה...

אין לך מושג כמה אנשים סובלים מהתופעה. אני בעצמי הייתי בתופעה כזאת, כמה ילדים רדפו אחרינו ולא נתנו לנו ללכת הביתה עד שנאלצנו להתחבא בבית של ידידה עד שהם ילכו. ולמה? כי כיף להם להרגיש" גברים " כמו שאמרתי, זו אירוניה מושלמת... אני מאמין שזה גם עניין של התבגרות.

צודק אבל קודם תרגע...

אם זה מה שהוא הגדיר לפריק אז אתה צודק. כי אני לא עונה לסגנון ליבוש/שיער/דיבור וכו`... ואני מאמין שיש הרבה כאלה. ואקו אתה צודק כשאני חושב על זה עוד פעם, ההגדרות המעפנות האלה נולדו ו"טופחו" ע"י רק בארץ, עובדה שאף אחד לא יודע להגדיר מה זה פריק!

One Echoe

New member
אני רגוע, בחיי...../images/Emo13.gif..

ד"א, קוראים לי גיל. ובחיים אף אחד לא ידע להגדיר מה זה פריק בדיוק, כי אין דבר כזה. זה הכל פוזה חברתית.

Elinor BC

New member
ההגדרות הללו אכן פותחו בארץ

ברחבי הבעולם אנחנו לא נמצא את כל ההגדרות האלה, אפילו שאם נראה את אותם אנשים ששומעים רוק ויש להם שיער ארוך וחולצות של להקות רוק/מטאל, מיד נחשוב שהם פריקים ע"פי ההגדרה, אך הם אינם רואים את עצמם כך, ממש לא... הם עוד סתם אנשים מבחינתם... רק בארץ שלנו, יש שיוך לקטגוריה חברתית מסוימת, ערסים,פריקים,מטאליסטים,פאנקיסטים,חנונים,וירדוים,חננות, וזה יכול להמשיך.. אני בעצמי נתקלת כל פעם בהגדרה חדשה.. ובתכלס זה ממש עצוב, שכל אחד מסווג בחברה עפ"י המראה והמוזיקה שהוא שומע.. ועוד יותר עצוב זה, שיש אנשים שבכלל לא מגדירים את עצמם כמו שהחברה מגדירה אותם..

NIR Y

New member
אלה שלובשים שחור ושומעים קורן

לפחות פעם היה קבוצה כזאת בבית ספר שלי וככה קראו להם, דרך אגב אני שונא אותם. מישהו ראה את הפרק בסאווטפארק שצוחקים על פריקים ?

שלום חן

New member
שמעתי אלבומים...

ומה שאני מנסה להגיד זה שבכל אלבום יש את השיר שחורט לך בזיכרון יותר מאחרים ולא חשוב כמה האלבום מצויין . לדוגמא כמו שאמרתי שאני מאד אוהב את האלבום Ummagumma live מצד שני תסביר מה שיר כמו Us And Them עושה באלבום של Dark Side מיותר לחלוטין לדעתי. התקליט Meddle שאומרים חובה לכל מעריץ של פינק פלוייד שאתלהב מהשיר Seamus? לא, מיותר לחלוטין אבל Echoes פצצה של שיר. rollingstone נותן לתקליט The Final Cut חמש כוכבים זה תקליט? אבל יש שם לדעתי 3 שירים פצצה. ואילו ל- The Division Bell הם נותנים 2 כוכבים ולדעתי תקליט פצצה כל שיר בצבע ואחד התקליטים הראשונים שלהם שקניתי. בקיצור מה שאני אומר, נכון, פינק פלוייד הם להקה של תקליטים לא של שירים אבל על טעם ועל ריח אין מה להתווכח לדעתי כמה שאני אוהב את הלהקה הייתי בכל זאת עושה רשימה לא קצרה שלדעתי הם השירים הכי טובים שלהם. אגב התחיל בגל"צ ציפורי לילה עם קוטנר על פינק פלוייד.

פצצה... חובה... מעריצים....

עוד ביטויים שאינם נהירים לי.

למעלה