השירשור של פרובו:

Free Smile

New member
למשל התשובה הזאת של בו, דנה,

את מרגישה שהיא היתה משמעותית עבורך
שיחות שלך איתי או עם אנשים אחרים, את יכולה לשים לב לאיך את מרגישה ביחס אליהן, מה הן עושות לך לפעמים הן נותנות לך רגש של שמחה, כמו שיר אהוב מזדמן ברדיו אבל רוב השירים ברדיו באים והולכים. תתחילי בקטן - מה את תמיד הערכת/מעריכה/(מעריכה ש)תעריכי? ואם יכול לקחת המון זמן להגיע לתשובה לפני שעוברים לשאלה הבאה - SO BE IT, RIGHT?

דנה^^

New member
התשובה הזו של בו, אייס

היה בהחלט משמעותית ונתנה נקודת מבט שלא חשבתי עליה... וso be it, בהחלט. רק תזכיר לי באיזו סצנה זה נאמר, כי לרגע שכחתי :)

דנה^^

New member
אף פעם לא חשבתי על זה בצורה כזו..

:) תמיד חיפשתי איזו מטרת על בסוף הדרך, שבשבילה כל זה.. אם כן, מה דעתך על אדם שמבחינתו אין לו מה לעשות בכל יום ויום? שאינו מרוצה מחייו? האם אתה תומך בזה שהוא יסיים אותם, ובכל בעצם תהיה לו מטרה לאותו יום, וזה יהיה "הדבר הקטן", או אחרת?

Master Boo

New member
אני תומך בהתאבדות, אז...

אני לא חושב שיש שום דבר רע בלהתאבד. ואם לאדם אין מה לעשות ביום יום הוא צריך להסתכל מעבר- אבל המרחק של המעבר הזה תלוי בכל אדם. יש אנשים שיגידו "עוד שנה יהיה לי _____" וזה יוכל למלא להם 365.25 ימים של ריקנות. מצד שני יש אנשים שאחרי יומיים יצאו לחפש משהו חדש. ויש אנשים שיסתפקו ב"אין לי מה לעשות" הזה. כי בתכלס- זה לא שאין מה לעשות. תמיד יש מה לעשות. השאלה היא עד כמה אתה עושה את זה.

Free Smile

New member
משהו מאד מטריד בשאלה שלך../images/Emo13.gif

לא שאני שולל אותה לרגע, אבל קרא שוב את השאלה שרשמת שאל בנאדם שהתאבד מה הבעיה במה שהוא עשה. בוא נעשה משחק קטן מה אתה מעריך בפורום הזה?

slallum

New member
הממ

חשיבה מקורית, פתוחה ואינטיליגנטית של האנשים פה. אך לא הבנתי - מה עניין שמיטה להר סיני? (תמיד רציתי להגיד את זה
)

slallum

New member
כי זה מוביל לרעיונות חדשים, מקוריים

שלא חושבים עליהם כל יום בעולם הזה. ולמה אני מעריך את זה? האמת היא שאין לי מושג..
ואתה שואל אם אני דוגל באפשרות להתאבד? כן, אם מישהו רוצה להתאבד, שיעשה את זה. ובנוגע לקטע של איך הייתי אוהב בנאדם שהיה מתאבד - הייתי אוהב אותו - הוא בחר באפשרות הזאת ולדעתו זה מה שנכון, אז שיעשה את זה.

Free Smile

New member
איך היית אוהב אותי אם הייתי מתאבד?

יותר ישיר מזה אני לא יודע

miss mcmillan

New member
טוב, אבל אם ככה אז

הוא לא אומר שונדבר נשגב. שזה בסדר, זה רק לא נשגב. הכל חוזר לרמת המיקרו, או בפולנית "החיים הם מה שאתה עושה מהם". בתור פאנצ'ליין של טרילוגיית המאטריקס זה מעט מאכזב. מצד שלישי- בעייתנו שאנחנו בני אדם, מתעצלים לחשוב בשביל עצמנו ורוצים שיאמרו לנו דברים נשגבים במקום לקלוט שאין דברים נשגבים
.

האם הבחירה שלך היא לא דבר נשגב?

האם הבחירה שלך בדרך שלך אל מה שעושה אותך מאושרת אינו דבר נשגב? תנסי לחשוב כמה זמן מתוך החיים שלך את מאושרת? דקה ביום? חצי שעה? זה כלום! וקחי את זה בפרספקטיבה עולמית: רוב האנשים בעולם חיים בעוני נוראי, כך שהם נמצאים רק במאבק על חייהם (ולא עסוקים נושאים טפלים כמו המוות). ובהיסטוריה לרוב האנשים לא הייתה מעולם רווחה כמו זו שאת חיה בה (להזכירך רק דקה של אושר ביום). אז אני אחזור על השאלה: האם הבחירה שלך לעשות בדרך שלך את מה שעושה אותך מאושרת אינו דבר נשגב?

דנה^^

New member
זה מאכזב

זו אולי דרך לראות את זה, אבל אני לא יכולה לקבל את זה כתשובה סופית. אותם אנשים שמנסים לשרוד ולכן לא מטריד אותם בכלל למה הם מנסים לשרוד, עושים זאת מתוך איסטינקט. מה שאמרת, שהבחירות שעושות אותי מאושרת הן בעצם הסיבה שלי להיותי פה זה ערבוב בין עתיד ועבר... יש בזה משהו נכון, אבל אני מחפשת משהו קצת יותר עמוק מזה... לפעמים כבר נראה לי שכל תיאוריות המפץ הגדול, ואנחנו פה כי התפתחו תנאים אידיאלים וכל השאר היה המשך זו הסיבה הכי הגיונית... הגיוני, וקצת מאכזב...

LA EyEs

New member
זה לא נראה לי המקום, או הדיוןהמתאים

אבל.. מפץ גדול?? וואלה יופי.. אז אוקיי זה עונה על השאלה.. איך האדם/העולם קיים.. אבל זה לא עונה על השאלה היותר גדולה.. איך זה יכול להיות שתמיד היה משהו.. איך נוצרו העולמות האלה?? איך משו נוצר אם אין כח עליון??? איך משום דבר נוצר משהו.. זה לא ממש הגיוני.. שמכלום ממש כלום התפתחו סלעים, התפתח שמש, לא יודע יש מלא שאלות שאין להם הסבר לכן אני לא יכול להגיד שזה קרה מהנפץ הגדול.. כי זה שאלה יותר פשוטה.. שבאה אחרי השאלה של איך נוצר "משהו"..

למעלה