השירשור של פרובו:

דנה^^

New member
דווקא לי זה נראה כמו מקום מצויין :)

קשה לי לענות לך על זה, אבל יש ספר מצויין בשם "על מרחב" שמציג, בין היתר, כמה תיאוריות להיווצרות היקום. לא חייב להיות כוח עליון, ולא לא-חייב להיות... השאלה איך תגדיר את אותו כוח, ואיך "תגלה" אותו. באותה מידה אפשר לשאול ממה נוצר אותו כוח. אם תרצה אני אוכל בהזדמנות לחפש ולהביא את הטקסט הרלוונטי שהתייחס לזה, היו שם כל מיני דברים מעניינים. בלי קשר זה ספר מצויין, מומלץ! איך קוראים לך, אגב?

../images/Emo45.gif

אני חושב שאם כדי שהכל יווצר, היה צריך כח עליון שיהיה מעורב בזה, זה לא פותר את השאלה, כי גם אותו כח עליון חייב תשובה מאיפה הוא בא...

אני מאמין בנסיון

אבל אני מתאר לעצמי שזה גדול עלי. איך שאני תופס את אלוהים, זה מספיק קשה (והאמת שבלתי אפשרי) לעיכול ולהבנה אמיתית.

LA EyEs

New member
בכיף!! נשמע מעניין..

ותמיד עניין אותי לשמוע ולדבר על זה... אה וקוראים לי אריאל!! נעים מאוד :)

Master Boo

New member
קצת מצחיק אותי שאתה

אומר שזה "לא הגיוני" שהכל נוצר מכלום כאילו האלטרנטיבה הגיונית יותר.

LA EyEs

New member
חחחח..

כשאני קורא את מה שכתבתי שוב.. וחושב על זה קצת.. לא אין כאן בכלל היגיון.. אבל כמו שאומרים אלה שמאמינים..שאין צורך בהגיון, או שכנראה האדם הוא יצור פשוט מידיי כדי להבין..ומשומה דווקא האפשרות הזאת נראית לי יותר הגיונית מאשר הנפץ וכל השאר..אלא אם מישהו רוצה להוכיח אחרת..

Free Smile

New member
אכן בפורום הזה אין צורך בהגיון

לאחרונה נראה שהוא מסתדר גם בלי

miss mcmillan

New member
גם זו דרך מהנה מאוד לחשוב

הגיון, כמו כל דבר אחר, הוא בסה"כ פרספקטיבה, מערכת של הנחות יסוד שניתן להשתמש בה או לזנוח אותה. אפשר להיות הגיוניים ואפשר גם לא- העולם לא הגיוני לעיתים קרובות מאד.

Free Smile

New member
העולם הגיוני יקירתי!

זה אנחנו שכל החיים רודפים אחרי ההבנה של ההגיון שלו מה הדת מנסה לעשות כבר כמה מאות שנים אם לא לחפור ולחקור את ההגיון שלו?
ולנקודה אחרת שנוגעת בסוגית ההגיון - בחור חכם בשם דלאי למה נתן הופעה מגניבה בהאנגר 11 בתל אביב, בה אמר שהאינטליגנציה היא כמו כלי. אדם לא טוב או לא טוב כיון שהוא אינטלגינט או לא - הכלי יכול להיות משומש לטוב ולרע. כמובן שהוא גם הזכיר את שלילת ה"טוב ורע" אבל זה יוציא את דבריו אלה מהפרופורציה שלהם לשעה זו.

miss mcmillan

New member
זה (בערך) מה שאמרתי

כלומר, שזה נתון להחלטתנו הבלעדית האם להיות הגיוניים או לא. ולומר שהעולם הוא הגיוני, זה מגוחך. לקופרניקוס נראה הגיוני שהעולם מסתובב סביב השמש, לכל אחד אחר בזמנו זה נראה מגוחך ושטני. את ההגיון במשוואות שרדינגר אף אחד לא מבין עד היום, אבל זה כנראה נכון. ועוד כל מיני דוגמאות מלומדות שאין לי כוח להשליף. העולם הוא לא מקום הגיוני. ההגיון שלנו הוא איזשהו נסיון מוצלח חלקית לארגן את העולם הזה בחוקיות אחידה.

Free Smile

New member
אנחנו מדברים פה על אותו דבר

ועל שני דברים שונים לחלוטין באותו הדבר אני טוען שהעולם הוא הגיוני באופן בלתי נגוע העולם הוא בכל מקרה הגיוני אם עץ נופל באמצע היער - הוא יעשה "רעש" גם אם האדם לא ישמע אותו או לא יבין שזה הגיוני שהוא יוצר תנודות מסוימות שנחשבות כ"רעש"... האדם לומד את חוקי ההגיון המוחלטים של העולם. האדם הוא המבולבל והלא מוחלט. חוץ מהרב עבדיה יוסף, כמובן. אין לחלוק על דעותיו.

AnnabeI Lee

New member
דנה!!

וואו גם את וגם גבע בשבוע אחד. מה פה קורה פה? בורכה השבה בובה

למעלה