השיר לדיון הערב - של מר בד

jordenman

New member
שאלה להבנה לפני הגבה..

שניים כפותים בכבלי אהבה מותרת, חשש מפני פגישה התנדף בהתעלות הרוח יש קשר בין שתי השורות הללו? אם לא, מה הן מייצגות?

אני חושבת

אני חושבת שזה שיר לפי המבנה, החלוקה לבתים והשפה. יש בו מטאפורות (נהדורת אגב) ואולי גם השאלה.

קסנדרה*

New member
פו נכון זה שיר כי הוא מובנה בבתים

ונכון מצאתי מטאפורה ואיפה את מצאת עוד ? כל השיר עצמו נכתבה עפ"י עקרון ההזרה אבל למה התכוון הכותב - מהו העולם ? לא יכול להיות פשוטו כמשמעו ? אולי כן ?

מצאתי הנה למשל

ברגע לפני שהעולם כבה יד אחזה ביד מבלי הרם ידיים. חיוך ומבט קפוא הגיעו לפשרה. שניים כפותים בכבלי אהבה מותרת, חשש מפני פגישה התנדף בהתעלות הרוח. - מטאפורה? ברגע לפני שהעולם כבה גאוות האב חיבקה את תקוות הבן. - מטאפורה אחים לנשק נפרדו בנשיקה. בת נשאה בתרמילה את אפונת דאגת אמה - מטאפורה ואב התעטף באהבת ילדיו שנולדו מאהבה. - מטאפורה

מצאתי מצאתי

נראה לי שיש מטאפורות, דימויים, הזרות: העולם כבה כפותים בכבלי אהבה נשאה בתרמילה את אפונת דאגת אמה חומות של תקווה לרפד את הדרך במחשבות רכות (נפלא!)

סורי נכון אין דימויים

טוב תתחשבו אני אחרי ססטינה וגם עם שפעת

מר בד

New member
אני כאן במסע דילוגים, אז תסלחו לי

יש ילד בוכה, אבל אני כאן ושם. כשתתיאשו אזכיר לכם בעקבות מה זה נכתב...

אין לי מושג בעקבות, אבל...

אין לי מושג בעקבות מה השיר נכתב, אבל זה נראה כמו רצח רבין או פיגוע או "סתם" תקווה לשלום שהמוססה. בקיצור, נראה לי ש"העולם" עליו מדובר הוא התקווה לעולם טוב, לאהבה, לשלום, והנה זה הלך - עולם כמנהגו נוהג וכל הרוע שלוט בו. האמנם? אין לי מושג

יכול להיות ואפילו מתאים

כי העולם בעצם עדיין קיים אך העולם המיוחל לא יוכל להתקיים כי כבה העולם במובן המטאפורי כמו חשכת ימי הבייניים אמממ אולי...

קסנדרה*

New member
בית ראשון - לדוגמא

ברגע לפני שהעולם כבה - אין אנחנו יודעים מהו העולם יד אחזה ביד מבלי הרם ידיים. חיוך ומבט קפוא הגיעו לפשרה. יש כאן הגשמה שניים כפותים בכבלי אהבה מותרת, חשש מפני פגישה התנדף בהתעלות הרוח. - כאן שאלה ירדן מה המשפט הזה אומר ? * לדעתי הכותב התכוון רגע לפני הפגישה עם בורא עולם, אולי ??? אני טוענת שהשיר הוא יכול להיות פשוטו כמשמעט, העולם הוא העולם כפי שמשתקף בעיני הכותב. והוא מתאר לנו תמונות שהוא צופה שיקרו רגע לפני....

למעלה