השכרה מול קנייה

השכרה מול קנייה

שלום
אנו זוג + 1 עם הון עצמי של 450k
שוכרים דירה במרכז הארץ במחיר 3000 ש"ח. מזה ארבע שנים.
רצינו לשאול מה עדיף כיום האם לשכור דירה ב 3000 ש'ח או לקנות דירה עם משכנתא של 700000 ש"ח? אולי אפילו יותר
תודה מראש

מבחינה כלכלית, אין שאלה. עדיף להמשיך להתגורר בשכירות

השאלה שלך היא בדיוק ההבדל ביון חיים עם תקווה לבין חיים של שעבוד.

אם תקחו משכנתא של 700,000 ש"ח ל 25 שנה, בריביות של היום תתחילו להחזיר משהו בסביבות 3,500 - 4,000 ש"ח (תלוי במסלול)..
על פניו, זה נראה "סכום דומה"...
נרכוש את הבית ונשלם לעצמנו, במקןם ל"בעל הבית"... ובסוף "תהיה לנו דירה"..
אבל כמובן... זה רק "על פניו" ורק כביכול".
ראשית, כי מדובר על החזר התחתי של משכנתא, עוד לפני שחטפתם את המדד הראשון (שרק ימשיך ויעלה, ויחד איתו המשכנתא) או את עליית הריבית הצפוייה בשנים הקרובות, בגלל שאנחנו נמצאים היום ברמת ריביות הכי נמוכה מעולם מבחינה היסטורית.

אז 3,000 שכירות מול החזר התחלתי של 3,500 - 4,000?
אז לא לשכוח שבגלל רכישת הבית, שרפתם של כל ההון העצמי שלכם!!
וכבר בהתחלת הדרך, אתם כבר מוציאים יותר כסף ממה שהייתם משלמים על שכירות..

אז מה האלטרנטיבה?

יש לכם הון עצמי של 450K.
עם סדר גודל של ההון הזה, אתם יכולים למצוא דירה להשקעה שתכניס לכם משהו בסיביבות 1,800 - 2,000 ש"ח לחודש (וזה ממש לא מופרך, יש הרבה עסקאות כאלה. בקושי תשואה של 5%).

מה זה אומר?
שלאחר ההשקעה, ההוצאה החודשית שלכם על דיור תרד לסדר גודל של משהו כמו 1,000 ש"ח לחודש (הוצאה של 3,000 על שכירות והכנסה של 2,000 על השכרה). מדובר על הוצאה של בסביבות 12,000 ש"ח לשנה.

כלומר, עם ההון העצמי שלכם אתם יכולים להקטין עד לאלף ש"ח לחודש את ההוצאה החודשית שלכם..
לשלם 1,000 ש"ח לחודש על ידי המשך התגוררות בשכירות , במקום להתחיל לשלם 3,500 - 4,000 ש"ח לחודש (ומי יודע איפה זה יעצור) ושריפת כל ההון העצמי שלכם.

לפי התרחיש הזה... נשמע קצת מטורף לקנות בית.. לא ככה ?

ועכשיו נמשיך.. כי יש המשך שיבהיר לכם כמה ההחלטה לקחת משכנתא היא פשוט מטומטמת.
במקום האפשרות המצויינת להוציא על דיור סל הכל סכום חודשי של 1,000 ש"ח, אתם מעדיפים להוציא 4,000 ש"ח. המשמעות של זה היא פשוטה..
אתם מונעים מעצמכם חסכון של 3,000 ש"ח לחודש!!
אותם 3,000 ש"ח בחודש שהופכים בשנה לחסכון של 35,000 ש"ח, ותוך 10-12 שנה מאפשרים לכן לרכוש עוד דירה להשקעה, שתאפשר לכם להפוך את תזרים הדיור שלכם בכלל לחיובי...

בנוסף לזה, קחו בחשבון שהמשכנתא אמנם מתחילה ב 3,500 - 4,000 בחודש, אבל בשינויים קטנים ולא משמעותיים של זחילת מדד טבעית ועליית ריבית סבירה, ההוצאה החודשית שלכם יכולה לגדול תוך כמה שנים בקלות ל 5,000 ואפילו 6,000 ש"ח לחודש!!

ואם כל הטענות האלה לא שכנעו... אז אחרון אך לא חביב...
למה לקנות בית ולהשתעבד למשכנתא חונקת ל 25 או 30 שנה, דווקא בתקופה שמוסכם על 95% מהעוסקים בתחום, שהיא תקופה של מחירי שיא ?

גם אם אתם ממש ממש רוצים לקנות בית, אפשר בינתיים לרכוש בית זול להשקעה, ולהמתין עם הרכישה כמה שנים...

אין ספק שאתם יכולים רק להרויח.
אגב,
גם אם תתפתו להאמין לאותם 5% של אינטרסנטים שיבואו ויגידו לכם שמחירי הדירות יכולים רק לעלות, הרי ברור שעדיין לא כדאי לקנות דירה ולהשתעבד למשכנתא.
ולמה ?
כי גם אם מחירי הדיור יעלו (או יירדו), זה לא ישנה את ההחזרים החודשיים שלכם, שרק יחנקו את התזרים החודשי שלכם.
ולכן, כל רווח מ"עליה" כלשהי במחירי הנכסים, יהיה רק רווח תיאורטי.
ולמה?
כי אתם תיחנקו עם משכנתא שאוכלת לכם את התזרים החודשי, ותחייכו בלילה על איזה "עושר מדומה" שאתם לא יכולים לממש בשלושים שנה הבאות.

ישראבלוף בהתהוותו.

מקווה שעזרתי.

תודה רבה על התגובה.השאלה איפה

היכן לדעתך ניתן למצוא דירה במחיר כזה? מדברייך אנו מבינים שלקנות בפריפריה האם כדאי לגשת למכרזים של מחיר למשתכן באזורים אלו?
שוב תודה

elvinnox

New member
סוף סוף משהו שאומר את האמת בפנים

אין שום הגיון כלכלי כיום לקנות דירה למגורים,
עדיין אנשים טיפשים ועושים חיים קשים לעצמם
&nbsp
מעדיף לקנות דירה להשקעה, להיות נזיל ועם גב כלכלי מאשר עם קירות יפים ובלי גרוש.
&nbsp
פראיירים לא מתים, הם רק מתחלפים

h a j b i

New member
גם בעבר לא היה היגיון כלכלי בקניית דירה למגורים

לפחות לא עם משכנתא.
דווקא בשנים האחרונות בגלל הריבית הנמוכה הכדאיות הכלכלית עלתה. מצד אחד הריביות משכנתא היו הרבה יותר גבוהות מה שגרם למשכנתא להיות הרבה יותר יקרה מהשכירות ומצד שני על ההון העצמי יכולת לקבל תשואה נטולת סיכון הרבה יותר גבוהה.
&nbsp
הסיבות העיקריות לקניית דירה למגורים הן לא כלכליות.

h a j b i

New member
אפשר לממש דירה עם משכנתא די בקלות

ועם הריביות של היום עלות הפירעון המוקדם תהיה זולה למדיי.
ככה שזה ממש לא נכון שזה עושר מדומה שאי אפשר לממש.
&nbsp
ואם אתה מאמין שהמחירים יקרסו למה אתה ממליץ להם לקנות דירה להשקעה? לא עדיף להם לחכות שנה שנתיים לקריסה שלך ואז לקנות את הדירה בהרבה פחות?

מדובר בעושר מדומה לחלוטין והמימוש הוא מאד בעייתי

מי שלוקח משכנתא, רואה בדף הצפי של ההחזרים שלו, שבשנים הראשונות הוא חייב הרבה יותר כסף מאשר הוא לקח. לגופו של עניין, מי שרוצה לסגור ולהחזיר את המשכנתא בשנים הראשונות, עלול לגלות, שלמרות שהוא משלם כבר כמה שנים החזרים חודשיים לא מבוטלים, הוא עדיין חייב לבנק יותר כסף ממה שהוא לקח.|
וכל זה בשוק, שכנראה מיצה את העליות שלו... ובסיכויים לא מעטים, הכיוון של המחירים כלפי מטה.
זה לעניין העושר המדומה

לעניין ההשקעה בנכס נדל"ן..
מעולם לא פסלתי השקעה בנדל"ן כאשר מדובר ברכישה באמצעות הון עצמי. זו עדיין אחד ההשקעות שנותמנות את התשואה הגבוהה ביותר.
וגם אם המחירים יירדו, ההשקעה עדיין תניב את התקבולים החודשיים.
בעיני, כמשקיע של תשואה ותקבולים, שינוי בערך הנכס הוא פחות חשוב להשקעה.

מה שאני מתנגד לו - הוא רכישה באמצעות מינוף, והשתעבדות למשכנתא.

אגב, אם למישהו יש הון עצמי של שני מיליון ש"ח שהוא רוצה לקנות איתם בית, שיקנה.
לא רואה בזה בעיה.
אם הוא מחליט להשקיע בבית של עצמו במקום לנהל השקעות, זה הדבר הכי לגיטימי בעיני. גם ככה הוא הולך לגור בבית הזה כמה עשרות שנים, אז מה זה משנה אם הוא קונה את הבית בשני מיליון ש"ח הון עצמי, או ימתין שלוש שנים לירידה שיכולה גם להתבטא רק ב 10% - 15% ?
הרי בזמן הזה יש להם הוצאה עבור שכירות מאותו הון עצמי. אז באמת שההבדל לא כזה גדול.

ההחלטה האם לרכוש בית שהכל ממומן מהון עצמי, או ההחלטה לרכוש בית שחלקו מהון עצמי ורובו ממשכנתא, הן החלטות אחרות לחלוטין.
זה ממש לא דומה והשיקולים הם אחרים לגמרי.

h a j b i

New member
עוד פעם המשכנתאות המוזרות שלך?

אתה חי עדיין בתקופה של מדד גבוה ומשכנתאות צמודות מדד בהן הגדילה של הקרן לפחות בהתחלה עשוייה להיות גדולה מחלק הקרן שהחזרת (בהנחה ששיאת ההחזר לפי לוח שפיצר בה אתה מחזיר יותר ריבית בהתחלה). זה לא המצב היום, זה כבר לא המצב כמה שנים. המדד נמוך מאוד ואנשים לרוב לוקחים לכל היותר שליש צמוד מדד ככה שזה כבר לא קורה. עוד אפשרות להיות חייב יותר מכמה שלקחת זה בגלל מיחזור, דבר שהרבה עשו בשנים האחרונות וגם הולך ונגמר כי כל מי שזה התשלם לו כבר מיחזר.
&nbsp
היום יש כבר דור שלם של קונים שקיבע את רוב המשכנתא שלו בריביות קבועות לא צמודות של מתחת ל - 3 אחוז ככה שהם יכולים לפרוע אותן ללא קנס ועליית ריבית כמעט ולא תשפיע.
&nbsp
מה שאתה מתקשה להבין שעיקר הרווחיות בנדל"ן נובעת מהמינוף של המשכנתא. הרי אף אחד לא יתן לך הלוואות בסכומים כאלה ובתנאים כל כך טובים בשביל להשקיע בבורסה. שים את הכסף בתיק פשוט של אג"ח ממשלתית וקצת קרנות מדד ותקבל אותה תשואה עם אפס מאמץ ועם כסף נזיל.

משהו בענין הריבית שכתבת...

רק לידיעה,
בפרסום האחרון של בנק ישראל, הם הוגיעו שהריבית הממוצעת של המשכנתאות בחודש האחרון הייתה 3.9%
רק לידיעה
ובבעניין המחזור..
נו שויין
זה בדיוק הדיוק למה בנק ישראל מסתיר את הנתון של המחזורים.
כי מתברר שיותר ויותר זוגות ממחזרים שלא על מנת להנות מריבית יותר אטרקטיבית, אלה פשוט על מנת לקחת עוד הלוואות להסתדר תזרימית.

ככה שהביסיס של הטענות שלך קצת עומד על קרעי תרנגולת

h a j b i

New member
אז אתה מאמין שהריבית הממוצעת תרד חזרה?

אם כן אז זה דווקא מחזק את הסיבות לקנות. אם לא אז לא יהיה קנס במידה של פרעון מוקדם.
&nbsp
אני בטוח שיש כאלה שממחזרים משכנתא בכלל שהם לא עומדים בתשלומים אבל מודה שאני אישית לא מכיר כאלה.
&nbsp
אין שום בעיה עם הטיעון: או שמוכרים, מחזירים את המשכנתא ואין קנס כי הריבית עלתה, הוא שהריבית הממוצעת ירדה מה שאומר הפריים עדיין נמוך וההחזר החודשי לא משתנה ואז אין סיבה למכור.
&nbsp
אני בכלל לא נכנס לעניין האם יעלה או ירד כי אף אחד לא באמת יודע. אני רק מתייחס לדברים שאתה מפזר פה ללא הרף שפשוט אינם נכונים, עובדתית.

AdirSha

New member
מסכים עם כל מילה.

קניה למגורים ברמת המחירים הזו היא סוג של התאבדות כלכלית.
הריבית לא תישאר נמוכה לעד.

dat nigga daz

New member
שטויות במיץ..

מי שלוקח קלצ זה לא משנה לו.
אל תשכח לחדש פנקס צקים בסוף שנה חחחח

h a j b i

New member
זו שאלה שהיא לא רק כלכלית

אם נניח שבאמת אתם יכולים לשכור את הדירה בשווי 1.15 מליון ש"ח (ההון העצמי פלוס המשכנתא) ב- 3,000 ש"ח זו תשואה די נמוכה מה שאומר שאולי כדאי להמשיך לשכור.

מצד שני, אם הילד כבר מתקרב לגיל בית ספר ואתם רוצים להשתקע ולא לעבור ממקום למקום אז יש יותר היגיון בקנייה

dat nigga daz

New member
ברור שעדיף לקנות... כל טיפש יודע את זה...

בוא נעשה חישוב הכי פשוט, על משכנתא של 700 עם שליש פריים ושני שליש קל"צ אתם תחזירו כ- 2,700 ₪
גם אם ריבית הפריים תעלה בקושי תגיעי ל- 3,000
שזה בקושי מחיר של שכירות
תוך 30 שנה המשכנתא תסתיים
בשכירות תשלמי את אותו סכום למשך 60 שנה ואפילו נכס כירושה לא יישאר לך
כל טיפש יודע את הדברים הללו

עכשיו תחליטו מה עדיף ?
לשלם 3,000-4,000 (שכירות עולה לא לשכוח) במשך 60 שנה ולהישאר בלי כלום (כמובן על 300 אלף מסכנים שבבנק לא יגיעו לשום דבר)
או לשלם 2,700-3,000 למשך 30 שנה, בסוף להישאר עם דירה כנכס לעתיד הילדים (שבעוד 30 שנה תהיה שווה הרבה יותר) ועוד יישארו לך עוד 30 שנה בלי לשלם משכנתא שבהם תוכלו לחסוך כאוות נפשכם

עכשיו הסיטואציה ברורה ?
לא סתם משקיעי דירות יושבים חזק, הם יודעים להתנהל כלכלית,
ואני בטוח שבעל הבית שלך לא יסכים איתי, הוא לא צריך כאלו שיתחרו בו

אין בעד מה ... מחובתי לעזור לכולם...

ואגב, אפילו עוד לא התחלתי לדבר על הנוחות בדירה שלך, על הביטחון, ועל ההשפעה על הילדים שגדלים בבית משלהם (תתפלאו עד כמה הם מבינים)...

אם כל זה לא מספיק לכם, תמשיכו לגור בשכירות ונדבר בזקנה חחח :)

kobra14

New member
elvinnox & המוסקיטר האחרון - מאיפה הביטחון הזה בכל תגובה

שהמחירים יירדו
תתפוצץ הבועה
&nbsp
elvinnox - כמו שרשמת תתחייב לבחור
המוסקטר מה נסגר? אם המחירים יעלו ?
והבחור שיכול לקנות דירה מסוימת היום לא יוכל לקנות מחר?
מה תגיד לו?
&nbsp
טוב זו לא בעיה לייעץ מתחת למסכה אין זהות אין אחראיות !
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אם שמת לב, התשובה שלי בכלל לא מדברת על ירידת מחירים

הוספתי את זה רק כסעיף אחרון, וגם זה ב"אגב"...
ככה שכל ההחלטה האם לרכוש דירה או להמשיך בשכירות לא תלויה בשינוי במחירי הנכסים.
לא למעלה ולא למטה

neta li20

New member
Daz חבל על האנרגיה.. זה ברור שהם לא רוצים לקנות..

שים לב כבר מהדרך שבה הם שאלו את השאלה מראה שהם מתכננים לגור בשכירות ופשוט באו לכאן לחפש חיזוק חיובי

elvinnox

New member
מה זה קשור אלי?

יש לי דירה לגור בה, יש לי גם הון עצמי לקנות דירה בפריפריה בלי משכנתא
כרגע לא משתלם לי לקנות, אם אמצא עסקה משתלמת אולי אקנה להשקעה, כרגע פשוט לא שווה. הכסף מושקע באפיקים סולידים ועושה 1.5% בשנה בנוסף לכך שגם ההון העצמי כרגע גדל בקצב יותר מהיר מעליית המחירים.
&nbsp
לא מחפש שום חיזוק חיובי, אם kobra רוצה לקנות דירת 4 חדרים עם מטבח ושיש באתר בניה ב-1.7M שרק יכנס לדירה עוד שנתיים וישלם עליה קרוב ל-2.6M בריביות ומשכנתאות ב-30 שנה הקרובות - הוא מתכבד לעשות כן.
&nbsp
לי זה אישית לא מתאים
אני כן מאמין שיהיו ירידות בשנה-שנתיים הקרובות ובינתיים לא משתלם לי לקנות אז לי טוב כרגע עם המצב.
אני לא גר ברחוב, לא הומלס ועם גב כלכלי חזק. בנוסף גם מגדיל את ההון העצמי מדי שנה כך שלי לפחות זה ממש לא משנה.
&nbsp

dat nigga daz

New member
חחחח נטע צודקת.. לא שמתי לב..

בטח הם גם היו במחאת המילקי והפסק זמן חחח

היום כבר כולם יודעים - רק טיפשים את השכירות כל חודש משלמים :)

למעלה