השכרה מול קנייה

sharpcookie

New member
התגובות שלך מלחיצות אותי

בתור אחת שכבר החליטה לקנות דירה ולא לחכות, התגובות שלך מריחות מאינטרסנטיות וגורמות לי לחשוד שאכן מדובר בבועה לקראת פיצוץ, אחרת לא היו כל מיני גורמים בכזה לחץ אטומי לנסות להמשיך לנפח אותה בכל מחיר. בין אם אתה מסכים עם יתר הכותבים פה ובין אם לא, השפה הבוטה, האיומים והזלזול ממש לא במקום.

dat nigga daz

New member
אם ככה אז תפסיקי לבזבז את הזמן שלך...

התגובות שלי הם ככה כבר שנים - והפלא הפלא, לא רק שהבועה לא התפוצמה אלא אפילו היא לא קיימת..
אז מה חדש תחת השמש ?? רק אנשים כמוך שלא קנו בזמן ומשחקים אותה שהם כבר קנו ועדיין הם חושבים שיש בועה - wow חחח

אז אם את חושבת שיש בועה, אז תנצלי את המצב תמכרי ותקני אחר כך בזול,
במקום לבזבז זמן כאן ...
לי אישית יש מספיק זמן פנוי, אני לא צריך לעבוד :) חחח

neta li20

New member
Dat daz אתה פשוט צודק!

כל תגובה שלך נותנת עוד מכה מתחת לחגורה
מה שמצחיק שכל החברות שלי וכל החברים של בעלי כבר קנו דירות
וכמעט כל מי שאנחנו מכירים קנה או בדרך לקנות,
גם אנחנו אוטוטו סוגרים (בפגישות עם בנקים)
וכולנו בערך חצי מהגיל של האנשים שכותבים כאן על בועה , פשוט קורע מצחוק

sharpcookie

New member
אוי, נו באמת...

מעניין יהיה לבדוק את הIP של "שני המגיבים" שמעל. אתפלא מאוד אם הוא לא זהה...

&nbsp
לא יודעת איפה אתה חיי, אבל הרוב המוחלט של מכריי בגיל שלי עוד לא קנו דירה. רובם שירתו בצבא, עבדו כדי לממן את עצמם והלכו ללמוד. מה שאומר שרק בגיל שלנו עכשיו, במידה והם חסכו בטירוף, מתחילים להתקרב לאיזשהו הון עצמי ראשוני. מי שקונה דירה היום בגיל 25 כנראה עושה את זה על חשבון הוריו. אין כל רע למי שהתמזל מזלו להיוולד למשפחה עשירה, אבל זאת לא בדיוק סיבה להתרברבות.

dat nigga daz

New member
ככה זה אנשים חלשים - תמיד יאשימו את הסובבים אותם חחח

מעניין שמי שאומר בועה - את לא אומרת שזה אותו בן אדם
עם כל הכבוד (ויש כבוד לתומכיי כאן) אני לא זקוק לחיזוקים , מספיק לי ש 95 אחוז מהמדינה חושבים כמוני :)

אבל כפי שאמרתי ככה זה חלשים :
חושבים אחרת מהם - זה אותו אחד
אחרים קונים והם לא - הם נפלו על הורים עשירים

נו באמת.. עד מתי הבכיינות תתמשך ?
תתפלאי כמה אנשים מסתדרים וקונים בכוחות עצמם,
הבעיה היא שהקנאה מסתירה לך את האמת.. תזיזי אותה בכוח..

יש חדש עם מחאת המילקי ? חחחח

sharpcookie

New member
במקום להתייחס לעובדות אתה נטפל לאנשים, ביריונות רשת אופיינית

לא אמרתי שכל מי שאומר שזאת לא בועה זה אתה, יש פה מספיק אנשים אחרים שאיני מסכימה איתם אבל הם כן יודעים להתנסח בצורה ראוייה. ספציפית אתה וניק השני שלך מגיבים ממש באותם ניסוחים, בהפרש של דקות ספורות, כשהניק השני מפזר לך מחמאות. אז או שאתם אותו בן אדם, או שמדובר בנפשות תאומות...

&nbsp
ולא הסברת איך במדינה שלנו, בה בגיל 25 האדם הממוצע עוד לא סיים את לימודיו האקדמיים הראשוניים (נגיד, בהנחה שלא ימשיך לתואר מתקדם), הוא מביא הון עצמי לדירה שלא באמצעות ההורים?

dat nigga daz

New member
שום בריונות... את מחפשת תירוצים...

מפריע לך לקבל את האמת כי היא נעשית בצורה אמיתית וכואבת

בואי נגיד את זה פשוט - אני קצת יותר מדי חכם - גם אם הייתי עושה ניק נוסף הייתי עושה את זה בצורה שלא היו שמים לב - אבל אין צורך - 95 מהעם חושבים כמוני

איך קונים דירה ?
חוסכים ומגיעים להון עצמי וקונים

אבל שוב - לא משנה מה אני אגיד - את תאשימי את כל העולם חוץ ממך
ככה זה חלשים מפונקים , זאת האמת - לא צריך שתאהבי אותי ואת הסגנון שלי

sharpcookie

New member
אנשים חכמים לא חייבים להעיד על עצמם

או לכנות את כל מי שלא מסכים איתם טיפש או חלש. זאת דווקא תכונה שמאפיינת סוג אחר של אנשים

&nbsp
ושוב התעלמת מהשאלה הפשוטה שאני שואלת בפעם השלישית. בגיל 25 הישראלי הממוצע עוד לא סיים את לימודיו. הרי זה הגיל בו רשום הניק הפיקטיבי שאליו התייחסתי. מתי הספיק לחסוך כמה מאות אלפי ש"ח להון ראשוני?
&nbsp

Fitch

New member
לא מדובר על ישראלים ממוצעים. מצד שני, גם לא חייבים לסיים

לימודים כדי להתחיל ולהמשיך לחסוך (אנשי קבע, יוצאי יחידות טובות, עתודאים, אנשים שלא עשו צבא, לא חסר).
&nbsp
גם מה זה הון עצמי? 100K לדירה של 400? 200 לדירה של 800? זה לא בשמיים.

sharpcookie

New member
בדיוק

ברור לי שלא כולם ממוצעים.
הגבתי לתגובה בה נטען ביוהרה שכמעט לכל בני ה25 שהכותב/ת מכירים כבר יש דירות. לי זה נשמע כמו קישקוש מוחלט. זה לא אומר שאין יוצאי דופן, אבל ממש לא "רוב" כמו שמנסים לנפח פה.
&nbsp
מעניין אותי לשמוע איפה נמצאות דירות ב 400K הראויות למגורים של זוג. בלי ציניות, אשמח מאוד לקנות דירה במזומן אם מדובר באזור שאינו מסוכן ונמצא בטווח נסיעה סביר מאזורי תעסוקה.

Fitch

New member
ב400 אין. אבל ב500 יש בקריות/נהריה/מגדל העמק/מעלות

למעט מעלות, לא ידוע לי שיש בעיות תעסוקה בשאר האזורים

dat nigga daz

New member
לא התעלמתי משום שאלה .. אני כאן כדי לסייע לאנשים...

ואסייע גם לך :
אינני יודע כיצד גברת נטע חסכה,
אולם אני יכול להעיד על זוגות אחרים שאני מכיר בגילה וגם צעירים יותר שקנו דירות

איך ?
זוגות בני 25 משוחררים בין 4 ל 5 שנים ,
שזה בין 48 ל 60 חודשים
בהנחה שהם לא גרים בשכירות (ומי שבאמת רוצה לקנות, אבל באמת רוצה, גר עם ההורים) וחוסכים רק 5000 , ואני רושם רק כי רובם העצום חוסכים הרבה הרבה יותר (בואי נגיד בין 10 ל 15 לחודש ביחד)
אז אפילו במקרה הזה יש להם כבר 300 אלף , אלו שחוסכים הרבה כמו שציינתי מגיעים לגיל הזה גם עם מיליון
בכל מקרה גם 300 זה די והותר כדי לקנות, מכיר אנשים עם 120 הון עצמי שקנו בפרירפיה והכל בסדר איתם

מעניין מה תגידי עכשיו ...

sharpcookie

New member
שכחת "רק" מעניין הלימודים...

שעולים לא מעט ולא מאפשרים עבודה משמעותית במהלכם.
אז בעצם אתה מדבר על שני אנשים חסרי השכלה שחיים לגמרה על חשבון הוריהם במשך 5 שנים, וזאת אמורה להיות נורמה כדי לשים מקדמה ראשונית על דירה?
שאלה היפותטית, נראה לי שהדיון כבר מיצה את עצמו... שיהיה המשך יום נעים

elvinnox

New member
עוד לא הבנתם ש-dat וחבריו טרולים?

למה אתם באמת מתייחסים לשטויות שהוא אומר?

בואו נשים דברים על השולחן. בצורה הכי אמיתית.
בזמן הלימודים לא ניתן לחסוך מאחר והלימודים תובעניים מאוד.
גם אין זמן יותר מידי לעבוד והכסף משמש למחיה השוטפת ממש מהיד לפה.
בהנחה שהבן אדם הממוצע משתחרר בגיל 21, עד גיל 22 מטייל, מחפש את עצמו ומתחיל ללמוד בממוצע בגיל 23, כעת יש לו 4 שנים (במקרה הטוב) או 5 אם היה צריך לשפר בגרויות. ולפחות עוד 3 שנים נוספות לתואר מתקדם.

הגענו לגיל 27. עכשיו עוד כמה שנים ראשונות שהוא עובד בשכר נמוך לפעמים גם לא במקצוע, וצובר ניסיון. לפעמים עוד סוחב חובות מלימודי התואר התובעניים.
רק כאשר הוא מגיע לגיל 28 הוא יכול להתחיל לחשוב על חסכון קטן וגם זה רק אם הוא גר עם ההורים. לרוב, בגיל הזה כבר הוא נמצא בזוגיות ושוכר דירה שלא משאירה לו יותר מידי כסף פנוי.

לגור עם ההורים בזוגיות בגיל כזה? ממש לא מומלץ לזוגיות.
בגיל 30 עם קצת קידום בעבודה, וגם בחיים סגפנים מאוד, ניתן לחסוך 4-5K בחודש. בערך 50K בשנה וזהו חסכון אגרסיבי מאוד.

כדי להגיע להון עצמי לדירה נורמאלית שתאפשר קרבה למרכזי התעסוקה, נדרש בערך 500K הון עצמי, כלומר, בקצב החסכון (וזה עוד בלי ילדים, בלי פיטורים באמצע ועוד הוצאות בריאותיות לא צפויות) יוכל הזוג הממוצע רק בגיל 38 לקחת משכנתא לדירה ממוצעת מאוד ולשלם עליה עד גיל 70.

אלא אם נפלת על הורים עשירים מאוד ואז כמובן שלפי דברי dat כל אחד יכול להגיע לדירה פשוט הם מפונקים.

אם משהו פה חושב שזו הנורמה, אז כנראה שהוא לא שפוי.
יש מספיק פסיכיאטרים בארץ שישמחו לעזור לחולי הנפש בהקדם.

dat nigga daz

New member
Elvinnox צדקו לגבי מה שאמרו עלייך... אתה מפונק מאוד ..

אז אולי גם תרצה שישלמו לך את הטיול אחרי צבא ?
לפי הגישה שלך זוג בגיל 30 מגיע עם 100 אלף מקסימום

אז מי קונה בשתי מיליון ????
אז כנראה שלאנשים כן יש כסף....

אגב לפי ההגיון שלך גם ירידת מחירים לא תעזור כי אף אחד לא ימכור לך דירות ב 400 אלף

לשואלת השאלה , לא לא כולם חייבים ללמוד.. אבל מי שכן לומד ולומד מקצוע אמיתי - מפצה על זה אחר כך

elvinnox

New member
עכשיו גם תגיד שהנורמה זה דירה ב-2M

ושאנשים קנו את זה בכוחות עצמם ללא עזרה מההורים בגיל 25.
&nbsp
תזהר שלא יתארך לך האף, פינוקיו.
&nbsp

dat nigga daz

New member
תתפלא אבל לא.. לא כולם מפונקים כמוך...

זוגות בני 25 שקונים ללא עזרת ההורים קונים דירות ישנות במיליון מאתיים.. ככה שמה שחסכו מספיק להם..

מי שקונה דירות ב 2 מיליון זה או זוגות שמשפרים דיור או זוגות צעירים שקיבלו עזרה מההורים..

אבל בגדול זאת הנורמה.. צריך להתחיל ממשהו צנוע,כמו ההורים שלנו ..ולא ישר להתאבד על משכנתא מטורפת רק כי גדלנו מפונקים

elvinnox

New member
אני ממש רחוק מלהיות מפונק

אפשר לומר עלי הרבה דברים, אבל מפונק הוא לא אחד מהם.
לא אכנס למצבי והדיבור עלי לא מעניין,
&nbsp
רק אשאל פה את חברי הפורום:
מי מחברי הפורום מכיר צעיר/צעירה בגיל 25 שרכשו דירה ב-1.2M בכוחות עצמו?
&nbsp
אני מכיר כמה מאות אנשים ואין אצלי אף מכר כזה,
אולי אצלכם?

h a j b i

New member
בני 25 שקונים דירה זה פחות נפוץ

זכורים לי שני מקרים אבל כמעט כל הזוגות הנושאים שאני מכיר רכשו דירה וכל הזוגות עם לפחות ילד אחד רכשו.
&nbsp
בנוגע לעזרה מההורים, גם ההורים שלי קיבלו עזרה מההורים שלהם, זה לא משהו חדש, מאז ומתמיד הורים עזרו לילדיהם לרכוש דירה, גם כאשר ההורים לא עשירים גדולים. (הורים או אחים או דודים או אפילו הלוואות מחברים קרובים).

dat nigga daz

New member
היום זה מאוד נפוץ.. עליית המחירים חינכה את האנשים...

היום אני רואה חיילים שכבר מדברים על רכישת דירה.. זוגות צעירים היום כבר לא ממהרים לגור בשכירות, הם במטרה לחסוך בראבק כמה שיותר ואז לצאת..
הם הבינו שאם הם יילכו בדרך הרגילה, הם ידרכו במקום...

בעבר זה אכן היה פחות נפוץ, למרות שהמחירים היו נמוכים יותר

למעלה