השכרת רכב

Fellowship

New member
השכרת רכב

מתכננים לשכור מיניואן (6 נוסעים) לעשרה ימים בפלורידה,
בדקתי מספר הצעות, ראיתי שעלות הרכב היא כ 500$ ועלות הביטוחים היא כ 500$ נוספים.

1. אשמח לדעת האם יש חברות השכרה מומלצות.

2. אלו הביטוחים שראיתי שכנראה אוסיף, דרך Alamo (לדוגמא), אשמח לדעת:

https://www.alamo.com/en_US/car-rental-faqs/insurance-coverage-options.html

CDW - מה שקצת מוזר הוא שבנוסף לנזק, זה כולל גם גניבה (בד"כ זה בנפרד, TP, לא?)
Personal Accident Insurance/Persona; Effects Coverage - בעיקר הוצאות רפואיות
Extended Protection - ביטוח צד ג', בד"כ זה נקרא SLI, האם זה אותו הדבר?
Roadside Assistance - למקרה שנתקע.

placid1

New member
יש לכם רכב פרטי? אצלנו ביטוח

הרכב הפרטי מכסה גם רכב בהשכרה.
בנוסף, תבדוק השכרת רכב דרך האתר של קוסטקו, אם יש לך, גם יכול להוזיל.

Fellowship

New member
"כן, אבל..."

יש לנו רכב פרטי ויש לנו ביטוח רכב, מטרייה ודירה ב GEICO,
אני גם יודע שהביטוח מכסה באופן חלקי רכב שכור (בעיקר את החלק של הוצאות רפואיות),
אבל אני לא בטוח שכל סוגי הנזקים לרכב כלולים, מה גם שהרכב שאשכור יקר יותר מהרכב שלי.
לכן כדי להמנע בזמן אמת באיזו החרגה שמופיעה באותיות הקטנות, אולי עדיף לרכוש בנפרד דרך חברת ההשכרה.
&nbsp
בנוגע לקוסטקו, תודה על ההצעה, בדקתי עכשיו, הבעיה היא שבאתר שלהם לא ניתן להוסיף את הביטוחים ולראות את העלויות, הם הסבירו בצ'אט שאת זה צריך לרכוש עצמאית מול חברת ההשכרה במעמד איסוף הרכב.

placid1

New member
לא יודעת, אנחנו אף פעם לא קנינו

ביטוח נוסף כששכרנו בארהב או בקנדה, אין לי מושג מה קורה בזמן אמת. אולי כדאי לך לשרור את האותיות הקטנות של הביטוח שלכם או לפחות להתקשר לשאול אותם?

Fellowship

New member
GEICO

אני מתכתב איתם, בגדול נראה שחלק מהדברים מכוסים, אני מנסה להבין עד כמה זה מספיק.

Fellowship

New member
גם כאן להבנתי חשוב לקרוא היטב מה זה מכסה, מה לא

ובאילו תנאים, לא בטוח שזה מספיק.

הכי חשוב זה

לא לעשות תאונה... גם לביטוח שחברת ההשכרה תמכור לך יש אותיות קטנות, הלא כן?
בד"כ, שילוב של ביטוח הרכב הביתי וכרטיס האשראי מצדיק עבור מספיק האנשים לדחיית הביטוח שמציעה חברת ההשכרה. אבל אם זה יגרום לך לישון יותר בשקט בחופשה, אז מה זה עוד $500 בין חברים. ברצינות.

Fellowship

New member

Midriff

New member
אם אתה לא מתכוון להשתמש בביטוח של האוטו

תנסה להשכיר דרך ישראל. תתקשר לישראל בתור ישראלי ותבקש הצעת מחיר - ההצעות בארץ כוללות ביטוח עם או בלי השתתפות וגם טנק דלק ודברים כאלה שאף אחת מהחברות פה לא מציעה. בהרבה מאוד מקרים ההצעות האלה היו טובות ממהצעות שקיבלנו פה. (אבל בד"כ אנחנו כן מסתמכים על ביטוח הרכב הפרטי). בעת ההשכרה תצטרך להציג את הרשיון הישראלי

Midriff

New member
בתור תייר

אלה בעצם הצעות לתיירים. לא יודעת למה, אבל אני יכולה להגיד לך גם שחיפשנו השכרת רכב באירופה מצאנו את אותו מצב. לשכור דרך הארץ היה משמעותית (מאות דולרים) יותר זול מאשר לעשות את אותה השכרה מארה"ב (כולל קוסקו והרבה אתרים אחרים).

Boston Guy

New member
50$ ליום למיניוואן נשמע כמו מחיר הגיוני.

בהנחה שזה UNLIMITED MILES ומתוך הבנה שאתה שוכר ומחזיר את הרכב באותה תחנת השכרה.

אני מניח שאולי אפשר לגלח כמה דולארים מהעלות היומית הזו אם חופרים ומחפשים קופונים, מבצעים והנחות כאלו ואחרות.

לגבי ביטוחים - אני שוכר רכב בארה"ב יותר מ 30 פעם בשנה, בממוצע. אף פעם לא שילמתי ביטוחים נוספים.
יש את הכיסוי הביטוחי לרכב שכור של פוליסת הביטוח של הרכב הפרטי שלי.
יש את הכיסוי הביטוחי לרכב שכור של של כרטיס האשראי שאיתו אני משלם את החשבון.
יש לי את החברות ב AAA שמספקת לי את ה ROADSIDE ASSISTANCE אם צריך.
לא ממש ברור לי הטעם להכפיל את מחיר ההשכרה על ידי פרמית ביטוח שברובה היא "כפל ביטוח".

אם ה OCD שלך לא יכול להרגע וכופה עליך לעשות ביטוח בכל זאת - תשקול להזמין את השכרת הרכב מספק בישראל (כמו למשל "אופרן" או RENTACAR, אם הם עדיין קיימים) - הם לרוב נותנים הצעות מחיר שמיועדות לאנשים שאינם חיים בארה"ב ולכן אין להם כיסויים שיש לך, וההצעות שלהם כוללות סוגים מסויימים של ביטוחים. הם בעצם מוכרים לך ואוצ'ר שאתה מציג בחברת ההשכרה.

Fellowship

New member
אם יש אז יש, השאלה אם יש

כמובן שאם יש ביטוח, אז אין טעם לרכוש כפל ביטוחים, פשוט עולם הביטוחים הוא מורכב, עם המון אותיות קטנות,
לכן עדיף קצת יותר מאשר קצת פחות.
(אגב, צדקת, המחיר הוא אכן ללא מגבלת ק"מ ולקיחה והחזרת הרכב באותו שדה תעופה).

בינתיים שמעתי לעצתכם ונראה שביטוח הרכב אכן נותן הכל (לכאורה
),
התכתבתי עם GEICO, ובשורה התחתונה, הרכב השכור מבוטח בדיוק כמו הרכב הפרטי שלי והם אפילו אמרו לי בצורה מפורשת שאין שום צורך לרכוש ביטוח נוסף.
להלן מספר שאלות אם מישהו יודע (אשאל גם את GEICO כמובן):

1. הרכב שאשכור יהיה יקר יותר מהרכב הפרטי שלי, האם הכיסוי הקיים אמור להספיק?
בפוליסה שלי אין תקרה למקרה גניבה (למשל), אבל מצד שני, מצויין סוג הרכב המבוטח, לכן אני מניח שהביטוח מתייחס לשוויו.

2. הפוליסה שלי מכילה גם את אישתי כנהגת על הרכב הפרטי,
האם בכל זאת צריך לשלם לחברת ההשכרה כ 140$ (לעשרה ימים) עבור Second Driver?

3. יש לנו גם ביטוח Umbrella (עד מיליון דולר) המרחיבה את הביטוחים הקיימים, כולל ביטוח הרכב הפרטי כמובן.
האם ההרחבה הזו גם רלוונטית לרכב השכור?

4. במקרה של נזק לרכב השכור, אילו הייתי רוכש ביטוח מחברת ההשכרה הכולל ויתור השתתפות עצמית,
אז גם לא היתה לי השתתפות עצמית שתהיה לי במקרה שאסתמך על GEICO,
וגם לא תרשם לחובתי תביעת רכב ב GEICO.
לעומת כל מה שנכתב קודם לכן, זה דווקא כן יתרון שיש לרכישת ביטוח, לא?
(סוג של רכישת ביטוח כדי שבקרות מקרה הביטוח, היסטוריית הביטוח לא תפגע
)

5. אם הכל כ"כ מעולה, אז מדוע כאן כתוב שכדאי לשקול לרכוש CDW? (רק בגלל loss of use?)
https://www.geico.com/more/driving/auto/car-safety-insurance/does-car-insurance-cover-rental-cars/

6. בדקתי ב Discover (במידה ואשלם על ההשכרה עם הכרטיס שלהם),
דרכם יש ביטוח עד 25K$ כביטוח משני (או ראשי במקרה שאין ביטוח פרטי),
שאלתי והסבירו שהביטוח הזה מפצה גם על ההשתתפות העצמית אם תהיה לי.
כלומר, נניח שהסתמכתי על GEICO, התרחש נזק, GEICO שילם, אבל אני נשאתי בעלות של אלף דולר השתתפות עצמית,
אז הביטוח של Discover ישלם לי זאת חזרה.
בהתחלה הנציגה נשמעה מהוססת, לאחר מכן אמרה שכן, אכן ישלם.
אקרא את הפוליסה, אבל למישהו יש מושג האם אכן כך זה עובד?

Fellowship

New member
להלן עדכון תשובות מ GEICO ושאלה מסכמת

הביטוח הקיים לרכב שלי מכסה באותה צורה בדיוק את הרכב השכור,
למרות שהרכב השכור יקר יותר מהרכב הפרטי, זו לא בעיה והוא מכוסה באופן מלא גם במקרה של גניבה.
אין צורך לשלם לחברת ההשכרה עבור Second Driver, ביטוח המטריה מרחיב גם את הכיסויים גם עבור הרכב השכור,
המאמר בלינק ממליץ לשקול רכישת CDW מכיוון שיש פוליסות ביטוח לרכב הפרטי שלא כוללות זאת, במקרה שלי זה כולל ולכן אין צורך.

על פני נראה שאין שום סיבה לרכוש ביטוחים נוספים, בטח לא נגד נזקי גוף, צד ג' ושירותי דרך.
אבל בכל זאת, ספציפית בנוגע לכיסוי היקר מבין כולם, ה CDW, חשוב לציין גם את הנקודות הבאות, בסדר חשיבות יורד:
1. הוא לא כולל Loss of use, כלומר, אם יגרמו נזקים לרכב, הם יכוסו ע"י הביטוח שלי,
אבל חברת הביטוח תתבע ממני גם Loss of use, שזה הזמן שהרכב היה במוסך ולכן לא יכלו להשכיר אותו והפסידו, ואת זה אני צריך לשלם מכיסי.

2. פשטות ונוחות: במידה ורוכשים CDW, אני לא צריך לבדוק בזכוכית מגדלת את הרכב לפני ההשכרה, מכיוון שבכל מקרה אני מחזיר אותו AS IS.
ובנוסף, אם הוא נפגע, אין שום צורך בבירוקרטיה וטיפול מול חברת הביטוח וכמובן שלא נרשמת לחובתי תביעת ביטוח.

3. במידה ורוכשים CDW, אין השתתפות עצמית שקיימת במידה ומפעילים את הביטוח הקיים.
(אם כי תאורטית אני אמור לקבל זאת חזרה מ Discover).

דעתכם?

Fellowship

New member
ראשית, מדוע? הוא "שונא סיכון"?

שנית, מה לעצם העניין שציינתי? (במיוחד 2 הסעיפים הראשונים),
כאן הרי לא מדובר בכפל ביטוח, זה באמת חוסר ביטוחי.
אמנם לא מאוד גדול ולא בטוח ששווה עוד 300$, אבל בכל זאת קיים:

אבל בכל זאת, ספציפית בנוגע לכיסוי היקר מבין כולם, ה CDW, חשוב לציין גם את הנקודות הבאות, בסדר חשיבות יורד:
1. הוא לא כולל Loss of use, כלומר, אם יגרמו נזקים לרכב, הם יכוסו ע"י הביטוח שלי,
אבל חברת הביטוח תתבע ממני גם Loss of use, שזה הזמן שהרכב היה במוסך ולכן לא יכלו להשכיר אותו והפסידו, ואת זה אני צריך לשלם מכיסי.

2. פשטות ונוחות: במידה ורוכשים CDW, אני לא צריך לבדוק בזכוכית מגדלת את הרכב לפני ההשכרה, מכיוון שבכל מקרה אני מחזיר אותו AS IS.
ובנוסף, אם הוא נפגע, אין שום צורך בבירוקרטיה וטיפול מול חברת הביטוח וכמובן שלא נרשמת לחובתי תביעת ביטוח.

3. במידה ורוכשים CDW, אין השתתפות עצמית שקיימת במידה ומפעילים את הביטוח הקיים.
(אם כי תאורטית אני אמור לקבל זאת חזרה מ Discover).

בקשר לפלורידה ספציפית, תוודא אם זה מכסה

פגיעת שאסי מנשיכת תנין או פגיעה ישירה מחלקי לווינים נופלים...
יאללה: שלם עוד $300-500 ותהנה מהחופשה.
או, שכמו שמליוני אנשים עושים, תסתפק בכיסוי היותר מסביר של ביטוח הרכב והכרטיס, קווה לטוב, ותתעלם בזמן החופשה מכל הדברים שיכולים או עלולים לקרות.

Fellowship

New member
כן, כנראה שאשלם, למרות שכולם (כולל השכל הישר) אומרים שזה

מיותר

כמעט.

John the Savage

New member
כי בוסטון גאי תמיד אוהב לפעול על פי ה-worst case scenario

וחוץ מזה, הכלל בביטוח באופן כללי זה שחשיבות הביטוח גדלה ככל שהנזק המקסימלי האפשרי גבוה יותר וההסתברות נמוכה יותר. אם נניח תהיה מעורב בתאונה ותהיה אחראי לנזק בסך מאות אלפי דולרים לצד ג', אם אין לך ביטוח אתה בבעיה רצינית. וזה לעומת המקרה הזה בו תצטרך לשלם כמה מאות דולרים בכדי שלא תצטרך להפסיד כמה מאות דולרים במקרה של תאונה ...

ולבדוק את הרכב לפני ההשכרה זה עניין של שתי דקות.

ועניין אחרון: CDW מתומחר בהתאם לאוכלוסיה שלוקחת את הביטוחים האלו. חלק גדול מאותם נהגים אלו אנשים שאין להם ביטוחים אחרים. וזה אומר שחברת ההשכרה תצטרך לשלם את כל העלות מכיסה, וזה גם אומר שמדובר באנשים שלרוב מועדים יותר לתאונות (כי הם לא נוהגים באופם יומיומי). אז בעצם אתה משלם לחברת ההשכרה על רמת סיכון מאד שונה מרמת הסיכון האישית שלך.

למעלה