השכרת רכב

KallaGLP

New member
מבחינתי אין כמו נהיגה ברכב גדול וגבוה (אפילו יותר ממיניואן).

הכי נוח לי בעולם. אולי עניין של הרגל, אך אני רואה הרבה יותר טוב את הכביש ככה וזה נותן לי תחושה של ביטחון. וזה היה ככה מהיום הראשון שבו התחלתי לנהוג במיניבוס. הרבה אנשים (ובעיקר נשים) שואלים אותי איך אני יכולה לנהוג ברכב כזה, ואני בכלל לא מבינה את השאלה. לדעתי זה לא יותר קשה ולא יותר מסוכן מלנהוג ברכב קטן, ולטעמי אף להפך. אולי לו הייתי מתעניינת בביצועים וירטואוזיים על הכביש, הייתי מרגישה אחרת, אך זה לא המצב.

Boston Guy

New member
זה בסדרי גודל יותר מסוכן מלנהוג ברכב קטן

וואנים גדולים הם אחד מכלי הרכב הכי מסוכנים על הכביש - בגלל מרכז הכובד הגבוה שלהם. זו עובדה ידועה.
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=dBPKt4Pctsg[/URL]

וזה לא קשור לביצועים וירטואוזיים. זה קשור להתנהגות של הרכב במצבי נהיגה יומיומיים של נהגים שפויים.
דוגמא - שאת נוסעת ברחוב מגורים פרברי במהירות המותרת של 30 מייל לשעה, ופתאום לפנייך ילד קפץ לכביש.
את מנסה לעשות תמרון התחמקות כדי לא לדרוס אותו, בכך שאת סוטה במהירות למסלול הנסיעה הנגדי - ואז רוצה לחזור מהר למסלול שלך לפני שתעשי תאונה עם רכב שבא מולך.
"רכב קטן" יעשה תימרון כזה בלי שום בעיה.
וואן גדול - בעיקר אם יש עליו כמה נוסעים - עלול להתהפך.

אני לא מדבר בכלל על נושאים כמו "מרחק בלימה" של וואן גדול בהשוואה לרכב קטן,
אחיזת כביש של וואן גדול בכביש רטוב או מושלג (בעייתי בעיקר כשהכלי לא עמוס מספיק),
"כישכושי זנב" בגלל שרוב הוואנים הגדולים הם עם הנעה אחורית (כיף ב MUSCLE CAR, פחות כיף בוואן מסורבל),
בעיית ה DRIFT כשיש מכות רוח צד
וכיוצ"ב.

ודרך אגב:
יצא לי לנהוג במפלצות דוגמת השבי סאברבן והפורד אקספדישן - ואז נוכחתי שאתה באמת גבוה נורא ו"רואה את הכביש" - אבל אתה לא רואה את מה שנמצא חצי מטר לפני האוטו שלך, כי מכסה המנוע הענק יוצר שם "שטח מת" ענק...
במצב של פקק ועומס תנועה, אם האוטו שלפניך הוא פרייבט קטן - אתה לא רואה אותו בכלל... אתה צריך לנחש שיש שם אוטו.
זה פחות חמור בוואנים המסחריים ממשפחת "פחוסי האף", אבל ב SUV הענקיים שהיו פופולאריים בשנות ה 90 של המאה הקודמת זה היה נורא.

KallaGLP

New member
ברור לי שצריך להקפיד על כללי זהירות כשנוהגים ברכב גדול,

זה גם מה שלמעשה מסבירים בסרטון הזה - שברכב הזה החוכמה היא לנהוג בזהירות יתרה, ואת זה אני עושה בכל מקרה. אגב, מעולם לא נהגתי דווקא ברכב של 15 נוסעים, אולי זו כבר חוויה אחרת, מקסימום 12. אבל אני תמיד נוסעת יותר לאט עם הרכב הזה כי ברור לי שהוא כבד יותר, בטח ובטח בסביבה עירונית ובמקום שאנשים עלולים לעבור את הכביש. אין לי בעיה לנסוע מתחת למהירות המותרת במקומות כאלה. וגם ברור שיש נהגים שגם ככה משתוללים על הכביש, אז עם רכב מהסוג הזה זה בוודאי יותר מסוכן, במיוחד כשהם מופקדים על כמות גדולה של נוסעים. אבל כשאני הנהגת, יש לי שליטה על אופן הנהיגה שלי.
אבל מה שהתכוונתי להגיד הוא משהו סובייקטיבי: שמבחינת נהיגה הוא יותר נוח לי, ואגב אני גם רואה מצוין את כלי הרכב שלפניי. מבחינת שדה הראייה הרבה הרבה יותר נוח לי לנסוע ברכב גדול. ברכב קטן הרבה פעמים אני עושה מאמצים לראות כלי רכב שעומדים לעקוף אותי, למשל. וכשרואים פחות טוב, זה תמיד פחות בטוח, לא משנה מה שאר הפרטמטרים.

iris mom of two

New member
לקנות

Snow Shoes למקרה שבא לי ללכת לטייל בשלג עמוק עם בעלי, יותר סביר מאשר שתפעיל את הבטוח. לקחת מלון, ולאכול ארוחה טובה לממש את המקרה הנ"ל, ועוד יישאר לי עודף.

Fellowship

New member
הסתברות נמוכה להפעלת הביטוח, אבל זו מהות הביטוח

וזה לא שיש לי אספירציה להפעיל אותו.

iris mom of two

New member
הבעיה שלי עם הנחת היסוד שלך

זה הפחד מסכון, החשש שלך מסכון הוא כל כך גבוה שאתה מוציא המון כסף לבטל כל סכון אפשרי. אותי זה היה חונק.
&nbsp
זה לא שאני חיה על סכון, אם כי אני בטח אוהבת סוגי ספורט שאתה היית רואה כאקסטרים (טיפוס, צלילה).
&nbsp
אבל, אם תחשוב על זה ככה, אתה מוציא $610 מהכיס בוודאות, למנוע סכון מזערי של עלות של נגיד $5,000 לכל היותר. אם זה פעם אחת, אולי וניחא. אבל אם תעשה את זה פעמיים שלושה, או יותר... לדעתי עדיף לשים את הסכום הזה בחשבון חסכון שמעלה ריבית ולא לתת אותו לחברת הביטוח במתנה

Fellowship

New member
זו פעם ראשונה

עד היום בכל טיול בחו״ל באמת היינו צריכים את הביטוח,
הפעם זו הפעם הראשונה שיש לי ביטוח שמכסה רכב שכור (בישראל אין דבר כזה) ואחת הסיבות היא גם שאני לא רוצה לפגוע בבניית הביטוח הפרטי.

מה יהיה בפעם הבאה? נראה

iris mom of two

New member
ברצינות

שים כסף בצד. סכום גבוה ככל האפשר לכסות בעיות, ואל תשלם לבטוחים מיותרים. הכסף נשאר שלך, ונשאר לשמוש לעת הצורך.

Fellowship

New member
לחסוך זו לא אלטרנטיבה פרקטית לרכישת ביטוח

ביטוח רוכשים בעיקר כנגד קטסטרופה שלא ניתן לעמוד מולה,
או לפחות כנגד ארוע שמשמעותו כבדה.
&nbsp
ברור לחלוטין שזה לגמרי לא המצב, כאן רכשתי ביטוח משיקולים אחרים.

Boston Guy

New member
אבל כבר היה לך ביטוח. למען האמת - היו לך שני ביטוחים.

אף אחד לא הציע לך לנסוע בלי ביטוח. אנשים הסבירו לך שהביטוחים שיש לך (מכרטיס האשראי ומביטוח הרכב שבבעלותך) מכסים אותך במקרה של "קטסטרופה שלא ניתן לעמוד מולה" ובמקרה של "ארוע שמשמעותו כבדה".

אני יכול להבטיח לך בצורה די קטגורית שגם אם היה "קורה מקרה הביטוח" כשאתה מסתמך על הביטוחים הקיימים שלך, וגם אם הפרמייה של ביטוח הרכב שבבעולתך הייתה מושפעת מה CLAIM ההוא ועולה בחידוש הבא שלה - סך העלייה לא היה מגיע למה ששילמת עכשיו על הביטוח המיותר שהוצאת.

אבל ניחא. כבר בסיפור כרטיסי האשראי מלפני כמה חדשים קלטתי שכשאתה "נתקע" על משהו - אתה תקוע עד הסוף.
בסופו של דבר - זה רק כסף. שלך.

Fellowship

New member
נכון.

יש לי ביטוח, אבל אני לא רוצה להשתמש בו, כתבתי עוד בהתחלה יחסית שזה אחד הפרמטרים ושאני לא יודע להעריך את משמעותו ואת הפגיעה בבניית היסטוריה עוד בראשיתה.

אני מניח שבטיול הבא כבר כן אשתמש בביטוח שיש לי.

אגב, מה כוונתך בנושא האשראי?
פעלתי לפי המלצתכם, למיטב זכרוני.

למעלה