אכן. הבעיה היא שאני לא רוצה להיכנס עם סכום קטן כי קודם כל, זה לא מכבד אותי. מה זאת אומרת "תיכנס עם העשרת אלפים שיש לך"? אני לא יודע אם אתם מבינים את זה, אבל בעיקרון, כשאתם אומרים לי "תיכנס עם מה שיש לך", כאשר יש לי כל-כך מעט, אתם הלכה למעשה אומרים לי להיכנס כמו זונה. כמו שרמוטה. כי מה זאת אומרת להיכנס עם עשרת אלפים שקל? זה לא מכובד.
או שאולי הבעיה אצלי, שאני רוסי, מגיע ממשפחה רוסית, אז אני מייחס כל-כך הרבה ערך לכבוד, אולי יותר מידי, ולכן קשה לי, ברמה העקרונית והרעיונית, להיכנס עם כל-כך מעט, ושזאת תהיה ההתחלה של הסיפור שלי, למרות שאולי באמת רוב האנשים האחרים לא היו מסתכלים על דבר שכזה בעין כל-כך עקומה כפי מה שאני מסתכל על זה כשאני חושב על האפשרות הזאת.
אני חושב על האפשרות הזאת, ואני ממש מדמיין את איך שהסיפור שלי יהיה ש"בהתחלה נכנסתי עם עשרת אלפים שקל...", וזה פשוט לא נשמע טוב. לפחות לא לי.
דונלד טראמפ לשם ההשוואה, מי שבגאונותי המופלגת חזיתי את היבחרו בבחירות 2024 כבר בתחילת פברואר של 2022, יותר מאלף ימים לפני יום הבוחר ויותר מ-250 ימים מלפני שהוא בכלל הכריז שהוא רץ לנשיאות (כן-כן, אני עד כדי כך גאון, אבל אני גם צנוע, אז מעולם לא פתחתי שרשור על הישגי זה, בשעה שמישהו אחר היה עף על עצמו של החיים. עוד משהו שלא עשיתי דרך אגב, זה להקפיץ את השרשור הזה:
בחירות 2024 לנשיאות ארצות הברית-13 סיבות למה לטראמפ יש סיכוי טוב לנצח. | תפוז פורומים, שבו אני חזיתי די במדויק וכבר בספטמבר של 2023 את הסיבות לנצחונו הצפוי [צפוי על-ידי] של טראמפ בבחירות 2024), קיבל מאבא שלו הלוואה של מיליון דולר בשנת 1975, שבהתאם לאינפלציה, אנחנו מדברים על יותר מ-5,850,000 דולר של היום, כדי להתחיל להזיז עניינים ועסקים משל עצמו.
לא רק שזה הסיפור שלו, ולא רק שהסיפור שלו עד כדי כך מגניב, אלא עוד יש לו את התעוזה ואת הביצים אפילו עוד יותר להכניס את הסכין, ולתאר את זה כ"אבא שלי נתן לי הלוואה קטנה של מיליון דולר", כאילו שמדובר בדבר של מה בכך וכאילו שמיליון דולר זה לא הרבה כסף, כאשר זה כן, בטח ובטח ב-1975, כשהיה הרבה פחות כסף במחזור, ומיליון דולר של אז היו כמעט שש מיליון דולר של היום.
אנשים חושבים שהוא עד כדי כך מנותק, ושהוא לא ידע מה הוא עושה ומה הוא אומר כשהוא תיאר את זה ככה, ושהוא לא הבין שמיליון דולר זה בעצם הרבה כסף, אבל אף-אחד, מנותק ככל שיהיה, ועשיר ככל שיהיה, לא באמת חושב, ולא באמת טיפש מספיק ומנותק מספיק ועשיר מספיק בשביל לחשוב שמיליון דולר זה סכום של מה בכך, לא היום ובטח שלא אז, אפילו בשביל בני מעמד הביניים לדוגמה, ככה שהאמת היא, שכשדונלד טראמפ תיאר את זה ככה, הוא ידע בדיוק מה הוא עושה. הוא לקח סיפור מגניב והפך אותו אפילו למגניב יותר עם איך שהוא סיפר אותו. הוא דחף את הסכין ואז סובב. הוא זרה לנו מלח על הפצעים. והוא אפילו גרם לנו לאהוב את זה. זה כאב, אבל זה כאב טוב. קינאנו, אבל אהבנו לקנא. זה הרגיש כמו פורנו עשירים. זה היה מושלם.
זה שרף, אבל אהבנו את הדרך שבה זה כאב:
אז בסוף, למה שדונלד טראמפ, גאון ורבאלי, אמן של סיפורים, יוכל להגיד שהוא קיבל והתחיל את דרכו עם הלוואה של מיליון דולר, ועוד יוכל להגיד את זה בצורה שבה אמר זאת, שכל-כך הותירה רושם, ושהייתה הצורה הכי כואבת, הכי סקסית והכי יפיפייה שבה הוא היה יכול להגיד את זה, אבל שאני אצטרך להגיד שהתחלתי את דרכי עם פחות מ-3,000 דולר אמריקני? שזה פחות מ-600 דולר של 1975 דרך אגב. כאילו, אתה יודע, רק לשם ההשוואה.
כי כאילו, למשפחה שלי יש כסף גם כן. ולא, אנחנו לא אמידים באותה מידה כמו פרד טראמפ, ולא, אני לא מצפה למיליון דולר, בטח שלא שש מיליון דולר, שזה הרי השווי האמיתי של המיליון דולר שדונלד טראמפ קיבל מאבא שלו ב-1975, מה גם שאולי ההורים שלי הם בכל מקרה לא עד כדי כך אמידים, אני הרי לא אחשוף כמה יש להם, אבל ההורים שלי יכולים וצריכים גם כן לתרום את חלקם, לפחות בשביל שההתחלה לא תהיה עד כדי כך עלובה. אבל כאמור, הם לא רוצים להביא מתוך עיקרון, אפילו שברמה הפרקטית, 100,000 שקל זה כלום בשבילם.
חוץ מכל זה, חוץ מהעניין של הכבוד, והסיפור שיום אחד אני אהיה מסוגל לספר, יש גם עוד עניין. העניין השני, הוא שגם אם אני אכנס עם כל-כך מעט, "כמו זונה, כמו שרמוטה", כך לפי ראות עיניי, ועם השקעה ראשונית של 10,000 שקל, ואפילו עם עליות של מאות ואפילו אלפי אחוזים, זאת אומרת שאני אגיע לבסך הכול כמה עשרות אלפי שקלים או כמה מאות אלפי שקלים, שזה גם כן לא הרבה, ואז בשביל מה עשיתי תשואה של מאות או אלפי אחוזים? בשביל כמה עשרות אלפי או מאות אלפי שקלים?
באיזשהו מקום, לעשות תשואות חלומיות, של מאות ואלפי אחוזים, בשביל בסופו של יום למצוא את עצמי אפילו עם התשואות האלו, רק עם כמה עשרות אלפי שקלים או מאות אלפי שקלים ביד, זה אפילו עוד יותר גרוע ועוד יותר משפיל מלהיכנס עם עשרת אלפים. איזה סיפור אוכל לספר? מה אגיד?
"אני כל-כך גאון שעשיתי מאות ואלפי אחוזים, ובאותה נשימה אני כל-כך טיפש וחסר יכולת וחסר אמצעים שאפילו את זה הצלחתי לדפוק, ואפילו אחרי עלייה של מאות או אלפי אחוזים, ואפילו שנכנסתי, נכנסתי עם כל-כך מעט, שעדיין ולאחר מעשה, עדיין נשארתי עם כמעט כלום ביד?".
נו באמת,
משה. זה יהיה הכי מפגר שלי אי-פעם.
מה שכן, בדצמבר של 2021 ובגיל 23 מצאתי דברים של מאות אלפי ומיליוני אחוזים, שזה כבר באמת ממש המון אחוזים, עד כדי כך שגם אם במקרה הגרוע ביותר איכנס רק עם עשרת אלפים שקל, זה עדיין אמור להיות בסוף מיליוני ועשרות מיליוני שקלים, ואז וואלה, בסדר, אני מוכן לספוג את ההשפלה של להיכנס רק עם עשרת אלפים שקל, ושזאת תהיה ההתחלה שלי, ושזה יהיה הסיפור שלי. אבל אם לא בשביל הדברים האלו ספציפית, לפי השקפתי, ובניגוד להשקפותיהם של אנשים מסוימים, לא שווה לי להיכנס בשביל דברים של מאות ואלפי אחוזים, שאלו סדרי גודל שאני חוזה אותם בקלות רבה וכל הזמן כמו כלום (זה שאני הגאון הפיננסי הגדול ביותר בכל הזמנים כבר אמרנו?).
נקודה שלישית ואחרונה, היא שאני בכל מקרה מחכה לתחילת השפל, כי כידוע, יש פי חמש-שש יותר כסף מאשר מה שיש ערך, כך שהכלכלה מנופחת נומינלית פי חמש או שש מערכה הריאלי, מה שאומר שלאחר תחילת השפל, הדברים שיעלו במאות אלפי ומיליוני אחוזים יאבדו בין פי חמישה לפי שישה מערכם, מה שיגדיל פי חמישה או שישה את כוח הקנייה של עשרת אלפים השקלים שלי, כך שלאחר תחילת השפל, אוכל לקנות אז עם העשרת אלפים שקל שלי את מה שאפשר לקנות היום עם חמישים או שישים אלף שקל, מה שאומר פי חמישה או שישה יותר יחידות, ולכן פי חמישה או שישה יותר רווח, לא באחוזים כמובן, אבל בסכומים מוחלטים, בסוף הדרך, ולכן אני ממתין. עד תחילת השפל, אני ממשיך בניסיונותיי לשבור את ההורים ולתת לי כסף להשקיע בניגוד גמור לכל הערכים, העקרונות והרגשות שלהם כלפי כל העולם הפיננסי.
כעיקרון, ולא כולל הנעליים שאני כבר לא משתמש בהם שנים אחורה אבל המשכתי לשמור על-מנת שיגיעו לבסוף אל "מוזיאון פז" שיבנו לכבודי (לא הבית-מוזיאון שלי. אני מתכוון למוזיאון-מוזיאון שיבנו אותו לכבודי במיוחד), בכל רגע נתון יש לי שני זוגות עליים "של בחוץ". הזולות, והיקרות. היקרות הן הרגילות שאני בדרך כלל שם בחוץ. הזולות הן לכל המקומות והאירועים שלא נעים ולא מתאים להגיע עם נעליים יקרות.
נראה שאתה מתייחס אל הנעליים היקרות שלי, אבל האמת שהפוסט הזה כאמור נכתב באוגוסט, ועברו מאז ארבע חודשים והן כבר התחילו להיות ישנות, אז החלפתי אותן מאז בנעליים יקרות חדשות, גם הן בלי שרוכים. לנעליים הזולות הנוכחיות שלי מנגד, יש שרוכים.
אני בכל מקרה, ודרך אגב, לא משלם על הבגדים שלי. ביגוד זה ההורים משלמים. לא הבנתי מה חשבת לעצמך בדיוק. שבזבזתי דמי כיס של חודש שלם על זוג נעליים? כן, בטח
את רוב הביגוד שלי אני בכל מקרה קונה באינטרנט (אפילו את התחתונים אני קונה מיוחדים מאמריקה), ואז זה עם הכרטיס אשראי של אמא ואז ההורים משלמים ישירות.
תיאורטית, יכול להיות מקרה נדיר יחסית שאני אכנס לחנות בגדים באיזשהו מקום ואז באותו הרגע אני אשלם בעצמי, אבל אחר-כך ההורים יחזירו לי את הכסף הזה.
לא, אני דווקא לא לובש ג'ינסים. לא אוהב. ג'ינס זה מכנס לוחץ, שעשוי מבד קשיח וגס. אני אוהב דברים משוחררים יותר, עם יותר מקום.
אם לסכם את כל שנאמר קודם, ובראשי פרקים, די פדיחה להיכנס רק עם 10,000 שקל, אני מנסה קודם להשיג סכום יותר רציני מההורים בשביל להיכנס איתו, ואני בכל מקרה מחכה לתחילת השפל.
כנ"ל.
כפרה עליו, הוא מתבייש
עזוב אותו, הוא יספר כשהוא ירגיש בנוח
או לעולם לא. גם זאת זכותו
לי בכל מקרה נמאס ללחוץ עליו בנושא, בוודאי לאחר ניסיון העידוד האחרון והגדול ביותר שלי אותו אי-פעם לספר לכולם, שכלל וידוי אישי מצידי על סיפור ההערצה המביכה שלי עצמי, על-מנת שיוכל להשתחרר מן הנטל של הסוד הזה, שקרוב לוודי מעיק ומכביד עליו, ניסיון שכמו כל הקודמים, העלה חרס:
מחשבות על הסוגד SupermanZW. | תפוז פורומים
אחרי זה, החלטתי פשוט להפסיק לנסות. יש גבול. מה גם, שזה לא כזה חשוב, ולא על זה אני הולך להשקיע עכשיו את הכוחות שלי.
שלא לדבר על זה שבכל מקרה וממילא כולם יודעים ועל מי הוא חושב שהוא עובד בכלל? אבל זה כבר סיפור אחר...
יש לי יותר מ-10,000. זה די והותר בשביל לפתוח תיק.
לחסוך 500 בחודש? זה מעט מידי לחסוך בחודש. עדיף לא להתחיל כבר. גם אם כן, הדבר לא היה יכול לקרות ללא פגיעה באורחות חיי.
כבר עכשיו הקצבה הנוכחית בקושי מספיקה. בטח במדינה כמו זאת, בטח עם ההתייקרויות האחרונות, ובטח עם הטעם היקר שלי כילד שמנת מפונק אירופאי-רוסי זין מניאק אשכנזי לבן פריבילגי אליטיסטי ובורגני מהאריסטוקרטיה מהסוג שכולם כל-כך אוהבים לשנוא, ושחייב לקנות את הכי טוב מכל דבר.
לא פעם אני נשאר עם מאות שקלים אחרונים בארנק ומשווע כבר להגעת הראשון לחודש, יום דמי הכיס.