השפעה נשית על ילד של זוג אבות

כאן הם

New member
זה משהו שונה לגמרי

אצלך זה ילד בן 12 שהלך לקייטנה יום אחד וחזר עם סיבות ברורות למה הוא לא רוצה להמשיך.

אצלי זה ילד בן 8 שאין לו שום סיבה למה הוא "לא רוצה להיות לבד" בקייטנה שהוא אפילו לא התחיל.

אגב, גם הבן שלי פעם לא רצה להמשיך קייטנת שח-מט... הוא הסביר לי למה יפה מאוד והוא לא הלך יותר.

כל מיקרה לגופו.

אני מדבר על מיקרים שבו הילד "לא רוצה" בלי סיבה משכנעת.

רענן

een ogenblik

New member
לא קרה לך מעולם

שלא רצית לעשות משהו ללא סיבה גלויה לעין זר, מעבר לעובדה שפשוט לא רצית זאת?
לי כמבוגר זה קורה הרבה פעמים. זה נקרא טעם אישי ומצב רוח. לא תמיד זה מוסבר, וביום אחר ושעה אחרת אולי אגיב אחרת. אבל עכשיו, ברגע זה, איני רוצה.
ההבדל ביני לבן בתי בת השש הוא שאני מבחינה בין מקרים בהם אני יכולה לוותר לבין המקרים בהם איני יכולה לוותר.
כאשר זה קורה לי, איני מעוניינת בהסברים מדוע אני חייבת לבצע את המוטל עליי. אני יודעת זאת בעצמי. אם טרחתי להביע זאת בכל אני פשוט רוצה לחלוק, ולפעמים אני רוצה ניחומים.

בנך הביע חוסר רצון. הוא לא הצליח לנמק אותו. היה הכרח שילך למרות חוסר רצונו.
זה קורה לכל הורה. זו יכולה להיות "התבכינות" סתם, ויכולה להיות לזה סיבה עמוקה שילד עדין לא מסוגל לתמלל אותה. אם אין סיבה רציונלית שאתה מסוגל לזהות, וההכרח שילך עדין קיים, ברור שצריך לשלוח את הילד. השאלה היא לא מה לעשות, אלא איך לעשות זאת.
לעניות דעתי, הדרך בה צריך ללכת היא זו שתשאיר דלת פתוחה לילד להביע את רצונותיו ותחושותיו, כדי שאם יהיה מצב אחר בו תהיה סיבה ממשית, הוא עדין ירגיש בטוח לפנות אליכם.
כאשר אומרים לילד להפסיק להתבכיין וללכת לעשות את מה שהוא חייב לעשות, אין זה משאיר את הדלת פתוחה, אלא טורק לו אותה בפרצוף.
אמפטיה תהיה לתת לו להביע את רגשותיו, לקבל אותם כלגטימיים (ולהביע זאת), ולהסביר לו שפשוט אין ברירה ועם כל הכאב על כך, הוא עדין יצטרך ללכת. אפשר להציע לו משהו קל כקרש הצלה ריגשי (לקחת משהו אהוב מהבית, למשל, או הבטחה לפעילות אהובה לכשיחזור) כדי שלא ירגיש זנוח ושקוף עבור הוריו.

אתה, כמובן, אינך חייב לפעול כך.
אתה יכול, כמובן, לראות רק את השורה התחתונה הזהה ולהתעלם מן הדרך.
אך אנא, אל תתחיל לשאול אותי מה ההבדל בין זה לזה. אם אינך רואה הבדל, כנראה אין זה רלוונטי עבורך, ואתה יכול להתעלם מן הכתוב לעיל.

כאן הם

New member
בואי נבדיל בין ילדים למבוגרים

נו באמת. את משווה פעוט ש"לא רוצה" למבוגר ש"לא רוצה"?

מה קשה להבין שלקבל מצבי רוח לא מוסברים ו"טעם אישי" לא מוסבר אצל ילדים זה לא בריא להורה ולילד?

את תגידי לילד שלך "לא רוצה לצחצח שיניים, אז לא צריך." או, "לא רוצה לעשות שיעורים, לא צריך"?

אני ב-100% ויותר בטוח שלא הייתה שום סיבה שהילד לא ילך לקייטנה. מאוד חשוב להבדיל בין מקרים מסוג זה למקרים אחרים שהילד מסביר די יפה למה לא. הוא לא רצה להיות בקורס שח מט לפני כמה זמן והסביר לי די יפה למה... אז הוצאתי אותו מהקורס.

בסופו של עניין, הבן שלי הלך לקייטנה, היה מרוצה, הלך כל השבוע, ולא נגרם לו נזק ולא זוכר כלום. להפך, חסכתי לו נזק נפשי עם ההתעקשות שלי בנושא.

אבל את (ואחותי) עם ה"לא רוצה, לא צריך" הייתם מנפחות אצלו את מצבי הרוח, אימפולסיביות, מניפולטיביות, חוסר בטחון וחוסר שביעות רצון ואושר.

ובאמת, אני מציע לך לא להאמין לכל דבר שכתוב בספרי "פסיכולוגיה"... זה תעשייה למטרות רווח... וזה תעשייה לתסבך אנשים כדי שיהיו תמיד בטיפול פסיכולוגי.

זה פשוט לא "פוליטיקלי קורקט" בשביל פסיכולוג לכתוב שאם הילד לא רוצה ללא שוב סיבה סבירה, אז להכריח אותו למען הבריאות הנפשית שלו... למרות שזה 100% הגיוני ועובד בשטח. תמצאי לי פסיכולוג אחד שכתב להכריח ילדים.

רענן

een ogenblik

New member
אאמממ

אם לפעמים אני תוהה אם אתה קורא בכלל את מלוא התשובה, ואז מגיב אליה, נתת לי תשובה מוחלטת הפעם. אם היית קורא כל מה שכתבתי, היית יודע לבד ש"לא רוצה, לא צריך" לא הייתה המלצה שלי. אבל...
אני לא מבדילה בין לא רוצה של מבוגר ללא רוצה של ילד. לא רוצה זה לא רוצה. אם לנו מותר שיהיה טעם אישי ומצבי רוח, גם להם מותר.

כאן הם

New member
אאאאממממ

אני כתבתי בצורה מאוד פשוטה שלפעמים יש להכריח ילדים לעשות משהו.

את ללא ספק לא מסכימה עם זה... מסיבות "פסיכולוגיות".

בתור אדם בוגר, אני מכריח את עצמי לעשות דברים שלא בדיוק אני רוצה. ורק לפעמים, אם ניתן ואין נזק, אני לא עושה דברים כי רק לא בא לי.

בא לך מחר ללכת לעבודה? אם לא בא לך, אז תשארי בבית. והכי חשוב, אם לא בא לך להתכופף ולהכנע לכל מיני דרישות ורצונות של הילד, אז אל תעשי את זה. זה קורה אצלך?

רענן

een ogenblik

New member
לא אני אהיה זו שמלמדת אותך הבנת הנקרא

אך אני ממליצה לך בחום לקחת מספר קורסים בנושא. אני משוכנעת שזה יואיל לך גם בחיים החוץ וירטואלים.

כאן הם

New member
חיים וירטואלים

אני כבר מכיר אותך כמה שנים, וזכותך לדרך שלך... שמבוססת על "פסיכולוגיה" מסובכת. שיהיה לך הצלחה בגידול הילדה בדרך זו. אני בטוח שאת רווחת נחת.

אני משוכנע שה"פסיכולוגיה" שלפיה את פועלת היא לא הגיונית, לא מעשית ולמעשה מזיקה לילד. תשאלי את רוב ההורים ותקראי מחקרים "לא פוליטיקלי קורקט" שמראים את התוצאות לגבי ילדים של הורים מתירנים ורכים...

הילד שלי בסדר גמור, הלך לקייטנה כל השבוע, היה מרוצה, שכח מזה, אבל בטח זוכר מעכשיו ש"לא בא לי" או "לא יודע" זה לא סיבה. וזה באמת לא סיבה. רק אצלך זה סיבה סבירה.

רענן

een ogenblik

New member
רענן!

קראת מה כתבתי לך בהודעה הראשונה? אתה שוב ושוב כותב לי על מה שלא כתבתי לך, ובניגוד גמור למה שכתבתי.
זה מתיש לנסות לענות לך על בעיה שאתה מעלה, אם אחר כך מתפתח שירשור שלם הנובע מכך שלא טרחת לקרוא את ההודעה מלכתחילה, בה אתה מתרגז ומתקיף על מה שחשבת שכותבים לך, במקום לשים לב למה שכתבו לך בפועל.
אנא, קרא כל מילה בהודעתי הראשונה, ואז תחליט אם זה מתאים לך או לא. בין אם כן ובין אם לאו, זו החלטה שלך, ואין זה מענייני לדעת אותה.

כאן הם

New member
קראתי כל מילה, הבנתי יפה מאד

אם את חושבת שיש לי טעות בהבנה לגבי הגישה שלך, אז במקום לכתוב שלוש שורות ארוכות על כמה שאני לא מבין, תכתבי, בבקשה, שני שורות על מה לא הבנתי.

תודה

רענן

een ogenblik

New member
אין לי כוונה לכתוב מחדש

יכול להיות שהיה קל יותר לכתוב מחדש, ולהדגיש את המיליים הרלוונטיות שפיספסת, אבל איני דוגלת בהאכלה בכפית. איני מאמינה שמישהו לומד משהו אם במקום לתת לו להבין את טעותו, מספקים לו את התשובות, במיוחד כשנסיון העבר מלמד כי זו טעות החוזרת על עצמה בתגובותיך. תאלץ למצוא את הטעות שלך בעצמך.

אבל אני יכולה להבטיחך, שבהודעתי המקורית לא המלצתי על אי-שליחת הילד לקייטנה. עכשיו לך תמצא זאת, או אל תמצא זאת, אך אל תחזור לספר לי על טעות בגישה שאתה מייחס לי, כאשר אינך טורח לקרוא את כל המילים.
(אני, דרך אגב, קראתי שוב ושוב לפני כל פעם שעניתי לך כדי לראות האם יש בסיס אחר לחוסר הבנתך, כך שאני משוכנעת מעל לכל ספק שאם היית קורא כל מילה ומילה, לא היית טועה, לא בקשר להמלצתי לגבי דרכי פעולה מול בנך, ולא בקשר להשוואה שערכתי בין מבוגרים לילדים.)

אם יהיו לך השגות על המלצתי הראשונה, אולי יהיה לי כח לענות, ואולי לא.
אם תמשיך לא להבין - קצרה ידי מלהושיע.

כאן הם

New member
לא רוצה, לא צריך. ואני לא מאמין לך

אם את מסכימה איתי שהייתי צריך לשלוח את הילד לקייטנה למרות התירוץ שלו, אז על מה היה כל הויכוח והדיון?

אין לך כח להסביר? באמת? יש לך הרבה כח... כתבת לי כאן הודעה ארוכה...

אני רק בקשתי שני שורות שיסכמו את הבדלי הדעות ביננו. אני מבין שלזה אין לך כח.

מכל הסיבובים שלך מסביב לנושא, יש לי הרושם שאולי אין הבדלים גדולים ביננו: את מכריחה את הילדה שלך כשצריך, ומוותרת לה אם יש סיבה או אם זה לא עניין גדול שיגרום נזק. ככה אני נוהג בדיוק!!!!!!!!!

הבדל ביננו זה כשאת חושבת לעשות משהו תקיף עם הילדה, את אוכלת את עצמך שאת לא בסדר כי ככה אומרים הפסיכולגים שלהם את מקשיבה.

אני לא מקשיב להם, אני ענייני, הגיוני, חושב מהר, ואין לי שום התלבטויות לגבי ההחלטות שלי.

הנושא הוא לא שהכרחתי את הילד ללכת לקייטנה למרות שהיה לו "תירוץ" מצוץ מהאצבע.

הנושא הוא ההבדלים בין הורים רגישים/רכים (רובם נשים) והורים יותר עניינים/בצענים (רובם גברים).

הנה משהו חדש בשבילך: אתמול אחותי חזרה לישראל. לפני כן, עם השיטות שלה, היא ישנה עם הילד בחדר שלה. אמרתי לה שאני לא מרוצה מזה, אבל, לפחות, כמה ימים לפני שהיא עוזבת, שתדרוש ממנו לישון לבד בחדרו. את זה, כמובן היא לא עשתה. ומה התוצאות של כל זה? הילד שלי בכה וצרח שהוא רוצה לישון איתה ולא יכול לישון בלעדיה. אמרתי לו שיפסיק עם זה מיד(!) ושאין לו שום בעיה לישון לבד. סגרתי את הדלת בחדרו... הוא בכה, נרדם אחרי 10 דקות, קם בבוקר, והכל בסדר.

אז זה שהילד בכה בליילה זה נגרם בגלל שאני לא בסדר פה, או נגרם בגלל שאחותי לא בסדר פה. מה את חושבת?

רענן

een ogenblik

New member
אין לי מושג על מה היה הויכוח

אתה התווכחת עם מה שנדמה לך שכתבתי, כשאני כל הזמן חוזרת וכותבת שאתה לא מגיב לדבריי.

מכיוון שעדין אתה ממשיך להגיב למה שנדמה לך שאני חושבת/מרגישה ללא שום קשר לדבריי, נראה לי שגם דעתי בנושא "מי בסדר פה" אתן לך להסיק ולהתדיין עם עצמך.

כאן הם

New member
בדיוק! אין לך מושג

אמרת את זה בדיוק! אין לך מושג. את יודעת שאת "נגד" משהו איתי, אבל לא יכולה לסכם בשני שורות מה... כי אין לך כח חוץ מאשר לכתוב לי שוב ושוב באריכות כמה שאני לא מבין אותך.

רענן

een ogenblik

New member
ברור שאין לי מושג

אני, הרי, לא התווכחתי איתך, אתה התווכחת איתי!
אני הבהרתי חזור והבהר שאתה מגיב למשהו שלא אני כתבתי. אתה חזרת והתווכחת איתי (כמו שאתה עושה עכשיו). את הבירורים על מה הויכוח אתה צריך לערוך מול עצמך.

כאן הם

New member
את חותרת לאחור עכשיו?

את כתבת לי "כאשר אומרים לילד להפסיק להתבכיין וללכת לעשות את מה שהוא חייב לעשות, אין זה משאיר את הדלת פתוחה, אלא טורק לו אותה בפרצוף. " ועכשיו את טוענת שלא היה אי הסכמה ודיון ביננו?

רענן

een ogenblik

New member
את זה ללא ספק כתבתי

אבל אתה לא התווכחת על זה. אתה התווכחת על כך שאני המלצתי לך לא לשלוח את הילד לקייטנה. אתה חושב שבסופו של דבר אני אשלח ילד לקייטנה אבל אוכל לעצמי את הלב. לא זה ולא זה כלול בצורה זו או אחרת בדבריי, ואפילו ההפך כתוב לגבי הטענה הראשונה.
אי לכך ובהתאם לזאת, אתה מתווכח עם מה שאתה חושב שאני חושבת כשאני כותבת, אך לא עם מה שאני כותבת.

את ההודעה הראשונה סיימתי בכך שאם בעיניך אין הבדל, אז אין זה ממשי עבורך, ואתה יכול להתעלם מן הדבריי.
אבל גם כשסוף כל סוף חזרת להודעתי הראשונה, אתה חוזר על התעלמות מגוף ההודעה, נתפס למשפט שלא היה ויכוח אלא הסבר, ואז מתרגז. אבל אם אין זה רלוונטי עבורך, אז אין זה רלוונטי ואתה יכול להתעלם מכך. זו זכותך, ואין זה מענייני אם זה מה שאתה רוצה. זה היה כל הזמן מה שכתבתי לך, בעוד אתה חוזר ומתקיף אותי על מה שלא כתבתי, ועכשיו חוזר שוב על ויכוח לגבי משהו שלא התווכחתי איתך לגביו.

אני מבינה שאתה נורא נורא נורא רוצה לנצח בויכוח. מכיוון שלי לא היה ויכוח איתך, איני מוכנה להעמיד פנים שניצחת אותי בויכוח שלא הייתי חלק ממנו. אתה, לעומת זאת, יכול להעמיד פנים כרצונך.

כאן הם

New member
אולי לא הבנתי אותך?

מצטער, לי היה רושם שאת לא מרוצה ש"טרקתי דלת בפרצוף של הילד שלי" לגבי זה שלא הקשבתי לו והכרחתי אותו ללכת לקייטנה.

אני לא מנסה לנצח אותך בויכוח בנושא זה. לי לא איכפת איך הורים אחרים מתנהלים עם ילדיהם במקרה דומה... אלא אם טוענים שאני "לא בסדר" עם בגישה שלי... וכמה טענו בדיוק את זה.

הנושא בשבילי לא היה בכלל איך התנהלתי עם הילד... ובסופו של דבר נראה שאת די דומה לי בגישה למקרה זה... ואין ויכוח ביננו בנושא. נכון?

... כי את ואני הורים... רוב ההורים הם טובים וקלאסיים... הם הורים טובים לדעת מתי להקשיב לילד, מתי לא, מתי להכריח, מתי לוותר, וכולי.

הדיון בשבילי היה לגבי הורים אחרים שהם ההפך ממני (וממך?): רכים, מוותרים, מסכימים עם הילד ומאוד "פסיכולוגיים" עם הילד... למעשה לדעתי הם לא הורים!!!!! הם חברים של הילד שלהם. הורים טובים לא מנסים להיות חברים עם הילד... הם המורים של הילד.

ילדים או שמרגישים כבוד והערצה למורים שלהם, או לא. לגבי החברים שלהם, הם זורקים אותם כמו קליפת השום אחרי האי-הסכמה הראשונה.

רענן

een ogenblik

New member
אולי?????

לא, לא הבנת, והמשכת להתעקש להתקיף אותי, גם שכהודעתי לך שאתה מתקיף על מה שלא כתבתי.

עכשיו כבר מאוחר מדי לפתוח בדיון, כל רצון טוב שלי להתדיין איתך אבד בויכוח שלך עם עצמך, תוך כדי שאתה מתקיף אותי. פעם הבאה, נסה לקרוא מה שאנשים כותבים לך לפני שאתה מגיב תגובות מותנות, ללא קשר לנכתב. אולי אז יהיה אפשרי לפתח דיון כלשהו.

דיוידל

New member
השפעות

היי רענן,
זה טבעי שהילדים לפעמים משתנים כאשר הם נמצאים בחופש מהשגרה היומיומית הרגילה שלהם, ועוד יותר כאשר הם מבלים בארץ אחרת בלי הוריהם. ילדים מסתגלים לדפוסים ולחוקים שונים כאשר הם נמצאים במסגרת אחרת. אפשר לנשום ונראה שבנך יחזור לעצמו. ייתכן והוא הרשה לעצמו לבטא רגשות והתנהגויות אחרות (שאין צורך לשפוט אותם כשליליות או חיוביות כי הם שלו) כי הוא הרגיש שיכילו אותם. ייתכן שמדובר כאן ברגרסיה שתחלוף.
שמעת כאן דעות והתרשמויות מאחרות ומאחרים שגם אם הם שונות מהדעות שלך ובן זוגך, שוות הקשבה, גם אם אתה לא מתחבר אליהם.
הנקודה היחידה שאני כן רוצה להתייחס אליה היא המשפט שלך "...ואמרתי בצורה מאוד תקיפה "לא! תנהג כמו שאתה צריך להתנהג ותתגבר על עצמך". נכון מה שכתבו כאן לפני - בנך "רק בן 8". השאלה גם איך אתה אומר את הלא ואיזה מסר אתה מעביר. מותר לו לפעמים להתיילד. זה הטעות שלנו כהורים שאפילו אנחנו שוכחים להיות ילדים ולהתחבר לילד שבנו.
תמשיכו להנות מהחופש,
דיויד

כאן הם

New member
איך אומרים

למעשה, בדיון הזה, יש לי רושם ברור שכמעט כל ההורים מכריחים את הילדים שלהם ללכת למרות שהם לא רוצים... בתכלס, הילד צריך ללכת ואין לו או להורים ברירה.

וזה כולל ילדים יותר קטנים שבוכים עם ידיים מושטות ודמעות בעיניים שלא רוצים להשאר לבד... מחזות קורעי לב.

ויש מעט הורים מסכנים שמוותרים... עם תוצאות מאוד לא טובות לילדים שלהם ולעצמם.

אז אתה 100% צודק שזה עניין של "איך עושים את זה".

ופה למעשה יש הבדל בייני בין הרבה אחרים. אני מסכים.

ממה שהבנתי, אחרים הרבה הרבה יותר "סימפטיים" ממני.

... והייתי רוצה להבין את הסימפטיה הזו שחסרה אצלי.

האם זה להגיד לילד ש"אני מבין אותו, והוא צודק, ואני מקבל את דבריו, ושהוא נהדר, וכולי"... ולשלוח אותו לקייטנה בכל זאת?!?!?

או לדבר איתו ולהסביר לו שאם הוא היה יכול לתת סיבה טובה למה הוא לא ללכת, אז אני אקבל את זה. אבל מכיוון שאין לו סיבה, הוא ילך.

רענן

למעלה