השקעות נדל"ן ביוון

תגובה מעולה
ומתייחס

כשכתבתי את התגובה, קיוויתיי שתגיב, ושערתי מה יהיה כיוון התגובה, מאחר ואתה יסודי מאוד בתגובותיך יהיה לי נח להתייחס.

אני אאלץ לקצר קצת, כי אנשים נכנסים למצב אמל"ק.

1. נכון, הכל מסואב ואיטי, זו התרבות ביוון, אנחנו לא באים ללמד אותם לעבוד, אלא באים להנות (מבחינת השקעה) מחוסר היעילות שלהם, הרי אם היו יעילים וחרוצים לא היה משבר.

2. אכן, לא רק שם היא זייפה נתונים אלא אף בשנת 2010 היא עשתה זת שוב בכדי לקבל הלוואות נוספות וזה למעשה מה שגרם לה להיכנס למשבר. כתוצאה מהמשבר מחירי הנכסים ירדו בממוצע של 40% ובחלק מהמקומות ב 70-80%. אני אוהב משברים כאלו, כי בניתוח נכון הם מייצרים הזדמנויות.

3. נכון והיום המציאות אף יותר טובה, כי ממזרח ליוון יש את המטורף מטורקיה וארופה חוששת מגל פליטים איסלאמיים שישטפו אותה, היתרון של יוון הוא שהיא למעשה מהווה חיץ, לכן אם ארופה רוצה להגן על עצמה היא לא יכולה לזנוח את יוון. יוון תקועה לארופה כמו עצם בגרון, והיוונים ינצלו זאת. מה שנקרא היוונים קיבלו מתנה בגבול המזרחי שלהם, שמצילה אותם ומשאירה אותם בגוש האירו.

בנושא ההלוואת, גוש האירו יחזיק אותה כי הפרשת יוון מארופה משמע ויתור על החוב.

4. נכון. הסיבה היא שהם העלו את המיסים והורידו את הסובסידיות זה ממש הזוי, אתה בא לקנות משהו ביוון המוכר שואל אותך איך וכמה תרצה לשלם?
המע"מ שם הוא 24% לדוגמא. היוונים לא המציאו את פטנט העלמת המס ככל שהמיסוי עולה.
עם זאת זה לא מונע ממך לעשות עסקים ועסקאות זו התרבות. רק תדאג להתנהל חוקית ושהכל יהיה מדווח כחוק. לא ממליץ לעבור על החוק כל שכן במדינה זרה.

5. נכון. היוונים עם עצלן. הם גם לא היו בנויים לתוכנית הצנע והתנגדו לה. אבל זה בינם לארופאים, זה לא משליך על הנכסים ביוון. נהפוך הוא מי שרוצה כסף מוכר. והם צריכים כסף כי הם מוגבלים במשיכות בבנק למניעת תופעה run to the bank

6. בסדר ו....? חזור לסעיף מספר 3 והעצם בגרון האירופאי.

7. אותו דבר כמו ההתייחסות בסעיפים 6+3

8. זה בסדר, אבל אם ענקית תיירות שהיא עסק קורסת, אז מה זה אומר?
זה אומר שבמקום אלו שיקרסו יש ואקום ויקומו חדשות. אתר AirBnB רותח יש ביקוש עצום לחדרים ויש עליה עצומה במספר התיירים, רק השנה הגיע מספר התיירים באתונה ל 5 מיליון בשנה, כאשר בזמן המשבר היו שם סביב 2 מיליון.

9. כמו סעיפים 3+6+7

ולסיום, אם לא הייתי חושב שכדאי לא הייתי משקיע שם.

יש הבדל בין לקרוא כתבות פאסימיות על מקום מסויים, כתבות שנכתבות ע"י כלכלנים או גופים כלכליים, רווי אינטרסים.

כלכלה הינו ענף תאורטי שמנותק מעולם השקעות בשטח.
כל יון למכירה: הגרמנים קונים את שדות התעופה, הסינים רכשו את הנמל בפיראוס, ויש גאות של חברות הייטק וסטארטאפ שזורמות לאתונה.

למה אתה חושב הם עושים זאת?
התשובה פשוטה....אוספים נכסים בזול, ואני לא מתכוון להביט על זה מהצד.
לכן ערכתי ניתוחים מקיפים, אני גם מעביר את הסקירות שלי על יוון בפורומים פומביים (הכוללים רקע כללי, סקירת שוק הנדל"ן ביוון ומידע צופה פני עתיד) אם תרצה אתה מוזמן להצטרף.

משקיע בב"ש
WWW.BIALIK2.COM
 
למעלה