מניקה טרנסית
מאת: צופה121
רציתי לשאול שאלה, אבל אולי זה גם הזמן לחשוף את הסיפור שלי - דבר שלא עשיתי בשאלותיי בעבר בפורום....
אני חושבת שזה יתרום גם למקרה שמישהי בעתיד תחפש מידע בעניין...
ובכן, אני מניקה ללא הריון... אבל זה לא סתם עוד מקרה של פונדקאות או אימוץ... אני טרנסית.... (מקווה שאתן יודעות מה זה
)..
לפני כשנה - מיד לכשזוגתי נכנסה להריון (חיכיתי לזה, כי הטיפול ההורמונלי מונע פוריות) התחלתי טיפול הורמונלי, על כל המשתמע מכך...
לכשהתקדם ההריון וכבר עמדבאמצעו, נודע לי שיש מושג של הנקה ללא הריון.... מיד ידעתי כי אני רוצה, חולמת, כמהה להניק... אם אני לא יכולה להרות, לפחות אממש את תחושת האימהות באמצעות ההנקה...
מאוד חששתי אם זה יוכל להיות - כי כאמור התחלתי טיפול רק בתחילת ההריון, והשדיים היו ממש בשלבי התפתחות ראשוניים, ללא רקמת שד מספקת (ובפרט שהאסטרופם הוא זה שיוצר את רקמת השד, וצריך להוריד דרסטית את המינון שלו מיד בתחילת נסיון יצירת החלב), יתירה מכך: לפי הפרוטוקול המלא ליצירת חלב ללא הריון, יש להתחיל את הפרוטוקול כחצי שנה לפני הלידה, ואילו אני כבר עמדתי כשלושה חודשים לפני מועד הלידה המשוער! זאת ועוד- הפרוטוקול נועד לנשים שעברו הליך התבגרות מלא של נשים, והגוף שלהם ערוך ומוכן - גם אם תיאורטית - לכך, ואילו אני - לא... גם הרופאה האנדוקרינולוגית שלי טענה שהסיכויים לכך קלושים...
אבל החלטתי לנסות ויהי מה...
יצרתי קשר עם ד"ר גולדפרב מקנדה - בעלת הפרוטוקולים הידועים להנקה ללא הריון, והיא ערכה לי "מתכון בזק" - של נטילת פרוגסטרון חודש אחד בלבד(= הפרוטוקול המלא הינו - כ-5 חודש נטילת פרוגסטרון...), ומיד לאחריו - 6 שבועות לפני מועד הלידה הצפוי - להתחיל שאיבות+מוטיליום+חילבה וגדילן...כמו כן נאלצתי להוריד את מינון האסטרופם ל1 מ"ג בלבד (במקום 6...)
אחרי כשבוע+ מתחילת השאיבה התחילו הטיפול הראשונות... העליה בכמות החלב היתה מאוד איטית... לאחר כ-6 שבועות היה לי רק כ-25 מ"ל לכל שאיבה... (התינוקת אגב נודלה לאחר 4 שבועות מתחילת השאיבה)
כשנולדה התינוקת התחלתי להניק אותה למחצה (בשיתוף עם זוגתי), אבל ההנקה לא היתה קלה - היא לא רצתה לינוק, ולכן הוספנו חלב ששאבנו לסירוגין עם הנקה - לפעמים אנחנו מניקות, ולפעמים נותנות בבקבוק חלב שאוב - וכך אנו עושות עד היום...
כיום התינוקת בת שלושה וחצי חודשים, ואני בעצם ארבעה וחצי חודשים מתחילת השאיבה.. כיום יש לי כ-70 מ"ל לשאיבה\הנקה, לזוגתי חצי מזה(
) וביחד יש לנו כמות חלב מספקת...
אני עדיין לוקחת כ-6 עד 8 כדורי מוטיליום ליום, 6-8 חילבה 600 מ"ג , ו-6 גדילן 390 מ"ג.
החלב ממשיך להתגבר אבל בקצב איטי (נניח תוספת של 5 מ"ל מידי שבועיים)
היי לכולןרציתי לשאול שאלה, אבל אולי זה גם הזמן לחשוף את הסיפור שלי - דבר שלא עשיתי בשאלותיי בעבר בפורום.... אני חושבת שזה יתרום גם למקרה שמישהי בעתיד תחפש מידע בעניין... ובכן, אני מניקה ללא הריון... אבל זה לא סתם עוד מקרה של פונדקאות או אימוץ... אני טרנסית.... (מקווה שאתן יודעות מה זה ).. לפני...
www.tapuz.co.il