השרשור על חשיפת הילדים נמחק

שנת החתול!!

נעים מאד לקרוא את ההודעה שלך.
ומקסים ומאד לעניין בעיני ההפרדה שלך בין אי הסכמה בינינו לפעמים לבין מה שמעבר.
התחושה הדדית.
אם המנהלות יתעשתו ,ולא יכתבו בשפה אנמית ומגומגמת אלא' ללא כחל וסרק',ברור ונהיר וישיר- יש מצב
שאשקול בחיוב להישאר.

רוצה רק להתייחס לאמירתך: "אנחנו לא אשמים שהן המנהלות" -

ראשית, מי שמך לכתוב "אנחנו" בשם משתתפי הפורום? ושנית - בוודאי שאת אינך אשמה. הרי את לא התנדבת לנהל את הפורום, על כל הכרוך והמשתמע מכך!
אני בעד השמעת דעות לכאן ולכאן - בין אם הן מתיישבות בדעה מסויימת זו או אחרת של מי מהמנהלות, אך דומני שהרחקת לכת...

אמא193

New member
אני דווקא מסכימה עם האמירה

שאנחנו לא אשמים שהן המנהלות. גם אם התנדבו הן לקחו על עצמן תפקיד שעליהן למלא אותו. וההחלטה למחוק שרשור ואחכ להאלם דום ולא להגיב ולא להסביר ולא להתמודד עם דעה מנוגדת היא ממש לא התנהלות של מנהלות וגם לא של מנהלות מתנדבות. מה עוד שציינה בחרה להגיב לדברים אחרים לגמרי בפורום כמו על הגננת של מישהי.
אז אני מצטרפת לאמירה שאנחנו לא אשמים שהן המנהלות ומבקשת מחייכנית לא להעלם ולא להאלם!

fatfat

New member
השרשור על חשיפת הילדים נמחק

כיוון שהתגובות התייחסו ישירות לאריאנה מלמד. היא אינה חברת הפורום (לפחות לא באופן מוצהר) ואיני יודעת האם היא בכלל נכנסת לפורום וקוראת בו. לכן אין זה אתי לדון/לבקר אדם שלא בפניו.

China8

New member
כולם מוזמנים להשאר

אבל לא מוכרחים ולא חייבים.
בתחילת השרשור הסבירה פאטפט את ההסבר למחיקה. זה לא חייב להיות מקובל על כולם אבל זו ההחלטה.
אנחנו מנהלות את הפורום בהתנדבות ובזמננו הפנוי. בירורים נוספים יכולים להעשות בהודעות אישיות.
כל הודעה נוספת הכוללת התקפה אישית עלינו, מה כתבנו ועל מה הגבנו תימחק.
תודה על ההבנה
&nbsp

סביון1

New member
למה למחוק? אסור להעביר ביקורת על ההחלטות שלכן? מישהו קילל?

מישהו איים? מישהו השתמש בלשון בלתי ראויה?

אני אכתוב את דעתי, ואני מקוה שזאת לא תחשב "התקפה אישית".
ראשית, המחיקה לא מובנת לי ואני גם לא רואה שיש גולש אחד פה בפורום שחושב שהשרשור ההוא היה צריך להמחק.
שנית, גם אם אתן חושבות אחרת, זכותנו לנהל דיון על כך וחובתכן לספק הסבר.
זה שאתן מנהלות את הפורום בהתנדבות לא אומר שאתן יכולות לעשות בפורום כרצונכן בלי לתת צידוק הגיוני להחלטות שלכן.

זאת דעתי, ואני מקוה שהיא לא תמחק!

משתפרת

New member
אל תשכחו שהפורם מיועד למשתתפיו

אתן המנהלות, אך הפורום לא שלכן. זה שגוי אם תעשי בו כרצונך בלי להסביר את מעשיך ותמחקי כל מה שנכתב לא על פי דעתך. יפה שאתן מקדישות מזמנכן הפרטי בהתנדבות ובאמת מגיע לכן כבוד על כך, אך זה לא מקנה לכן זכות למחוק דברים שאינם פוגעניים או מתיחסים לכותבים ולא לנכתב.

Noga Lavie

New member
בדרך כלל

אני מסכימה עם מדיניות תפוז, המונעת התדיינות על פעילות ההנהלה מעל גבי הפורומים. במקרה זה, אני חורגת ממנהגי.
בוצעה פעולה מאוד לא הגיונית, ניתן הסבר מאוד לא מעמיק, ומאותו רגע הייתה התעלמות בכל ערוץ שהוא. מעבר לעובדה כי ההחלטה הראשונית נעשתה בעליל בניגוד גמור לדעת רוב המשתתפים, המהלותכן אינה מאפשרת שום דרך התדיינות אלא על גבי הפורום.
במקרה זה לכתוב כי איננו מוכרחים ו/או חייבים להשתתף בפורום כמוהה כגירוש מהפורום. לא רק גירוש חייכנית עצמה, אלא כל אחד ואחד שחשב כי ההחלטה הראשונית תמוהה וחיכה להבהרה שבוששה (ועדין מבוששת) לבוא.

KallaGLP

New member
כמה דברים:

1. נכון, אתן פועלות בהתנדבות וכל הכבוד לכן על כך. יחד עם זאת, זו לא סיבה לא לבצע את התפקיד היטב. מי שאינו מעוניין או יכול לנהל פורום כמו שצריך שפשוט לא יתנדב. מי שלוקח על עצמו תפקיד כלשהו, בהתנדבות או לא, מחויב לבצעו על הצד הטוב ביותר.
2. לא קיבלנו שום הסבר הגיוני למחיקה. עובדה היא שאין אף משתתף בין כל אלה שהגיבו כאן שהבין את ההחלטה למחוק או חשב שהיא הגיונית.
3. לא הותקפתן אישית בשום שלב, בטח לא על ידי חייכנית.
4. נכון, אף אחד לא חייב להישאר בפורום, אבל בקצב הזה לא יישאר איש בפורום. אם תהיה כאן מדיניות של סתימת פיות ויחס מזלזל ו/או אדיש לגולשים, ובמיוחד לגולשים ותיקים שתרמו תרומה חיובית ומעניינת להתנהלות התקינה של הפורום במשך שנים, לא יישאר כאן מה לנהל. בכל זאת הפורום הזה הוא בראש וראשונה פורום תמיכה, והיחס הקר וחסר האמפתיה והאכפתיות הזה ממש לא לעניין. אמנם איני משתתפת בהן בעצמי, אך למיטב הבנתי יש כיום מספיק קבוצות חלופיות בפייסבוק ובמקומות אחרים ששם ניתן להתבטא בחופשיות ולזכות להתייחסות בהתאם.
חבל להרוג את הפורום.

פאטפאט, זה חבל מאד.!!

כותרות התגובות לא נמחקו מהשורה הכחולה שלי ויכולתי עכשיו לראות שרובן מוענו אלי.
אני חושבת פאטפאט שאת ממש לא צודקת,ולו בגלל שדף הפייסבוק שבו אריאנה פירסמה את הדברים הוא ציבורי. כל אחד שיש לו פייסבוק יכול לקרוא את הדברים ואף לשתפם בדף שלו או במקומות אחרים.. משיתופים כאלה נוצרים הרבה מאד דיונים,ואין בהם שום שיקול האם האדם שפירסם כן קורא במקומות המשניים שבהם פורסמו דבריו או לא. בעצם כשיש פירסום שהוא ציבורי [ויש אפשרויות כידוע בפייסבוק להגביל את טווח הפירסום. כאן כאמור מדובר בטווח הרחב ביותר- כל מי שיש לו פייסבוק יכול להגיע,להתרשם,להגיב ולקחת ולשתף במקום אחר!!!] - המילים ,ברשותו ורצונו של המפרסם בעצם כבר לא בבעלותו,במובנים מסויימים.
מעבר לכך- אין לי זמן כרגע לחיפושים אבל כשהיתה איזו שאלה על הפרק אריאנה הגיעה להשיב עליה .היא מכירה את הכתובת הזאת היטב.
ומעבר לכך- הייתי שמחה לקבל הודעה על המחיקה גם במסר אישי. לדעתי זו היתה שגיאה והפסדנו דיון מעניין,שהיה גם ל ג י ט י מ י !

fatfat

New member
הנושא של אלכוהול עוברי אכן חשוב

ולו היה מתפתח דיון על חשיבות החשיפה של הנושא, האם יש לחשפו או שזה עשוי לגרום נזק לחלק מהמאומצים/מאמצים תאמיני לי שהשרשור לא היה נמחק, אבל ברגע שהדיון התפתח והתייחס ספציפית לאריאנה מלמד, אופן פועלהה, אופן ההתבטאות שלה, חשיפתה את ילדיה הפרטיים ודרך ההתנהלות שלה מול העמותה ממנה אימצה - זה לא אתי שיעשה שלא בפניה או מבלי ליידע אותה על כך, על מנת שתבחר האם מעוניינת להיכנס ולהגיב.

ואגב, כל מה שכותב בוחר לפרסם, גם אם זה בדף הציבורי שלו זו בחירה שלו ובאחריותו וזכותו להחליט לגבי התוכן ומה רוצה לחשוף, אבל גם באינטרנט חל חוק זכויות יוצרים. אז כשמישו מחליט לפרסם פרטים על עצמו או משפחתו זה באחריותו ומבחירתו. אבל כשכותב אחר מפרסם את המידע במקום אחר, גם אם הוא כותב בדיוק את מה שכתב המפרסם - זה אאוטינג.

ממש לא מסכימה

כי בכל פירסום כזה יש אפשרות ,מעוגנת בכפתור,לשתף כל קהל יעד אחר. [או קיי,הכפתור מתייחס "רק" למרחבי הפייסבוק,אבל תסכימי איתי שאם בכל מרחבי הפייסבוק מותר,אלה לא גבולות ממלכה צרים כל כך עד שמחוץ לה זה אאוטינג.]
וכשמשתפים קהל יעד אחר פתוחה לחלוטין גם אפשרות הדיון.
לא נפגעות זכויות יוצרים,מאד ברור מי כתב את הרשימה,ולהיפך- כבוד רב ניתן היה לאריאנה כי היא רושמת שם בפירוט ובשפתה העשירה והברורה למה לדעתה חשיפה נחוצה ומתי.
למחוק זה הכי קל.
וכמובן שאני מרגישה שלא מחקת רק את הרשימה אלא גם אותי,את דרך הביטוי שלי,את היוזמה שלי,את הזיקה שנשארה לי לפורום אימוץ תפוז.
לא אאוטינג אלא בלשון המקצועית אקטינג.עשייה ללא מחשבה שלמה ,ללא תאום,ללא תקשורת טובה.
כל טוב.

fannyd

New member
התגובה שלך מאד מוזרה

נכון שכבר פרק זמן ארוך החיים שלך כמנהלת ממש אחלה שכן שקט מבורך שורר במקום אבל היו גם תקופות אחרות. לא זוכרת שנמחקו דיונים אלא אם נכתבו דברים פוגעניים. אם יפתח דיון על ראש הממשלה למשל גם תמחקי בגלל שהוא לא חבר בפורום?

fatfat

New member
חייכנית יש לי גם חיים מחוץ לעולם הוירטואלי

ההודעה נמחקה אתמול סביב השעה שמונה ושלושים בערב. אני לא כל היום ליד המחשב ובטח לא יכולה להגיב במלך היום העבודה!!!!

אבל את בוודאי מבינה.פאטפאט שלא זה העיקר

העיקר מצוי בהודעות שלי וגם של האחרים!
והנה נכנסת ואת לא מגיבה,עניינית.
האומנם לאחר קריאת התגובות של כולם,שאף אחת לא הצדיקה את פעלך
את עדיין עומדת על כך שצדקת בהנף היד שבו מחקת,וללא שיתופי במסר אישי?
האם את מבינה שכל עניינה של הרשימה ההיא היה רחוק מרכילות זולה?
ושאריאנה עצמה הביאה שם נימוקים כבדי משקל לחשיפה?
זה מאד ברור לי פאטפאט שאף לא טרחת לקרוא מה שנכתב בלינק,פשוט לפי הכותרת מחקת.
וגם זה לא לזכותך,לטעמי.
הדיון היה מעורר פולמוס מאד רלוונטי לכולנו!!!
בזמן של הליכה רבתי אל הפייסבוק ואל קבוצות האימוץ שבו,היית יכולה להשקיע עוד מחשבה
ולעודד שירשורים שיש בהם עניין חדש.וגם נוגע לנו עד מאד.
[כי כל אחד מתחבט ביומיום עד כמה יחשוף קשיי/התמודדויות ילדיו למערכות החינוכיות,רק לדוגמה]

למעלה