השרשור על חשיפת הילדים נמחק

תודה לכן קאלה ואמא 193

תודה מקרב לב. הן בוירטואליה והן במציאות הממשית של החיים,אני רואה עצמי חפה מהתנשאות,ועזיבתי נקייה משיקולים כאלה.פשוט יש לי [ומניחה שלא רק לי]איזה 'קו אדום' פנימי,שנחצה כאן בגדול ובטונים צורמים במיוחד. כי הרי פניתי אל המנהלות גם בערוץ הפרטי,והערוץ הפרטי,המסרים,הוא ערוץ שאי פעם התכתבתי בו קצרות הן עם זאת והן עם זאת...
חשבתי שאולי הן מתקשות 'לרדת מהעץ' בפומבי,ואפשר יהיה להידבר בפחות רשמיות בתא הדאר. אבל גם כאן - השתיקה רועמת.ואולי הן חלוקות ביניהן בדעתן...אינני יודעת.
מכל מקום מצד אחד חשוב מאד שיהיה מן מקום וירטואלי כמו הפורום הזה,שהמתחילים יכולים לגשש דרכו באופן ראשוני לגבי אפשרות הגשמת הורות באמצעות אימוץ מהארץ או מחו"ל. מאידך- לאורך השנים נושאי האינפורמציה פה מאד חוזרים על עצמם. חשיפת הילדים שעלתה באמצעות אריאנה היא נושא 'רוחבי' באימוץ,לטעמי מאד חשוב וגם מאד מעניין וגם עם השלכות שנוגעות ,לפעמים 'בקטנה',לכל מי שמאמץ..אריאנה הביאה בלינק שציטטתי נימוקים כבדי משקל לחשיפה,ודוגמאות מגוונות,לא רק של ילדיה.הלינק הזה נדון ברחבי הרשת,כולל למשל תמיכה רבתי שראיתי אתמול בקיר הפייסבוק של שונית פורת-שחל,אמא של אייל שחל,ילד אוטיסט שנחשף בכתבת טלויזיה בעקבות שירים נדירים ביופיים שהחל לכתוב. הנימוק ש'אריאנה לא חברת פורום רשמית' וכו וכו, נראה לי ,סליחה,מצוץ מהאצבע כי לא מכירה חברי פורום רשמיים כאן,והרי אריאנה רק מעוניינת עד מאד בדיון לכל קצות הקשת שלו כשמפרסמת משהו בערוץ ציבורי.
אני מבינה שעבודת מנהל פורום לאורך שנים היא לא תמיד מתגמלת,ואף שוחקת,אבל בעיני כלום!!! לא מצדיק התעלמות כזאת ממני,וחוסר תיאום לגבי המחיקה או לפחות מה שניתן לעשות עדיין עכשיו,לפני שהדף חולף "למוכרי הדגים"- הסבר בדיעבד,אולי גם מחשבה שנייה.אז עד שלא אשמע צליל כזה,אין לי שום!! חשק להיות כאן.לבסוף שוב תודה על תמיכתכן ,היא נגעה לליבי.
 
חייכנית

לא אתייחס להתנהלות המנהלות (אין לי מה לחדש/לתרום בעניין).
רוצה להצטרף לקאלה ואמא 193. גם לי דברייך משמעותיים וחשובים וכך גם תרומתך לפורום.
רוצה להאמין כי מי ש"בונה" את הפורום (כל פורום) הם סך משתתפיו ולא רק מנהליו. והמנהלים הרי מתחלפים לעיתים וכך גם הכותבים. אז מקווה שבקרוב תחזרי אלינו ותמשיכי להיות שותפה כדרכך.
 
תודה מהלב גם לך!

אולי זה המקום להדגיש שאין לי שום דבר נגד הכותבים האחרים,ולהפך- מי מכם שאני מכירה כבר זמן לא מבוטל
אני מחבבת,גם נזכרת עכשיו בשיחת הטלפון החביבה בין שתינו .
אבל מה שקרה והביא לי קבס היה עם ההנהלה. אני לא מוכנה לתוקפנות ,להתעלמות ,ולהבטחות שווא.[פאטפאט כתבה ב-31/12 שהיא תנסח 'תשובה'].זאת הרגשה של חוסר אמפתיה מינימאלית,ולי,מה לשות,זה 'מביא את הסעיף'.אני חושבת שכל מנהל חייב להיות אמפתי עם כותבים שאינם טרולים בהתנסחותם וכמו שאמרתי- גם להיות נכון להודות בטעויות מנהלתיות ,כי אף אחד לא מושלם. השתיקה המתמשכת של השתיים עושה לי 'ויברח'.
 

fatfat

New member
זכותו של כל אחד לא להסכים עם

אותה מחיקה. עברתי שוב ושוב על התגובות בשרשור המחוק. כולן התייחסו ספציפית לאריאנה, אופיה, אופן התנהלותה מול העמותות, העוול שעשתה לילדיה בחשיפתם, סגנון התבטאותה וכו' ולא התייחסו לנושא הפוסט שהופיע בקישור של חייכנית. אז גם אם רובכם אינכם מסכימים עם המחיקה את הדין על התנהלות הפורום, על הרשאה לפרסם בפורום הכפשה/הוצאת דיבה (ולאו דווקא במקרה של אריאנה וכבר היו דברים) אנחנו המנהלות נצטרך לתת ולא אף אחד מכם, אז נבחרה האופציה של מחיקת השרשור. אין שום מניעה שהקישור יועלה שוב ויישאר אם יתפתח דיון ענייני על FAS, קושי של משפחות רבות עם הילד שקיבלו וכו' ולא דיון על אריאנה מלמד עצמה.

ולשם הבהרה: לא היתה התייחסות לכל הנכתב עד היום לא מתוך התעלמות, דווקא או שתיקה רועמת. (צ'יינה תגיב לגבי עצמה אם תרצה). אני הייתי מרותקת למיטה מיום רביעי בלילה עד אתמול, לא הגבתי לא בפורום ולא במקומות אחרים כי לא הייתי במצב של מסוגלות להגיע למחשב. ואגב האם מישהו מכל המלעיזים התעניין מה קורה שאין שום תגובה של המנהלות באף פוסט? שאולי קרה משהו? לא. אבל מנגד כן היתה התקפה רבתי כולל מתקפה אישית על המנהלות. משפטים כמו ההתנהגות של המנהלות מביישת את עצמן... זה מעיד עליהן... מה שקרה והביא לי קבס היה עם ההנהלה... אנחנו לא אשמים שהן המנהלות אלה רק מקצת מהדוגמאות.
 

KallaGLP

New member
ראשית, החלמה מהירה.

שנית, אדבר בשם עצמי בלבד כי איש לא שם אותי לייצג את כל גולשי הפורום.
הדיון לא היה על אריאנה מלמד כאדם, על חייה הפרטיים או על דברים אישיים שהיא בחרה לא לחשוף, אלא על *ההתבטאויות הפומביות* שלה ב*ראיון פומבי* שהיא בחרה לתת. זכותי לכתוב שלמרות חשיבות חשיפת התסמונת צורת ההתבטאות או התגובה שלה פוגעת בתדמית האימוץ ושהתבטאויות כגון "אילו הייתי יודעת לא הייתי מאמצת" עלולות לפגוע בילדיה. אין בכך שום הוצאת דיבה אישית או אאוטינג, התדמית הציבורית של האימוץ ומה מותר או אסור להגיד בפני ילדים מאומצים אלה בהחלט נושאים לחלוטין לגיטימיים לדיון בפורום אימוץ, תמיד היו ותמיד אמורים להיות. עצם העובדה שהם חורגים מדיון בתסמונת האלכוהול העוברי לא מפחית בשום דבר מהלגיטימיות שלהם. לשרשורים יש נטייה להתפתח בכל מיני כיוונים, וכל עוד אין בכך עבירה על חוקי תפוז אי אפשר לקבוע שבשרשור X מותר לדבר רק על Y. מי שאינו מעוניין לשמוע שום התייחסות ביקורתית לדבריו שלא ייחשף בפומבי, מי שבוחר להיחשף בפומבי לא יכול לדרוש שלא תהיה התייחסות לדברים שהוא בעצמו אומר על במה ציבורית.
לא קיללתי את אריאנה, לא קראתי לה בשמות גנאי, לא עלבתי בה אישית בשום צורה. אבל אם יש ב*דבריה* לדעתי חלקים שגורמים נזק זכותי לציין זאת ואין שום הצדקה בעולם למחוק את הדברים.
ובאשר להתקפה אישית על המנהלות - כאן אין לי בכלל מה להגיד כי מעולם לא התקפתי אישית אף מנהלת.
 

אמא193

New member
מאחלת לך החלמה מהירה ומסכימה עם כל דבריה של קאלה

כמו ביחס לאריאנה כך ביחס ל"מנהלות" הדיון לא היה אישי אלא התייחסות להתנהגות מסוימת והבעת אי הסכמה והתנגדות למעשה. איני רואה בכך שום פגם. אני חושבת שנבהלת מאפשרות של הוצאת דיבה והגשת תלונה איתה תצטרכי להתמודד כמנהלת הפורום ומיהרת למחוק את השירשור.
מקווה שלמדת מהמקרה שלהבא אפשר לכתוב בפורום בשירשור מסויים שאת מרגישה שהדברים גולשים להתנגחות אישית ואין להם מקום בפורום לפני שאת מחליטה למחוק שירשור.
כלי המחיקה של שירשור צריך להישמר למקרים חריגים ובמקרה הזה לטעמי "היד למחיקה הייתה מהירה על המקלדת".
מקווה שתחליטי להחזיר את הפוסט של חייכנית ולאפשר לפורום לדון בשאלות של חשיפה של צרכים מיוחדים של ילדים, ומתן ביטוי להשפעות של בית הילדים ותסמונת האלכהול העוברי לעומת שתיקה והסתרה של בעיות האלכהול העוברי ובכלל מה מותר לך כהורה לחשוף על ילדייך ו"לעשות שימוש" בהם להעלאה למודעות של בעיה כמו בעיית האלכהול העוברי.
ושוב החלמה מהירה לך, ולכולנו ש"הסערה" בחוץ ובתוך הפורום תעבור ללא נזקים.
וחייכנית אני קוראת לך שוב לא לעזוב את הפורום כי את חשובה מאד עבור הפורום.
 
בוקר אור!!

קודם כל אני מבקשת להביע שמחה מהלב שהמצב הרפואי בכ"ז איפשר לך פאטפאט עכשיו לכתוב,ומאחלת המשך החלמה והתאוששות מהירה.
לעניין המחיקה- מצד אחד זו אכן זכות ששמורה למנהל פורום. מאידך,אני מקבלת מה שכתבו פה שזה אקט קיצוני ביותר,וחשוב להפעיל בו שיקול דעת.במצב הדי נפגע שלי,לא זכרתי כלל יסודי- מרבית עיתונאי הרשת,אם לא כולם- במסגרת חוזה ההעסקה נאסר עליהם להביע פובליציסטיקה כלשהיא באתר שמתחרה עם זה שבו הם עובדים.
ושמא הכלל גורף עוד הרבה יותר וגם עיתונאי העיתונות הכתובה - הכלל הזה חל לגביהם לגבי הבעת עצמם בכל כלי תקשורת אחר למעט הפייסבוק שנחשב לכלי לביטוי אישי בדף חשבון אישי.
אריאנה עד כה עיתונאית בווינט. יכולת ההתבטאות שלה מחוץ לווינט היא אך ורק בפייסבוק,ולהערכתי לכן בחרה שם את האפשרות[המיבנית] שהדף יהיה דף ציבורי כלומר שיגיע לקהל הרב ביותר שניתן. גם אם כלל זה אינו ידוע לכולם,נראה לי פשוט מופרך שדווקא היא ,שכל כך מעוניינת בהרחבת המחשבה המ ד ו ב ר ת של כולם ,הן על אלכוהול עוברי,הן על אימוץ בכלל וקשייו האינהרנטיים,והן על גילוי נבון ומושכל החוצה של קשיי ילדים במידה שישנם- הרי היא ה א ח ר ו נ ה שתגיע לתבוע הורים מאמצים אחרים,שדבריה קודם כל עוררו אצלם סערת רוחות ולפחות אמביבלנטיות. הרי אין המדובר בקללות חלילה,או בהתנהגות אגרסיבית כלפיה. מדובר בעמדות שכרגע עדיין לא שכיחות בכל מקום,לא כל שכן בפורום הזה שהוא פורום מאד גלוי תמיד לכולם,ושיקולי כן- או- לא -פרסום,עולים בו גם לגבי נושאים הרבה,הרבה יותר טריויאלים. ואנחנו כאן לא אוכלוסיית מגדלי דובים מיוחדים באלסקה.אנחנו אוכלוסיה שהדיון הזה הוא ב נ פ ש ה . אז תביעת דיבה?איפה המחשבה ההגיונית והצלולה?אסור שפחד ינהל מחיקה!!
בינתיים,אני רוצה לשתפכם שהבאתי את עצמי לשיחה לגבי המוטיבציות העמוקות להבאת הלינק ההוא.ראיתי שתיים כאלה-
א.שמתי לב בחודשים האחרונים להאטה בפעילות. רציתי "להעיר" בנושא שיעורר עניין,שיגע בפנים. צפיתי שיהיו דעות לכאן ולכאן וקיויתי עד מאד שפרט לדיבור על התנהלותה של אריאנה עצמה יהיה דיון על הנושא הכללי שהיא מביאה,על הדוגמאות האחרות ונימוקיה כבדי המשקל ,וגם ובעיקר על איך שזה נוגע אלינו. ואמא 193 ניסחה את הדברים הניתנים לדיון הכי מוצלח שאפשר בכתיבתה לפני. להערכתי,לו השירשור לא היה נמחק בעודו באיבו היה מתפתח לנושאים הללו[ראו אמא 193] - יש פה הרבה יכולת חשיבה בפורום,וכולנו היינו יוצאים נשכרים.

ב.מאז ומתמיד פה בפורום,יש מולי קולות - "את נוטה לראות קשיים משום שאת פסיכולוגית" "הילדים שלנו בסדר גמור,ואת רואה אחוז זניח מהם,את אלה שקשה להם" [אני מקצינה את הקולות כדי להבהיר הנקודה שלי].
והנה אריאנה,אמא לשניים,לא מטפלת ,אומרת "יש ועוד איך קשיים,לא רק במשפחתי הפרטית,ובואו נתיר קשר של שתיקה ונדבר בזה,כי זה צעד ראשון וחשוב ביכולת להתמודד". אני מאד מסכימה שיש פרובלמטיקה עזה בדיבור על קשיי ילדינו בפורום שפתוח לכל דיכפין,זאת בעצם בעיני סיבה עיקרית שעלו ופרחו קבוצות סגורות בפייסבוק.ובכל זאת גם כאן,עד גבול מסויים,ניתן לדון.

ובאשר לעתידי כאן- יש לי תחושה מאד נעימה מחבקת ונוגעת ממשתתפים לא מעטים שטרחו ואמרו, תחושה אחרת לגמרי מצד המנהלות.אני זקוקה עדיין לזמן וכמו שאני מכירה את עצמי כנראה בסוף אשוב...
תודה!
 

Noga Lavie

New member
צר לי כי היית חולה, ואני שמחה שמצבך טוב יותר

מעבר לצורך המידע פרקטי על FAS, מתנהל לו דיון כלל אינטרנטי על הדרך לחשוף את המידע. הדיון הזה קשור רובו ככולו בחשיפת אריאנה מלמד את ילדיה. היא זו המובילה חלקים נרחבים מהדיון, מכיוון שהיא מבינה שללא דיון שכזה, קל יהיה, מצד אחד, להתעלם מהמידע עצמו, ומן הצד השני קל יהיה להפוך את דבריה לדברי אם פרטית על ילדיה הפרטיים מבלי לראות את התמונה הרחבה יותר. דווקא דיון שכזה, בו אנשים התומכים בה מגיבים למי שטוען כנגדה, הוא הדרך הטובה ביותר להתמודד. מוזר הוא שדווקא בפורום שדיון שכזב נוגע בכל נימי נפשו, אין דיון שכזה.
 
למעלה