השתכרות בארהב

קראי שוב את התגובה שלו.

(אפתח בגילוי נאות, שמאז המעבר שלנו, אני משמש על תקן אבא במשרה מלאה. יצא שגם יש באיזור עוד כמה אבות במשרה מלאה, וכמובן גם כמה אמהות ואיכשהו כבר יש סוג של חיי חברה וחברים לקטנטן. אבל אני בהחלט יכול לראות איך זה יכול היה להתפתח אחרת. בהמשך התכנון הוא להעביר את הילד לשלושה ימים במשפחתון בלבד, כי כל עוד אנחנו יכולים להרשות לעצמנו אני מעוניין לתת לו סביבת משפחה לעוד יומיים בשבוע עבודה ולארבעה ימים בשבוע סה״כ)

בעולם מושלם, הרבה דברים יכולים להיות אחרת. אבל בוסטון כתב על *השינוי*, ז״א - אם בישראל האישה מגדלת את הילדים, אז אין בעיה. אם האישה בנתה את הזהות שלה ואת מוקדי השייכות סביב הקריירה, אז זה כבר משהו אחר.

לא מכיר את הזוג הזה, ולא יודע מה הגישה שלהם כלפי גידול ילדים.
אבל יצא לי לפגוש בישראל הורים זועמים (אמהות ואבות), כי ״הגננת החצופה לוקחת *להם* את יום שישי לטובת איזו מסיבה בגן, וזה הזמן שלהם לקצת שקט מהילדים״. אם תשימי הורה כזה בארה״ב, בסביבה זרה, עם הילד 24/7, האם יהיה פתאום שינוי חיובי או תסכול גדול?
לכל הפחות, כדאי לחשוב על זה לעומק.

״ניגון המרגל שהתרגל״. מתרגלים לכל מצב, ומשכנעים את עצמנו שהוא הנכון וההגיוני.
אני יודע שגם ההורים שמתלוננים על ימי שישי בגן, עושים את זה מתסכול ומהלחץ בעבודה וכו׳. אבל אני לא יודע כמה יהיה קל לחזור אחורה, ביחס לילדים, כשהעבודה יוצאת מהמשוואה. (לדוגמא - כשיש חג ארוך בישראל, סופ״ש מחובר לחג ואז כולם בחופש לאיזה חמישה ימים. ואחרי יומיים ההורים רוצים קצת שקט.)

בנימה עגומה עוד יותר (אמרתי כמה פעמים להורים שמפרסמים בפייסבוק כמה הם שונאים שלוקחים להם את יום שישי, שבבוא היום הילדים יחפשו מה ההורים כתבו עליהם, ויזדעזעו.)
The cats in the cradle and the silver spoon
you know I'm gonna be like you Dad
 

danakama10

New member
אני חושבת שהמנטליות של הסביבה שלנו משפיעה מאוד

בארץ זה ברור, נשים צריכות לעבוד. עקרת בית זה שם קוד לעצלנית כלומניקית. זה אולי התחיל מצורך כלכלי, רוב המשפחות אינן יכולות להתקיים ממשכורת אחת, אבל זה הפך לסמל סטטוס. וכמובן לכל אחת יש קריירה, לא סתם עבודה, וכולן עושות תחרות מי "מג'נגלת" יותר ולמי הכי אין כוח. הילדים הופכים, גם הם, למטלה.

בארה"ב, להיות stay at home mom/homemaker זה דבר נפוץ מאוד ואין בו שום בושה. כאן אמהות מתגאות בכמה הן משקיעות בילדים, איזה פרוייקטים הם עושים יחד, איך מעשירים להם את הדעת בכל מיני תחומים. די נפוץ גם לראות ילדים שהם home schooled. למעשה זה לא בהכרח קורה אצל משפחות מבוססות, יש כאלו בלי אמצעים מיותרים שפשוט זה ה- priority שלהם.

אני חושבת שלאשה שמגיעה עם בעלה לרילוקיישן, יש הזדמנויות מדהימות, בין אם תרצה להשאר בבית או להתפתח מקצועית, אבל כמובן זה תלוי באופי של האשה. יש נשים, ואנשים בכלל, שבכל מצב ימצאו את היתרונות וינצלו אותם. יש כאלו שאם זה לא המוכר והנוח ילכו לאיבוד. ויש כאלו שהם בלי יוזמה כך או כך.
 

iris mom of two

New member
מסכימה

כאישה שבחרה להפסיק לעבוד, לא היתה לי קריירה היתה לי עבודה ששנאתי, כשהילדים הגיעו לגיל בית ספר אבל המצב הכלכלי אפשר ומסבות שונות היה נחוץ שאשאר בבית, אני מרגישה שדי מזלזלים בי ובבחירות שלי.
&nbsp
לאו דווקא בוסטון גאי, דווקא אני שומעת את זה יותר מנשים. ולפעמים "בלי כוונה". הערות כמו, אני הייתי משתגעת בבית, מה את עושה כל היום...
&nbsp
אז זהו, המצב הכלכלי מאפשר. אני תומכת בקריירה של בעלי, אני עדיין נמצאת שם בשביל הילדים שעדיין, גם כבוגרים, זקוקים לי מדי פעם. אני מתנדבת, אני נוסעת לישראל לטפל באמא שלי כל חצי שנה (לכו תמצאו עבודה כשכל חצי שנה צריך שבועיים חופש). וכן, אני משחקת על המחשב, יוצאת לסקי, ולטפס על קירות, ולעשות פילאטיס, ולהפגש ללאנץ' עם חברות. אני גם מתפעלת בית שנראה מסודר ונקי בלי עזרה, כל הדברים שקשורים בנהול בית (חשבונות, תקונים, חצר, וכדומה) מתוקתקים. הכלב מקבל שלושה טיולים ארוכים בשבוע, בתלות במזג האויר. וטיולים ארוכים משמע 4 מייל. ושלושה, כי הוא לא רוצה יותר.הוא מסרב להכנס לאוטו כשמטיילים איתו יותר מדי.
&nbsp
וכן, אני נעלבת כשאומרים לי שאני מבוזבזת, או שכל השנים שהשקעתי בגדול ילדים היו מבוזבזות כי עכשיו אין לי קריירה. או שאני דוגמא רעה לילדים כי הם מכירים רק אמא בבית.
 
נו, אבל זה כל מה שהן אומרות. שבמקומך הן היו מטפסות על הקירות

 

ilanvag

New member
בלי קסדה? חשבתי שזה אמצעי בטיחות אלמנטרי...

(זה לפחות מה שראיתי במקומות אחרים שבהם טיפסו, in-doors כמובן)
 

iris mom of two

New member
בפינים? לא שום קסדה

אין סיבה לקסדה בפנים. הרצפה מרופדת היטב, אין שום דבר שייפול מלמעלה, והסכוי שהראש ייפגע בקיר הוא מאד נמוך.
&nbsp
בחוץ זה פשוט טמטום לטפס או לעשות ביליי בלי קסדה. אבנים מגדלים שונים עלולים לפול על הבילייר, או המטפס ושאר מרעין בישין.
 

KallaGLP

New member
לא יודעת על איזו מנטליות את מדברת,

אישית לא נתקלתי בהרבה אמריקאיות עקרות בית (פרט לשכנה שלי שעובדת מעט מאוד כי בעלה עבד במשך שנתיים מחוץ לסטייט, והיא הייתה מתוסכלת כהוגן מהעובדה שכל ענייני הבית והילדים נפלו עליה ושהיא לא יכולה להרשות לעצמה להיות יותר ממורה מחליפה פה ושם).
כן נתקלבתי בהרבה נשות מהגרים, בעיקר בעמק הסיליקון, שלא הצליחו לחזור לעבודה והיו מתוסכלות, וחלקן אף מדוכאות, מזה.
לדעתי הרבה אנשים לא רואים בעבודה אילוץ, אלא נהנים מהעבודה וחשוב להם לעבוד ולבנות קריירה וגם להרוויח כסף בזכות עצמם. ומה אם פתאום בני הזוג יעזבו אותם או יקרה להם משהו חלילה? הם צריכים לדעת לעמוד על הרגליים לפרנס את עצמם בכבוד. אני יודעת שלי העבודה חשובה מאוד ואני רואה בה גם חלק מההתפתחות והמימוש העצמי שלי כאדם ומהעצמאות שלי והיכולת שלי לדאוג לעצמי במקרה הצורך.
שוב, אם הורה רואה את יעודו בלשבת בבית עם הילדים ונהנה מכך - אז אני מקווה בשבילו שיוכל להרשות לעצמו מבחינה כלכלית או כל בחינה אחרת לעשות זאת. אבל אני מאחלת לו זאת רק כי הוא בוחר בכך בעצמו, ולא מתוך אילוץ.
 

iris mom of two

New member
אני נפגשתי

אולי כי אני בבית.
&nbsp
אבל יש לי לא מעט חברות שעובדות. ולא מעט חברות שלא עובדות, או שעובדות בעבודות כייף, כמו שאני עשיתי תקופת מה, שלא מכלכלות כלום.
&nbsp
הקטע של בן הזוג הועלה מולי לא פעם אחת. זה אחד הדברים המעצבנים. בן זוגי הוא הפרטנר שלי, ואני שלו. אם נפרד זה יהיה משהו שיטלטל את שנינו טלטלה חמורה. בנוסף, כל הנשים שאני מכירה שכן נשארו לבד מסבות שונות ידעו יפה מאד להעמיד את עצמן על הרגליים. כשצריך, עושים.
&nbsp
אם יקרה לחבר הכי טוב שלי משהו, אנחנו נסתדר. יש בטוח, ויש לנו רזורבות חרום, וכבר היינו בצרות ויצאנו מזה, כי אנחנו הכי טובים ביחד.
&nbsp
כשאני מסתכלת על החברים לעבודה של בעלי, בני או בנות הזוג או שלא עובדים, או שיש להם קריירה ואז אם יש ילדים יש גם נני או מטפלת משרה מלאה.
&nbsp
זוג אחד שאני מכירה, הוא הפסיק לעבוד לא מזמן. זו היתה התוכנית. אשתו, אישה בגילי, שויתרה על קריירה ונשארה בבית הלכה ללמוד מחשבים. עכשיו היא עובדת והוא ממלא את החלומות שלו, נפוח זכוכית. כך שאפשר ליצור קריירה גם בגיל 50 פלוס.
&nbsp
כן, מבחינת אלוץ זה לא נעים. אבל זה גם עניין של גישה של זה שנשאר בבית. אפשר להיות אומללים, אבל אלו שאני מכירה מנסים לעשות את המיטב, גם אלו שמאולצים בגלל ויזה. ופוסטים כמו שלך, אפילו שזה לא מרגיש לך כך פוגעים ועוזרים להרגשה הלא נעימה.
&nbsp
האם הייתי רוצה קריירה מצליחה? לא יודעת, לא הייתי שם. אני יודעת שכשאני חושבת על זה המקום שלי בחיים הוא לא רע בכלל.
 

KallaGLP

New member
כתבתי את הדברים מנקודת מבטי ונקודת מבטן של נשים אחרות

שאני מכירה שיש להן אותן שיקולים. כמו שציינתי - מי שבוחר אחרת, כל עוד זה מבחירה - אין כאן בכלל מה להגיד או להתווכח.
תאמיני לי שכל הדברים שאת אומרת על בן זוגך אני מרגישה כלפי בן זוגי. הוא האדם הקרוב אליי ביותר עלי אדמות כבר 24 שנים. אני אפילו לא יודעת איך רבים איתו מרוב שהוא אדם מקסים, אכפתי ונוח (
). אני סומכת עליו בעיניים עצומות בכל דבר.
אבל בחיים שום דבר לא בטוח במאה אחוז, ואני כבר ראיתי דברים, לא עלינו, גם אחרי 20 ו-30 ו-40 שנה של נישואים שנראו הכי מאושרים בעולם. ואני כן ראיתי נשים שבקושי מסתדרות, אם בכלל, אחרי משברים כאלה. וזה נכון במיוחד אם לא רוצים לעבוד בעבודות כמו ניקיון, טיפול בילדים וכד', אלא בעבודות מקצועיות ומשתלמות, שבשביל להתקבל לכאלה כן צריך להיות בעניינים במשך השנים. החוכמה מבחינתי היא לא רק לדעת לשרוד, אלא גם להסתדר כמו שצריך וליהנות מהחיים. אני יודעת איזו עבודה אוהב לעשות ובאיזו עבודה ארגיש אומללה, לכן אין מצב שאני מזניחה את התחום המקצועי שלי בתקווה שאם וכאשר (חלילה, שלא נדע) אסתדר איכשהו ואעבוד במשהו. לי זה לא מספיק.
אבל שוב - זו ממש לא הסיבה המרכזית לכך שאני בוחרת לעבוד. אני עובדת כי אני אוהבת את התחום המקצועי שלי, כי לא סתם הקדשתי המון שנים כדי לקבל תארים גבוהים, לרכוש ניסיון מקצועי ולפתח קריירה בתחום שאני אוהבת ומתעניינת בו. אני עושה את זה כי אני באמת אוהבת את זה ומוצאת בזה עניין רב, כי זה חלק מהמימוש העצמי שלי ומהסיפוק שלי בחיים. אני ממש לא מתעקשת שכולם (או כולן) צריכות להרגיש ככה, אני מעידה על עצמי ועל מי שמרגיש כמוני בלבד.
 

danakama10

New member
הנתונים שלך שגויים

הם נשמעו לי לא הגיוניים, לכן בדקתי. השכר הממוצע בשארלוט הוא כ- 45,000 $, והחציוני הוא כ- 53,000 $.
 

hookedatwalla

New member
תודה על התגובות, הנתונים לא הגיוניים ?

אני רשמתי על הכנסה ממוצעת למשק בית. שכר ממוצע נניח 45, ביחד 90 - משפחה.
רשמתי 85 כי זה מה שקראתי ממוצע הכנסות משקי בית בארהב באיזורים דומים.
 

danakama10

New member
השכר החציוני של משק בית הוא 53,000 $

זה כמובן משתנה מאתר לאתר, אבל זה פחות או יותר הסכום.
 
לדעתי אתם צריכים קודם כל להחליט

מהי המטרה של מעבר כזה, לפני שיהיה אפשר לשקול בצורה זהירה את יחסי ה-risk-reward שמעורבים.

האם המטרה שלכם היא לנצל את האפשרות הזו על מנת להגר לארה"ב? אם הגירה לארה"ב היא אכן המטרה העיקרית, אז זו הזדמנות שאולי לא תחזור, ואז גם המשכורת ההתחלתית היא שלב ראשון בבנית בסיס ונטיית שורשים שבו אתם תוכלו לחיות בסדר. לא תחיו בעושר, אבל זו גם לא תהיה התאבדות כלכלית.

אם המטרה היא "חוויה" מוגבלת בזמן, אז זו עלולה להיות חוויה מאוד יקרה, גם כלכלית ולעתים גם נפשית (בעיקר לאישה), כפי שבוסטון תאר למעלה.

בשני המקרים יש ריסק, אבל בראשון הריוורד משמעותי ואילו בשני הרבה פחות, ואולי לא קיים בכלל.
הזכרת גרין קארד, שאולי מצביע על כוונת הגירה ואולי לא, אבל בכל מקרה המטרה העיקרית של המעבר זה עניין משמעותי שאתה ואשתך צריכים לסגור מראש, לפני שמחליטים אם לוקחים את "הצ'ופר" הזה ואת האתגרים שבצדו.
 

Midriff

New member
המספרים שאתה רואה פה

הם ברובם מאוד ספציפיים לאנשים יחסית בכירים ובמקומות מאוד יקרים. יש לא מעט מקומות בארה"ב בהם אפשר לחיות סביר בהחלט עם 90K.
סתם לשם הדוגמא השכר הממוצע בשרלוט הוא 54K$ יש לא מעט אתרים שיתנו לך טווחים לסוגי משרות שונות באיזורים שונים. כמו שאמרו אתה צריך לעשות את החישובים שלך והמטרות שלך ולנסות להוציא מהם כמה שיותר לגבי הוצאות מעבר.
 

hookedatwalla

New member
תודה על התשובה

המקום שאני מיועד אליו אכן מאוד זול יחסית לניויורק או פאלואלטו.
אולי ההתלבטות שלי קשורה באורך הזמן שנשהה. אני מתכנת מוכשר מאוד. שווה הרבה יותר מ90 אלף. אבל זו ההצעה שיש כרגע. אני יודע שלאחר כמה שנים שהשהה שם, אם יתאפשר לי לעבור עבודה, אוכל להגיע לסכומים גבוהים, וזה בעצם היתרון של המהלך. להשתכר סכומים שבארץ קשה יותר להשיג. אבל אז נשאלת השאלה אם יתנו גרין קארד וכמה שנים או כסף זה יעלה... כנראה שפשוט צריך לנסות ואי אפשר לדעת. הכי גרוע חוזרים לארץ ומפסידיפ כמה עשרות אלפי שקלים על לוגיסטיקה וכו...
 

debby12

New member
מנהל
אני חושבת שהראייה שלך נכונה. אני רוצה רק להוסיף

ש, בעיני לפחות, רוב הנוסעים לא חוזרים לישראל. כלומר, אתה צריך לחשוב במונחים של: "האם מתאים לי להגר ולגור רחוק מהמשפחה שיש לי בארץ ושהילדים שלי יהיו אמריקאיים?" <שזה בסדר גמור - רק לחשוב על זה מראש>

זה נכון שתמיד אפשרי לחזור אבל בד"כ זה לא מה שקורה...

שיהיה בהצלחה!!
 

oligomerization

New member
קטונתי - חכה לבוסטון גיי\אילן שיוצאו את המחשבונים אבל...

תראה אני לא 100 שנה בארהב... לא מבין יותר מדי בכל הנושא של מחשבוני שכר\ כמה תרוויח כמה תחסוך מה שכן מנקודת המבט שלי (ועברתי פחות או יותר אותו מסלול כמו שלך) - לפני המעבר, שווה להבין האם אתה עובר בשביל להגר (אני יודע שקשה להחליט את זה אבל די חשוב להגיע להחלטה) -

אם אתה עובר בשביל להגר - מה שחשוב זה הגרין קארד... 90 אלף, 80 אלף, 60 אלף (וכן יש משפחות שגרות בניו יורק על משכורת של 60 אלף דולר) - זה פחות חשוב.. (במיוחד אם אין לך ילדים)....מה שחשוב זה הגרין קארד - חשוב לך לסגור מול המעסיק על מסלול גרין קארד - כמה שיותר מהר...ברגע שיש לך גרין קארד... הכל פתוח...

אם אתה מתכנן להגיע לארהב ואז לחזור לישראל, מהנסיון של חברים שלי, בדרך כלל חוץ מחוויה ופיתוח אישי, מבחינה כספית\כלכלית זה לא משתלם אלא אם כן עשית איזה אקזיט\תפקיד בכיר וכדומה...
 
למעלה