השתכרות בארהב

danakama10

New member
שני דברים

1) את המחקר אתה יכול לעשות בעצמך ולקבל תשובות מדוייקות מאוד. אני לא חושבת שכאן יש אנשים שגרים בשארלוט, וגם אם כן, לדעתי טעות להסתמך על מה שאומרים לך כאן. שמתי לב שבאופן קונסיסטנטי יש כאלו שמסיבותיהם שלהם רק אומרים "קשה, קשה". אתה מרוויח $100,000? הם יגידו שאתה חי בעוני. 150,000 $? אתה על הגבול של יציאה מקו העוני. בקיצור, תכין את גרגרי המלח.
תבדוק כמה עולה שכירות אצלכם, הנה אתר טוב להתחיל בו
https://www.apartments.com/charlotte-nc/

אותו הדבר לגבי גנים. כשאשתך לא עובדת, באמת שאין סיבה לשלוח לגן ליום שלם. הרבה הורים שולחים לחצאי ימים או לחצי ימים יומיים-שלושה בשבוע. הגנים היהודים בדר"כ יהיו יקרים מהממוצע. הגן היהודי בשארלוט לוקח 541 $ לשלושה ימים בשבוע מ 9-1
http://www.charlottejewishpreschool.org/clientuploads/Registration_Forms/2017 2018 Tuition.pdf
כאן הרבה אמהות נשארות עם הילדים בבית, ויש מגוון פעילויות שאפשר להשתתף בהם, בחינם/כמעט חינם (שעות סיפור בספריות, Las Madres ועוד).

הכי חשוב לברר מה הביטוח הרפואי שנותנים לכם. האם אתם אמורים לשלם חלק מהפרמיה בעצמכם? האם כולל ביטוח שיניים? ראייה? אם למישהו מכם יש מצב רפואי קיים, חשוב מאוד לברר מה בדיוק נותן לכם הביטוח הרפואי, כי זו מסחטת כספים ענקית.

על פניו, עושה רושם שמשפחה עם 2 ילדים קטנים יכולה לחיות נהדר עם 90,000 $, במיוחד אם הילדים הולכים רק לחצי יום לגן (3-5 ימים בשבוע). בכל מקרה מגיל 5 (במקומות מסויימים כבר מגיל 4) הילדים מתחילים ללכת לחינוך הציבורי שהוא חינם.

2) השכר שמציעים לך הוא בדיוק השכר הממוצע למהנדס תוכנה בשארלוט.
https://www.glassdoor.com/Salaries/charlotte-software-engineer-salary-SRCH_IL.0,9_IM162_KO10,27.htm
לא ברור לי מהיכן ההרגשה שמציעים לך שכר זעום. אם זה רק מהקריאה בפורום, שוב, הכן את גרגרי המלח.
אני מציעה לוותר לפחות לשלב זה על החלום שלאחר כך וכך שנים יציעו לך 150,000 $. או שכן, או שלא. או שאתה באמת מעולה בתפקיד, או שראיית המציאות שלך אופטימית מדי. ולמה אני אומרת את זה? כי כשלחברה יש עובד מבריק שרוצה רילוקשיין, הם לא מציעים לו זאת עם שכר ממוצע ואז אומרים לו take it or leave it.
לדעתי צא מנקודת הנחה שאתה "שווה" כיום 90,000 $, ואל תבנה על שכר כמעט כפול תוך מספר מועט של שנים. כן, אם תעבור לעמק הסיליקון תרוויח הרבה יותר - https://www.glassdoor.com/Salaries/...ngineer-salary-SRCH_IL.0,13_IM759_KO14,31.htm - אבל ההוצאות יעלו בהתאם.
 

danakama10

New member
אני מצרפת עוד לינק

כדי שתוכל להשוות בין שכר דירה בשארלוט לבין שכר דירה בעמק הסיליקון (בחרתי בסאניווייל שהיא מקום פופולרי עם הישראלים).
https://www.apartments.com/sunnyvale-ca/

כלומר, רק שכר הדירה יעלה לך יותר מכפול, שלא לדבר על הוצאות אחרות.
 

ilanvag

New member
אם אתה רוצה להרוויח יותר בעוד כמה שנים -- רק עם גרין קארד.

בשום חברה לא יעלו לך את המשכורת בכמעט כפול בתוך כמה שנים. העלאות משכורת ממוצעות בחברה אמריקנית הן סביב 3-4 אחוז בשנה, לפעמים קצת פחות, לפעמים קצת יותר. אם עוברים לתפקיד בכיר יותר באותה חברה אז אפשר לקבל העלאה קצת יותר גדולה במשכורת -- אבל זה לא יהיה עשרות אחוזים בשום מקרה (למעט במקרה יוצא דופן אחד -- באם מדובר במישהו שהוא ממש עילוי, אחד ויחיד, והחברה מפחדת שהוא יעזוב לאחד המתחרים, או משהו דומה... ואיתך, כשאתה שבוי בידיהם ואין לך שום יכולת לעבוד למעסיק אחר בארה"ב, לא יהיה שום חשש שכזה).

ולכן, אם לסכם את מה שרבים אחרים כבר אמרו לך פה:
1. השכר נראה בסך הכל בסדר גמור לאזור בו תגורו. נראה ממה שאתה כותב שזה כל מה שמעניין אותך -- אתה מפספס בענק, ואפילו לא יודע כמה. כולם אומרים לך את זה שאתה מפספס, אבל אתה תקוע בעמדה שלך ומסרב להבין. אז בבקשה המשך לקרוא...
2. מה שהרבה יותר חשוב מהשכר זה מה שמסביב, ובראש ובראשונה חבילת הביטוח הרפואי שתקבל, ומה יהיו עלויותיה. לא כתבת מהו גודל החברה בארה"ב; אם מדובר בחברה עם עשרות או מאות עובדים (במינימום), אזי סביר שזה קיים אבל צריך לבדוק היטב מה בדיוק אתה מקבל, וכמה זה יעלה לך; אם אתה אמור להיות אחד מתוך כמה עובדים בודדים, אז זה פחות ברור). רק שתבין, ביטוח רפואי הכי טוב שיש, יכול לעלות לעובד כמה אלפי דולרים בשנה מהכיס, וזאת כאשר אין מחלות כרוניות; אם יש מחלות ובעיות, הסכום יהיה גבוה יותר. ביטוח רפואי רע, או חוסר ביטוח רפואי, יכולים לעלות כמה עשרות אלפי דולרים בשנה. זו נקודה קריטית, שלא נראה שאתה מבין (כי השיטה פה שונה לגמרי מאשר בישראל).
3. גרין קארד. הנקודה הכי חשובה אם אתם חושבים על עתיד בארה"ב; וגם אם אתם לא חושבים על הגירה לתמיד, אלא "רק" רוצה לשפר בצורה משמעותית את ההכנסה המשפחתית בעוד כמה שנים. אני אהיה בוטה, ואומר בצורה הכי ברורה -- אם המעסיק לא מתחייב מראש בחוזה, בכתב, על כך שהוא יבצע עבורך מסלול גרין קארד, ושהמסלול הזה יתחיל לאחר X חודשים/שנים, אזי תשכח מזה שתקבל גרין קארד בשנים הקרובות, וגם תשכח מהעלאת משכורת כלשהי... אתה תהיה שבוי של המעסיק, ואין לו שום אינטרס לבצע תהליך שכזה עבורך, ואין שום סיבה שהוא יעלה לך את המשכורת. עוד יותר מזה, אני מכיר אישית מקרים שבהם המעסיק התחייב בכתב לגרין קארד, בחוזה הרילוקיישן, ולאחר מכן מזמזו את העניין ודחו את תחילת התהליך... אז על אחת כמה וכמה באם המעסיק לא מוכן אפילו להתחייב בכתב...
4. תדבר אם אשתך ותוודא היטב שאשתך יודעת לקראת מה היא הולכת (להיות רוב הזמן בבית, ניתוק חברתי, המון זמן עד שהיא תבנה לעצמה תמיכה חברתית, ועל אחת כמה וכמה עבודה). מבחינתי, תן לה לקרוא את כל השרשור הזה (ובמיוחד את מה שכתב בוסטון גיא), אם היא לא עשתה זאת כרגע. כל מה שהוא כתב זה אמת לאמיתה, וגם אני מכיר משפחות שהתפרקו בגלל רילוקיישן, וכן משפחות שחזרו לארץ בעל-כורחן כי האישה רצתה (והבעל, שהייתה לו פה קריירה מצליחה, התנגד) -- רק כדי לא לפרק את המשפחה. אשתך צריכה לדעת לקראת מה היא הולכת (היא לא תבין ולא תטמיע את זה עד הסוף עד שתהיו פה, אבל לפחות זו הכנה מנטלית כלשהי). אם אשתך עובדת במקצוע מבוקש, שניתן להמיר בקלות לארה"ב (נניח שגם היא מתכנתת או משהו אחר בתחום ההיי-טק), אזי יש סיכוי סביר שגם היא תמצא עבודה. מצד שני, אם היא עובדת בתחום שדורש רישוי מקומי (עו"ד, רופאה, מהנדסת בניין, וכדומה), או שהיא עובדת בתחום שקשור ישירות לתרבות ו/או לשפה (מורה, איש שיווק, וכדומה) -- היא יכולה לשכוח מלמצוא עבודה בתחום, זה על גבול הבלתי אפשרי, ולא ריאלי.
5. עלויות המעבר הן ממש לא כמה אלפי דולרים. מדובר יותר על סדר גודל של 20-30 אלף דולר במינימום, שאתם צריכים להוציא מהכיס בחודשים הראשונים. זה כולל המון דברים שאתה כרגע לא מודע להם (לא רק כרטיסי טיסה וריהוט דירה), אז תנסה לקבל כמה שיותר עזרה מהמעסיק. אם אתה רוצה, תיכנס לפורום 456 (עוברים לארה"ב) ובצע שם חיפוש אודות חבילת הטבות שבדרך כלל מוענקת ברילוקיישנים -- יש לא מעט שרשורים על זה. אם המעסיק מממן לכם רק כרטיסי טיסה, אז תכין בצד סטיפה רצינית מהחסכונות, כי אתם תשרפו המון כסף במעבר הזה (ואם תעברו בחזרה לאחר תקופה קצרה, נניח בתוך 3 שנים -- אז תכין עוד חבילה שכזו בשביל החזרה, ועוד הרבה הרבה כסף בשביל תשלומי מס וביטוח לאומי בישראל, לרשויות הישראליות).
6. לא יודע אם אתה מודע להיבטי המיסוי מול רשויות המס בישראל, באם אתם חוזרים ארצה בתוך פרק זמן של פחות מ-3 שנים לערך. אם לא, אז קח ייעוץ מקצועי בנושא, מאיש מקצוע בארץ. יש גם כמה שרשורים על זה בפורום 456, כולל מהשבועות האחרונים.

בהצלחה
 

Midriff

New member
זה בהחלט אפשרי

אנשים עוברים עם משכורות יותר נמוכות ושורדים. יכול להיות שתהיה ירידה קלה ברמת החיים, אבל כמו שאמרת המטרה היא בסופו של דבר לעלות.
כמו שגם אמרו לך, מעבר עם ויזת עבודה הוא טוב אבל בסופו של דבר אתה עבד ומאוד קשה להזיז ויזת עבודה למעסיק אחר (לאוו דווקא מבחינת תהליך אלא מהבחינה הזאת שהרבה מאוד מעסיקים לא רוצים להכנס לזה). אז בהחלט את הנקודה של הגרין קארד שווה להבין מראש.
ואני מצטרפת למה שאמרו המעבר עצמו ו"בניית" הבית מחדש עולה בסופו של דבר משהו כמו 10K$ אלא אם כן יממנו לכם מכולה וזה בהחלט יוריד את העלויות הראשוניות. (ושוב גם הוצאות האלה אפשר בהחלט לחסוך - לא לקנות את הרהיטים הכי יקרים, ואפילו לקנות בגראג' סייל, לא לקנות את האוטו הכי חדש גם משומש חדש יחסית זה סבבה וכו' אם והיה וההכנסה שלכם תעלה תמיד אפשר לעשות אפגרייד)
 

Boston Guy

New member
זה מגוחך להשוות ישראלי שנוסע לרילוקיישן ל:"אמריקאי הממוצע"

שחי באותה עיר.

כי מה שהישראלי ההייטקיסט הסטריאוטיפי מגדיר כ "לחיות סביר" זה מה שהאמריקאי הממוצע ההוא מגדיר כ"חיי מותרות של אריסטוקרטים".

"חופשות מולדת" לכל המשפחה בישראל - ב 100$ לכרטיס טיסה?
האמריקאי הממוצע שחי בשרלוט לא יצא מגבולות ארה"ב אף פעם.
ליותר מ 50% מהאמריקאים אין, ואף פעם לא היה - דרכון. הם אף פעם לא נסעו לחו"ל. יש לא מעט "אמריקאים ממוצעים" שכף רגלם לא דרכה אף פעם במטוס.

גן משובח לילדים מגיל אפס?
האמריקאי הממוצע לא חושב אפילו לשלוח את הילדים שלו לגן "אמיתי" - הוא יחזיק אותם בבית עד גיל חינוך חובה אם בן זוג אחד לא עובד, או אם שני בני הזוג חייבים לעבוד כדי להתקיים הוא ישים את הילדים באיזה "משפחתון" בסגנון "מחסן ילדים" אצל איזו מאמאסיטה בשכונה, כי זה עולה רבע מגן רגיל.

כשהאמריקאי הממוצע אומר "קניתי ירקות למשפחה לכל השבוע" - הוא מתכוון לכך שהוא קנה עגבנייה אחת וכמה ראשי חסה. כי ירקות הם יקרים...
ישראלי משתמש ביותר ירקות טריים בשבוע ממה שהאמריקאי הממוצע משתמש בחודש.
כנ"ל פירות. האמריקאי הממוצע קונה בשבוע ארבעה תפוחים ואשכול בננות.

בכל אספקט, בכל סעיף תקציבי - ההייטקיסט הישראלי לא יהיה מוכן לחיות ברמת החיים ורמת ההוצאות של "האמריקאי הממוצע", כי מבחינתו זו תהיה "התכלבות" .
 

John the Savage

New member
הסעיף האחרון ברשימה שלך לא ממש רלוונטי

ירקות ופירות זה לא כזה יקר, אם אתה לא קונה בסופר ההכי יקר שיש ... גם כשחייתי בתקציב סטודנט זה לא היה חלק משמעותי בהוצאות שלנו, וקניתי ירקות ופירות בכמות מכובדת.

אז נכון שירקות ופירות יותר יקרים מישראל, בייחוד ירקות מסויימים (פלפלים לדוגמה). אבל כמה יוצא לחודש לקנות עגבניות רומא (בערך 2 דולר לפאונד, פלוס מינוס תלוי בעונה), מלפפונים פרסים (2 דולר לחבילה אצל יוסי) וכו'? ומצד שני, אמריקאי ממוצע גם מבשל הרבה פחות בבית ומוציא הרבה יותר כסף על לאכול בחוץ, על ארוחות מיקרוגל מוכנות, על חטיפים וכו'. כל אלו עולים הרבה יותר מאשר תקציב הקניות של מי שקונה המון ירקות ופירות ומבשל בבית.
 

Boston Guy

New member
אני לא יודע כמה "לאכול בחוץ" יקר יותר לאמריקאי הממוצע

הוא "אוכל בחוץ" אוכל תעשייתי במזללות fast food ששייכות לרשתות הגדולות - ושם מוכרים לו יותר קלוריות (כן, רובם ריקות ומיותרות) עבור הדולר שלו ממה שאפשר לייצר בבית באותו תקציב.
כן, זה מזעזע שהאמריקאי הממוצע במיד ווסט עובר עם הפיקאפ טראק שלו בדרייב-טרו של ההמבורגריה של קשתות הזהב או של ה creep עם הכתר על הראש, וקונה ארוחת בוקר שמכילה 1,800 קלוריות ב 2 דולר... או שיצור ניו אינגלנדי נכנס לדונאט שופ וקונה ב 2 דולר גיגית של חלב מלוכלך שלה הוסיפו 14 כפיות סוכר(לזה הוא קורא משום מה "קפה") ודונאט, ובכך מגיע ל 2,000 קלוריות על הבוקר.

כמה עולה לקנות פירות וירקות? בבית שלי - זה יכול להגיע לסכום נכבד. ואני קונה את הירקות שלי בחנויות יותר זולות מיוסי הסוחר. יותר זולות ב 20% - 30%, בצורה קונסיסטנטית.
יוסי הוא חנות נהדרת לרווק מצומק שהתימחור של תפוחים לפי "יחידה" מתאים לו (הוא קונה שניים ולוקח לו שבוע לצרוך אותם).
בן ה 16 שיש לי בבית צורך 2-3 תפוחים ליום... והוא לא לבד.
את אותו תפוח שאדם קונה ב 79 סנט ליחידה אצל יוסי (יותר מדולר ורבע לפאונד) אני קונה בווגמאנ'ס בשקית של 8 פאונד, במחיר של 6.99$ לשקית.

ראש כרובית עולה יותר כרגע כמעט 3 דולר - בחנויות הכי זולות. קישואים הגיעו לדולר ורבע לפאונד במרקט בסקט (יותר מ 2 דולר לפאונד אצל יוסי). עגבניות הכי זולות נוגעות ב 3$ לפאונד. אם הייתי מזמין אתמול פיצת ענק מהפיצרייה בפינת הרחוב לארוחת הערב המשפחתית במקום לעמוד בחוץ במינוס 19 מעלות צלסיוס ליד הגריל - הייתי חוסך לפחות 10$.
 

Gidi Shemer

New member
כאחד שגר בסטייט אבל לא בעיר

בעיר שאנחנו מתגוררים בה רמת החיים יקרה יותר מאשר בשארלוט, אבל באופן כללי ממש לא צריך להתכלב בשביל 90. זה כמובן לא אומר שום דבר לגביך כי זה תלוי באופן מוחלט ברמת החיים שאתה רגיל לה או זו שאתה מצפה לה.
כמו שכבר כתבו לך פה, אין יותר מדי משמעות למשכורת הממוצעת או החציונית של האמריקאי המקומי כי הוא ממש לא מייצג את הישראלי שעושה רילוקיישן, בטח לא כשמדובר באיזור שארלוט.
השאלה המרכזית פה היא האם אתם רואים את המעבר כנקודת פתיחה לאופציית הגירה או אופציית קידום מקצועי/קרייריסטי. אם כן, וזה מתאים לכם שניכם, אז זו בהחלט משכורת שאפשר להסתדר איתה באותו איזור. אם לא, אז סביר שאלו לא יהיו תנאים טובים כמו שהיו לך בישראל.
מעבר לכך, השאלות הגדולות יותר יהיו השאלות המשפחתיות אבל אני מניח שאתם מתעסקים בהן ביניכם.

שורה תחתונה, בשביל חיים סבירים פלוס בשארלוט אין שום צורך ב- 200 אלף דולר
 
למעלה