השתנו הזמנים

fieten

New member
השתנו הזמנים

ריבית משכנתא עולה ותעלה עוד
מס דירה שלישית אושר

כסף יתחיל לזרום לקופת גמל להשקעה ולגמל IRA לפי תיקון 190.

חרצית10

New member
הריבית במשק לא תעלה- מדד המחירים לצרכן יורד

רק אתמול פורסם מדד המחירים לצרכן שירד ב- 0.4 אחוז, אין מצב שהריבית במשק תעלה בזמן הקרוב.

h a j b i

New member
תעלה בכמה?

ככל הנראה עד סוף 2017 עדיין נהייה מתחת ל - 1% ריבית.
כרגע אנחנו עדיין במדד שלילי, למעשה בנובמבר הוא ירד יותר מהצפוי (-0.4%).

aeonf

New member
אני כלל לא בטוח

הריבית כבר עלתה ל0.5% בארה"ב וFED צופה 3 העלאות ב2017 (למראות שאי אפשר לסמוך על זה). כל פעימה שכזו צפויה להיות של 0.25% אז כבר אתה עולה מעל 1% בארה"ב.
בארץ אי אפשר לדעת מה יקרה הדולר כבר התחזק משמעותית וזה יוצר לחצים אינפלציוניים ובנוסף מס כחלון החדש יעבור בקרוב ובהחלט כן יכול לגרום למכירה משמעותית מצד משקיעים = עליית מחירי השכירות = עלייה באינפלציה.
&nbsp
גם אם אתה צודק, ואני שותף לדעתך שנהיה בפחות מ1% עד סוף שנת 2017 זה עדיין הרבה יותר גבוה מאשר היום שהיא 0.1% בלבד. בנוסף עליות הריבית גם פה וגם בארה"ב צפויות להעלות עוד יותר את ריבית המשכנתא, זה לבד יכול בהחלט לצנן את שוק הדיור כיוון שיש גבול כמה ההחזר החודשי הממוצע יכול לעלות מבלי שהמשכורות עולות. להזכירך הוא כבר עלה בכמה עשרות אחוזים.
&nbsp
בכל מקרה אני את שלי כבר מכרתי (ב2.5% תשואה). מקווה שעשיתי החלטה נבונה. נחכה ונראה.
&nbsp

h a j b i

New member
והם צפו 4 עליות ב- 2016

האמינות של הפד מזמן בקרשים בעניין הזה.
הריבית בארה"ב הייתה אפסית במשך שנים כאשר פה היא נעה בין 1%-3% תקופה ארוכה ככה שלא בהכרח מתרגשים מהפרש בשערי הריבית כל עוד הוא לא מוגזם.
&nbsp
המס של כחלון ייתכן ויגרום לשינויים מינורים, משקיעים ימכרו 2 דירות (בלי מס שבח) ויקנו דירה אחת יקרה יותר אבל עדיין עם תשואה מספיק גבוהה. אנשים עם דירה אחת ייכנסו לשוק וכו, לא בהכרח נראה ירידה משמעותית.
&nbsp
ריבית המשכנתא אמנם עולה אבל ייתכן שגם לזה ישימו סוף עם הקלות של הרגולציה (ולא תהיה להם ברירה אם המצב יימשך כי ככה גם במחיר למשתכן של כחלון קהל היעד לא מסוגל לקנות את הדירות).
&nbsp
והמשכורות? דווקא עולות בהתמדה וכנראה ימשיכו לעלות (אחוז אבטלה נמוך, העלאות של שכר המינימום).
&nbsp
הכל ניחושים אבל כן, אם הייתה לי דירה עם תשואה נמוכה ובטח עם פטור ממס שבח, כנראה שהייתי מוכר ובודק אפשרות אולי לקנות דירה.
&nbsp
ובכלל, מחר מעבירים אפשרות ל - 90% משכנתא ובכלל טורפים את הקלפים...

aeonf

New member
דעתי

בארה"ב יש נשיא חדש שהצהיר השכם וערב שהוא בעד העלאת הריבית ואף איים לפטר את הנגידה. איני יודע מה צופן העתיד אבל עובדה ראשונה היא שהם כבר העלו את הריבית, אני יכול רק להניח שתהיה עלייה נוספת אחת לפחות ב2017. בנוסף לריבית לטווח קצר אתה יכול לראות עלייה מאד מאד משמעותית לטווחים היותר רחוקים (10 שנים) משפל של 1.46 רק לפני כמה חודשים ל2.6 כיום, אפשר לראות גם את עליית התשואות בקונצרניים.
&nbsp
משקיעים לא יקנו דירה אחת כ"כ מהר בגלל הסיפור של ה8% מס רכישה, זהו קנס כבד מאד ואני אישית אלא אם כן הייתי מוצא דיל יוצא מן הכלל אין סיכוי שהייתי מבצע עסקה שכזו.
&nbsp
איני נביא ואיני מתיימר להיות אחד שכזה, מה שאני כן יודע זה שמתרבים הגורמים שיכולים להשפיע לשלילה על הביקושים:
מחיר למשתכן
עליית הריבית
מס דירה שלישית
מס רכישה מוגדל על דירה נוספת
ביטול פטור מס שבח אחת ל4 שנים
ותמ"ל
עליית הריבית בארה"ב
ירידת התשואות בדירות להשקעה לרמה מאד נמוכה (בעקבות עליית המחירים).
הכנסת קבלנים סינים
&nbsp

h a j b i

New member
אני לא הייתי מייחס יותר מידי חשיבות להצהרות של טראמפ

עליית הריבית הזו היא אולי בין הצפויות ביותר אי פעם והייתה מתרחשת בכל מקרה, גם אם קלינטון הייתה זוכה.
&nbsp
בנוגע לגורמים:
מחיר למשתכן - יכול רק להגדיל ביקוש ולהקטין היצע, כלומר הפוך אבל רוב הסיכויים שההשפעה תהיה מינורית ביותר
עליית הריבית - מאמין שהעניין ייפתר
מס דירה שלישית - דיברנו על זה מספיק
מס רכישה מוגדל - גרם בעיקר לביקושים בשמיים לפני, עצירה קלה וחזרה לעליות
ביטול פטור מס שבח - כל יומיים משנים, לא רואה איך זה יעזור
ותמ"ל? שו?
עליית ריבית בארה"ב - עד שתשפיע פה יכול לקחת שנים
ירידת התשואות בדירות להשקעה לרמה מאד נמוכה - עדיין 4%+ זה לא בשמיים, יותר טוב מרוב אפיקי ההשקעה
הכנסת קבלנים סינים - וא נראה את זה קורה קודם. בינתיים 2016 מסתיימת ע פחות התחלות בניות מהיעד. גם אם יבואו קבלנים אבל הביוקרטיה תישאר זה לא יעזור ובכל מקרה את ההשפעה נרה עוד כמה שנים.
&nbsp
בקיצור, תצרף את הכל וקיבלת כלום וחצי

&nbsp

elvinnox

New member
אני לא מתייחס לטאמפ אני מסתכל מאקרו

ויכולת ההחזר יורדת,
אין עוד אנשים שיכולים להצטרף לתחתית הפרמידה.
לכן המחירים לא יכולים לעלות עוד, וגם אם כן מדובר בתיקון קטן לפני ירידה.
&nbsp
אני לא מדבר כלל על ההיצע, אני מדבר רק על צד הביקוש שבו אין עוד אנשים שיכולים לקנות ב-2M דירה. אני לא רואה מצב שמחוסרי הדיור ירוצו לקנות דירות להשקעה בפריפריה, זה לא האופי שלהם וגם זה כבר לא משתלם להם במחירים האלה.
אני לא רואה עוד משקיעים שיש להם הרבה כסף נכנסים עוד לנדלן אחרי חוק כחלון, שהמשקיעים החכמים מבינים שה-18K זה רק הסיפתח כי הממשלה תקבל תאבון ושנה הבאה זה יהיה כבר 2% וכו'.
אני גם לא רואה זוגות צעירים רוכשים במחירים האלה דירות יד2
לכן צד הביקוש למעשה לא יכול לעמוד ברמת המחירים הנוכחים, אין מי שישלם את המחירים האלה, גם אם הם מאוד ירצו.
&nbsp
הריביות עולות ומגבילות את יכולת המימון, בלי קשר להיצע.
מחירי השכירות לא עולים
אבל כולם כלכך מסונוורים מזה שהמחירים עולים לנצח, שבכלל לא מעלים את האופציה הזו.
&nbsp
אני דיי סבור שכבר בשנה הבאה המס יהיה כבר בגובה של 2%, כי זה מס שמאוד קל לגבות אותו, בדיוק כמו מע"מ.
את הממשלה לא בדיוק מעניינים הזוגות הצעירים, מה שמעניין אותה זה מאיפה יש עוד כסף לעוד מטוסים וצוללות, ואיך משלמים לחרדים כדי שתהיה קואליציה ומה לעשות הדברים האלה עולים כסף. וזה גם מצטייר מאוד חברתי לקחת ממי שיש לו, כך שאני צופה שחיקה של התשואה בנדל"ן למשך השנים הקרובות עד לגל העליות הבא.
&nbsp
עליה לא תהיה, במקסימום התייצבות ורוב הסיכויים של תיקון קטן של 10-20%, לא יותר.
&nbsp

h a j b i

New member
כמה יוזרים יש לך?

יש מצב שאתה נשאר עם אחד? זה סתם מבלבל ככה...

elvinnox

New member
על מה אתה מדבר?

יש לי רק משתמש אחד.
&nbsp
נראה לך שאני מהקבלנים/מתווכים שיוצרים כמה משתמשים ומטיפים על המשך עליות ושחייב לקנות עכשיו אחרת מחר יעלה פי 2 וכו'?
&nbsp
זה בדיוק ההיפך ממני

Fitch

New member
הוא מדבר על זה שאתה מציג באותו יוזר 2 דעות מנוגדות

פעם אתה בטוח שהנה מתפוצצת הבועה
אח"כ אתה בטוח שטעית והעליות ימשכו כי אין רצון אמיתי להוריד את המחירים
עכשיו אתה שוב מדבר על עצירה וירידות

elvinnox

New member
אז זה באותו משתמש

בכל מקרה, ציינתי את זה,
בעבר חשבתי שישנה בועה ושהיא תתפוצץ וכו'
אחכ הפנמתי, שאין באמת כוונה להוריד את המחירים,
מי שראה את הדיונים בכנסת היה יכול להבין שהממשלה ממש לא רוצה להוריד את מחירי הדיור, אולי כחלון רוצה קצת אבל לא מספיק.
&nbsp
מה שיהיה זה ירידות מינוריות לאורך עשור אבל לא בגלל רצון הממשלה אלא בגלל הגבלת יכולת הרוכשים / ביקוש.
&nbsp
כך או כך, עדיין יש מחסור באזורי הביקוש וזה לא צפוי להשתנות בקרוב.
לכן המסר מכל הסיפור הזה -
בפריפריה - לא בטוח שכדאי להשקיע ברמת המחירים הנוכחית.
מי שיכול לקנות ויש לו מספיק כסף - שיקנה ולא יחכה לירידה או פיצוץ כי זה לא יקרה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

elvinnox

New member
באותה נקודה

על עצמי - אם הייתי רווק למשל, לא הייתה לי בעיה לגור בשכירות לנצח,
&nbsp
אבל בשביל שלום בית וכו', כנראה שאקנה בקרוב למרות שאני יודע שזו טעות
החיים זה פשרות, אין מה לעשות

elvinnox

New member
אכן, הנדל"ן סופית סיים את פרק העליות

מי שלא רואה שהשיא מאחורינו, או שהוא עיוור או טיפש.
אי אפשר להתכחש למציאות.
&nbsp
עכשיו השאלה על איזה משך זמן הירידות יתפרסו (מהו אורך המחזור של הירידות - המחזור האחרון של העליות היה כמעט 10 שנים), ומהו היקף הירידות. על זה אף אחד לא יכול לענות
&nbsp
אבל על סוף העליות - אפשר לומר בוודאות כמעט מוחלטת שכן.
&nbsp

חרצית10

New member
סיום העליות? בחודש ספטמבר שוב עליה של 0.9% ושנתית 8.7%!

וזאת להזכירכם לאחר עליה של 2.3 אחוז! בחודש הקודם (בין 15/08/2016 ועד 15/09/2016) וזאת להזכירכם עוד בתקופת חוסר וודאות שלפני מיסוי דירה שלישית! זה רק מראה כמה השוק עדיין רותח, לצורך הדוגמה לפני תוכנית מע"מ אפס של לפיד היה קפאון בשוק.

שימו לב כי מדובר בממוצע ויש ערים שבהן היתה עליה גבוה משמעותית (לצורך הדוגמה בתל אביב להזכירם היתה עליה של 17% בשנה נכון לחודש הקודם שבוצעה).

אני לא חושב שפרק העליות הסתיים, הוודאות שבמיסוי דירה שלישית והריכוך שבו שנותן פטור לשתי דירות עד 1.15 מיליון ש"ח, יגרום להתפרצות ביקושים הן של משקיעים והן של רוכשי דירה למגורים, מהר מאד אנשים יתרגלו למיסוי זה ואנו נראה זאת בשנת 2017.

דרך אגב, אני קראתי במקום אחד שמיסוי דירה שלישית הוא זמני למשך 9 חודשים בלבד? האם זה נכון?

כמו כן אני חושב שריבית על המשכנתאות לא צפויה לדעתי לעלות בקרוב, למרות עליית הריבית בארה"ב, זאת משום שעליית ריבית המשכנתאות שכבר התרחשה, לא נבעה מסיבות כלכליות אלא משום הגדלת מרווחים עקב נושא הלימות ההון ואולי תמחור של רמת הסיכון בשוק שעלתה. הבנקים פשוט הרוויחו הרבה יותר ואולם כעת יש לחץ על הבנקים להוריד את הריבית ונראה שאם הם לא יורידו את הריבית לפחות הם לא יעלו אותה.

להלן ציטוט פרסום של הלמ"ס מאתמול לגבי עליית מחירי הדיור:

"מהשוואת העסקאות שבוצעו בחודשים ספטמבר 2016 – אוקטובר 2016, לעומת העסקאות שבוצעו בחודשים אוגוסט 2016 – ספטמבר 2016, נמצא כי מחירי הדירות עלו ב-0.9%.
עלייה זו מבטאת את שינוי המחירים בניכוי שינויי האיכות בתמהיל ובסוג הדירות. בחודש אוקטובר דווחו כמחצית ממספר העסקאות שדווחו בחודשים האחרונים. יצוין כי בתקופה זו התקיימו חגי תשרי עם מספר מועט של ימי עסקים; כמו כן ננקטו עיצומים על ידי מפקחי מיסוי המקרקעין. בבדיקה שנעשתה עולה שהתפלגות הדירות מבחינה גיאוגרפית ומבחינת גודל הדירה דומה להתפלגות הדירות הרגילה. עוד יודגש כי הלמ"ס מעדכנת את האומדן 3 פעמים עד פרסום הנתון הסופי, זאת מאחר שקיימות עסקאות נוספות שבוצעו בתקופה זו שטרם דווחו.
מהשוואת העסקאות ספטמבר 2016 – אוקטובר 2016, לעומת ספטמבר 2015 – אוקטובר 2015, עלו המחירים ב-8.7%. מהשוואת העסקאות אוגוסט 2016 – ספטמבר 2016, לעומת אוגוסט 2015 – ספטמבר 2015, עלו המחירים ב-8.4%.
"

תחזית מידרוג לגבי שנת 2017: ״לא צפויה ירידת מחירים״

״ההערכה במידרוג היא כי בדומה לשנה החולפת, גם ב-2017 יימשכו ניסיונות הממשלה להורדת מחירים בענף הנדל"ן למגורים, אולם אלה "לא צפויים להוביל בזמן הקרוב לירידת מחירים רוחבית, שכן הביקוש גובר על ההיצע", ומוסיפים כי "עליית ריבית המשכנתאות היא הגורם המשמעותי ביותר שעלול להשפיע על מחירי הדיור בטווח המהיר יחסית, אולם הריבית עדיין ברמה אטרקטיבית מכדי להשפיע על הרוכשים".

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001167062#fromelement=hp_daily_news

ערפל10

New member
נשאר רק לקחת פופקורן ולצפות במחזה

אני באופן אישי מייחל שהמחירים יירדו ונוכל להשתדרג לדירה גדולה יותר.

elvinnox

New member
הירידות בלתי נמנעות

השאלה מתי זה יהיה ובאיזה היקף.
&nbsp
לצערי את זה אף אחד לא יכול לחזות.
&nbsp

למעלה