השתנו הזמנים

ערפל10

New member
העניין הוא כזה...

הצגתי תמונה שאיננה שכיחה. במציאות זה יהיה להפך. יורש הדירה בת"א לא יהיה הפלוץ בלי בגרות אלה אדם מצליח כי הוא קיבל את הכלים הנכונים, ואילו אחד ללא הירושות השמנות, אי-שם בפריפריה, היכן שהרשות משקיעה כ-2000 ש"ח פר תלמיד, הוא הוא יהיה הפלוץ בלי הבגרות. ומסר שמעבירים הלאה כבודו במקומו מונח. עניין חשוב יותר הוא התפוררות הקהילות השקופות. בשלב זה מרבית האנשים העניים עדיין נשארים נורמטיביים. אבל זה לא נמשך לנצח. בסוף העוני עושה את שלו ובמרוצת הזמן חוסר השקעה בפוטנציאל האנושי והפערים החבתיים יבילו למצבים מאוד לא סימפטיים. כאשר אותו היורש המצליח לא יוכל להסתובב בחושך, יצטרך לגור מאחורי גדרות גבוהים ולפחד מקידנפינג.

elvinnox

New member
אנחנו לא רחוקים משם

יבוא אותו פלוץ מהפריפריה ויבין את הדבר הבא -
אין לי בשביל מה לעבוד - אני גם ככה לא אגיע לכלום,
אין לי בשביל מה ללמוד או לרכוש מקצוע - אני גם ככה לא אצליח להגיע לכלום
&nbsp
מסקנה : אין לי מה להפסיד -> שורף את המועדון.
חבל מאוד שהמנהיגים לא רואים מעבר לקדנציה הקצרה שלהם כי ברגע שאותם אנשים לא יהיה מה להפסיד - יהיה רע לכולם, כולל בעלי הדירות שמשכירים אותן שפשוט יחריבו את הדירות שלהם ויברחו ועכשיו לך תחפש אותם ותתבע אותם אחרי שהרסו לך דירה.
&nbsp
ואם משהו חושב שיש כלכך הרבה שוכרים טובים - הוא טועה. מספיק שוכר אחד גרוע כזה ששובר ועושה נזק לבית ובורח כדי להרוס תשואה של שנים שהיא גם ככה נמוכה.
&nbsp
&nbsp

ערפל10

New member
הוא לא "שורף מועדון", אלה ה"מועדון נשרף לו"

כאשר ה"נורמטיביות" מתפרקת הדמות לחקוי מגיל הגן לא תהיה המורה והרופא, אלה זונת צמרת והעבריין הבכיר. וההמשך כבר ידוע.

h a j b i

New member
קודם כל, אם הצלחת מבחינה מקצועית והתחלת ממעמד נמוך

כי זו המשפחה שבאת ממנה, רוב הסיכויים שתגיע למעמד גבוה יותר ממה שהההורים שלך היו ובהמשך אולי גם גם יותר מההוא שקיבל בירושה שישית דירה בתל אביב מסבא (שזה המקרה היותר נפוץ אם כבר כי מה לעשות, הוא כנראה לא הנכד היחיד של אותו סבא).
&nbsp
אמנם יש פה בפורום כמה שהמצב שלהם קצת שונה כי כנראה הם באו ממשפחות מבוססות, הורים עם פנסיה תקציבית,קביעות וכו. זה לא המצב השכיח לדעתי.
&nbsp
וזה נכון שייקח לך זמן לצבור הון ולהתבסס גם אם אתה מרוויח טוב כי אתה תשלם מס מאוד גבוה בשביל לממן את אותה מדיניות סוציאליסטית שאתה כל כך אוהב וכחלון כבר רוצה לדאוג למסות אותך היטב גם אם בכל זאת הצלחת לצבור נכסים.

ערפל10

New member
את החישוב הזה אני מכיר היטב, ומה שאתה אומר לא לגמרי מדויק

אומר כך... בגדול בדור שלי בישראל מבחינת ההכנסות מוצלחים ממני יכולים להיות בעיקר אנשי עסקים ורופאים, קצינים, עו"ד ורואי חשבון בכירים (כמה יש כאלו?). לעומת זאת אנשי היי-טק בכל רגע הנתון יכולים להרוויח יותר ממני, במקצועות החמים לעיתים 30-40% יותר בברוטו, אבל כמה מהם יעבדו באופן רציף עד גיל 70? אז כך... אם אתקבצן באופן קיצוני כל חיי (מה שאני עושה), אתנהל מאוד נכון מבחינה הפננסית, אמות ברגע שאפשרוש מעבודה כך שכל הפנסייה תצטרף לירושה, במונחים של היום זה יהיה בסביבות 4-5 מיליונים. לא לא מעט, אבל בטח שלא מתקרב לירושות שמשאירות הסבתות מת"א. ויש לי 3 ילדים. לכן אני מפציר בהם כל הזמן - תהיו עם ראש על הכתפיים, כי אתם לא כמו החברים והחברות שלכם, ממני אתם לא תקבלו הרבה, בניגוד להם אתם תצטרכו לשרוד לבד.

h a j b i

New member
או שכן או שלא

האמת שהפטור ממס שבח דווקא עשוי להיות די מפתה עבור מחזיקי 3 דירות ומעלה. אני אישית לו היו לי 3 דירות דווקא הייתי שוקל (אבל הרבה פחות מתלהב מהקרן המטופשת שרוצים להקים כאלטנטיבה) ולממש רווחים גדולים מאוד ובלי מס.
&nbsp
ומי יקנה ממני? אולי כמה חסרי דיור אבל גם משקיעים חדשים בעלי דירה אחת שינצלו את ההזדמנות (ואולי אפילו ירידות זמניות) כדי להיכנס לשוק.
&nbsp
בסופו של דבר כמה דירות יחליפו ידיים, מחיר למשתכן ימשיך להיתקע עם דירות שאנשים לא רוצים וימכרו בסוף בשוק החופשי והמחירים יישארו יציבים או יחזרו לעלות.
&nbsp
גם התרחיש הזה אפשרי...

elvinnox

New member
אתה מסתכל על צד אחד של המשוואה

הצד השני הוא שוק השכירות, וזה למרות כל המיסים, יורד.
כך, שגם אם המחירים ימשיכו לעלות, התשואה תרד וזה בסופו של דבר יוביל לירידת מחירים.
&nbsp
איך בדיוק המחירים ימשיכו לעלות? מאיפה יגיע המימון לזה?
&nbsp

אכן ״המענק״ המקזז את מס השבח יכול לגרום לחץ של מכירות

חלק מסוים, אולי אפילו חלק גדול, מבעלי דירה שלישית ומעלה ינסו למכור את הדירה השלישית ומעלה עד חודש אוקטובר שנת 2017 כדי לקבל את המענק המקזז להם את תשלומי מס השבח (המענק הינו עד 75,000 ₪, דהיינו מאפשר מכירת דירה ברווח של 300,000 ₪ ללא תשלומי מס שבח). (אני גם לא רואה אפקט מיוחד של האג״ח שיוצע להם).
&nbsp
מדובר גם בתקופה קצרה ולכן מסת מכירות גדולה במסגרתה אכן עלול לגרום ללחץ של ירידת מחירים.
&nbsp
מצד שני מאחר ומדובר בתקופה קצרה ההשפעה תהיה קצרה וזמנית.
&nbsp
מצד שני בשנת 2017 יהיה תהליך הפוך של התפרצות של ביקושים כבושים של משקיעים חדשים שחיכו לוודאות בנושא מיסוי דירה שלישית וכעת ינסו לעמוד בתנאים לרכישת דירות בפטור ממס. כפי שציינתי יהיה ביקוש גדול לשתי דירות של עד 1.15 מיליון (או עד 1.4 מיליון מאחר ואז המס זניח- אצרף קישור לכתבה שמסבירה זאת בהמשך) או לדירה אחת יקרה ללא תשלום מס. הוודאות שבחוסר תשלום המס יקרוץ לאותם משקיעים.
&nbsp
השאלה אילו כוחות יגברו על אילו, לדעתי עקב חוסר התאמה של סוג הדירות שיימכרו לסוג הדירות שיהיה להן ביקוש על מנת לקבל פטור ממיסוי דירה שלישית, לגבי חלק מהדירות תיתכנה ירידת מחירים ולגבי חלק אחר תיתכנה עליית מחירים. (לדירות שמחירן בין 555 אלף ₪ עד 1.15 מיליון ₪ יהיה לדעתי ביקוש נמוך יותר, מאחר ואנשים יעדיפו ברוב המקרים לרכוש שתי דירות בתקציב עד 1.15 מיליון ₪ תוך זליגה מסוימת של דירות עד 1.4 מיליון ₪, שאז בדרך כלל התשואה היא המרבית, או שיעדיפו לרכוש דירה אחת יקרה יותר מסך של 1.15 מיליון ₪).
&nbsp
http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3703983,00.html

למעלה