המממממם.
אני חייב להניח שהתאבדות היא תקלה. כשאתה בונה מוח כזה גדול בתהליך אבולוציוני של כמה מאות אלפי שנים בלבד הוא יזייף מדי פעם. מלחמות על טריטוריה יש גם בין שבטים של קופים. אצל חיות חברתיות יש אלימות גם בין קבוצות. האבולוציה לא בנתה את יצר האלימות שלנו בשביל טנקים, אבל הוא משמש גם במלחמות מודרניות (למרות שיש להן היבט אחר, של פעולה מחושבת מצד מנהיגים). אנחנו לוקחים איתנו את הגוף מתקופת האבן גם לעידן המידע, מה לעשות. לדעתי האישית, ואין לי את היכולת לבסס אותה, יש יותר מסוג אחד של הומוסקסואליות. התנהגות הומוסקסואלית קיימת בעולם החי גם במינים אחרים. אני לא חושב שהומוסקסואליות "מלאה" היא תמיד תכונה גנטית טהורה (ובמקרים שכן נראה שיש כאן איזושהיא תקלה, לפחות במונחי סביבת תקופת האבן). עם זאת התנהגות הומוסקסואלית יכולה לשמש כחלק מתקשורת בתוך קבוצה (כמו אצל דולפינים), או כדרך להרגעת סיכסוכים (כמו אצל שימפנזות בונבו) או, לא עלינו, כדרך אלימה להשלטת עליונות בקבוצה. אין גזר דין מוות אבולוציוני בהתנהגות ביסקסואלית, כפי שהיתה נהוגה גם ביוון העתיקה. ובאופן כללי מין אצל חיות מסוגנו משמש לשתי מטרות. הראשונה התרבות, דורשת משתתף אחד מכל זוויג. השניה הנאה, פחות קפדנית, מי שבא ברוך הבא. עוד הערה בקשר ל-"תופעות לוואי". אפשר להגיד שכל התנהגות, ואף הגוף עצמו, הם תופעות לוואי בדרכם של הגנים לייצר עותקים של עצמם. חלק מ-"תופעות הלוואי" האלה, פשוט נעשו הכרחיות.