התאבדות , מלחמות ,הומואים ולסביות

כפכפית1

New member
התאבדות , מלחמות ,הומואים ולסביות

שאלה למחשבה שאין לי תשובה עליה: למה לדעתכם קימות התופעות האלו? האם יש בהם יתרון אבולוציוני או סתם תופעת לואי של מוח מפותח.... אני יודעת שיש יצורים שמתאבדים בצפיפות יתר , אולי גודל אוכלוסית האדם גורם לנו להרוג אחד את השני? ואת עצמנו?

SilentMike

New member
המממממם.

אני חייב להניח שהתאבדות היא תקלה. כשאתה בונה מוח כזה גדול בתהליך אבולוציוני של כמה מאות אלפי שנים בלבד הוא יזייף מדי פעם. מלחמות על טריטוריה יש גם בין שבטים של קופים. אצל חיות חברתיות יש אלימות גם בין קבוצות. האבולוציה לא בנתה את יצר האלימות שלנו בשביל טנקים, אבל הוא משמש גם במלחמות מודרניות (למרות שיש להן היבט אחר, של פעולה מחושבת מצד מנהיגים). אנחנו לוקחים איתנו את הגוף מתקופת האבן גם לעידן המידע, מה לעשות. לדעתי האישית, ואין לי את היכולת לבסס אותה, יש יותר מסוג אחד של הומוסקסואליות. התנהגות הומוסקסואלית קיימת בעולם החי גם במינים אחרים. אני לא חושב שהומוסקסואליות "מלאה" היא תמיד תכונה גנטית טהורה (ובמקרים שכן נראה שיש כאן איזושהיא תקלה, לפחות במונחי סביבת תקופת האבן). עם זאת התנהגות הומוסקסואלית יכולה לשמש כחלק מתקשורת בתוך קבוצה (כמו אצל דולפינים), או כדרך להרגעת סיכסוכים (כמו אצל שימפנזות בונבו) או, לא עלינו, כדרך אלימה להשלטת עליונות בקבוצה. אין גזר דין מוות אבולוציוני בהתנהגות ביסקסואלית, כפי שהיתה נהוגה גם ביוון העתיקה. ובאופן כללי מין אצל חיות מסוגנו משמש לשתי מטרות. הראשונה התרבות, דורשת משתתף אחד מכל זוויג. השניה הנאה, פחות קפדנית, מי שבא ברוך הבא. עוד הערה בקשר ל-"תופעות לוואי". אפשר להגיד שכל התנהגות, ואף הגוף עצמו, הם תופעות לוואי בדרכם של הגנים לייצר עותקים של עצמם. חלק מ-"תופעות הלוואי" האלה, פשוט נעשו הכרחיות.

22ק ו ס ם

New member
בקשר להומוסקוסואליות

יתכן שיש יתרון הישרדותי בקשרים עם אותו מין. למשל, חיזוק השייכות הקבוצתית. מיניות האדם היא רצף ולא דיכוטומיה. אנשים יכולים לקיים יחסים עם שני המינים ולהרוויח פעמיים. יתכן גם שהגן או קבוצת הגנים שאחראים להתנהגות ההומסקסואלית אצל גברים, כשהם קיימים אצל נשים היא תתן להם יתרון הישרדותי מסוים. לגבי מלחמות: ישנן המון סיבות להיווצרות מלחמות. למשל, לקיחה בשבי של נשים מתצד השני. לא לחינם פשעי מלחמה כמו אונס חיילות או אוכלוסייה אזרחית מעוררים את ההתנגדות החריפה ביותר. תמיד יש ויכוחים על גיוס נשים מהפחד הזה. הפחד הזה מבטא כנראה רתיעה מ"זיהום" הקבוצה שלך.

מבחינה מדעית

משיכה לאותו המין היא "פגם" מולד בDNA. כולנו נמשכים לשני המינים בצורה מסוימת. כשישנה משיכה קיצונית לאותו המין זה קורה כתוצאה משינוי לא צפוי של התאים.

SilentMike

New member
עזבי. זה לא ממש קשור למציאות.

אף-אחד לא יודע בדיוק למה יש הומוסקסואליות, ומה המקור שלה.

../images/Emo13.gif

לא כועס... זה מה ששמעתי בהרצאה מפי פרופסור בטכניון, וזה מה שאני זוכר...

22ק ו ס ם

New member
סביבה ותורשה

הומוסקסואליות קשורה כמעט בוודאות גם לגנים וגם לסביבה. אפשר לראות ממחקרים של תאומים (זהים ולא זהים) שכאשר אחד האחים הוא הומוסקסואל אז הסיכוי שאחיו יהיה כזה גבוה מהממוצע.

22ק ו ס ם

New member
ממש לא

יש הרבה מאוד הומוסקסואליים שאין להם היסטוריה משפחתית של הומוסקסואליות.

SilentMike

New member
איזה מדע.

אתה אמרת שזה מולד וגנטי, ואמרת שזה מדעי, אבל יש לך הוכחות?

כפכפית1

New member
קצת מוזר...

שלהיות הומו או לסבית זה משהו מורש בגלל שאם זה כך אז הרי יש פחות צאצאים ואז התכונה הזאת היתה אמורה להעלם... כמו שתכונת עקרות לא עוברת בתורשה. מה אתם חושבים? חוץ מרעיונות אין לי דעה ברורה...

22ק ו ס ם

New member
שוב זה לא כל כך פשוט

מכיוון שזה שילוב של חברה ותורשה יתכן שלמשל, כאשר יש גן כזה אצל גבר הוא יוביל להומוסקסואליות ואילו אצל אישה הוא יתן יתרון הישרדותי כל שהוא. יש על זה כמה מאמרים בנושא שהוזכרו כאן בעבר. בנוסף, זה לא מונע מהומסקואליים להביא ילדים לעולם. יתכן שבגלל לחצים חברתיים אלו או אחרים הם דווקא רוצים להוכיח שהם סטרייטים ושוכבים עם נשים. כמה מחקרים מראים שהומוסקסואליים מאוד פופלאריים בקרב בחורות בתור ידידים והרבה מהן חולמות על להחזיר אותם ל"מוטב".

אחר

New member
אולי זה קשור להשפעות הסביבתיות

הדומות שחווים תאומים, מן הסתם? תודה שלא חשבת על זה!

22ק ו ס ם

New member
ברור

אבל יש מחקרים על תאומים זהים שגודלו בנפרד וגם ממחקרים של תאומים שגודלו יחד אין מתאם מושלם לגבי נטייה מינית. כלומר, אם יש תאום הומוסקסואל הסבירות שאחיו גם כזה גדולה מהממוצע אבל לא אחד לאחד. כלומר יש משהו גנטי אבל יש גם משהו חברתי שמתערב פה.

dvir58

New member
סטיה מינית היא בעיני המתבונן.

מי שאוהב ואוהב באמת לא יקרא לזה סטיה והתכונה אומנם מולדת ולא ניתנת לשינוי בכפיה מחשבתית או אחרת. אהבה בין שני המינים מטרתה צאצאים. אהבה בין בני אותו מין דחף שלא ניתן לשליטה. בכל מקרה אהבת אמת היא אהבת אמת ויש לקבלה. דביר. יש לי אתר בשם "החיים אחר המוות" והפרק הרביעי דן בבושה. לא כתבתי שם על הומו/לסבית אבל כללית הוא יכול לעזור לחוששים להחשף. אם החברה לא יכולה להתמודד עם האמת... תנו לאמת להתמודד בחברה.

למעלה