התאבדות , מלחמות ,הומואים ולסביות

כפכפית1

New member
היי! - אני לא רואה בזה סטיה!!!!

ממה שכתבת קיבלתי את הרושם שאתה חושב שיש לי משהו נגד הומואים ולסביות... ממש לא , אחת מבנות משפחתי היא לסבית ואני מתה עליה וידידים רבים שלי הם הומואים נפלאים... אני שואלת שאלה תמימה ואמיתית - איך התופעה מוסברת מבחינה אבולוציונית - מתוך סקרנות ולא בגלל איזה תסביך אנטי... אני האחרונה שאדחף לתוך רצונות / תשוקות / החלטות של אדם אחר. אז לכל הסטריטים / הומויים / לסביות ואחרים אני מאחלת חיים שמחים :) סמדר

Wolverchenus

New member
מתאבדים

אם להגיד ממה שקראתי בספר "הלילה ממהר לרדת - להבין את ההתאבדות" ומהספר "דמון של צהריים - אנטומיה של דיכאון" אפשר להסיק די בקלות שדיכאון הוא תגובה להיותך פחות מוצלח בקבוצה, ושהתאבדות היא לעיתים קרובות מעין הודאה בכישלון ובהבנה שאינך יכול לתקן את המצב. יתכן והתכונות שרדו דווקא באמצעות קרובי המשפחה של המתאבדים שהסרת "אנשי נטל" שכאלה עזרה להם למעשה להתפתח. (שהרי אחים לא יהרגו את אחיהם הבלתי מוצלח והדורש טיפול ותחזוקה והתאבדותו פותרת את הבעיה יש מאין)

22ק ו ס ם

New member
אתה משתמש בטיעונים של ברירת קבוצות

שכבר הוכח שהיא לא אפשרית. אני לא בטוח שיש להתאבדות הסבר אבולוציוני והוא מועמד מבחינתי למלאדפציה (אפרופו הויכוח האם כל דבר הוא אדפטיבי). בסך הכל צריך לזכור ששיעורי ההתאבדויות הם זניחים. עד עובדה חשובה שחשוב להזכיר היא שנשים מנסות להתאבד הרבה יותר מגברים אבל גברים יותר "מוצלחים" בזה. נשים מנסות להתאבד יותר בבחינת זעקה לעזרה במצב של מצוקה ויכול להיות שהתאבדות היא פשוט זעקה לעזרה שהלכה צעד אחד רחוק מדי.

SilentMike

New member
שלא יובן שאני תומך ברעיון הזה...

אבל אפשר לתרגם אותו ממושגים של ברירת קבוצות לברירת שארים. הקבוצה האנושית היא גם משפחה. למרות זאת לא נראה לי שזה נכון.

22ק ו ס ם

New member
אתה צודק

ברירת שארית נשמע יותר הגיוני (למרות שיש כמה שטוענים שזה זוג של ברירת קבוצות - זהבי למשל).

22ק ו ס ם

New member
בוודאי, ואני גם חושב שהוא טועה כאן

לזהבי יש אינטרס אישי להכליל את ברירת השארים תחת קטגוריה של ברירת שארים מכיוון שהוא רוצה להראות שכל דבר בעולם קשור לעיקרון ההכבדה. עם כל הכבוד לזהבי ולמהפיכה המחשבתית שהוא עשה אני חושב שהוא נסחף. בכלל, כאשר יש תיאוריה אחת שמנסה להסביר את הכל רק במונחים שלה זה נראה לי חסר פרופורציה. תיאוריות שמסבירות את הכל לא מסבירות בסופו של דבר כלום.

Amen brother!

נכון לגבי זהבי, וכמובן נכון לגבי דוקינס. ודרך אגב, לזהבי יש יוצא מן הכלל אחד לגבי ברירת קבוצות\ שארים (בהן הוא רואה את אותו דבר)- תאי הגוף.

Wolverchenus

New member
אני לא בקיא מספיק בתורת האבולוציה,

הסבירו בבקשה: ברירת קבוצות ולמה היא לא אפשרית. ברירת שארים. (אני פשוט לא רוצה לקחת את זה ליטרלית)

Caligola

New member
ברירת הקבוצות

ברירת הקבוצות הוא רעיון על פיו אללים יכולים להתקבע ב-gene pool של אוכלוסיה מסוימת בגלל שהם מעניקים יתרונות לקבוצה (אך לא בהכרח לפרטים עצמם)..

22ק ו ס ם

New member
בקצרה

קבוצות תמיד יהיו חשופות לרמאים. תחשוב שיש קבוצה שבה פרטים מקריבים משהו מעצמם לטובת הקבוצה (משהו שפוגע בהישרדות האישית שלהם למשל). ברגע שמגיע פרט מבחוץ שלא מקריב את אותה הקרבה, יהיה לו יתרון אבולוציוניים מכיוון שהסבירות שלו כפרט להישרד תהיה גדולה יותר ולכן הגנים שלא יתפזרו באוכלוסייה תוך מספר דורות מסוים והתכונה המקריבה תיעלם. מבחינה תיאורטית קיומה של קבוצה כזו אפשרי, אבל צריכים להיות תנאים מאוד ספציפיים וקיצוניים כדי שקבוצה כזו תוכל להתקיים (למשל, חוסר מגע עם אוכלוסיות חיצוניות). עד כמה שידוע לי מעולם לא נתגלתה קבוצה כזו.

Wolverchenus

New member
אני קראתי

בעיקר בספרים של פינקר שכך אולי התפתחו גם פסיכולוגיות של "חשיפת רמאים" ואולי ככה הצליח להשמר איזון כאשר קיימת הקרבה אבל רק עבור אלה שמאמינים שיקריבו בחזרה (וכאשר נראה שלא נוקמים בהם חברתית). אפילו בקרב העדפת קרובים יש את ההופעה של יציאה כנגד אחים שאינם מתנהגים כאחים.

22ק ו ס ם

New member
אני לא יודע אם בדיוק ככה

אבל יתכן שזה הוסיף. בסך הכל יש הרבה מאוד סיבות למה פיתחנו יכולות לחשוף רמאים. אנשים שמרמים מסגירים כל מיני דברים בתהנהגות שלהם בתקשורת לא ורבלית. מצד שני, יש כאם גם קו-אבולוציה כי יש אסטרטגיות נגדיות שמקשות על היכולת לחשוף את הרמאים.

דעתי -

ישנם שישה מיליארד בני אדם בעולם. איזה אחוז מהם מתאבדים? אני מניח שמדובר באחוז נמוך בהרבה מהמחשבים בהם יש תקלות... אני מניח שכוונתי ברורה. אותו הדבר בנוגע להומואים ולסביות, שכיום כבר ידוע שחלקם באוכלוסיה נמוך בהרבה מעשרה אחוזים, כפי שהוערך בדו"ח קינסי הידוע.

22ק ו ס ם

New member
מאיפה ידוע?

ממש לא ידוע וההערכות נעות סביב ה10% שזה אחוז לא זניח בכלל. על סמך מה אתה מבסס את הנתונים שלך?

את טועה ואני ארחיב בימים הקרובים

כרגע אני לא מוצא את הסימוכין. מכל מקום, אחת הבעיות בדו"ח קינסי היא שהוא דיבר על התנסות הומוסקסואלית חד-פעמית, לכן אין בכך בכדי להסיק על אחוז ההומוסקסואלים ה"אמיתיים" בחברה.

22ק ו ס ם

New member
דוח קינסי הוא פאסה

בכלל לא דיברתי עליו אלא על מחקרים מודרניים שמעריכים שאחוז ההומוסקסואליים הוא בערך 10%. יש כמובן מחקרים עם מספרים שונים אבל זה פחות או יותר הממוצע כשזה כמובן שונה מחברה לחברה. אל תשכח שיש גם בעייה להגדיר הומוסקסואליות וזה לא כל כך פשוט.

למעלה