התאבדות , מלחמות ,הומואים ולסביות

Wolverchenus

New member
ההתאבדות יחסית נפוצה

בגילאי 15-44 בעולם כולו 7.1% מהנשים מתאבדות ו6.6% מהגברים. (עפ"י "הלילה ממהר לרדת" של ד"ר קיי רדפילד ג'יימסון) מדובר פה על אישה אחד מתוך 14 ועל כל גבר מתוך 15! זה לא נדיר במיוחד.

22ק ו ס ם

New member
שגוי לחלוטין

קצת היגיון לפני שזורקים ככה סתם נתונים. תסתכל באתר הזה על המדינות המובילות בעולם מבחינת שיעורי התאבדות והם רחוקות שמיים וארץ מהמספרים שלך.

Wolverchenus

New member
אין צורך להעליב

הספר די מקיף את נושא ההתאבדות ונראה די אמין. אני לא יודע מאיפה היא לקחה את הנתונים שלה אבל מצד שני אני גם לא יודע מאיפה האתר שהבאת הביא את שלו. יתכן שהאתר שאתה הבאת סוקר רק מדינות מערביות והדבר אינו נכון. (שים לב ששחפת היא גורם די מרכזי בגרף שאני מספק ולא זכור לי שיש הרבה מקרי שחפת קטלניים במדינותינו..

22ק ו ס ם

New member
לא התכוונתי להעליב

אבל פשוט תקרא את הכותרת של הספר. מדובר באחוזים מכלל מקרי המוות ולא מכלל האוכלוסייה.

DrunkGoat

New member
למיטב הבנתי...

אחוזים ממקרי המוות ואחוזים מהאוכלוסייה זה אותו דבר. הרי כולם מתים בסוף, לא?

22ק ו ס ם

New member
חברה, קצת לקרוא מה שכתוב..

כתוב בפירוש שמדובר בסיבות המוות של נשים וגברים בגילאים 15-44, כך שהמטרה היא להראות בעיקר גורמי מוות אצל אנשים שאמורים להיות בשיא הבריאות שלהם. אין לי גם מושג מאיפה הנתונים לקוחים אבל נראה לי שהם לא כוללים מדינות מערביות. האחוזים של השחפת נכונים אולי לאוכולוסיות לא מחוסנות אבל לחלוטין מוטעות בעולם המערבי. תקרא בספר על איזו אוכלוסייה מדובר.

22ק ו ס ם

New member
בוא נחשוב ביחד

מה זה אומר כל העולם? האם הם לקחו מידע מכל 200 ומשהו המדינות בעולם ועשו ממוצע? אולי, אם זה אירגון הבריאות העולמי שיש לו אולי מידע כזה אבל חוקרים מהשורה ידגמו ממדינות שונות. האם מצוין על אלו מדינות המדגם מבוסס? חוץ מזה, יש מן הסתם שונות ענקית בין המדינות המערביות ללא מערביות. מה אתה לומד מזה שממוצע מקרי המוות משחפת הוא 9%? זה טוב? זה רע? האם יש בכלל מדינה עם מספר כזה או שיש מדינות שיש להם אחוז אפסי מול מדינות שיש להם עשרות אחוזים? לפי מחקרים נמצא שלזוג יש בממוצע 2.3 ילדים. אין משמעות רבה לנתונים הללו אם הם לא בקונטקסט המתאים.

pembencipolisi

New member
מלחמות הן הרחבה למה שיש בטבע

באמצעים שהאדם המציא. בין בעלי החיים רבים הם התוקפניים, רבים הם הטורפים, ורבים מנהלים מאבקים על השטח שלהם, גם בין בני אותו מין, כמו אריות, קופים , ברדלסים , נמלים , צרעות (בקבוצות) , תנינים וזיקיות (כיחידים)... אצל האדם הדבר הוא קצוני ביותר, בגלל כלי הנשק שלו, וטבעו הלוחמני לעתים. הומואים ולסביות הם פגמים, לא סמן לשכל.

קפהש

New member
רק התאבדות

אני מניח שהתאבדות ממש נמצאת רק אצל בני אדם. (כנראה ניתן להראות ש-"התאבדיות" אצל בע"ח אינן התאבדיות "אמיתיות". למשל טוענים כי ליוותנים ש"מתאבדים" בעצם סובלים מבעיות רפאויות שגרמות להם לבעיות בניווט.) אם ההנחה שלי נכונה, אז נשאלת השאלה למה בני אדם מתאבדים ובע"ח לא. בדרך כלל בני אדם מתאבדים מתוך כל מיני מצוקות. (לא בהכרח בשל דיכאון נפשי, למשל חולים סופניים הבוחרים בהתאבדות). אדם הבוחר בהתאבדת, מניח בדרך כלל שהמוות יפסיק, או לפחות יקטין, את הסבל שלו. בשביל להגיע למסקנה הזו, על האדם להיות מודע למשמעות המוות,ולהשפעה של המוות על הסבל שלו. לדעתי כאן נמצא המפתח להבנת ההתאבדות. רק בני האדם מודעים לעצמם,ולכן רק בני האדם מודעים למותם שלהם. בעלי חיים אינם מודעים לעצמם, ולכן בהכרח אינם מודעים למוות של עצמם. ומכאן שהם גם אינם יכולים לבחור בבמוות כאצמעי להפסקת הסבל. קפהש

למעלה