התבלבלתי

fireman

New member
אני שמח לבשר לך

שהגעת להארה ומרגע זה את בנאדם שיחשוב לא פעמיים, אלא 16 פעמים לפני שיוותר על כמה עשרות אלפי דולרים לקבלן גמר. כמה עלה לי למ"ר הבית כולו, כולל הגמר וכולל השלד, כולל החומרים והכל לא תצליחי להוציא ממני בחיים על גבי הפורום כי יגידו לי שאני חי בסרט למעט אולי האדם הפשוט שיודע מצויין לאיזה מחירי זנות (ותסלחו לי על הביטוי) אפשר להגיע למ"ר בניה מניסיון אישי שלו גם בלי לבנות את המטבח במו ידיך אני בניתי 175 מ"ר בסטנדרט שהוא בהחלט לא בינוני, מטבח אצל חברה, ריצוף ביבוא אישי, הכל גרניט פורצלן, אין דבר כזה קרמיקה אצלי בבית, מערכת החשמל בבית מתאימה למתקן תעשייתי קטן, כל החומרים שנרכשו במהלך הבניה היו הטובים ביותר שניתן היה לרכוש, הבית כולו עטוף ב250 מ"ר של אבן ירושלמית איכותית מאוד, כל המשטחים אבן קיסר כולל אפילו השולחן בפינת ישיבה, כל החלונות אלומיניום קומפלטים, אין דבר כזה חלון בלי תריס למעט הבלגיים, חלון פנורמי ענק באורך של 5 מטר, מדרגות מאבן טבעית וכוליי וכוליי..... אגב ענת, לפני 6 שנים המחירים היו גבוהים משמעותית מהמחירים כיום, שלא יהיו לך אשליות בעניין הזה. ההורים שלי התחילו לבנות את הבית הזה ב1999 והשאירו שלד עומד במשך 6 שנים כמעט, כל השכנים שלי שבמחינתם סיום הבית הזה היה אירוע העשור ברחוב פשוט אכלו את עצמם מקנאה על המחירים שאני שילמתי על חומרים לעומת מחירים שהם שילמו על חומרים.... בכדי לסבר את האוזן, השכן בבית שמולי קנה בשנת 1999 גרניט פורצלן מתוך מבחר של 6-7 דגמים, זה כל מה שהיה ושילם כמעט 400 ש"ח למ"ר!!!!! על דלת כניסה גועל נפש שיש לו במידות סטנדרטיות הוא שילם כמו שאני שילמתי על דלת של כנף וחצי עם חלונות בתוך הדלתות, המחיר שהוא שילם על אלומיניום למ"ר היה שערורייתי לעומת מה שאני שילמתי על אלומיניום וזה עוד אחרי אינסוף עליות במחירי המתכות בעולם ובארץ
 
../images/Emo6.gif אני מקווה שנעזור כאן לאנשים

להגיע להארה, יען כי 40,000 - 50,000 אלף דולר לא קוטפים על העצים . אני יכול להגיד בפה מלא שהשלד + הגג של הבית הזה שבתמונה עלה לי 21000$ . אני יודע שלא כל אחד יכול לעשות זאת וגם לא צריך לעשות זאת, אבל זה רק ממחיש שיש הרבה מה לחסוך בבניה בניהול עצמי, לעומת קבלן עד מפתח .
למעשה אני מוכן להיות קבלן עד מפתח של כל אחד ואני אפילו מבטיח להיות זול יחסית לכל אחד אחר .
 
אופס שכחתי את התמונה

אבל הגולשים כאן כבר מכירים אותה . במקום זה הנה הנוף הנשקף מהבית יש נקניק אחד שהבטיח לי את התמונה של ההריסות של הבית הזה אבל עדיין לא קיים . אני עזבתי לפני ההריסה ואי אפשר היה לחזור .
 

fireman

New member
אם רק היו לי תעודות בידים

יכולתי להיות איש מאוד עשיר כבר בגיל 23
 

fireman

New member
אבל כשאין תעודה

צריך אסמכתאות להציג (ניסיון) מלבד בניית הבית שלי ועבודה בבניין של כמה חודשים אין לי "קבלות".
 

דנה A

New member
21000 דולר לשלד??

היום ישנם מחירים כאלו לשלד?? אני התחלתי עכשיו שלד, ביררנו עם מס' בעלי מקצוע- המחירים שונים לחלוטין. אני בונה כ 190 מר' בית- והחישוב הוא לא לפי 190 מ', אלא עפי' מידת רצפה, זא' X 3 . אני עדיין שוקלת איך להמשיך, ישנם דיעות לכאן ולכאן. אני בעד לקחת אנשי מקצוע - ולא קבלן שלד. לגבי מפקח בנייה - האם הוא נמצא בשטח יום יום? מה סדר גודל עלות של מפקח בנייה? באלו מן השלבים רצוי שיהיה נוכח מפקח בנייה?
 
אין מחירים כאלו לשלד

מדובר על 1992 , מחירי הברזל היו מחצית המחיר הבטון היה יותר זול , ואני עשיתי את העבודה לבד כל יום לאחר העבודה , הייתי עובד עד 3 אחה"צ והולך לאתר לבנות .
 

ענתש

New member
נו, אז מה כדאי בעצם ?

לא לך, שאתה מבין מה אתה עושה. אלא לשני אנשים כמונו, עובדיי הייטק שלא מסוגלים "לבנות שרפרף" כהגדרת איריסג. שלא יכולים להשקיע את הזמן ללמוד את התחום (וגם לא ממש רוצים כי זה לא המקצוע שלנו) - כי המשכורות שלנו חשוב שיכנסו בזמן. והעבודות שלנו תובעניות. לקחת מפקח-מנהל פרוייקט רציני ? או בכל זאת לשלם את ה"קנס" של קבלן מפתח ? לעשות משהו "לבד" זו לא אופציה.
 

ד ו ד 9 9

New member
חג שמח לכם לפני כ-4 חודשים עמדתי

גם אני בפני ההחלטה מה לעשות.בחנתי את האפשרות להיות קבלן של עצמי והתחלתי ללמוד את הנושא ביסודיות.ככל שהעמקתי בנושא הבנתי שהטוב ביותר יהיה שכל אדם יעסוק במקצוע בו הוא מתמחה ותאמיני לי שאני מסוגל ליותר מבנית שרפרף. כמות בעלי המקצוע רבה ועם כל אחד צריך להכנס למו"מ בנפרד. המחיר שתקבלי יהיה יותר גבוה ממחיר שינתן לקבלן. והכתובות לטיפול בבעיות שיצוצו ימלאו ספר טלפונים.ומה עם הזמן?העצבים?תזמון בעלי המקצוע? חוסר ההבנה המעמיק באיך צריכים הדברים להעשות.בקיצור מתכון להרס בריאות ופרוק משפחה.ולכן החלטתי למצוא קבלן טוב עם קבלות להכנס עימו למו"מ רציני ועיקש, לחתום עימו על חוזה תובעני ומרגע זה יש לי כתובת אחת . נוסיף לכך את האדריכל והקונסטרוקטור שמפקחים על כל התהליך וכל זה מפנה לי זמן לחיפוש חומר הלבן במחירים טובים נגר טוב וכו'. בברכה הערה:אבקש מכל בעלי המקצוע לא לשלוח לי מסרים אישיים ולהציע בפני את מרכולתם היות וחתמתי כבר על חוזה.
 

ענתש

New member
כן אבל הברירה שלי היא לא בין

להיות קבלן של עצמי ובין קבלן מפתח. אלא בין קבלן מפתח + מפקח ובין מפקח בניה שהוא מנהל פרוייקט (להבנתי הוא מתרוצץ ומביא לי את כל הצעות המחיר של בעלי המקצוע ואני מחליטה וחותמת חוזה). מה ההבל במחיר באחוזים בין שתי השיטות ? מהותי ? וכמה $ למ"ר יוצא לך מבחינת תקציב ?
 

nanad

New member
אנחנו בדיוק בדיוק

באותה התלבטות. יש חנו ילדים קטנים ועבודות ואין לנו זמן. מצד שני ההבדל במחיר הןא כנראה משמעותי. אשמח לשמוע מה באמת ההבדל למטר שיוצא בין רבלן מפתח לבין עבוכה עם מפקח.
 

בינא

Member
תלוי באיזו שיטת בניה בוחרים

הצעות מחיר שנבחנו לאורך 10 השנים האחרונות, לאותו מבנה עם אותו תכנון, כשאחד הוצע בשיטה הקונבנציונאלית והשני הוצע לבניה בשיטה מתועשת (לא בניה קלה), התקבלו הצעות עם הפרש של 25% ויותר. ההצעה לבניה המתועשת הייתה 25% זולה יותר וב-1/3 זמן בצוע. הפרש נוסף ניתן להשיג אם בונים בבניה עצמית באמצעות מלווה בניה מקצועי, אשר עושה גם תאום-תכנון לפני הבצוע, גם ניהול-בצוע וגם פקוח, לעומת בניה עם "קבלן מפתח", שמעליו מפקח בניה. ההפרש יהיה בסדר גודל של כ-10% נוספים. סיכומו של דבר במספרים: אם בונים עם "קבלן מפתח" ומפקח בניה, בניה קונבנציונאלית (בטון;בלוקים; טיח) ומשלמים 100,000 $ (לפני מע"מ), אותו מבנה, בבניה עצמית עם מלווה בניה מקצועי, בשיטה מתועשת, יעלה 70,000 $ (לפני מע"מ). שימו לב שיהיה גם הפרש גדול בתשלומי המע"מ כי הוא משולם באחוזים קבועים על ההוצאות וככל שההוצאות קטנות יותר, כך גם המע"מ. בנוסף - איכות הבניה המתועשת גבוהה בהרבה מאיכות הבניה הקונבנציונאלית, מבודדת (הרבה מעל לתקן) אקוסטית ותרמית וזמן הבניה הקצר מוזיל עלויות נלוות. הבניה המתועשת גם יותר ירוקה, יש הרבה פחות פסולת ביחס של בערך 1:25 (על כל 25 טון פסולת בקונבנציונאלית יש 1 טון במתועשת). הנתונים מתייחסים רק למצב בו בונים עם קבלני משנה ולא כשעובדים לבד, כמו כמה דוגמאות שמלוות את הפורום הזה.
 

ענתש

New member
ואם לא מעוניינים בבניה מתועשת ?

אז מה ההבדל בין עם קבלן מפתח ובין עם מפקח בניה ?
 

בינא

Member
ההבדלים בין בניה עם קבלן מפתח

לבניה עם מלווה בניה שהוא גם מפקח וגם מנהל הבצוע, נובעים מהוצאות הקבלן הגדולות יותר, אותן הוא מעמיס על הלקוח בנוסף לגודל "חמדנותו" ו"איך הוא מרגיש את הלקוח", או בקיצור אם הלקוח פרייר. בניה עם מפקח יוצרת כמה דברים חיוביים שאין בבניה עם קבלן מפתח ואני אומר זאת בהסתייגות קלה, כי עדיין יש כמה קבלני מפתח צדיקים בסדום, אבל צריך הרבה מזל למצוא אותם וצריך לחפש אותם בנרות ואני מכיר גם כאלה... ההבדלים המשמעותיים הם: 1. קבלן מפתח מביא את קבלני המשנה, אך אינו מבצע פיקוח טיב בניה עליהם. הסיבה לכך היא שהוא לא יודע איך ולא משלמים לו על זה. בעוד שהמפק בוחר את קבלני המשנה על-סמך יכולותיהם המקצועיות ורק אז נכנס איתם למו"מ על המחיר, הקבלן עובד רק עם הזולים ביותר שימצא לאותו מבנה. 2. מפקח נותן אחריות על עבודתו ומחייב את קבלני המשנה לתת אחריות על עבודתם כי הם מקבלים את כספם ישירות מהלקוח וכי הוא תלוי בהם מול הלקוח המשלם גם לו וכי הם תלויים בו כ"ספק" של העבודות הבאות שלהם. הם יודעים שאם יעשו עבודה טובה הוא יזמין אותם שוב לעבוד איתו. זו עיסקה שכל צד בה יוצא נשכר - הלקוח מקבל אחריות כפולה, קבלן המשנה מקבל ליווי והנחיות מקצועיות ודואגים לו לתשלום בזמן, המפקח מקבל עבודה טובה מקבלן המשנה ולכן יכול לתת אחריות על עבודתו והלקוח נהנה שוב. הקבלן נותן, תיאורטית, אחריות על כל העבודה, אבל בגלל שהוא עובד עם פועלים שלו שהיום באים לעבודה ומחר עובדים אצל מישהו אחר והיות והוא עובד עם קבלני משנה זולים שיש סיכוי שיוחלפו במהלך העבודה, האחריות שלו מותנית ביכולת שלו להחזיר את בעלי המקצוע לבצוע תיקונים או ביכולת הכספית שלו להחזיק "תיקונצ'יק" בשכר על חשבונו כדי לתקן אחרי כל קבלני המשנה וזה כמעט כבר לא קיים, למעט בחברות הגדולות. המפקח יוצר מצב בו החומרים מסופקים ע"י ספקים שהלקוח משלם להם ישירות את המחירים הנמוכים בהרבה מהמחירון שמקבל המפקח ו/או קבלן המשנה וקבלני המשנה נותנים ללקוח הצעת מחיר במחיר שהיו נותנים למפקח ו/או לקבלן ראשי ובכך נחסכים ללקוח % הקבלן הראשי. סה"כ החומרים והעבודה יוצאים יותר זולים, על מה שחוסכים לא משלמים מע"מ ובכך יש הוזלה ניכרת ומשמעותית, למרות שטיב הבניה טוב יותר בגלל שיש מפקח. עבודת מפקח המבצע גם ניהול-בצוע תכלול גם מעקב על התשלומים ומגע עם הרשויות השונות מהלך ובסיום הבניה, כדי לעזור בקבלת טופס 4. עם קבלן ראשי החובות האלה מוטלות כולן עליכם ואין עם מי להתיעץ, אלא אם כן תשכרו מפקח לפיקוח על הקבלן הראשי, מה שמגדיל את עלויות הבניה.
 

Rשף

New member
הגזמת קלות עם ההפרש בבניה מתועשת

קיבלנו הצעות מחיר על תוכנית דומה למדי וההפרשים קטנים בהרבה (ואוסטק שמיר אפילו יקרים יותר), חלק מההפרש נובע בכלל מהכללה של שירותי אדריכל שלא תמיד מתאים לכל אחד. למבנה פשוט (כלומר קוביה עם חלונות ופתחים סטנדרטיים) ובשימוש באדריכל של החברה להערכתי אפשר אולי להתקרב ל15-20%. בנוסף השיטות המתועשות מגבילות במידת מה את צורת המבנה (השיטה שלך למשל
).
 

nob

New member
אתה יכול להרחיב טיפה?

מה ההבדלים העקריים בין שיטות שניה שונות - קונבנציונלית ומתועשת? מה יתרונות של כל אחת? במה קונבנציונלית טובה יותר - מאחר ולפי מה שבינא מציג שיטה מתועשת גם מהירה יותר גם זולה יותר וגם ירוקה יותר? במה היא מגבילה? תודה מראש.
 

בינא

Member
השוואה בין שיטות בניה שונות

ניתן לראות באתר "בית" www.bayit-il.co.il בפרק 4 "סוגי מבנים שונים למגורים". אין יתרונות לשיטה הקונבנציונאלית, רק חסרונות, כשמשווים את הפרמטרים לשיטות הבניה השונות הקיימות בשוק. פעם זה היה הכי זול לבנות, אבל מאז תחילת האינתיפאדה, נגמרה החגיגה, שלמעשה התבססה על הרבה עבודה זולה עם תשלום שחור. שיטת "בית ישראלי" תומחרה מאז ומתמיד על עבודה של קבלני משנה ישראלים עם חומרים תוצרת הארץ ולכן, בין היתר נקראת שיטת "בית ישראלי". גם ההתאמה לתנאי מזג האוויר בארץ (חום וקור) וגם הרצון להקטין את הכמויות האדירות של פסולת הבניה בשיטת הבניה הקונבנציונאלית, היא תנאי "ישראלי" שעובד.
 

בינא

Member
לא קיבלתם הצע"מ לשיטת "בית ישראלי"

כי הייתי יודע על-כך. השיטות המתועשות לא מגבילות כלום ואין תוכנית שלא ניתן לבצע בשיטת בניה מתועשת (לא מדובר על קרומי בטון מחופים של יצרני קירות טרומיים). לא רק שאין מגבלות אלא השיטה מאפשרת הוזלות שלא ייתכנו בשיטת הבניה הקונבנציונאלית. בנוסף - רמת הבידוד המושגת היא ללא השוואה לשום שיטה אחרת וזה שווה הרבה כסף בחיסכון באנרגיה ההולכת ומתיקרת ופוגעת בכל כיס כיום.
 
למעלה