התבלבלתי

בינא

Member
בניה מתועשת מבוצעת עם אלמנטים

המיוצרים במפעל ומורכבים בשטח עם מינימום של עבודות ידיים. למרות האמור, את הריצוף עדיין מניחים ביד, אבל בשיטה המתועשת ניתן לבצע בהדבקה ולא על מילוי עם טיט, או שטיחים מקיר לקיר או פרקט או החלקת בטון ואת החיפוי בממ"ד שדורש הג"א, כמו גם את כל עבודות הבטון, עושים בעבודה שחורה של הבניה הקונבנציונאלית. אבל השאר מתועש. לראות איך זה עובד, תוכלי להכנס לאתר "בית" www.bayit-il.co.il וללחוץ על הקישור בסעיף 4ב' (התמונה הקטנה עם הבית), ותגיעי לאלבום ובו תמונות של מבנים שונים, בסדר שלבי הבניה שלהם, עם הסבר לכל תמונה, בבניה מתועשת בשיטת "בית ישראלי". תוכלי גם לכתוב לדוא"ל המופיע למטה להסברים נוספים.
 

אמארונה

New member
חשוב לציין שלושה דברים

1. לא תמיד יישום של בנייה מתועשת יביא לחיסכון. במבנים מסוימים לא יהיה יתרון תמחירי לבנייה המתועשת. 2. היתרון התמחירי המדובר באחוזיו הניכרים מתייחס לשלד בלבד - לא לטעות ולחשב את האחוזים על גמרים. 3. לא בכל אזור בארץ ניתן להסתמך על זמינות מבצעים של בנייה מתועשת לבנייה פרטית. סיכומו של עניין, כמו תמיד, כל מקרה לגופו של עניין. לא להתלהב "על הנייר"
 

בינא

Member
חשוב להוסיף שהבניה ירוקה יותר

חשוב גם לדעת שהבניה הזו חוסכת הרבה אנרגיה ומשמרת חום וקור ולכן חוסכת כסף והרבה. חשוב לדעת שהאקוסטיקה עולה בהרבה בבניה מתועשת ולכן הבית נעים ושקט יותר הקירות "רכים" ורצפות הביניים אינן פוגעות בגב לאורך השנים. את זה לא ניתן להשיג בבניה קונבנציונאלית ולא ניתן לאמוד בכסף. חשוב לציין כי כמות הפסולת קטנה כל-כך ולא מזיקה בגלל שכמעט לא קיימת, עקב הזמנת חומרים במידות שצריך. רוב הפסולת היא קרטונים, ניילונים וסירטי קשירה ועטיפה, שפורפרות ופחי פלסטיק ומעט מאוד שאריות של טיח, חול ומלט. נכון מאוד שצריך לבדוק כל מבנה לגופו של עניין, כמו שבודקים כל קניה אחרת, אבל להגיד שלא תמיד הבניה הזו תביא לחיסכון זה פשוט לא נכון ולו בגלל העובדה שבית שנבנה בשיטה מתועשת נבנה עם 1/4 מכמות האנשים ועם 1/3 קבלני משנה ב-1/3 זמן ואם זה לא חוסך אז מה כן?
 
זה חוסך אבל לא לצרכן אלא לקבלן

המחירים של בניה מתועשת כדבריך הם שווים לבניה רגילה . ההבדל הוא בקירות כי הרצפה היא אותו הדבר ההבדל הכספי בקירות זניח ואם הוא ישנו הוא הולך לקבלן .
 

אמארונה

New member
נכון אבל...

כל היתרונות של חיסכון באנרגיה, אקוסטיקה וכ"ו אולי נכונים ואולי אפילו בצורה משמעותית... עוד יותר מזה הענין האקולוגי - חומרים לפי מידה בוודאי חוסכים. אבל, טיח צריך... לפחות מבחינה חיצונית חשמל, אינסטלציה, ריצוף וכו' - כל העלויות לאחר בניית השלד אינן משתנות בצורה משמעותית וגם מספר הקבלנים ו/או העובדים אינו פוחת. לגבי נושא של זמן הענין שוב חוזר על עצמו. החיסכון הוא בבניית השלד בלבד. וכפי הנראה מדובר במספר שבועות בודדים, אם אנחנו מדברים על בנייה פרטית. ושוב, לא לכל מבנה הבנייה המתועשת תוכח כיותר משתלמת ולא תמיד תוכל למצוא קבלנים זמינים לבנייה זו. אם כן אפשר לבנות בבנייה מתועשת כדאי להשוות הצעת מחיר מול בנייה רגילה.
 

בינא

Member
הסתימה בניית בית 170 מ"ר ב-680$מ/ר

אתמול עברו, תחילת בניה הייתה במאי. המחיר כולל מע"מ וכולל ניהול בצוע ופקוח בשיטת "בית ישראלי". המפרט הטכני כלל רצפת בטון וממ"ד,5 חדרי שינה,3 חדרי שירותים, חדר שירות וכביסה, מטבח 12מ"א עם שיש קיסר ומזוה, ארונות פנים וארונות אמבטיה, פינת אוכל עם חלון מפרץ, 150 מ"ר משטחי חוץ ומדרכות מרוצפות בקרמיקה בהיקף המבנה, חלונות אלומיניום עם זכוכית בידודית ותריסי גלילה חשמליים בגוון משי, מתוכם 4 חלונות ענק של יותר מ-4 מ"ר כל אחד, מערכת סולרית 150ל' עם דוד גיבוי מהיר נוסף של 60ל', מערכת מ"א 7 יציאות 4.5 כ"ס ומזגן מיני נוסף בסוויטת הורים. מערכת חשמל תלת-פאזית 3X40A מופרדת ל-2, מערכת תקשורת, מחשבים, טלפון, טלויזיה בכל החדרים, מערכת קולנוע ביתית, סה,כ כ-200 נקודות,כולל ספוטים, אביזרים מיוחדים, דימרים, ארון חשמל כפול, פרוז'קטורים עם גלאים בחוץ ועוד. קרמיקה ברצפה בכל הבית ובקירות השירותים, אמבטיה ומקלחות קישוטי פסים. שליכט צבעוני חיצוני כולל קרניז הגג בשפוע של 50% ל-4 כיוונים ב-3 גבהים שונים, עשוי מפנלים מבודדים עם רעפי אקרשטיין עליהם, סורגי פלדה בחלונות השירותים ללא תריס, שיש בכל החלונות כולל שיש קיסר בחלון המפרץ בפינת האוכל וספסל שיש של 4 מ"א בסלון. דלתות פנים כנפיים מצופות עם משקופי אורן והלבשות רחבות, דלת פלדה ענקית בכניסה עם צבע מתכתי מיוחד ודלת שירות נוספת מפלדה (רב-בריח), פרגולה מפלדה, ביובים בחצר, חיבור מים וחשמל, פיזור אדמת גן לגבהים סופיים ומשטח חניה מכוכר מהודק. את המבנה הקימו (1) קבלן משנה לבטונים, (2)קבלן שלד/מסגר שגם הרכיב את הפנלים של הגג כולל פחחות, מסגרות חלונות וארגזי תריס,(3)רצף,(4)קבלן גבס וצבע,(5)חשמלאי,(6)אינסטלטור,(7)טייח לשליכט חוץ רגיל וצבעוני ושליכט בממ"ד,(8)קבלן אלומיניום,(9)נגר ארונות מטבח,אמבטיה,בגדים ודלתות פנים,(10)קבלן מ"א ומנהל-בצוע/מפקח אחד... בניית המבנה ארכה בדיוק 4.5 חודשים מהיום שהמודד סימן את פינות המבנה ועד שנכנסה המשפחה לגור (שלשום). להזכירכם - המחיר כולל מע"מ - 680 $/מ"ר - עובדה.
 

nob

New member
שתי קומות?

מחיר דומה יהיה ריאלי במרכז הארץ (במקרה שזה בפריפריה)?
 

בינא

Member
ניתן לבנות באותו מחיר גם באילת

החוכמה היא לעמוד במסגרת התקציב שקבעת מראש ולא לנסות לבנות בית עם גימורים של העשירות העליון או מבנה גדול מידי לצרכים בשנים הקרובות. גם בית דו קומתי יכול להיבנות במחיר כזה ובודאי באיזור המרכז. כתוב לדוא"ל המופיע למטה לקבלת פרטים נוספים. חג שמח
 

אמארונה

New member
../images/Emo178.gif

עובדה? 1. שכחת לציין כמה עובדות חשובות במפרט המאוד מפורט שלך כמו איזה סוגים של קרמיקה ב-800 ש"ח למטר או 40 ש"ח למטר, מטבח מעץ מלא או מפורמייקה וסיבית וכמה מטר ממנו ואיזה סוג שיש קיסר, איזה סוג טיח, כמה חלונות ובאיזה גדלים, כמה נקודות מים ואיזה סוג צנרת, איזה מפרט של כלים סניטריים ואיזה רעפים של אקרשטיין, זה כולל פיתוח או לא כולל - מגרש דו מפולס או שטוח ואם כן כללת את הפיתוח אז מה זה כולל חוץ מאדמה גננית, והרשימה היא אינסופית ואני לא באמת מבקשת שתפרט יותר ממה שפירטת כי זה לא רלוונטי עבור אף אחד מאיתנו, אני מאוד לא אוהבת את הרשימה המאוד כללית הזאת שכאילו מספרת הכל ולא מספרת כלום. 2. מה קשור כל המפרט הזה לבנייה תעשייתית דווקא? את כל המפרט הזה צריך לעשות בכל סוג בנייה וזה תלוי רק בבחירות של הבונים. הדבר היחיד שרלוונטי כאן הוא מחיר השלד שנבנה בשיטה שלך וגם זה לא אמור לתת לנו אינדיקציה כי זה תלוי מאוד במבנה השלד עצמו כמו למשל מכמה יסודות הוא בנוי, האם הוא חד קומתי, וכמה הוא פשוט לבנייה. אני ממש לא אוהבת את הנוסחאות הכלליות האלה. הן רק מטעות את כולנו וגורמות לאשליה שהכל פשוט וזול ורק צריך לחשב את הבניה לפי איזשהי נוסחה ולפי התוצאה ללכת ולבקש את המשכנתא.
 

בינא

Member
סליחה, יש לך טעות, זה לא אישי בכלל

מדוע את כותבת בכזה כעס בתגובה לניסיון של מעל 30 שנה בבניה שבא לידי ביטוי בהשמה בבניה יעילה שמוזילה ללא פגיעה ברמה או בטיב? את רוצה עוד פרטים? בבקשה: המטבח מסנדביץ' מלא עם מדפים נשלפים וכל מיני פטנטים, שבוצע ע"י נגר פרטי ברמה מעולה, בודאי עולה על זו של החברות הגדולות (למעט אולי "רגבה") כאשר השיש הוא מסוג קיסר היקר, כיור גדול בהתקנה שטוחה. גם השיש בחלון מפרץ של פינת האוכל הוא שיש קיסר. כל השיש בספי החלונות ובספסל הסלון הוא מסוג חברוני קשה, עם תוספת חיצונית של עוד 3 ס"מ ל"אף מים" וכנ"ל בספסל הסלון. את הקרמיקה בחרו בעלי הבית, אבל קיבלו דיל מעולה מהספק בגלל קשרי איתו. אין טיח בשיטת הבניה הזו כי לא צריך. הסבר: טיח - מעל 5 מ"מ עובי. יש שתי שכבות של שליכט חיצוני. שכבה אחת של 5 מ"מ, שליכט עם ערב דבק רגיל והשניה שליכט חיצוני צבעוני של "טמבור". 13 חלונות מהם 4 במידות של 4-6מ"ר 5 במידות 1.5-2מ"ר והיתר כ-1מ"ר. כל החלונות זכוכית בידודית. לחלונות הגדולים וחלק מהבינוניים יש תריס חשמלי ובקטנים יש סורגים שבנה מסגר. מערכת המים היא מסוג "פקסגול" של שער הגולן עם ברזים פנימיים לשליטה על כל חלק של המערכת לחוד מהמרכזיה (חמים, קרים, מערכת סולרית). המערכת הסולרית של "כרומגן" עם דוד 150 ל' מחובר ל-2 קולטים ועוד דוד גיבוי מהיר בחשמל של 60 ל', כולל כל האביזרים הנדרשים על-פי התקן. הדלתות הפנימיות (9) מסוג א"א מעולה עם משקופים והלבשות אורן מהסוג היקר שרק מצפים בשקוף מט כדי שיראה טיבעי. במחיר שנמסר כלולים ניקיון (הייתה בקושי 1/3 מכולה, אולי 1.5 טון פסולת) פיזור אדמת גן מקומית (ממה שנחפר בשטח בתחילת העבודה), חיבור מים חשמל וביוב ראשיים כולל בריכות הביוב בחלקה (4), הכנה לטלפון וכבלים. אין קירות משום סוג במקרה זה (קרקע שטוחה) או מדרגות ולמדרכה ולחניה בוצעו רק תשתית מצעים... אם שכחתי משהו - תשאלי (פרט לזהויות), ותקבלי מענה.
 

fireman

New member
בניה טרומית לא מתאימה לבניה

פרטית וייקח הרבה זמן לשכנע אותי שאני טועה. בכל מקרה השלד כולו יהיה בנוי בשיטה קונבנציונלית ועליו יורכבו הקירות הטרומיים. אני לא רואה שום היגיון כלכלי לבצע בניה טרומית של בית פרטי. האלמנטים עצמם יקרים מאוד לבונה הפרטי לעומת קבלן שמזמין קירות לרב קומות מאחר וכל קיר מצריך הכנת תבנית מתאימה. האלמנטים כבדים מאוד ויש צורך לשנע אותם לאתר, אם אתם בונים בשכונה שהיא כבר קיימת תשכחו מלהכניס פול טריילר לתוך רחוב הולנדי למשל. ההתקנה שלהם מצריכה שעות עבודה רבות של מנוף ומנוף שמותקן על משאית קטנה לא מתאים למשימות הנפה של קירות טרומיים למרחק של נניח 20 מטר מהכביש....למשימה תצטרכו מנוף גדול מאוד שעלות הפעלתו יכולה להגיע לאלפי דולרים בשורה התחתונה. וכל זה....בשביל קירות המעטפת.... לגבי חסכון בזמן....עם כל הכבוד....כמה זמן אתם כבר יכולים לחסוך בשלד כאשר בניה ממוצעת של שלד יכולה להתבצע בחודש ימים. אם במקום חודש זה יהיה 25 יום, זה כל כך עקרוני? כשמישהו כאן יבנה בניין של 14 קומות יהיה אפשר לדבר על חסכון בזמן, בבניה פרטית זה פשוט לא רלוונטי ולא עקרוני.
 
שלד רגיל אפשר לגמור ב 10 ימי עבודה

בוצע מול עיני בבית של השכן שלי , כולל גדר היקפית . בית של 200 מטר עם 3 מפלסים
 

Rשף

New member
זה לא בניה טרומית

בלי להכנס לפרטי פרטים מדובר על שלד מפלדה (דומה חיצונית לשלד של קירות גבס) או עץ (נדיר יותר בארץ, נפוץ בארה"ב) ועליו מורכבים לוחות כלשהם- מבפנים לרוב גבס, באמצע בידוד ומבחוץ השמיים הם הגבול- מצמנט בורד ועד ללבנים המכוערות של אוסטק שמיר.
 

Rשף

New member
בניה מתועשת בלשונו של בינא

הוא כנראה לא אוהב את הייחוס ל"קלה"
 
זה לא מתועש זה נבנה באתר עצמו

מספיק עם הדמגוגיה . אלא אם הוא מתכוון לקרוילות , שכולם יודעים מה טיבן .
 

Rשף

New member
אבל המרכיבים נבנים במפעל ../images/Emo3.gif

אין שום דבר מתועש בבנייה מתועשת, לפחות בזו שאני מכיר.
 

בינא

Member
בניה מתועשת אינה בניה קלה !!!!!

בהגדרה של בניה מתועשת נכללים כל סוגי הבניה בהם מובאים אלמנטים מוכנים מהתעשיה ומורכבים באתר הבניה. השיטה הטרומית היא שיטת בניה מתועשת, אך בארץ נוהגים "לקלקל" ע"י הכנסת בעדות בשיטות של הבניה הקונבנציונאלית (לצערי הרב, מסיבות של קמצנות). שיטת "בית ישראלי" היא שיטה מתועשת, אך גם אותה ניתן "לקלקל" עם כל מיני דרישות מהלקוח כמו חיפוי טיח, ריצוף רגיל ועוד, אך למרות זאת כל היתר נשאר מתועש - מיצרים במפעל או בבית המלאכה ומרכיבים בשטח קומפלט. הבניה בעץ והקרוילות והבניה בפנלים (למרות שהיא שיטה מתועשת) הן בניה המוגדרת בניה קלה. השיטה הטרומית נכללת בבניה הכבדה. שיטת "בית ישראלי" נכללת בקטגוריה של חצי כבדה. ניתן ללמוד עוד על שיטת "בית ישראלי" באתר "בית" www.bayit-ul.co.il
 
למעלה