התווכחתי עם מישהי לגבי הסיכוי שלי לשרת בצה"ל

y oh why

New member
לא מדויק,

יש בתפוז פורומים המנוהלים באופן דמוקרטי, ויש פורום אשר מנוהלים באופן לא דמוקרטי. דוגמה לפורום דמוקרטי תהיה פורום צמחונות וטבעונות (301), בפורום צמחונות וטבעונות אם תנסה לשכנע את הצמחונים שהם טועים ושאכילת בשר היא דבר בריא, אף אחד לא יבקש לחסום אותך, ויתנו לך שם לכתוב באופן חופשי ומשוחרר. מנגד יש בתפוז גם פורומים לא דמוקרטיים, כמו: ערבים, חרדים, די להשתמטות!.

אני לא מבין מה אתה רוצה

לפורום הזה כמו כל פורום אחר בתפוז יש נהלים . במידה ותעבור עליהם , הודעותיך יימחקו ואתה תיחסם ככל הנראה . בדיוק כמו בכל פורום אחר . אז מה הבעיה ?

user4576

New member
אני כותב בפורומים רבים בתפוז

ובאף אחד מהם, מלבד זה, לא מוחקים הודעות על סמך הדעה שמובעת בהם, אלא אך ורק אם הם כוללים קללות או פרסומות. מחיקת הודעות וחסימת אנשים שמביעים דעה שונה משל מנהל הפורום (או של הרוב הפורום), תוך סימונם האבסורדי כ"הסתה" הוא בריונות לשמה שמהווה מכת מוות לאפשרות של קיום דיון תרבותי.

אתה עושה את עצמך או מה??

גם אני כותב בפורומים רבים בתפוז , ותאמין לי שמוחקים על דברים הרבה פחות חמורים ממה שנאמר פה . ולא צריך שיהיו קללות כדי למחוק , מספיק שמכפישים את צה"ל וזה כבר סיבה טובה למחיקה . ואני אגיד לך שוב , לא טוב לך פה? אתה מוזמן ללכת , אבל אחד לא יבכה תאמין לי...

user4576

New member
מה זה להכפיש?

צה"ל, נכון להיום, הוא צבא גרוע בסטנדרטים מערביים, זו עובדה, האם זו גם הכפשה?

ההודעה נמחקה כבר , אבל הייתה הודעה

שאני לא זוכר את תוכנה המדויק לכן אני לא רוצה להגיד סתם , אבל היא הייתה כנגד הצבא . וצה"ל גרוע בסטנדרטים מערביים?? מאיפה אתה יודע את זה?? שוב אתה זורק דברים לאוויר?? חבל אנשים יתחילו לא להתייחס למה שאתה אומר...

respecta1

New member
צה"ל הוא אחד הצבאות החזקים והטובים

בכל סטנדרט, וזו עובדה.

user4576

New member
צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב ביותר במזרח התיכון

חבל שאתה מסונוור מהערצה עיוורת. יודע שהצעד הראשון לטיפול בבעיה, כל בעיה, הוא תמיד קודם כל להכיר בבעיה.

Moridin

New member
עזר ויצמן

אמר בשעתו שצה"ל הוא הצבא הערבי הטוב ביותר במזרח התיכון.

Moridin

New member
איזה סטנדרט למשל?

כדי להיות סמל מחלקה בצה"ל צריך לעבור קורס של חודש אחרי פז"מ של שנתיים. כדי להיות סמל מחלקה בצבא ארה"ב צריך להיות בשירות שנים. עשר שנים, חמש עשרה שנה. sergeant בצבא האמריקאי זו דרגה רצינית, שאנשים נשארים בה 20 שנה. אצלנו צריך שנתיים. תותחן בארה"ב לומד שנתיים ומתאמן כל הזמן, אצלנו הוא לומד ארבעה חודשים ושומר על התנחלויות כל שאר השירות שלו. באיזה קריטריון, בעצם, צה"ל הוא צבא איכותי? מאוד עצוב לי להגיד את זה, אבל הצבא שלנו לא כזה מרשים. אני רואה את זה כבעיה. אפשר להתעלם ממנה (נניח למחוק את ההודעה הזו), אבל עדיף לפתור אותה.

EmGee

New member
שטויות

דבר ראשון כדי להיות סמל מחלקה צריך להיות קודם כל בוגר קורס מ"כים. הרוב המוחלט של הסמלים הם סמ"בים, כלומר עברו עוד קורס של 4 חודשים. בצבא האמריקאי כל קצין הוא בעל תואר ראשון, זה הופך אותו ליותר טוב? נראה לך שהתותחנים בארה"ב פוגעים יותר טוב? בולשיט. יש לך קריטריונים מטושפים כדי להגדיר צבא טוב.

Moridin

New member
עוד 4 חודשים, פחות 4 חודשים.

זה זניח. שאל סרג'נט בן 30 בצבא האמריקאי מה דעתו על קורס של 4 חודשים... הצבא לא מקצועי ואנחנו נוכחים בזה כל פעם מחדש. החיים קשים. בצבא האמריקאי כל קצין הוא בעל תואר ראשון - כן, זה הופך אותו ליותר טוב. מתוך ויקיפדיה: Most advanced militaries, however, require university degrees as a prerequisite for commissioning, even from the enlisted ranks. The Australian Defence Force, the British Armed Forces, the Pakistan Army and Navy (though not airforce), the Swiss Army, the Israel Defense Forces and the New Zealand Defence Force are different in not requiring a university degree for commissioning. זה אנחנו, האוסטרלים, הבריטים והפקיסטנים שנוהגים ככה. כל שאר העולם דואג שהקצינים שלו יהיו בעלי כישורים אקדמיים. רק בישראל (ובעוד כמה מקומות) קצין לא צריך בכלל הכשרה שאינה מקצועית. הקצונה בישראל בכלל בעייתית, עם זה שאפשר להיות קצין אחרי שנה וחצי (!) או חצי שנה אם אתה עתודאי (!!!), ורוב גדול של הקצינים הם בעצם מה שבצבאות אחרים היה נגדים, או מש"קים. לך פעם במסדרונות של יחידת תוכנה - חצי מהאנשים שם קצינים... התותחנים אצלנו עושים קורס של ארבעה חודשים. בצבא האמריקאי הם מתאמנים שנים. מי לדעתך פוגע יותר טוב? אין שום דבר קסום במילים "צבא ההגנה לישראל". צבא יוצא טוב כמו שאתה בונה אותו.

S h a y D u

New member
לא פלא...

את המשפט שכתבתי למעלה, "צה"ל הוא הצבא הכי טוב בארץ!", אמר אותו במקור מ"כ. ==> רק תבין עד כמה דפרים המ"כים האלה...

S h a y D u

New member
אתם מפרשים זאת כהכפשה,

אבל בתכלס', זו רק העברת ביקורת. גם על זה יש לאסור מלהיכתב כאן??

אני כבר לא זוכר מה רשמת

אבל אני מניח שאם המנהל ראה לנכון למחוק , כנראה שהייתה לו סיבה טובה .

y oh why

New member
מה שהסברתי זה שאין קשר בין קיום נהלים

לבין דמוקרטיה, מאחר וגם בדמוקרטיה וגם בדיקטטורה קיימים נהלים. ההבדל בין דמוקרטיה לדיקטטורה הוא לא בקיום נהלים או אי-קיום נהלים, אלא באופיים של הנהלים.

למעלה