התחבורה הציבורית בשבת, הצלחה אדירה.

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

hnc

New member
התחבורה הציבורית בשבת, הצלחה אדירה.

https://news.walla.co.il/item/3325355
מי שירצה לנסוע בשבת יוכל לעשות זאת. מי שרוצה לשמור שבת שישמור, נהג שירצה לעבוד בשבת יעבוד, ונהג שומר שבת שלא יעבוד.
ככה כולם שמחים וטובי לב, ואני לא מבין מה הבעיה של הדתיים שמתנגדים, מה זה מפריע להם? אתה רוצה לשמור שבת? אז תשמור, אף אחד לא מפריע לך.
אותו הדבר כמו עם התחבורה הציבורית בשבת צריך לעשות בתחומים נוספים שגם הם בטוח יהיו הצלחה אדירה

BravoMan

Active member
זוכר את השיחה על ה-"מטורללים"?

החבר הדמיוני דורש לכפות את רצונו על כולם, אחרת יקרה פה מה שקרה בסדום ועמורה, או במבול.
&nbsp
זה חלק מהאמונה שלהם.
&nbsp
אנשים אוהבים להשתמש באמרה "איש איש באמונתו יחיה" - כאילו, מי שרוצה שישמור שבת, ומי שרוצה שלא ישמור, אבל זה עיוות.
&nbsp
האמרה המקורית היא "צדיק באמונתו יחיה" ומשמעות שלה היא שמי שמאמין חזק מספיק, ומציית באדיקות לחבר הדמיוני, האמונה תקיים אותו, והוא לא צריך אפילו לעבוד לפרנסתו.
&nbsp
יש בישראל יותר מידי אנשים שבאמת מאמינים בזה.
&nbsp
אז תזכיר לי: אפה רוב המאמינים השפויים שדיברת עליו?

hnc

New member
אם תעשה סקר בקרב אלה שמאמינים תראה שהרוב

בעד תחבורה ציבורית בשבת, בגדר של חיה ותן לחיות, ובעולם הרוב יהיה אפילו גדול מזה שיהיה בישראל.
אלה הם רוב המאמינים השפויים שאני מדבר עליהם.
אצלנו במשפחה זה ממסורתי ועד מסורתי לייט וכולם מאמינים בצורה כזאת או אחרת ובאותו זמן הם גם בעד תחבורה ציבורית בשבת ולא רק זה אלא בעד עוד דברים שנחשבים "חילוניים".
החבר הדימיוני שאתה והדתיים מתכוונים אליו לא קיים. שכח מזה. לכן הוא גם לא דורש לכפות את רצונו על אף אחד. זה דתיים ובעיקר חרדים שרוצים לכפות עלינו את רצונם אבל הנה, זה פחות ופחות מצליח להם.
ואני לא חוזר על דיון המטורללים...

hnc

New member
כמובן הרוב בעולם בסוגיות דומות למה שאצלנו

זה תחבורה ציבורית בשבת

iritilan

New member
הבעיה היא שבממשלה לא סופרים את נוסעי התחבורה הציבורית

ולכל היותר צריך להסתפק ביוזמות מקומיות. נושא התחבורה הציבורית בכלל ובשבת בפרט פשוט לא נתפס, שלא בצדק, כחשוב מספיק כדי להילחם עליו או להתעמת עליו עם מפלגות חרדיות על ידי אלו שנמצאים בעמדת כוח לעשות את זה. זה בעיקר נוסע של מאבקי כוח של המפלגות החרדיות + קהל שעושה מה שהרב אומר לו.
זה לא אומר שכל האוכלוסייה הדתית הלא חרדית מתנגדת לתחבורה ציבורית בשבת. זה גם לא נוסע שמשפיע יותר מדי על אופן ההצעה של מצביעים חילונים, כך שמאד קל להתעלם מזה.
אבל אולי מהמישור העירוני יבוא השינוי.

Oren Dolev

New member
אני לא מבין, איך פתאום יש תחבורה ציבורית בשבת?

מה השתנה שפתאום זה אפשרי? חשבתי שאסור על פי חוק להפעיל תחבורה ציבורית בשבת כמו שאסור לפתוח חנויות ובתי עסק.

אם הדבר מותר על פי החוק אז מה מנע מזה לקרות כבר לפני 20 שנה?

מה השתנה פתאום?

hnc

New member
אין חוק נגד תחבורה ציבורית בשבת.

השתנה זה שאנשים התחילו לקבל שכל שהסטטוס קוו לא משרת את הרוב במדינה.
אגב, אני לא אתאיסט ואפילו לא חילוני וזה נראה לי דבר שטוב שעשו אותו, ואם השבת זה היה הצלחה גדולה אז חכה לקיץ ותראה איך שההצלחה הזאת תהיה אפילו גדולה יותר.

Oren Dolev

New member
אם אין חוק נגד תחבורה ציבורית בשבת

אז למה תמיד כשמדברים על כפייה דתית מזכירים את הנושא של חוסר התחבורה הציבורית בשבת?

לפי מה שאתה אומר, בעצם אף פעם לא הייתה כפייה דתית בנושא הזה.

BravoMan

Active member
זה שאין חוק נגד לא אומר שיש חוק בעד.

הפעלת תחבורה ציבורית דורשת אישור של הרשות המקומית, וברמה גבוהה יותר אישור של הממשלה.
&nbsp
זה נכון לכל הפעלה של תחבורה ציבורית, לא רק בשבת, אלא גם ביום חול, ובכל מקום בארץ.
&nbsp
עד כה, הגורמים הדתיים בממשלה וברשויות מנעו הפעלת תח"צ בשבתות, ורק עכשיו הצליחו הסיעות החילוניות ברשויות מסוימות להוציא את העניין לפעול.

iritilan

New member
האוטובוסים בגוש דן בשבת לא עונים להגדרה של 'תחבורה ציבורית'

מאחר ואין תשלום בעליה לאוטובוס. כנ"ל לגבי קווים של 'שבוס' למשל, בהם יכולים לנסוע רק מי שהצטרפו (תמורת תשלום שנתי נמוך) לשבוס והזמינו ושילמו על נסיעות מראש (בגלל שאין כאן סבסוד ציבורי אני מניחה שהעלות גבוהה יותר מתחבורה ציבורית רגילה, אבל עדיין זולה ממונית פרטית).
כפי שמותר למשל להפעיל אוטובוס תיירים שהוזמן ושולם מראש, מותר להסיע אנשים, רק לא במבנה של אוטובוס רגיל שבהם משלמים באוטובוס (להבנתי גם 'תשלום' באמצעות רב קו שנטען מראש ייחשב תשלום). סביר שבטווח רחוק יותר יצטרכו למצא דרך כלשהי לגבות תשלום, אחרת העלויות יהיו גבוהות מדי.

iritilan

New member
מאד מקווה שאכן יורחב גם לערים אחרות

ובכלל שיכירו החשיבות של תחבורה ציבורית יעילה ואמינה 7 ימים בשבוע.

hnc

New member
שלא תבין לא נכון. אני לא נגד הדתיים.

אלא רק לטובת אלה שרוצים לחיות את חייהם כפי שהם מבינים בלי שיכפו עליהם, בדיוק כפי שהדתיים חיים את חייהם כפי שהם מבינים בלי שאף אחד לא כופה עליהם ולא יעז לכפות עליהם.
מי שירצה לנסוע לים בשבת בתחבורה ציבורית שיסע, ומי שרוצה להיות מסטול מהסנפת דפי גמרא כל היום אז שיסניף דפי גמרא כל היום עד שיתמסטל על כל הראש.
אני לא מבין למה זה צריך להיות כל כך קשה ומסובך.

pozetiv

New member
תלוי למי .

אם היית נהג מונית לא היית חושב שזו הצלחה אדירה כלכך.

במאמר מוסגר -הפסדים של מיליונים מסוף שבוע זה הפסדים של מיליונים למדינה מהכנסות ממיסים. זו הצלחה ?

נהגי מוניות חייבים כספים בשוק האפור והם חייבים לעבוד בשבת עכשיו הם יהיו בסכנת חיים. זו הצלחה ?

גם אם תחבורה ציבורית היא בחינם עדיין היא מסובסדת אפילו שהכספים מגעים מתקציב הארנונה ולמה שאדם דתי יתן יד להפעלת עסק למטרת רווחים בשבת כמו ניקיון העיר או תאורה וביוב. יש בזה איזשהו הגיון ?

BravoMan

Active member
למה שאני אתן כסף לישיבות שמוציאות יצורים כמוך לעולם?

למה שאני אתן כסף לתחזוקה של בתי כנסת שסתם תופסים מקום?
למה אתן כסף למערך כשרות חסר התועלת והסחטני?
למה שאני אממן שירותי דת?
&nbsp
כי ככה עובדות מדינות - כולם משלמים מסים, וכולם מממנים תשתיות לכולם.
אם היית לומד בבית ספר אמתי, היית יודע את זה

hnc

New member
וואלה איזה גבר אתה פוזי, דואג לנהגי המוניות...

אז אל תדאג, גם ככה הם לוקחים מחירים מופקעים על נסיעה.
ומי זה שסיפר לך שנהגי המוניות חייבים כספים בשוק האפור? עוד פעם הסנפת ואתה עוד פעם ממציא דברים? אולי אחד או שניים שמהמרים או משהו כזה ואתה הפכת את זה ל"נהגי המוניות"?
ואולי בכלל למען נהגי המוניות יבוטלו כל האוטובוסים בכל ימות השבוע כדי שלמסכנים נהגי המוניות יהיה מה לאכול?
תדאג קודם כל לאלה שרוצים להגיע ממקום למקום בשבת והנסיעה במונית יקרה להם ולכן לכל אלה התחבורה הציבורית בשבת היא ברכה ולא רק להם, אלא כמובן גם למבלים שרוצים לשתות ולא לנהוג ועוד.
אדם דתי שלא יתן יד לכלום. אף אחד לא מצפה ממנו. אבל שלא יפריע לרוב המכריע ושלא יכפה את רצונותיו עליהם ואתה יודע שאני אפילו לא אתאיסט במובן הרגיל של המילה.

pozetiv

New member
זה מה שקורה כשתיבת פנדורה נפתחת.

שוק אפור זה ארגון שמעורב בהלבנת כספים, לאף אחד אין היום אפשרות לממן מספר למונית בלי הלוואה שלא תתקבל בשום פנים ואופן מהבנק .
ברגע שהכנסות המוניות ירדו, לא יוכלו להחזיר את סכומי הכסף לשוק האפור על בסיס יומי .וזה דבר שמצד אחד מסכן חיי אדם ומצד שני חושף ומגלה טפח לגבי מה שבאמת קורה במדינה .
זה בכלל לא קשור לדת עכשיו כשיש חשש שתיבת הפנדורה תפתח אפילו ש"ס מתנגדת למהלך התחבורה הציבורית בשבת ואתה צריך להבין מה קורה פה, איפה הם היו עד עכשיו ? מישהו שלח אותם כדי שלא ימצאו את הקשר שלו לעניין הקודם שכתבתי, ותחשוב לבד מי זה יכול להיות. .
במדינה חיים רוב האזרחים במצב של חוסר זהות וזה מתחיל מהבית ורואים את זה גם בזהות המינית שמתמוססת גבר חושב שהוא אישה ואישה חושבת שהיא גבר. זה עניין של זהות מינית, אז הדת נותנת להרבה אנשים משהו להתלות בו ולראות בו זהות והרבה מכירים בזה שזהות המדינה היא מדינה יהודית זה נותן להם זהות במובן רחב יותר.
אף אחד לא כופה עלייך לעשות משהו בבית שלך, אבל במרחב הציבורי זה יותר קשור לזהות של כולם, כי זה ציבורי, וזה מה שחשוב לדתיים, כי הם יודעים שיש דברים שיותר גדולים מהם שמשחקים תפקיד בקיום המדינה והזהות היהודית היא אחד מהם. ואם לא נלך בדרך הזאת ישתלטו על המדינה גורמים שהם בעלי כוח בלתי נתפס שקשורים לחלק הראשון של מה שכתבתי.

BravoMan

Active member
אפילו ש"ס?

כאילו, אם היית כותב "אפילו מרצ" או "אפילו הרשימה המשותפת" הייתי מבין.
אבל ברור שש"ס רוצים לדפוק חיים נורמליים לכל עם ישראל, בעוד המצביעים הפרזיטים שלהם מוצצים לנו את הדם.
&nbsp
בחיאת פוזי.
במקרה אני מכיר נהגי מוניות, ואני יודע שכל מה שאתה כותב זה שקרים או הזיות מצוצות מהאצבע.
&nbsp
ה-"תיבת פנדורה" היחידה שנפתחה פה זה בשביל אנשים כמוך שמבינים שהדת שלהם אבד עליה הקלח.
&nbsp
זהו, נגמר, אנשים לא רוצים את הזבל שאתם מוכרים.
ואין לך מה לעשות עם זה!

למעלה