התחבורה הציבורית בשבת, הצלחה אדירה.

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

pozetiv

New member
המשוואה מאוד פשוטה.

ברגע שאוכלוסיה מסויימת לא מתחשבת באנשים חסרי זהות שבתוכה ,
אוכלוסיות אחרות שהם חזקות ממנה לא מתחשבים באוכלוסיה המסויימת הזו.
כך עובד העולם, מה לעשות זאת המציאות .

יהדות היא דת של גרים, אנשים שנחשבים מהגרים שאין להם זהות לאומית שבאו מכל מיני מקומות והגיעו למקום אחר.

דת לא מוכרת זבל ולא מוכרת שום דבר בכלל, דת שייכת למי שאין לו זהות, כך הוא מקבל זהות, ואם הרוב שבתוכו נמצאים הדתיים, לא מתחשב בו, עמים אחרים לא יתחשבו באוכלוסיה כזו, להסביר לך יותר ברור מזה ?

אולי יש לך זהות לאומית, מה שמסביר את כל התגובות המתלהמות שלך, אבל זה לא משנה, כמו שהבנתי, אתה חי כאן בארץ, בעיר שאין בה רמזורים. ולארץ יש דרך מסויימת, קוראים לזה *דרך ארץ* .

BravoMan

Active member
לרוב האנשים בארץ יש זהות, בלי קשר לשום דת.

אבל, אנשים כמוך מנסים לנכס לעצמם את הזהות הזו, ולנשל אנשים מזהותם כדי לפתות אותם לדת שלהם.
&nbsp
אתה מוכר דת זבל, ובפורום הזה לא תמצא קונים.
&nbsp
הייתי שואל אם להסביר לך יותר ברור מזה, אבל אני לא יכול, וגם אם יכולתי, אני בספק רב שזה היה עוזר.

hnc

New member
לא נכון בכלל. כל נהגי המוניות שאני מכיר ויש כאלה גם במשפחה

לא מימנו את המונית מהשוק האפור ואפילו יושבים על וילות, ואני מדבר עובדות ולא הזיות כמוך.
אין קשר בין תחבורה ציבורית בשבת לזהות מינית. יש אנשים שהם הומואים ולסביות עם או בלי תחבורה ציבורית בשבת. עם דת או בלי דת.
במרחב הציבורי עניין התחבורה הציבורית בשבת לא קשור לזהות שלי, אלא רק לזהות של הכסף ובמקום לשלם מחיר מופקע למונית אשלם במקרה הגרוע כמה שקלים.
ואתה תדאג לזהות היהודית שלך. את הזהות היהודית שלי תשאיר בשבילי והיא חזקה ותישאר חזקה גם עם תחבורה ציבורית בשבת.
&nbsp

לא הוגן שיהודים
יממנו גויים, ועוד לתת להם תוספת שכר

על נהיגה בשבת

nightjar

New member
לשלם שכר על עבודה זה לא "לממן"

לפחות לא במשמעות שאתה מתכוון אליה. לתת כסף לבטלנים זה "לממן"

לא הוגן שמיעוט יחזיק את הרוב בביצים, אבל זה מה שקורה בפועל.

ולא רק בענייני תחבורה ציבורית, אלא גם בעניינים אחרים, מהותיים וחשובים לא פחות.
&nbsp
הכניעה החילונית לדריסה הדתית חייבת להסתיים, ויפה שעה אחת קודם.
&nbsp

מה שכתבת גם לא קשור למציאות, ועדיין כתבת אותו.

החוק מחייב את המעסיק לשלם תוספת שכר לעובד שנדרש לעבוד ביום המנוחה.
על פי חוק, שבת היא יום המנוחה המוגדר ליהודים. לבני דתות אחרות מוגדרים גם ימי מנוחה אחרים לבחירתם - שישי, שבת או ראשון.
לשון החוק מאוד ברורה במקרה הזה:
"שעות המנוחה השבועית
&nbsp
7. (א) לפחות שלושים ושש שעות רצופות לשבוע הן המנוחה השבועית של העובד.
&nbsp
(ב) המנוחה השבועית תכלול -
&nbsp
(1) לגבי יהודי - את יום השבת;
&nbsp
(2) לגבי מי שאינו יהודי - את יום השבת או את יום הראשון או את היום הששי בשבוע, הכל לפי המקובל עליו כיום המנוחה השבועית שלו."
&nbsp
אז... "גויים" לא בהכרח יקבלו תוספת שכר על עבודה בשבת.
&nbsp
ב. תיקון לחוק משנת 2018 בסעיף 9ד1(א)(2) קובע בפירוש שעובד רשאי לסרב לעבוד ביום המנוחה השבועי: "עובד שמעסיקו דורש ממנו לעבוד בימי המנוחה השבועית, או שהודיע לו על כוונתו לדרוש ממנו לעבוד כאמור, רשאי להודיע למעסיקו, לא יאוחר משלושה ימים מיום הדרישה או ההודעה כאמור, שהוא אינו מסכים לעבוד בימי המנוחה השבועית."
&nbsp
ג. הסיבה שמצריכה "יהודים לשלם לגויים" היא סיבה דתית בעיקרה - החוק הנ"ל, בהגדרת יום המנוחה השבועי על פי דת העובד - הוא כפיה דתית פר אקסלנס.
&nbsp
לכן, מה שכתבת קשור הרבה יותר ליחסי הכוחות בין דתיים לחילונים.
&nbsp
קישור לחוק באתר הכנסת:
https://www.knesset.gov.il/review/data/heb/law/kns1_work.pdf
&nbsp

pozetiv

New member
מזכיר לי כשהייתי בסופר, קיבלתי שיחה -

לא משנה ממי :- "איפה אני תופסת אותך ?"
אני :- "בביצים ".

זה היה בצחוק, אבל זה לא מצחיק.
אני מציע לך שלפני שאתה כותב את המילה מהות תבדוק בבקשה מה ההיפך ממהות וזה אפילו לא מצחיק, כי אתאיסט רחוק מאוד מלחפש אידאלים .מוזר מאוד מה שכתבת.

באותה הזדמנות, תבדוק גם מה ההגדרה של חשוב ואחר כך תנסה להשוות בין החשיבות של פתיחת חנויות בשבת או חשיבות תח"צ בשבת לצורך בילויים לבין חשיבות השבת.
טוב, זה יהיה לך קצת יותר קשה כי אתה לא מצליח לתפוס את חשיבות השבת, בגלל זה אני לא מתפלא שרק אתה ובראבומן נוכחים כאן עם הודעות לא מוגדרות היטב ומכאן גם חסרות עמוד שידרה.

ד.א - מה זה אומר כניעה, איפה אתה נמצא? במלחמה ? עם מי ?
מה זה אומר דריסה? כלי רכב דורס. מישהו דרס אותך ?

תאמין לי שאני לא יודע מה עובר עלייך אבל אתה חייב לבדוק את העניין הזה ברצינות.

pozetiv

New member
עוד קלישאה שמעידה על חוסר מודעות הכותב.

האם ממקרה פרטי אתה יכול להסיק על הכלל ?
האם ממקרה של מחשבה שנשללה ממך - כפרט - חירות בפרהסיה אתה יכול להסיק שתשלל ממך חירות בכלל ?
האם משריטה אתה יכול להסיק שנדרסת ?

התשובה היא, לא .

להסיק מסקנות זו פריבילגיה שלא ניתנת לכל אחד.

Again, not even wrong.

ומכיון שלא הבנת מה הכוונה בפעם הקודמת, אסביר לך עכשיו:
אתה כל כך לא בכיוון שאי אפשר אפילו לקרוא לגיבוב השטויות שיוצא מהמקלדת שלך "טעות".
&nbsp
&nbsp

pozetiv

New member
אם הספקת לשכוח, לי מותר, כי אני פוזי.

אם היית חכם אפילו משטויות שמישהו כותב היית יכול להבין איפה הוא טועה ומה בדיוק יעזור לו להגיע לרמה שלך .
אבל ,
בגלל שאתה מעתיקן, אתה כל הזמן משווה בין מה שאחרים אומרים לבין מה שהעתקת. אם זה לא מתאים אז זה גיבוב שטויות ואם זה מתאים מייד אתה מנופף במקור שהעתקת ממנו. מה אתה חושב שאנשים מטומטמים ? ולא יודעים איזה משחק אתה משחק ?

לעולם אל תשכח, אני פוזי.

גראוצ'ו מרקס אמר פעם:

I never forget a face, but in your case I'd like to make an exception.​
&nbsp
אז אני דוקא נוטה לשכוח די הרבה דברים, אבל את הדברים הלא חשובים אני דוקא זוכר טוב מאוד. אל תדאג, אין סיכוי שאשכח אותך.

BravoMan

Active member
בדוק הפכים של עצמך!

אתה רק חושב שאתאיסטים כמונו לא תופסים את חשיבות השבת, אך ההפך הוא הנכון - בניגוד לבטלני ישיבות כמוך, לנו השבת חשובה מאוד, ולכן אנו נלחמים - כאמור, בטלני דת כמוך ונציגיכם בכנסת, על שבת מלכה בה נוכל לנוח!

למעלה