התחבורה הציבורית בשבת, הצלחה אדירה.

• פותח הנושא hnc
  • פורסם בתאריך

pozetiv

New member
טוב, עכשיו אתה מדבר בהגיון .

לפי ההגיון שלך שבת היא למנוחה , למה ? אולי בגלל שורש המילה ש.ב.ת. שמשמש למילים שמובנם שביתה .
אבל בשפה האנגלית שבת היא Saturday.
Satur זה קיצור של Saturnus שם של אל במיתולוגיה הרומית שמיוחס לכוכב שבתאי.
תחסוך ממני להמשיך לפרט את שאר הימים והאלים הרומים/יוונים המיוחסים להם ולמה דווקא שבת מיוחס לכוכב שבתאי כי גם כך זה יותר מדי בשביל הרמה שלך. אז נעצור כאן.

מצד שני יש דבר מעניין לגבי יום שבת -
אם תקח דף ריק ועיפרון ותעשה חישוב מתמטי, תראה שבסיס שבע היא ספירה שלוקחת בחשבון הן את מחזור הירח והן את מחזור כדור הארץ סביב השמש וזה נותן ארבע עונות מדוייקות שלפיהן ניתן לתכנן תכנון חקלאי. ובלי בסיס שבע אין שום סיכוי שבעולם שתהייה היתכנות לתכנון חקלאי.
אבל אתה בטח יודע את כל זה .
אז לך תנוח על משכבך בשלום .

hnc

New member
תגיד פוזי,

נכון שאת רוב דבריך אתה מביא מדרשנים למיניהם ששמעת בעבר ואולי גם ממש בימים אלה?
בגלל זה גם מתקשים להבין אותך כאן. דברים רבים של הדרשנים האלה הם קשקוש לא מובן שאין דבר בינו לבין המציאות, ותהיה בטוח ששמעתי בחיי דרשה או שתיים.

pozetiv

New member
לדרשנים אין עניין במתמטיקה.

את מה שאני מעלה כאן לא תוכל למצא בשום מקום.
ולא קשור למציאות ? תראה לי דוגמא, אל תזרוק סתם הכללות.

hnc

New member
אתה צודק, את מה שאתה מעלה כאן לא ניתן למצוא בשום מקום

כי אלה שטויות לא מובנות, עם כל זה שאני אוהב שאנשים מעיזים וחושבים מחוץ לקופסה.
דוגמה אחת מתוך רבות שעלתה לי עכשיו לראש:
איזה דרשן טען שהחומוס בפסח אסור כי הוא מתנפח וגם כי השם שלו מזכיר חמץ ולכן הוא חמץ

BravoMan

Active member
וההצלחה ממשיכה:

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5634546,00.html
&nbsp
עדיין יש לחץ למרות התגבור, אבל הנוסעים מרוצים - עדיף לנסוע בעמידה, מאשר לא לנסוע בכלל.
&nbsp
הצרה היחידה היא, שיש לנו "ראש ממשלה" שכ"כ נואש להחזיק בכיסא שלו, שכנראה ימכור את כל מצביעיו למפלגות החרדיות בפעם המי יודע כמה, והן עשויות לקדם חוק שיחסל את המיזם המבורך הזה.

hnc

New member
אבל התחבורה הציבורית בשבת התחילה בימי נתניהו

כשהחרדים בממשלה, ולכן אני לא רואה כל סיבה מדוע פתאום הם יפסיקו אותה.
ההצלחה הזאת תימשך ואני מקווה שגם תגיע גם לעיר שלי.

BravoMan

Active member
זה עניין של מאזן כוחות:

הכל שאלה של כמה חשוב לביבי שחרדים יהיו בממשלה.
וכמה חשוב לחרדים "לנפח שריר".
&nbsp
זוכר שליצמן וויתר על משרת שר בריאות, אבל דאג שיהיה חוק שיאפשר לו לקבל את כל הסמכויות של שר בעודו מכהן כסגן שר?
&nbsp
באותו הזמן, לא היה משתלם לחרדים לפרק ממשלה, אז הם מצאו פתרון גם להראות כאילו הם לא מסכימים לאיזה חוק (לא זוכר מה זה היה, נדמה לי עבודות רכבת קלה בשבת), וגם להישאר בתפקיד כוח.
&nbsp
עכשיו הם הדבר היחיד שמחזיק לביבי את הכיסא, ובלי אפשרות לחסינות יש גם סבירות טובה שהוא ילך לכלא.
אז מבחינתם, זה הזמן להראות כוח, ולהיכנס ב-"כופרים", לשמור על השבת.
&nbsp
שמע, אני אתך פה - הלוואי והחרדים ישבו בשקט ותח"צ בשבת תתרחב לעוד ערים שזקוקות לה.
אני רק חושש שהמצב הפוליטי כרגע לרעתנו...

hnc

New member
חשוב לו לנתניהו שחרדים יהיו בממשלה.

אבל חשובים לו יותר אלה שאינם חרדים ושמצביעים ליכוד ושרוצים תחבורה ציבורית בשבת כמוני לדוגמה.
ברגע שהתחבורה הציבורית בשבת יצאה לדרך והחרדים סתמו כבר את הפה והשלימו עם זה היא רק תתפתח ותגדל כמו שראיתי שקרה כבר בשבת האחרונה.

dude101

New member
הכל בסדר, נתניהו סומך עליך

ממשלת הליכוד שמה את אריה דרעי במשרד הפנים, אסרה על ייבוא בשר לא כשר[1], הכריחה את הרכבת לבצע עבודות תשתיות בימי חול ושמה את רפי פרץ במשרד החינוך.
שלא לדבר על אי-שילוב חרדים בשוק העבודה, פעולה שעלולה להוות איום על המדינה (במקרה הטוב "רק" איום על האיתנות הכלכלית).
אבל כן, אני בטוח שהם לגמרי יתמכו בתח"צ בשבת.
&nbsp
הליכוד והמפלגות החרדיות שומרות על שקט תעשייתי מסיבות חוקתיות (ממשלת מעבר יכולה לפעול רק בנושאים דחופים) ופוליטיות (לא להבריח מצביעים כמוך).
זה שאתה מתבלבל וחושב שהמפלגות החרדיות השלימו עם תח"צ בשבת ושהליכוד לא ישמח לסגור את הפרצה במסגרת הסכם קואליציוני מראה בדיוק מי אלה החילונים שממשיכים להצביע לליכוד.
&nbsp

pozetiv

New member
סקירה פוליטית יפה הבאת .

בלי להפחית מהערך של מה שכתבת .
אולי יועיל לך להסתכל קצת בפרספקטיבה יותר רחבה .

בשנים האחרונות יש מהלך שנועד להחליש את כוחם של מפלגות הימין אלה שמימין לליכוד ולא החרדים. כדי להמחיש חרדים<מפלגות הימין >הליכוד ולבודד אותם, ברובם שייכים לשיטת הרב קוק, מתנחלים, מסורתיים מה שהיה פעם מפד"ל וכאלה. אלו הדתיים המקוריים עוד לפני שהפכו לחילוניים מודרניים או לחרדים לפי שיטת הרבי מגור וכל שאר החסידויות הנלוות אליו .
וזה מהלך יותר גדול ממה שאדם סביר יכול לתפוס.
כדי להוכיח את מה שאני אומר, ראה את השקעת נתניהו במתנחלים תוך כדי הזנחת כל היתר וסיכון שמו הטוב.
אולי זה ישמע ההיפך מהכוונה אבל אתה מבין ברגע שקולות ממפלגות הימין יעברו לליכוד הלך על מפלגות הימין ואת זה רואים כבר עכשיו .
זהו מהלך מתוכנן מראש כי מישהו ראה במפלגות אלו איום על המדינה. מי ? אני לא יודע אני יכול לשער שכוחם של מפלגות הימין מאיים על תוכנית גדולה יותר של שלום במזרח התיכון תוך כדי ויתורים על חלקים שחיילים נלחמו ומתו בקרב כדי להשיג אותם עבור כולם. ומכאן בא הניסיון לגמד את כוחם .
וזה חמור כי לא מדובר במפלגות מדובר בבני אדם עם אורח חיים מסויים . יוצא שהממשלה נלחמת עם האזרחים שלה במקום עם האוייבים שלה, האזרחים הופכים לאוייבים וזה מאוד מוזר .
למה הם עושים את זה ? אני לא יודע . אבל אני יודע שזה מה שקורה. ומה יצא מזה? כל עוד אף אחד לא ירגיש, הכל בסדר. אבל אם מישהו ירגיש תהיה פה בעיה גדולה .

hnc

New member
כשחבריך מהשמאל היו בממשלה הם לא העיזו להפר את הסטטוס קוו

בעניין התחבורה הציבורית בשבת (ולא בשום עניין...), עד שדווקא בזמן ממשלת ימין עם חרדים בתוכה זה קרה וזאת עובדה, ואם אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך אז בבקשה תמשיך לקשקש.
כן, שמענו כבר על איכותם השכלית המדהימה של מצביעי השמאל שאפילו את המציאות אינם מסוגלים לראות כפי שהיא באמת (דוגמה: הוויתור על רצועת עזה ומה שקורה ממנה כיום והמשך הרצון לוותר על יו"ש) ולאנשים כאלה יש שם...
אם לא היית dudeIQ101 היית מבין שאין סיבה שבעולם שבגללה יאפשרו תחבורה ציבורית בשבת רק כדי לבטל אותה אח"כ אולי בקרוב מאוד.
&nbsp

dude101

New member
שתי פסקאות עד שהתחלת לדבר על ההתנתקות

מה הקשר אליה, ומה הקשר לשמאל?
חשבתי שמדברים על תח"צ בשבת.
&nbsp
למרות שאם כבר מדברים על השמאל, מי שעומד בראש המהלך להפעלת תח"צ בשבת היא עיריית ת"א. אתה מבין שרון חולדאי לא משתייך לליכוד, כן?
אבל למען ההגינות, יש עיריות נוספות שהצטרפו ליוזמה של ת"א - גבעתיים, רמת השרון וקרית אונו. אני בטוח שבראש לפחות אחת מ...יש בכלל טעם לסיים את המשפט הזה?
ואם כבר מדברים על הבנה, כאן אולי המקום לציין שאף אחד לא "איפשר תח"צ בשבת". בעצם, בשביל זה אפילו לא צריך הבנה אלא מספיק לקרוא את השרשור שאתה בעצמך פתחת (בפרט, ההסבר המעולה של iritilan).
&nbsp
הליכוד בשנים האחרונות פועל נגד האינטרס החילוני.
עדיין יש מספיק סיבות להצביע להם. חלקן אפילו סיבות טובות. זאת לא הנקודה.
הנקודה היא שנתניהו בונה בדיוק על מצביעים כמוך, שמוכנים לא רק לקבל כל שטות שהוא זורק אלא אפילו להמציא שטויות חדשות משל עצמם.
לראיה: אם מחר המפלגות החרדיות בהסכמת הליכוד יעבירו חוק שאוסר על הפעלת מיניבוסים בשבת, עדיין תצביע ליכוד? למה?

hnc

New member
אתה חושב שאם היתה התנגדות מהממשלה

עיריית ת"א היתה מצליחה להפעיל תחבורה ציבורית בשבת?
תן קצת קרדיט.
ברגע שהסטטוס קוו יופר לטובת החרדים כשהם בקואליציה יחד עם הליכוד אז שיזדיינו הם והליכוד ואני יותר לא אצביע ליכוד.

dude101

New member
לפי החוק, אפשר להפעיל תח"צ בשבת כל עוד לא נגבה עבורה כסף

אם הממשלה רוצה לשנות את המצב הזה, צריך להעביר חקיקה חדשה.
כדי להעביר חקיקה חדשה צריך רוב בכנסת.
בשביל רוב בכנסת צריך קואליציה.
כבר כמעט שנה אין בישראל קואליציה (אולי שמעת על זה. אני חושב שזה הבליח פעם או פעמיים בעיתונות).
אז כן, אני חושב שעיריית ת"א הייתה מצליחה להפעיל תח"צ בשבת גם אם הממשלה הייתה מתנגדת.
אם משהו, דווקא אי היכולת הזאת של הממשלה היא זאת שתרמה להפעלת תח"צ בשבת.
&nbsp
"ברגע שהסטטוס קוו יופר לטובת החרדים כשהם בקואליציה יחד עם הליכוד..."
הסכם הסטטוס קוו במובן ההיסטורי שלו הוא הסכם בין ראשי הציונות לחרדים לפיו התנועה החרדית בא"י תתמוך בהקמת מדינת ישראל בתמורה לציביון יהודי-דתי מינימלי שהמדינה תקיים. אי אפשר להפר את הסטטוס קוו לטובת החרדים.
אם התכוונת לסטטוס קוו במובן המקורי של המונח (המצב הקיים), אז: שחיקת שיעורי התייגסות של חרדים לצה"ל, הפרדה מגדרית באוניברסיטאות, בדיקות DNA להוכחת יהדות, חוק המרכולים, איסור ייבוא בשר לא כשר. ואלה רק כמה דברים שאני יכול לחשוב עליהם בשליפה וניתנים לאישוש באופן פשוט וחד משמעי.
אם הולכים בראיה היסטורית, היה איזה סיפור ב-77. אני זוכר במעומעם משהו עם מהפך וגיוס חרדים (לא שזה רלוונטי להחלטה למי להצביע ב-2019. סתם על הדרך).
&nbsp
אבל לא בגלל זה שאלתי אם עדיין תצביע לליכוד. אני רוצה לחבר כמה דברים שאמרת:
"חשובים [לנתניהו] יותר אלה שאינם חרדים ושמצביעים ליכוד ושרוצים תחבורה ציבורית בשבת כמוני לדוגמה."
"ברגע שהסטטוס קוו יופר לטובת החרדים כשהם בקואליציה יחד עם הליכוד אז שיזדיינו הם והליכוד ואני יותר לא אצביע ליכוד."
"אין סיבה שבעולם שבגללה יאפשרו תחבורה ציבורית בשבת רק כדי לבטל אותה אח"כ אולי בקרוב מאוד."
נסה לחבר את המשפטים האלה ביחד ותראה אם אתה מגיע לתובנות חדשות כלשהן.

hnc

New member
אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך אה?

והעובדות הן שהתחילה תחבורה ציבורית בשבת בזמן שיש ממשלת ימין וזה לא ישתנה גם אם תמשיך לכתוב עוד 1,000 מגילות כמו זאת.
חשבתי שתבין, ברגע שתהיה הפרה של הסטטוס קוו שתפגע בי או באחד מבני משפחתי אז כמובן לא אצביע יותר ליכוד אם הליכוד כמובן יהיה שותף להפרה הזאת.

dude101

New member
איזה יופי של סטנדרט כפול

מספיק שהליכוד היה בממשלה כשהתחילה תח"צ בשבת, ולכן יש תח"צ בשבת *בגלל* הליכוד. לא משנה אם הליכוד היה שותף למהלך הזה או לא.
אבל אם יקרה משהו לרעתך, אז "כמובן" צריך לבדוק אם הליכוד היה שותף למהלך ולפי זה להחליט.
ואז כל מה שנותר זה להמציא תירוץ למה הליכוד לא היה "באמת" שותף להפרה הזאת וזהו.

למעלה