התחלה של (עוד) סיפור

snoofcin

New member
כן

יש בזה משהו.
בגדול, זה לא ממש בית ספר קלאסי. כמו שאמרת, זה מוסד שעולים אליו לרגל כדי לחקור וכו'. מה שכן, עדיין כל שנה מגיעים כמה צעירים להכשרה.
את המילה אקדמיה גם אני לא ממש אהבתי, אבל לא מצאתי מילה מתאימה יותר, ובדיעבד זאת מילה מאד מטעה, שמשדרת אווירת "בית ספר". יש לך רעיון למילה אחרת אולי?

וגריפא הוא לא ממש המנהל, אבל עדיין, חשבתי שצריך להיות מישהו שינחה את הצעירים בהתחלה. אולי אני צריך להפוך את גריפא לפחות "מורי". מה את אומרת?
ולגבי דוץ' - חשבתי שזה הגיוני שיהיה מישהו כזה (כל מקום צריך מישהו כזה שאחראי על הלוגיסטיקה), ואהבתי את הרעיון של טקס, שאליו מגיעים אנשים מרחבי העולם ובו מוצגים המחקרים של הצעירים שסיימו הכשרה.

אז תקרא לזה כמו שקוראים לדברים האלה במשחקי הכס

"בית ה-X". האופציה הבנאלית היא X=חידות (יענו "בית החידות") אבל מובן שאפשר ורצוי להחליף את המילה חידות במילה יותר מתוחכמת.

או בית המרשמלו!

כי 'מרשמלו' זה 'חידות' בגימטריה.
(יכול להיות
)

ויימס

New member
אז זה קצת נשמע שאתה כן רוצה לכתוב על בית ספר.

אתה רוצה שיהיה מישהו שינחה, מישהו שאחראי על הלוגיסטיקה (וכשאתה אומר 'מישהו צריך להיות אחראי על הלוגיסטיקה במקום כזה' ברור שאתה מדמיין מקום גדול עם הרבה אנשים, כמו בית ספר), טקסים, בוגרים שמציגים מחקרים.
אז אתה צריך להחליט אם אתה באמת רוצה שזה יהיה בית ספר או לא.

אם לא:
מה אם היית מאחד את גריפא, דוץ' ופילטר לדמות אחת? מישהו שעובד אצל אוסיירי ואז באים ושואלים אותו שאלות כי אוסיירי לא זמין?

snoofcin

New member
אממ

לא בדיוק בית ספר. אין מורים, אין שיעורים. יש כמה "חוקרים" (ביניהם אסיירו וגריפא, שגם אחראי על המתמחים), ועוד צוות קטן, וכמה צעירים בהכשרה. איך היית מגדירה את זה? (נשמע קצת כמו אוניברסיטה קטנה, לא?).
בגלל זה אני לא בטוח שאני רוצה לאחד את כל הדמויות. אני רוצה שתהיה תחושה שיש שם אנשים (וגם יהיה להם תפקיד עלילה).

ויימס

New member

shiningSnow

New member
זה היה מגניב, ואני רוצה לקרוא את ההמשך

אולי אני בדעת מיעוט כאן, אבל אני לא רואה בעיה באווירת בית ספר, להיפך. אם בגלל שלא קראתי מספיק סדרות כאלו, ואם בגלל שאני אוהב מדי את הסאב-ז'אנר הזה, אבל בתי ספר קסומים ודומיהם הם דבר מבורך בעיני

snoofcin

New member
היי :)

תודה רבה על התגובה!
אין ספק שהדעות חלוקות בקשר לאווירת בית ספר. אני אחשוב מה לעשות עם זה.

shayelk

New member
אני עם shiningsnow

ההתחלה הייתה ממש מגניבה בעיני, ואני בהחלט רוצה להמשיך לקרוא- בעיקר כי אני מת על סיפורי חידות.
לא חסרים לי הדברים שהשאר התלוננו עליהם (כאילו... כן, אבל בקטע שגורם לסקרנות, לא לבלבול)
הדבר היחיד שקפץ לי לעין בקטע מעצבן הוא המשפט הראשון של ג'ילי- "מה עם הזכויות?" - זה נראה כמו הצגה מאולצת של דמות מרדנית, כי אם היא עברה מסע ארוך כדי להגיע לאנשהו הייתי מצפה שיהיה לה ברור מה יצא לה מזה

snoofcin

New member
תודה רבה!

גם אני מת על סיפורי חידות.
ואני מסכים לגבי ההערה עם ג'ילי.

snoofcin

New member
תודה

אני עובד על שכתוב.

המסקנות שהגעתי אליהן:
1. להראות יותר את הדמות הראשית, להפוך אותה למעניינת יותר, עם אופי ממשי ופעולות מעניינות יותר (זאת הבעיה העיקרית בקטע מבחינתי).
2. לתקן את השיחה עם גריפא. (שהיא חסרת היגיון לפרקים, והנאום שלו קלישאתי שלא לצורך).
3. לתקן כמה דברים נקודתיים (ויימס למשל לא אהבה את החידה שפינטר הציג, חתול לא אהבה את הבנאליות הבית-ספרית).

מה את חושבת?

או, וואוו!!!

לא ממש הבנתי מה הולך מההתחלה, אבל זה כתוב ומעניין אז המשכתי עד הסוף.
וזה מדהים! מדהיםםםם!
וחכם.
2 אופציות: או שהוא יפתור את החידה מהר וככה יקבל נקודות/עזרה מפינטר, או שפתרוכן החידה יהיה חלק מחידה גדולה יותר/יגלה לו משו חשוב על עצמו. חדקתי? :p
זהו, רק רציתי להגיד את זה.
בלשון העם:
אעאאעאעע אני רוצה המשךךךךךךךךךךךך

snoofcin

New member
אעאעא

איזו תגובה נחמדה. תודה רבה

ובקשר לאופציות שהעלית - לא! לא צדקת :) (אולי קצת, עשרים אחוז כזה). אבל אלו ניחושים הגיוניים מאד.

למעלה