התיאוריה שתסביר לכם את הבעיות באהבה

ofir4u

New member
התיאוריה שתסביר לכם את הבעיות באהבה

התיאוריה שתסביר לכם את כל בעיות האהבה והנישואין שלכם. הרבה אנשים בכל העולם מחפשים אהבה. הם מחפשים את האחד או האחת שיהיו משאת נפשם. אלה שתמיד יעלו חיוך על שפתיהם בבוקר ושתמיד יבינו ללבם ויעזרו בכל מה שרק ניתן. בקיצור שיאהבו אותם. אבל למה כל כך הרבה אנשים, למרות שחיפשו בכל מקום אפשרי: בברים, במסיבות, באינטרנט, בחדר כושר וכו', לא מוצאים את האהבה הזאת? הרבה אנשים בכל העולם התחתנו עם האדם שחשבו שיאהבו לנצח, ושיהיה לצידם תמיד. אבל לאחר כמה שנים (בדרך כלל לאחר שנולדו להם כמה ילדים) התאכזבו והחליטו להתגרש או לבגוד בבני זוגם? ולמה שומעים על כל כך הרבה מקרי רצח בהם הבעל רוצח את אשתו? בשורות הבאות אציג בפניכם את התיאוריה שלי לפתרון של כל השאלות האלה. ואני מבקש סליחה מראש מכל אלה שאולי אפגע ברגשותיהם. נתחיל בשלוש עובדות פשוטות: 1. בני האדם מאז ומתמיד אהבו שליטה וסדר. וזאת עובדה שקשה להתווכח איתה. אחרת אי אפשר להסביר את חוקי התנועה שנפוצים בכל העולם או את חוקי המדינות, את בתי המשפט והמשטרות, את המצאת הכסף ועוד.. 2. האישה בעבר הרחוק הייתה בדרך כלל עקרת בית ותפקיד בעלה היה לפרנס אותה. למעשה, היו חייבים לפתור את הבעיה הזאת. אחרת המסכנות ימותו בחרפת רעב. 3. בני האדם מאז ומתמיד חששו שיגמרו להם מקורות המזון או השתייה והפרנסה. וגם זאת עובדה שקשה להתווכח איתה. אחרת אי אפשר להסביר את המצאת המקררים וברזי השתייה שמובילים מים אל ביתנו. את אותם עובדות ממש ידעו גם כל המנהיגים בכל העולם ובוודאי גם מנהיגי היהודים בכל הדורות. מכיוון שכך, ראו לנכון לסדר ולארגן את האזרחים הפשוטים למשפחות שונות. הם החליטו על חוקים שעל פיהם כל בני האדם חייבים לנהוג (למשל עשרת הדיברות) ובנוסף החליטו על מנהג דתי,שהוא מנהג הנישואין. על פי האמונה היהודית זוג שהחליט להתחתן רשאי רק לאחר החתונה להוליד ילדים וכמובן שביום החתונה הם מתחייבים לאהוב ולדאוג לבן או לבת זוגם לנצח. אם נסתכל על טקס הנישואין והקמת המשפחה במישור החברתי הכללי נראה שהחברה מרוויחה מזה בצורה יוצאת דופן (היזכרו בעובדות הפשוטות שהוזכרו מקודם): 1. בני האדם שנישאו זה לזה והולידו ילדים מחויבים זה לזה ובכך הקימו מסגרת מסודרת (תא משפחתי) , האינטרסים של הילדים מסופקים כי הרי יש להם הורים שידאגו לצרכיהם (תתארו לכם שהגברים או הנשים לא היו דואגים להם – אז מי היה דואג להם? המדינה? המנהיגים? עובדי הסעד? ביטוח לאומי?) 2. האינטרסים של הנשים מסופקים כי יש מי שיפרנס אותן וידאג לצרכיהן. (מי ידאג להן אם לא בעליהם? הרי הן היו עקרות בית לאורך תקופות ארוכות בהיסטוריה). 3. בני האדם רשאים להוליד ילדים רק עם בן זוג אחד (שבוודאי לא ירצו עשרות של ילדים לגדל) כך שאין חשש שיגמרו מקורות המזון והמשאבים של המדינה כי יש שליטה על היילודה (כמובן שכיום יש אמצי מניעה שהומצאו רק בשנים האחרונות. אבל פעם ללא מנהג הנישואין היינו יכולים להביא ילדים כמעט כל פעם שקיימנו יחסי מין). על פי התיאוריה שלי, מנהיגי העם שמו לב ליתרון הגדול של מנהג הנישואין ולכן החליטו להפיץ אותו בציבור. וההפצה של הרעיון נמשכת עד היום. הציבור בתקופה העתיקה האמין היטב בקיומו של אלוהים ולכן שייכו את מנהג הנישואין לדת היהודית. שהרי אם אלוהים מצווה – עלינו לפעול על פי מצוותיו. כיום, בעידן המודרני. עידן הסרטים , עידן שבו הרוב הוא חילוני, משתמשים במושג אחר להצדקת הנישואין. המושג שהומצא על ידי החברה הוא מושג "האהבה". בגלל אותה האהבה שבני האדם אמורים לחוש הם אמורים להתחתן, ובכך, בעצם, לפתור את בעיות החברה (פירוט למעלה). לצורך הטמעת המושג משתמשים בימינו בסרטים רומנטיים, בטלנובלות, בסיפורים ובאגדות רומנטיות. בני האדם שכל כך מושפעים מהסיפורים הללו (בעיקר נשים) חושבים שהם חייבים למצוא את אהבת חייהם על מנת להתחתן ולהוליד ילדים. בנוסף, קיים לחץ נוסף, שהוא לחץ חברתי למציאת בן זוג לנישואין. כי הרי כל אחד יעקם את האף כשישמע על אחד שלא התחתן מעולם ומת רווק. והרי אף אחד לא רוצה למות כך. בנוסף אף אחד לא רוצה שחבריו יחשבו אותו ל"לא מוצלח", לזה שאף אחד לא רצה ולכן לא התחתן. בכך אני חוזר ועונה על השאלות שנשאלו בפסקה הראשונה: האהבה והנישואין הם מושגים שבני האדם המציאו על מנת שהחברה תהיה מסודרת. לכל אחד תהיה האחת שלו וביחד הם ידאגו לצרכיהם ולצרכי ילדיהם. אבל המציאות קצת שונה ולכן הגענו למצב המתואר בפסקה הראשונה. מצב שבו החיפושים אחרי האהבה לא נגמרים, הגירושין נפוצים מאוד. ולאחרונה גם מקרי הרצח. כי יכול להיות שבני האדם לא באמת נועדו לחיות ביחד לנצח ולאהוב אחד את השני עד שהמוות יפריד בניהם. זאת פשוט המצאה שמטרתה לעשות סדר חברתי. בנוסף, בעידן של היום אין לאישה אינטרס להחזיק בבעל שלה מפני שהיא יכולה להתפרנס בעצמה ולקבל דמי מזונות לילדיה מבעלה. גם אינטרסי החברה לא בסכנה כי הומצאו אמצעי המניעה שבזכותם אפשר לשלוט בקצב הילודה (ולמנוע מצב של מחסור במקורות פרנסה ומזון). ועדיין יש מסגרת מסודרת לילדים כי יש להם הורים שידאגו לצרכיהם (גם בגירושין האב בדרך כלל משלם מזונות). אני בטוח שלאחר קריאת התיאוריה הנ"ל כולכם נדהמתם. איך יכול להיות? על מה הוא מבלבל את המוח? הרי כל העולם חושב ככה: כל אחד צריך להתאהב, להתחתן ולהוליד ילדים וככה זה היה מאז ומעולם. אז לאותם נדהמים אני אשתמש בדוגמא נוספת לחיזוק דברי: מושג "האהבה" הוא לא המושג היחידי שהומצא על ידי בני האדם, הומצאו מושגים רבים ודומים שרק בני האדם החליטו בכל העולם על משמעותם. לדוגמא: שטרות ומטבעות הכסף הנהוגים בכל העולם – כל בני האדם חושבים שלמטבעות ולשטרות יש משמעות כספית אבל כל בעל חיים אחר יחשוב שמדובר בסך הכול בחתיכת נייר או מתכת צבעוניים בגדלים שונים. דבר זה מוכיח איך בני אדם יכולים ליצור משמעויות למושגים שהם במציאות כנראה חסרי משמעות. לסיום, למרות כל האמור לעיל אני בטוח שתשוקה בין גברים לנשים קיימת. הרי כל אחד ואחת נתקל בהרגשה הזו כשהוא פוגש בחור\ה חמוד\ה, חתיכ\ה באמצע מסיבה או אפילו ברחוב. אבל אני מטיל פקפוק במושג "אהבה" וחושב שמדובר במושג שאולי לא קיים במציאות אבל אולי, באמת, יכול להתעורר במצב קשה (למשל: שריפה, מלחמה, רעידת אדמה...) שבו מישהו מציל את חייו של מישהו אחר ואז באמת , אולי , בני הזוג ירגישו זה כלפי זה אהבה או חיבה עזה. אולי באמת ירגישו שהם חייבים לו או לה את חייהם ויאהבו זה את זה ויחיו בעושר ובאושר עד עצם היום הזה.. אני אשמח לקבל את דעותיכם המנומקות והחכמות, ובעיקר של אנשים מבוגרים כי יש להם אולי יותר ניסיון. ושיהיה לכולם יום מוצלח. והלוואי שאני טועה...

אולי יש עוד תקווה בשבילך.

טוב, אז מה שנקרא אהבה ראשונה לא יצא לי לחוות אבל אתה לא יכול לכתוב סתם ככה שאהבה זה סתם. ברור שזה משהו שאנשים המציאו, זו מילה שמתארת את ההרגשה שלהם במצב מסויים, ת`אמת כתבת כ"כ הרבה שאני לא זוכרת מה רצית להגיד. אבל בכל זאת אני מאמינה שיש אנשים שעושים טוב לאנשים אחרים וגם אני מחכה למצוא את האהבה שלי. מחכה לתשובה. :)

אולי יש עוד תקווה בשבילך.

טוב, אז מה שנקרא אהבה ראשונה לא יצא לי לחוות אבל אתה לא יכול לכתוב סתם ככה שאהבה זה סתם. ברור שזה משהו שאנשים המציאו, זו מילה שמתארת את ההרגשה שלהם במצב מסויים, ת`אמת כתבת כ"כ הרבה שאני לא זוכרת מה רצית להגיד. אבל בכל זאת אני מאמינה שיש אנשים שעושים טוב לאנשים אחרים וגם אני מחכה למצוא את האהבה שלי. מחכה לתשובה. :)

Vdrums

New member
שהגעתי לזה:

"בני האדם מאז ומתמיד חששו שיגמרו להם מקורות המזון או השתייה והפרנסה. וגם זאת עובדה שקשה להתווכח איתה. אחרת אי אפשר להסביר את המצאת המקררים וברזי השתייה שמובילים מים אל ביתנו" הפסקתי לקרוא. החשש שיגמרו מקורות המים גרם להמצאת מקררים וברזים? איזה שטות, הברז הומצא כדי שתהיה יכולת שליטה על צריכת מים ולא בגלל חשש שהמים יגמרו. כדי שתוכל לצרוך מים מתי שבא לך, כמה שבא לך. מקררם הומצאו כדי לשמר מזון. תחשוב שלפני 50 שנה היו חייבים להכין אוכל ומה שנשאר לזרוק כי לא היה איך לשמר, אוכל לא היה חסר, אבל חשבו על דרך ומצאו פיתרון לשמר מזון כדי שלא יתקלקל לאורך זמן מסויים, וזה חוסך צריכה של כמויות מזון>מפחית הוצאות ועושה חיים קלים. בריפרוף קל אתה לא מאמין באהבה וטוען שזו המצאה. בולשיט, אהבה זה רגשות ואת זה לא המציאו. את מוסד הנישואין כן המציאו זה ברור שזה רעיון של אנשים, זה בעצם רעיון שנכלל בהמצאת הדת. (וזה כבר ויכוח אחר לגמרי אז לא להיכנס לזה). תצא עם בנות ואל תשב בבית עם הפסימיות הזאת ותנתח למה אין לך אהבה. קיצר בן אדם, שאתה תמצא את האחת שתסתכל לך בעיניים והמוח שלך יסתובב ופרפרים יעשו לך מפגן אווירי של יום העצמאות בבטן אתה תשכח את התיאוריה שלך...

ofir4u

New member
חבל שאתה לא קורא רק ממהר להגיב

היי! חבל שלא קראת את הכל אולי היית מבין משהו! ואז היה שווה לענות לך. אל תדאג אני יוצא עם בנות! הכל בסדר. אבל אני מציאותי. ולא חושב שאהבה אמורה להמשיך באמת לנצח ושאנשים מתחתנים בגלל נוחיות החברה ולא בגלל אהבה. ביי אופיר

Vdrums

New member
שמע, התחלתי לקרוא ונתקלתי

בבולשיט, לפחות בהתחלה, על השאר ריפרפתי, אתה לא חושב שאהבה נמשכת לנצח? נכון במידה מסויימת, היא נמשכת עד שהיא נגמרת וזה קורה או בחיים או במוות. חתונה=נוחיות חברתית? עם זה אני מסכים, לא אמרתי שלא, זו המצאה של אנשים, חתונה זה חלק מהדת והדת זו המצאה של אנשים. ברור שחתונה היא לא תוצר של אהבה, יש המון אנשים שחיים ביחד ולא נשואים זה לא אומר שהאהבה אצלם היא נמוכה מאשר אצל נשואים. כל מוסד הנישואים הזה מיותר לחלוטין, במיוחד אצלנו עם כל הכפייה הדתית.

מה הקשר לכפייה הדתית?

עודה שיש המון זוגות שנישאים כי הם רוצים ועושים זאת בנישואים רפורמיים או כל מיני אחרים.

Vdrums

New member
כי מסתכלים פה עקום על מי שלא

מתחתן ברבנות. מדינה עקומה.

אוקיי.

אם זה רק מהיבט דתי עדיין לא ענית לי מדוע יש כאלה שכן מוכנים להתחתן ואף מוכנים לשלם יור בכדי להינשא לא כדת משה וישראל? מדוע הם כל כך להוטים להינשא? אין לזה שום קשר לדת. המדינה לא עקומה. האנשים עקומים. [חלקם]

פלטרון

New member
בדת היהודית ילודה היא מצווה..

מה שמפריע לי בתיאוריה שלך זה שיש הרבה מיקרים שסותרים אותה - דוגמא אחת מבית : הדת היהודית מעודדת ילודה. אפילו במחיר של עוני. למרות זאת, ילד מחוץ לנישואים הוא ממזר, וביגמיה אסורה ? יש עוד הרבה בעיות , שזו לא השעה לציינן . רק אוסיף ואומר - הדוגמא שלך על הכסך בסוף המאמר - לא במקום . אי אפשר להביא דוגמא על דברים מוחשיים כמו כסף, וליחס למסקנות השלכות רוחניות, כמו אהבה.

ofir4u

New member
תגובה

היי! לא הבנתי את הסתירות בתיאוריה. על פי היהדות עושים ילדים רק לאחר החתונה וזה מה שרציתי להדגיש בתיאוריה. הדוגמא על הכסף היא בול במקום. אין לי דוגמא על משהו רוחני כי כל דבר רוחני לא ניתן למוחשיות!!! אם כסף לא מספיק אז תקח לדוגמא את "חוקי התנועה" - רק לבני אדם יש משמעות לתמרוים השונים. ביי אופיר

פלטרון

New member
הסבר ..

אין לי כוח לקרוא שוב והכל .. אז מזיכרון בלבד .. אתה אמרת שהרעיון הוא לצמצם ילודה בגלל משאבים, ועוד סיבות כמו שחתונה מביאה לכך שגבר לא יכניס להיריון כל מה שזז . כתבת שההנהגה ( שילטון - לא זוכר איך קראת לזה ) רצ לשלוט בילודה . והנה - ביהדות מעודדים ילודה "חסרת היגיון" , במובן שלא בהכרח יש אמצעים כספיים לתמוך בכל ילד.. אפילו במחיר של עוני . אז לא רוצים לצמצם ילודה . בסתירה ! אגב - הקטע עם הכסף .. היה ברור לי שזו תהיה התגובה . אבל אתה חייב להבין שכסף הוא עניין פיזי שבני אדם נתנו לו משמעות. גם תמרורים זה עניין פיזי. חוקי תנועה כשמם .. הם חוקים שאנחנו קבענו . באותה מידה יכולנו לקבוע חוקים אחרים. אהבה זה רגש . בדיוק כמו שפחד זה רגש . האם יכולת לטעון שגם פחד זו המצאה שלנו..בדיוק כמו כסף ? ( לדעתי , יכולת לטעון. אבל שניהם לא נכונים באותה מידה ) אגב - אפשר לומר לך משהו בגובה העיניים ? ( ולא תעלב ?? ) חבל שלא ניסחת את המאמר שלך כ-"שורה תחתונה" בלבד . כי עושה רושם שהאורך של המאמר/ההודעה שלך מחפים על תוכן ממש ריקני. ואל תעלב - זה הרושם שקיבלתי .. וקראתי את הכל... ואני רגיל לקרוא דברים באורך זהה ולזהות איפה יש פואנטה, ואיפה סתם מורחים מסביב. ( SORRY
)

ofir4u

New member
קראת לא קראת? תחליט!

היי! בהתחלה אמרת שלא קראת את הכל ואחר כך אמרת שקראת. אני לא מבין יש לך פיצול אישיות? אז תמשיך בניסויים פסיכולגיים בחתימה שלך ותעזוב אותי בשקט. יכול להיות שטעיתי בעניין היילודה - נישאר לך עוד הרבה מה לסתור כדי שזה לא יהיה נכון. אני לא מתכוון לעשות תיאוריה דומה על "פחד" - כי כלום יודעים מה הוא. אבל שמעתי על הרבה שלא יודעים ומחפשים את ה"אהבה"...

פלטרון

New member
התבלבלת ביני לבין מישהו אחר ../images/Emo3.gif

אני מודה - עכשיו עיצבנת אותי . אבל אתה יודע מה - אני אתאפק . מישהו אחר בשירשור הזה כתב שהוא לא קרא את הכל - לא אני
אני כתבתי שקראתי הכל . אז מה אתה מתנפל
תירגע
עשה טובה - לפני שאתה מתנפל ומבלבל את המוח לבן אדם - תקדיש דקה של קריאה. אתה כתבת כל-כך הרבה, ואני קראתי הכל. אתה לא יכול לקרוא את הכמה שורות שאני כתבתי כדי לוודא שמה שאתה אומר נכון ??? איזה חוצפן
הייתי עונה לשאר הדברים שכתבת - אבל אתה חצוף . יש לי תחושה שאתה תמשיך להתנפל אליי ולהאשים אותי האשמות חסרות שחר אחרות. תהנה עם התיאוריה השגויה שלך - אתה הרי לא מחפש את האמת . אתה מחפש שיגידו לך כמה אתה צודק - גם אם אתה בעצם טועה .

Vdrums

New member
../images/Emo6.gif אני אמרתי שלא קראתי הכל

ונכון, קראתי קצת מההתחלה ואח"כ סתם ריפרפתי עם העיניים. ולי אין ניסויים פסיכולוגיים בחתימה... חחחחחחחחחח

הבסיס לקיומו של כל דבר ודבר,

הוא אך ורק אם מאמינים בו. כך שאם X מאמין באהבה, היא קיימת. הגדרת האהבה אצלי למשל שונה מאצל הרבה אנשים שהכרתי. אצלי אהבה לא נמשכת לנצח. אף פעם.

למעלה