התיאוריה שתסביר לכם את הבעיות באהבה

Sefy

New member
אני דווקא ראיתי המון כאלה...

לפחות עד המוות... מעבר לזה אני כבר לא יודע, אבל אני כן מכיר כאלו שהיו נשואים ואחד מת, והם מסרבים להיות עם מישהו אחר כי הם עדיין אוהבים את הבן/בת זוג שלהם שנפטרו...
בכל מקרה, מה שאמרת בהודעה הקודמת שלך זה לא מדוייק, זה שמאמינים במשהו, זה לא עושה אותו לקיים באמת. אהבה קיימת גם במושג הפיזי שלה. אלוהים לא קיים, כי היחיד שיכול להוכיח את הקיום שלו, זה אלוהים עצמו ועוד לא נעשה שום דבר שאי אפשר להוכיח אחרת מעל כל צל של ספק. כי ברגע שאלוהים "יוכיח" את קיומו, אז הוא כבר לא אמונה, כי אמונה היא עיוורת ולא עובדתית.

למה אתה חייב להכניס את אלוהים לכל

דיון? אני לא הזכרתי את אלוהים בתגובה שלי לתומר. תוכיח לי אהבה. אין באפשרותך. אם כן, אהבה, לפי ההגדרה שלך, שוות ערך לאלוהים.

Sefy

New member
אהבה היא רגש, רגש הוא קיים, הוכחתי.

אלוהים הוא לא רגש, אלוהים זה אמונה, אמונה זה דבר עיוור, הוכחתי. למה אני חייב להכניס אלוהים לכל דיון ? לא לכל דיון, רק לדיון שבצורה זו או אחרת מתייחס אליו, ואופיר בכבודו ועצמו הכניס את הדת היהודית ועד כמה שזכור לי היא די קשורה לאלוהים. ואני אצטט אותו: הציבור בתקופה העתיקה האמין היטב בקיומו של אלוהים ולכן שייכו את מנהג הנישואין לדת היהודית. שהרי אם אלוהים מצווה – עלינו לפעול על פי מצוותיו. כיום, בעידן המודרני. עידן הסרטים , עידן שבו הרוב הוא חילוני, משתמשים במושג אחר להצדקת הנישואין. המושג שהומצא על ידי החברה הוא מושג "האהבה". מה שאופיר שכח בטובו להזכיר זה, שאהבה כן קיימת גם בתקופות העתיקות ביותר! ובהמון דתות ואם אני לא טועה אפילו בתנ"ך (אהבת דויד ובת שבע או יהונתן לדוגמא) יש המון הזכרות של אהבה וזה היה ללא שום קשר אל טלויזיה וקולנוע, כי עד כמה שזכור לי, זה לא היה קיים בתקופה ההיא. כך שאהבה זה לא מושג שהמציאו אלא רגש שנתנו לו מילה שתתאר אותו. נישואין זה מושג שהומצא ע"י האדם לעומת זאת.

כל כך פשוטה ההוכחה.

ועל ההוכחות כאלו ואחרות אנשים עובדים שנים
אהבה היא רגש למי שמאמין בו. ואותו הדבר לגבי אלוהים, לאילו שמאמינים בו גם אלוהים הוא רגש בצורה זו או אחרת. אז אני הוכחתי פה את קיום האלוהים?!?!
נכון, אהבה כמושג הייתה קיימת גם בעתות הקדומות יותר, אבל גם אלוהים, זה עדיין לא מוכיח את קיום אף אחד מהם. חוץ מזה, אני לא מוצאת שום קשר הגדרתי בין נישואין לאהבה. אהבה היא רגש [קיים או לא קיים אצל אנשים] ונישואין זה מוסד.

Sefy

New member
אלוהים זה לא רגש, זה אמונה עיוורת

ואמונה זה לא רגש, זה להאמין במשהו בלי לשאול שאלות ולתהות על הקנקן, כך שלא הוכחת שהוא קיים. אהבה קיימת כי רגש קיים, אפילו בבעלי חיים שממש לא מאמינים באלוהים ו"סוגדים" לאל הזה. מה שכן, אני לא מבין מה נישואין ואהבה קשורים אחד לשני פה בכלל ?

בכלל לא.

ספי, הכל תלוי אם אתה מאמין ואיך אתה מאמין. יש מאמינים שמרגישים את אלוהים בדיוק כמה שיש אנשים, ואתה אחד מהם, שמרגישים אהבה. אמונה עיוורת!!?!? אולי המאמינים שאתה ראית סביבך הם בעלי אמונה עיוורת, אולי אתה לא ראית נכון. אני מכירה המון [במקרה אני באה ממקור דתי], ואני אחת מהם, שלא מאמינים וזהו. קדוש. מאמינים וחוקרים וכשמשהו לא נראה לי בדת אני לא אראה ממנו עד שאני לא אמצא את התשובה שלי. המאמינים האמיתיים, אלה שמרגישים את אלוהים, שואלים שאלות ותוהים על קנקנם של דברים אילו ואחרים. אפילו בבעלי חיים? לא הבנתי. מצטערת.. גם אני תהיתי בדיוק על הקשר בין נישואין לאהבה.

Sefy

New member
אמונה היא עיוורת, אין מה לעשות!

ברגע שאת מאמינה בדבר שאי אפשר להוכיח את קיומו באופן חד משמעי חוץ מאשר סיפורי סבתא שנכתבו לפני כמה אלפי שנים. ואותו "דבר" שמאמינים בו לא כ"כ מוכיח את קיומו לכל שאר העולם. אז זה אמונה עיוורת, כי מקבלים משהו פשוט ללא עובדות. כל "דת" זה תרגומים של אנשים וכל אחד מתרגם לעצמו משהו אחר. רק כדי שיהיה לו נוח עם מה שהוא עושה. אנשים מחפשים "אל" או יותר נכון משהו שאי אפשר להסביר, כדי שיתן להם רק איזו סיבה לקיום שלהם. כי בלי משהו "מעליהם" הם יחשבו "מה הסיבה לכל זה" או עוד כל מיני שאלות שלמעשה אף אחד לא יכול לענות להם. אז יש את אלו פה שיאמרו שזה אהבה, יש כאלה שיאמרו החיים שאחרי. כל אחד והסיבות שלו לחיים וכמובן יש את אלו שאומרים חייזרים ואת אלו שאומרים אלוהים. לגבי בעלי חיים, ידעת שפינגוון מחפש כל חייו את "האחת" ואחרי זה נשאר רק איתה למשך כל חייו ? יש אותו דבר בציפורים ובדולפינים ובעוד המון חיות!, אני לא רואה אותן פותחות ספר תנ"ך או לא נוסעות בשבת או מתפללות כדי שאל כלשהו יעזור להן. דולפינים בתור דוגמא נחשבים לחיות מאד חכמות. אני פשוט לא ראיתי אף דולפין שלא שוחה בשבת. או משתחווה לאיזה אל. "המאמינים האמיתיים, אלה שמרגישים את אלוהים" - את יודעת מה עשית במשפט? את כאילו באה ומכריזה על כל האחרים עם כל מה שהם מאמינים בו, בתור שקרים כי הם לא מאמינים באלוהים. מי קבע שהדרך של ה"דתיים" זו הדרך הנכונה? כי אולי הדרך "שלי" היא הדרך הנכונה, אולי הדרך של איזה "רוחני" ? ואולי זה דווקא חייזרים ? כל אחד והדרך הנכונה שלו. כש"אלוהים" בכבודו (אם יש לו) ובעצמו יטריח את עצמו ויתחיל לדאוג לכל אלו שמאמינים בו ויתחיל אולי קצת לכבד את ההסכמים שהוא עושה, אולי רק אז אפשר לומר שקיים אלוהים. עד אז, אלוהים זה בנאדם אגואיסט שרק שליטה מלאה מעניינת אותו. הוכחות ? בקלות! 3 הדיברות הראשונות הן עליו! מה מפריע לו לאותו אל עצום שמישהו מאמין באל אחר ? אולי בגלל שאם אף אחד לא יאמין בו אז הוא ישכח ולמעשה לא יהיה לו כוח יותר ? ובקשר לנושא, אף פעם בשום מקום לא טענתי שיש קשר בין נישואין לאהבה. אני פשוט חולק על החלק ה"דתי" שבהודעה.

אתה גם לא יכול להוכיח לי אהבה

באופן חד משמעי. בדיוק כשם שאני לא יכולה להוכיח את קיום ההשגחה העליונה. אני בכלל לא אתווכח על הסיבות לקיום האל אצל כל אחד ואחת כי אין זה מתפקידי כלל וכלל. לא ממש התמחתי בחקר בעלי חיים והתנהגותם, לכן אני לא אתיימר להגיב בכלל על נושא בעלי הכנף למיניהם ואני לא חושבת שגם אתה צריך לעשות השכלות מבני אדם על בעלי חיים שיש להם מערכות קצת שונות. חוץ מזה, אין שום איסור על שחייה בשבת. כשאמרתי המאמינים האמיתיים בכלל לא התכוונתי להגיד שהשאר שקרנים. אתה טענת שלא בודקים והולכים עיוורים ואלוהים הוא לא רגש, אז אני טענתי שבין הדתיים יש מאמינים אמיתיים וכאלה שלא. זהו. חוץ מזה, אתה לא ממש אחד שיכול לטעון שאלוהים לא דואג למאמיניו, כי אתה לא ממש נמנה על מאמיניו. ובשביל לקיים הסכמים, ישנה מחוייבות כלפי שני צדדים. לא רק אלוהים חלק בהסכם.

Sefy

New member
כמה דתיים מאמינים מתו בפיגועים ?

כמה מאמינים מתו ב 9 ל 11 עם התאומים ? אלוהים ממש דואג למאמינים שלו. אני לא צריך שאיזה "אלוהים" ידאג לי, כי אני דואג לעצמי הכי טוב שבעולם. ואלוהים הוא זה שעשה הסכמים, שיתחיל לכבד אותם ולשמש בתור דוגמא, ולא רק לחסל עמים שלמים שהפשע היחיד שלהם זה שהם לא מאמינים בו.

אגב,

שנוגע למוות של בן זוג - נכון, יש כאלה שנשארים נאמנים אחרי המוות אבל זה לא מוכיח כלום. זה פשוט מוכיח שלאהבה לא היה זמן להיגמר אצלם וככה יצא שהיא נקטעה באמצעה ונשארה בחוזק שלה עד עולם.

Sefy

New member
טעות כרגיל!

אני מדבר על זוגות שנפגשו צעירים ומתו זקנים והיו ביחד כל הזמן! זה לא שאהבה לא היה זמן להגמר. אלה אהבה שהייתה עד הסוף ואחד מהם נפטר והם לא מעוניינים להמשיך הלאה עם מישהו אחר. את לקחת דוגמא אחת בלבד, יש עוד כל כך הרבה דוגמאות נוספות שיוכיחו אותך טועה. לך לא הייתה אהבה "נצחית" כי את לא כך כך מעוניינת בה כי זה לא הולך עם השקפת החיים שלך (לפחות לפי מה שאני הבנתי מכל דברים שאמרת מידי פעם) אז לא תהיה לך אהבה נצחית, כי את אולי תקדישי הכל בשביל משהו אחד, אבל אהבה לא חשובה מספיק בשבילך כדי שהיא תחזיק מעמד. אם אני טועה, אני מתנצל מראש, אני פשוט אומר לפי איך שאני רואה את הדברים

כמו שכבר אמרו לפניי בתגובה

אתה מסתכל על דורות ישנים שאצלהם היו מושגים שונים. חוץ מזה, יכולים להיות כמה גורמים לזה שהם לא מצאו אהבה אחרת. כפי שטענת, הם היו זקנים ואחד מהם נפטר. אתה באמת חושב שכל כך פשוט אחרי מספר דו ספרתי של שנים, שיניים תותבות ומקל הליכה, למצוא אהבה? מעבר לזה, אחרי כל כך הרבה שנים, קיים גם הרגל. אני לקחתי דוגמא אחת כשם שאתה לקחת דוגמא אחת. שנינו יכולים להביא עוד אינספור דוגמאות לכאן ולכאן, אבל אך אחד לא יוכיח את צדקתו כי אין פה צדק. יש להאמין או לא להאמין. אתה מוכיח בדיוק את מה שאני אומרת - לי לא תהיה אהבה נצחית כי אני לא כל כך מעוניינת בה. כי אני לא מאמינה בה וזה בדיוק גורם לביטולה לגביי. אתה לא טועה, אתה רק רואה חלק מאוד קטן.

Sefy

New member
למעשה אני רואה את כל החלקים...

את זו שרואה רק חלק קטן, אני אולי עקשן אבל אני יודע טוב מאד על מה אני מדבר ואת פשוט הצדקת אותי בזה שהודאת באמת. בשבילך אלוהים קיים, כי זה מה שנוח לך להאמין, את לא מאמינה באהבה, אז לא תהיה לך אחת אף פעם. בסוף נראה מי ישאר לבד ובודד בינינו. ויש פה צדק ואת הוכחת שאני זה שצודק. אבל את זו שלא תודה בזה, כי זה יהרוס לך את כל התאוריות שבנית לעצמך וזה מה שחבל. אני מסוגל לראות את כל הצדדים, לא מסוגל להבין אותם, אבל דווקא מאד מסוגל לראות אותם. וכמו שאמרתי אני מכיר הרבה יותר ממש שאת חושבת רק לא חושב שזה יעזור בכלום. כי את לא תקבלי שום עובדה כי זה לא נוח לך.

אין פה צדק.

כי כל הדיון עצמו החל על עצם זה שאמרתי שלמי שמאמין באהבה, יש אהבה. אני לא מאמינה [לפחות לא בצורה המקובלת], אז אין לי. איפה סתרתי את עצמי פה? איפה הצדק לגבייך? מה יהרוס לי את כל התיאוריות? להודות שאתה צודק? לא יודעת איך הגעת לזה, אבל אף תיאוריה שלי לא עוסקת בלהאמין שאני תמיד צודקת. איזו עובדה אני לא אקבל? אם לא שמת לב, אנחנו לא ממש מתעסקים בעובדות, כי אם באמונות.

אורזמן

New member
אתה ראיתה המון כאלה...

אבל לא חיית את החיים שלהם..... זה דור אחר עם השקפת עולם שונה משלנו, חינכו אותם להשאר בייחד, אפילו שמישהו מבני הזוג בגד באמונו של האחר כי כך זה היה פעם, לא הייתה הפתיחות שקיימת היום . ואגב, לפי התורות העתיקות אלוהים הוא\היא האנרגיה הגבוהה ביקום של האהבה .

Sefy

New member
אצלהם הייתה אהבה טהורה ואמיתית!

כן, הייתה להם השקפת עולם אחרת, חינכו אותם שעל בעיות מדברים ופותרים ולא בורחים מהם כל הזמן. זה מה שהדור המושלם של היום עושה. כל בעיה קטנה אורז את הבאסטה ובורח כמו איזה פחדן שמפחד להתמודד עם דברים. ממש פתיחות יש היום. במקום לדבר רבים. זה השקפת העולם של היום. לברוח מהצרות ולריב. ובדיוק לפי איזה תורות עתיקות הוצאת לי את הדבר הזה אה ? לא לפי יוון ולא לפי רומא ולא לפי שום דבר, כי אחרי הכל, לכולם חוץ מלעם ישראל, היו יותר מאל אחד! רק אצלנו קמצנים אפילו באלוהים
ואהבה זה לא אנרגיה, זה רגש. אנרגיה יש לי בתקע חשמל.

אורזמן

New member
זה מה שאתה קולט מהם

נכון הייתה אצלם אהבה טהורה ואמיתית כמו שיש לזוגות בכל מקום . אבל זה לא כולל את כולם, חינכו אותם שלהתגרש זו בושה וכתם על כל המשפחה. מה שנשאר להם זה להמשיך לחיות בייחד . הדור של היום מבין שאין צורך להיות בזוגיות אם לא מסתדרים ולא מגיעים לפתרונות, אפילו שיש ילדים ברקע. אין טעם לסבול בלהישאר יחד אם אפשר להיות מאושרים במקום אחר . ידידי, תורות עתיקות היו לפני אתה ואני באנו לעולם הזה . כולם מאמינים באנרגיה גבוהה שמקשרת בין כל האלים והאלות אנשים מאמינים בבודהה שמאמין באלוהים אנשים מאמינים בישו שמאמין באלוהים אנשים מאמינים במוחמד שמאמין באלוהים יהודים מאמינים בצדיקים שמאמינים באלוהים לכל דבר ביקום יש אנרגיה בין אם זה חי דומם או רגש, יש דברים שיש להם אנרגיות נמוכות ויש גבוהות . ידידי היקר, נושא שאתה לא מבין בו אל תתבייש תשאל, זו לא בושה לשאול אבל אל תקשקש בשכל על דברים שאתה לא מבין בהם

Sefy

New member
מצטער, מי שמקשקש בשכל פה זה אתה

אנשים ממציאים שטויות כדי לעשות כסף על אחרים. זה כל האנרגיות שיש לך פה. אני מאד אוהב "יודעי כל" כמוך שמחליטים בשביל כולם מה אחרים מאמינים ולא ועוד במיוחד על לפני ביליוני שנה שאיך אמרת ? אפילו אתה לא היית קיים אז! זוגות של היום נפרדים בגלל שהם רבו על מי הפיל את העיפרון! הם לא נשארים לפתור בעיות או לוקחים אחריות על המעשים שלהם, יותר קל לזרוק ולעבור לבא בתור ובדיוק כמו שאמרת "אפילו שיש ילדים ברקע" למה לסבול בלהישאר ביחד ? ואתה, במקום לזלזל במה שמישהו שאתה לא מכיר בכלל ובלי לדעת מה הוא כן או לא יודע. תלמד לתת כבוד, או שזה לא משהו שהאנרגיות שלך לימדו אותך. כי אותו כבוד שתתן זה בדיוק מה שתקבל בחזרה. ואנרגיות זה ההמצאה של הדור החדש. מעניין איזו שטויות יאכילו אותך בדור הבא.

אורזמן

New member
אתה ממשיך לקשקש........

תמיד היו ויהיו אנשים שינצלו אנשים אחרים למען כסף, אך יש אחרים שלא מבקשים כסף(אולי משהו סמלי "שעל מנת לקבל אתה צריך לתת"), לא פגשת אותם עדיין או שפגשת והחלטת להתעלם מכך מאחר שאתה לא מאמין שקיימים אנשים כאלו. ידידי היקר, אני מחליט רק לעצמי ולאחרים ממליץ, במידה וירצו יקחו . בזוגיות תמיד יריבו(יתווכחו) לא משנה על מה, הם ימצאו כבר נושא. יש זוגות שמסכימים, יש זוגות שמתפשרים, יש זוגות שחיים עם כל הבלאגן שלהם ויש זוגות שנפרדים . אני לא מזלזל בך ידידי, אני לא מכיר אותך היכרות עמוקה אני מגיב להודעה שלך בנושאים אלו ואם נפגעת מכך ששכתבתי שאתה קשקשן ונפגעת .... מתנצל . אנרגיות זה לא המצאה של הדור החדש, אנרגיות נמצאות בכל מקום ביקום ומעבר לפלנטות אחרות . אנחנו כבר גולשים מהנושא של הפורום, אם בא לך תעבור למסרים

למעלה