התייעצות לגבי קצב איטי מאוד של ילדה

• פותח הנושא RNG
  • פורסם בתאריך

חני ב

New member
לא רואה פה שום דבר מצחיק

אבל אם את מסתדרת עם זה והוא "אוכל" את זה אז יופי לכם.

דורית 11

New member
גם אני עושה ככה

אבל יש ילדים שזה לא עובד עליהם. ילדים עם בעיות ריכוז, ילדים שבאופיים "מרחפים", תמיד ימצאו סיבה לא להיות מוכנים עד השעה שביקשת ואז מתחילים כעסים, מריבות וכו'. אם יש דרך לקצר את כל ההליך, אני בעד. זה לא שילד עושה דווקא כדי להכעיס, לפעמים באמת הוא לא מסוגל להתלבש תוך 5 דקות ואז צריך למצוא דרכים יצירתיות כדי להפעיל אותו.

RNG

New member
בשביל תחרות צריך סבלנות ומצב רוח

מסוים שלא תמיד ישנו בבוקר כשלחוצים, אבל גם אצלה תחרות לפעמים עוזרת. לפעמים היא שמה פס. כשהתחלנו עם שעון אמרתי לה עד איזה שעה היא צריכה להיות במטבח לארוחת בוקר ועד איזה שעה למקלחת כדי לצחצח.. אין גבול ליצירתיות בתחום הזה, אה?.. אנסה לחזור לשיטות האלו, כי לרדת עליה די נמאס לי, מה גם שאני לא מרגישה שהיא עושה את זה כדי להכעיס או משהו..

חוה 1

New member
תבדקי בעית קשב ורכוז

אצל בנות עולים על הבעיות האלו די מאוחר כי הן לא מפריעות לאף אחד. אבל אם זה גם בבית הספר שווה לבדוק.

RNG

New member
מה, איבחון? אפילו אם אין שום בעיה

בלימודים?

לירזי5

New member
איך היא מבצעת את המשימות בכיתה?

גם אז היא איטית או "מרחפת"?

לירזי5

New member
עכשיו קראתי

שכתבת שכך היא גם בביה"ס. לדעתי חוה צודקת וכדאי לך לגשת לאיבחון. יש ילדים ש"הולכים לאיבוד" בגלל בעיה כזו, פשוט לא מאתרים אותם בקלות כי הם לא מפריעים בכיתה. שווה לבדוק.

RNG

New member
יש לי שאלה: גם אם זה רק מתוך הפרעות

קשב, זו יכולה להיות אינדיקציה להפרעת קשב? כי כל הקשור לאימפולסיביות וכד' לא שייך לה בכלל וכשמשהו מעניין אותה היא יכולה לשבת ולהתרכז באופן נפלא, למשל בציור.

odeia

New member
מה שלי אמרו לגבי זה, זה שלמשל בציור

תוכנית טלוויזיה מרצדת וכדומה הילד מרוכז ובמטלות מלחיצות - לא. לא כל הפרעות קשב וריכוז מלוות בהיפראקטיביות, ישנן כאלו שהן ללא היפר.

חוה 1

New member
יש הפרעת קשב שאין בה אימפולסיביות

היא נקראת add ללא ה-h. וילדים עם בעית קשב מסוגלים להתרכז בצורה נפלאה בדברים שמענינים אותם כמו טלויזיה , מחשב, ציור ,לגו.

שולה 6

New member
RNG היי. לחברה שלי היתה בעיה

דומה עם בן שלה והיועצת אמרה לה שכדאי לבדוק את בלוטת התריס. אני לא יודעת איך זה נגמר אבל לפעמים יש תת פעילות של בלוטת התריס והדבר גורם לרחפנות. נסי בכיוון הזה.

לירזי5

New member
את יכולה גם לעבוד עם שעון חול.

ילדים אוהבים את זה, אולי זה יועיל.

noa_f

New member
לא מאמינה שכדאי להלחם בזה.

אמא שלי הלבישה את אחותי הקטנה עד גיל 12 בערך, אחרת היא היתה מגיעה לביה"ס בצהריים. אמא שלי החליטה שבמקום להתעצבן, היא דואגת לעניינים בעצמה. ככה היא חסכה ויכוחים. היום הגברת מסתדרת יפה מאוד לבד. אני לא חושבת שבן זוגה צריך להלביש אותה... מה שכן, היא טיפוס "של לילה".

דורית 11

New member
לא יודעת אם אפשר להלחם בזה

אבל אני יכולה לחשוב על הרבה תחומים שבהם התכונה הזו עלולה להפריע- התארגנות ללימודים, לימוד למבחן ואפילו השתלבות במקום עבודה. אני כן חושבת שצריך לתת לילד איזשהם כלים לארגן טוב יותר את זמנו, כי זו תכונה שעלולה לגרום להרבה תקלות.

למעלה