התייעצות לגבי 2 הריונות שנחשבים כימיים

מיקה 00

New member
התייעצות לגבי 2 הריונות שנחשבים כימיים

היי לכולם הרקע שלי זה לפני כ 8 חודשים הפלה בשבוע 5-6 בטא כבר הגיעה ל800 פלוס ואז ירדה לא ראו ברחם כלום משמע הפלה כימית... לפני כ3 חודשים עברתי שוב הריון כימי שם הבטא לא עברה את ה70.... וממש תוך כמה ימי איחור קיבלתי מחזור... כמובן בתור חרדתית רצתי לגניקולוג שלי ודי אנסתי אותו להביא לי הפנייה להמטולוג על מנת שאבצע בדיקת קרישיות יתר...כן אציין שלפני כ8 שנים עברתי באופן פרטי בדיקת קרישיות יתר סט מלא (חרדתית או לא?!) עקב כך שהייתי מעשנת וגם נטלתי גלולות...הבדיקה יצאה תקינה... שהתקשרתי לברר בבית חולים אם יש צורך שאבצע שוב את הבדיקות עקב ההפלות שהיו לי התשובה הייתה שלא למעט בדיקת קרישיות נרכשת שהיא עם השנים יכולה להשתנות(בניגוד לקרישיות מולדת)... לגניקולוג לא סיפרתי שעשיתי לפני 8 שנים סט מלא של קרישיות כי פחדתי שלא יתן לי הפנייה להמטולוג...בכל מקרה יש חוסר אחדות בין האם הריונות כימיים הם שווי ערך להריונות רגילים מבחינת ענין ספירת ההפלות...יש לי היום תור להמטולוג זה במרחק של כשעה וממש אין לי חשק ואני מתלבטת האם עלי ללכת אליו או שאני מגזימה ואין צורך כי עדין מבחינת מספר ההפלות זה לא נחשב הפלות חוזרות... מה דעתכן? כמו כן אציין שביקשתי מהגניקולוג שלי הפנייה לאנדוקרינולוג שיתן לי בדיקות לנוגדנים לבלוטת התריס( למרות שהבלוטה אצלי תקינה) הוא סירב ודי התעצבן עלי.... בכלל הוא היה מאוד לא נחמד וחשב שאני רצה מהר מדי ואני חושבת שהוא אומר את כל זה כי זה לא החיים שלו וגם יש פה אינטרס כלכלי לקופה.....

שירהד1

Member
מנהל
מיקה- מבינה היטב את המצוקה שלך-

האם את מוכנה לכתוב את הדברים בפורום אובדן הריון, ושם אוכל לשאול אותך עוד שאלות ולנסות לסייע.
אנא כתבי שם בת כמה את (ובמידה ויש בן זוג- בן כמה הוא), והאם שני ההריונות הכימיים היו היחידים או שיש ילד/ים.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

שירהד1

Member
מנהל
אה..קראתי אחורנית ונזכרתי...

אמממ...לא יודעת לענות לך בוודאות.
שני הריונות כימיים לא נחשבים הפלות חוזרות. ובאמת יש אי הסכמה לגבי האם הריונות כימיים צריכים בכלל להיספר כהפלות או לא. יש רופאים שאומרים שכן ויש רופאים שאומרים שלא.
לא יודעת אם תקבלי תשובות חד משמעיות לגבי העניין הזה.
לא יודעת לענות לך לגבי ההמטולוג היום, בגלל שיש עניין בריאותי נפשי פה.
תחליטי מה שנראה לך נכון עבורך.
שוב כותבת שממליצה לך בכל זאת לנסות ולמצוא טיפול רגשי- כזה או אחר.

שיהיה בהצלחה!
שירה.

שירה דוד
מנהלת פורום אובדן הריון פורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

מיקה 00

New member
יודעת שאין וודאות לכן רציתי לדעת האם נשים אחרות אחרי 2 הפלות

כימיות כבר התחילו בבירור של הפלות חוזרות או שלא.
מה שנכון בשבילי זה לעשות את כל הבדיקות הקיימות בעולם....אבל ברור שזה לא בריא... אני מנסה להימנע מהתנהגות חרדתית ולהתנהג כמו בנאדם שלא סובל מחרדות ומכאן נובעת השאלה...

שירהד1

Member
מנהל
או. קיי- אז זוהי תשובתי-

ואני כותבת מניסיוני האישי. ייתכן שמישהי אחרת תחשוב אחרת- מניסיונה שלה ומהרופאים בהם היא נתקלה.
לי נאמר במפורש על-ידי רופאה ורופא מעולים שמאוד סמכתי על שיקול דעתם, ששתי הפלות ברצף- והכוונה היא הפלות שהצריכו גרידות ו/או ציטוטק (לא הריון כימי), עדיין נחשבות משהו נורמאטיבי מבחינה סטטיסטית בעולם הילודה. לכן, ההמלצה היא לבדוק ולעשות בירור הפלות חוזרות לאחר 3 ברצף (חלילה וחס), ואגב- גם- תלוי מה המקרה, תלוי באילו שבועות היו ההפלות, מה היו הנסיבות. ועדיף שלא אפרט- כדי לא להכניס לך חרדות נוספות לראש:)

בקיצור- תעשי 1+1 ותחליטי בעצמך על עצמך לגבי היום.
שירה.

שירה דוד
09-7749028

שירה דוד
09-7749028

מיקה 00

New member
הבנתי... תמיד אמרו שהפלה אחת זה נורמטיבי וקורה כמעט לכולן

עכשיו עם 2 לא יודעת באמת מה לעשות.... האם ידוע לך במקרה האם את בדיקות קרישיות היתר ניתן לעבור דרך קופת החולים או שעושים את זה רק בבתי חולים?

שירהד1

Member
מנהל
תשובתי-

א. לא בטוח ששני הריונות כימיים נחשבים בכלל הפלות. שוב- תלוי איזה רופא שואלים...
ב. לא חושבת שיאשרו לך בכלל את כל הסט של הקרישיות. אני עשיתי בזמנו בדיקות קרישיות חלקיות אחרי 3 הפלות, והשלמתי לאחר ההפלה הרביעית.
אני לא מציעה לך בכלל להיכנס לכל הטירוף הזה של הבדיקות. כי אם ככה- אולי כבר תכניסי את עצמך לסאגה שלמה של בדיקות נוספות ורבות אחרות.
לא נראה לי שזה חיוני במקרה שלך, ובטח ובטח לא בריא נפשית בהתחשב בכל מה שציינת גם בפוסט הקודם שלך.

מצאי לך רופא גניקולוג או רופאה גניקולוגית שאת סומכת עליו/ה והתייעצי איתם.
את נמצאת במערבולת רגשית, ולא יודעת כיצד לצאת ממנה. וחבל. יש רופאים ו/או רופאות נפלאים.
מצאי מישהו שאת סומכת עליו בהיבט הרפואי ולכי איתו ולפי ההמלצות שלו.

שירה דוד
09-7749028

מיקה 00

New member
נכון זה ממש ככה פשוט תלוי איזה רופא את שואלת...

ממה שקראתי בגוגל הבנתי שדווקא המומחים להפלות חוזרות כן מחשיבים הפלה כימית כהפלה לכל דבר....ויש גם אתרים שאת רואה שרשום שהפלות חוזרות זה 2-3 הפלות רצופות... ממש חוסר אחידות בנושא...
אין ספק שזה טירוף כל הבדיקות האלה ולגבי מציאת רופא לסמוך עליו זה בדיוק מה שאני מחפשת עכשיו....זה בעייתי למצוא רופא טוב.... כל ההמלצות שיש לי זה מחברות שלי שנמצאות בקופת חולים שונה משלי.... לכן הדרך היחידה שלי זה להסתמך על המלצות מהאינטרנט שזה גם ממש לא אידיאלי....

לא יודעת לגבי כ-ל הרופאים

אבל שני הרופאים שלי (רופא גניקולוג של הקופה ורופאת פריון) אמרו לי חד משמעית שההריון הכימי שהיה לי ביולי לא נחשב להפלה. אני מבחינתי שמחתי לא להוסיף אותו לספירה. מבחינה רגשית מה שעודד אותי (אחרי מפח הנפש של בטא חיובית ומיד לאחריה דימום, על התקווה והייאוש שהופיעו בעקבותיהם) היו 3 מחשבות:
1. עובר שצף לו בחלל הרחם הוא עדיין לא בגדר הריון (מבחינתי).
2. האופטימיות נמשכה 5 ימים (בלבד).
3. לא הייתי זקוקה לשום התערבות רפואית, המחזור הופיע וחיי המשיכו כרגיל.

אבל כמובן שאם את מרגישה צורך לעשות סט מלא של בדיקות, תוכלי להשיג הפניות או לבצען באופן פרטי. כמובן זכותך לספור הריונות כימיים כהפלות בין אם יש לכך אישוש מחקרי ובין אם לא - זה הגוף שלך, זו הנפש שלך, ואת בלבד קובעת את מהלך חייך.

בהצלחה !!!!!!!!!!!!!!

מיקה 00

New member
בהפלה הראשונה הייתה מאושפזת 4 ימים בבית חולים

בגלל חשד להריון חוץ ריחמי ובכל המסמכי אשפוז רשום לי בפירוש "הריון ראשון" " הפלה טיבעית" זאת אומרת שמבחינה רפואית הם החשיבו את זה כהריון וכהפלה לכל דבר ואפילו אמרו לי שמותר לי להכנס להריון בשנית רק לאחר 2 מחזורים...אני לא יישמתי את זה כי זה נראה לי מוגזם וחיכתי מחזור 1....
בהריון כימי השני הבטא הייתה ממש בקטנה לא עברה את ה70 וזה באמת היה יותר קל מההריון הכימי הראשון שהתחיל עם בטא 200 ומשהו ואז הכפיל ל600 ואז 800...

אני לא מרגישה צורך לעשות בדיקות אני פשוט לא מבינה רופאים שאומרים שהריון כימי זה לא הפלה.... אני אוהבת היגיון בדברים... אם זה לא הפלה אז מזה כן? מסטיק?!.... הרי זרע וביצית נקשרו ביחד...

מאתגרת אותך עם שאלה

בעקבות התהייה שלך לגבי זרע וביצית שנקשרו ביחד.
לפני שנה עברתי הפריה חוץ גופית, היתה הפריה (זרע וביצית שנקשרו ביחד), הוחזר עובר ולא נקלט. הפסקתי את התמיכה ההורמונלית ולמחרת הגיע המחזור.
האם בעינייך זו הפלה?

מיקה 00

New member
רק ראיתי את הכותרת וחייכתי... מתה על כאלה...

האם באיזשהו שלב היה בדם שלך בטא? במידה ולא ...אז לא מדובר בהפלה

אם כך, ענית לעצמך

מבחינתך, לא כל זרע וביצית שנקשרו, היו ברחם ויצאו ממנו, נקראים הפלה.
אז עבורך ההגדרה של הפלה לא קשורה לזרע וביצית שנקשרו, אלא למשהו אחר.
בכל מקרה, כאשר ישאלו אותך בעתיד על ההיסטוריה המיילדותית שלך, חשוב שתסבירי מה היה בכל הריון, ושכל רופא יגדיר לעצמו אם זו הפלה או הריון כימי.

מסבירה למיקה את ההגיון (ומותירה את חילוקי הדעות על כנם)

בהיווצרות הריון יש 3 שחקנים: זרע, ביצית, רחם.
הזרע והביצית נפגשים בחצוצרה, מתאחדים, נודדים אל הרחם ומשתרשים בו (כן, כן, זכר, מעניין מי החליט שאיבר הרבייה הנשי הוא זכרי. ומה הם היו חושבים אם ה*&^%$ שלהם היה במין נקבה בעברית).

אחרי ההפריה הגופיף הצהוב מקבל סיגנל מהמוח להתחיל ולהפריש את הורמון ההריון - HCG, אותו מאתרת בדיקת ההריון (ביתית / דם).

כאשר ביצית מופרית נודדת אל הרחם באופן טבעי אך לא משתרשת בו - מופרש הורמון ההריון. כאשר ביצית מופרית באופן מלאכותי נודדת אל הרחם לא מופרש הורמון ההריון כי ההפריה מתבצעת "מאחורי הקלעים" של המוח, ולכן הורמון ההריון יתחיל להיות מופרש רק במידה ותתקיים השתרשות.
כלומר - למעשה כשלון של היקלטות טבעית וכשלון של החזרת ביצית מופרית הוא אותו סוג כשלון - עצם ההיקלטות ברחם.

כמובן, הגדירי כרצונך - זה גופך, זו נשמתך ואלה חייך.
כבר היינו בויכוח הזה, וראינו את חילוקי הדעות בינינו לגבי גופים די גדולים כמו ארגון הבריאות העולמי.

מיקה 00

New member
נראה לי התבלבלת מתי היינו בויכוח על זה?

ובכלל לא מבינה מה הקשר בין זה לארגון הבריאות... אבל נסלח לך כי את בהריון :)

תאמיני לי שלא התבלבלתי, הנה הקישור

http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/1111/pagenumber2/מ
%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%94/%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%9F_%D7%9C%D7%90%D7%97%D7%A8_%D7%90%D7%95%D7%91%D7%93%D7%9F_-%D7%AA%D7%9E%D7%99%D7%9B%D7%94

זה היה ויכוח ארוך בו אני (ואחרות) טענו שיש תרופות שבטוחות לשימוש גם בזמן הריון, באישור ה FDA, ואילו את טענת מנגד שבהחלט יכולה להיות תרופה שקיבלה אישור ולאחר מכן ה FDA יתחרט ויכריז עליה כעל תרופה מסוכנת לנטילה בהריון.

ציטוט

"...... כגון ציפרלקס וכו... הקטע שאני לא מוכנה לקחת את הסיכון הזה שעוד כמה שנים יעשו מחקר שיגלה שזה כן פוגע"

ותודה שאת נותנת לי ליהנות מהספק, אצלי טפשת הריון הרבה הרבה יותר מאוחרת (הלוואי שאגיע לשם ואכתוב כאן שטויות).

מיקה 00

New member
תקשיבי אולי את עייפה

אנחנו עכשיו מדברים על האם הריון כימי נחשב להפלה... מה הקשר המשפט "כבר היינו בויכוח הזה"?! ולהביא לי לינק של הויכוח שלנו על תרופות בזמן הריון?

כי לא מעניין אותך מה ההגדרות המקובלות לגבי עניין מסויים

אלא ההגדרות שאת נותנת לעניין המסויים.

1. תרופה בטוחה לפי ה FDA - מבחינתך עשויה להיות מסוכנת בהריון.
2. הריון כימי לא נחשב כהפלה ע"י הרופאים (גם בפורום פוריות לא 'סופרים' את ההריונות הכימיים) - מבחינתך מדובר בהריון ובהפלה.
3. תחבורה ציבורית מסוכנת במהלך הריון (ונסיונות כניסה להריון) ואת נמנעת ממנה - אני מכירה המון נשים בהריון שנוסעות בתחבורה ציבורית ואף לא אחת שנמנעת מכך.
4. אני בטוחה שיש עניינים נוספים.

זכותך, יקירתי, לצייר את תמונת עולמך כרצונך.
בעיניי היא מעט קיצונית, אבל אני רק אדם אחד וממש לא אדם חשוב בעולמך.

מיקה 00

New member
מנהל מחלקת יולדות בבית חולים איכילוב פרופ' קופרמינץ מיכאל

נחשב מס' 1 בנוגע להפלות חוזרות אומר חד משמעית שהריון כימי זה הריון לכל דבר.

לגבי התרופות את צודקת אני לא סומכת במאה אחוז על ההמלצות של FDA מסיבה אחת מאוד פשוטה שרוב המחקרים של התרופות נעשים על ידי חיות מעבדה ולא על בני אדם.... זה הבדל משמעותי...

לגבי תחבורה ציבורית הבעיה היא בקרינה שיש בתחבורה ציבורית בגלל כמות האנשים ובגלל שמדובר במקום סגור ממתכת.... זה שלא שמעת זה לא אומר שזה לא קיים וזה לא אומר גם שאני טועה.... למעשה בנאדם שטיפה יבדוק את נושא הקרינה בתחבורה ציבורית יגלה שמה שאני אומרת הוא נכון... אנשים שלמדו את זה טוענים בדיוק מה שאני טוענת...

וזכותך לצייר את תמונת עולמך כרצונך...

למעלה