התייעצות לגבי 2 הריונות שנחשבים כימיים

שירהד1

Member
מנהל
אז בואי אני אגיד לך מה דעתי על קופרמינץ-

דעתי היא שמי שאכן יש לה בעיה של קרישיות יתר- רצוי וכדאי שתגיע אליו, כי הוא מומחה בתחום וזה נפלא.

מצד שני- לא יכולה לומר שיש בכלל כזה דבר "מומחה בנוגע להפלות חוזרות", ובטח לא הוא. הוא שולח לכל הבדיקות האפשריות, ועושה את כל הסט (כפי ששלח אותי הרופא שלי, בזמנו), ואם הכל יוצא תקין- אין לו מה לומר- חוץ מלתת קלקסן אמפירי. זה מה שהוא נותן. זהו. אין לו תרופות פלא, ואין לו מה להציע לאישה כמוני, לדוגמא, שהיו לה הפלות מרובות, ושהבדיקות יצאו תקינות.

לכן גם לא הגעתי אליו מעולם. כי ידעתי שכל מה שיש לו להציע זה קלקסן מחורבן, שלא יעזור לי, כי כל מה שהייתי צריכה זה עובר תקין.
הייתי מטפולת אצל רופאה ורופא שעדיף שלא אכתוב מה הם חשבו על קופרמינץ בהקשר של ה"מומחיות" שלו.

לכן, כל מקרה לגופו. לא הייתי רוצה שתכניסי לעצמך לראש אמירות ומחשבות לא נכונות לגבי כניסתך לעולם הנוראי הזה של הפלות חוזרות.
אבל אם את כל כך מחשיבה אותו- בבקשה- קבעי אליו תור, ושהוא יהיה הרופא שלך.
חייבים להיות מטופלים אצל מישהו שאנחנו מתחברים אליו ולגישה הרפואית שלו.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

מיקה 00

New member
יכול להיות שאת צודקת לגבי קופרמינץ

אין לי מושג לא מכירה אותו ולא מעוניינת גם שיהיה לי צורך להכיר... אני הבאתי אותו בתור דוגמה לכך שאין אריות רשמה שאני לא מקבלת הגדרות מסויימות שנקבעו ואני באתי להראות שזה ממש לא מדוייק....שיש מחלקות בנושא הזה וזה לא משהו מוגדר כפי שהיא הציגה... עוד נושא שגם יש בו מחלקות זה אחרי כמה זמן לאחר הפלה ניתן להמשיך לנסות להכנס להריון.. גם פה ראיתי מחלוקות בין רופאים.. חלק אומרים שאין צורך לחכות חלק אומרים צריך מחזור אחד וחלק עדין באסכולה הישנה שאומרים 3 חודשים... דרך אגב ממה שאני הבנתי כן יש 2 רופאים שמחשיבים אותם (לפחות ברשת) כהמומחים להפלות חוזרות וזה הקופרמינץ ועוד אחד בשם כראפ משהו כזה....
בכל מקרה לא נסעתי אתמול להמטולוג דחיתי את התור לחודש יוני בתקווה שלא אצטרך....

שירהד1

Member
מנהל
לא כדאי שאכתוב פה מה שאני חושבת על כארפ-

בכל מקרה- לא מומחה ולא נעליים.
הוא רופא שנותן את כל הבדיקות האפשריות (וטוב שכך), קורא אותן, ואומר לקחת פרגניל ולעשות איזה עירוי דם עולה הון תועפות ועוזר כמו כוסות רוח למת.
אה...והמחירים שלו בשירות הפרטי מטורפים, ואשתו/מזכירתו- עוד יותר.

באמת שעדיף שלא אפרט מעבר לזה.

שירה דוד
09-7749028

מיקה 00

New member
זה גם לא הגיוני מה שרשמת בעיני לפי מה שאת אומרת

הריון מתוך הפרייה חוץ גופית לעולם לא יוליד הריון כימי?!

צודקת, הפריה יכולה להוביל להריון כימי- מזעיקה את shira לעזרה

אוף, חבל שלא למדתי ביולוגיה, shira - תעזרי לי להסביר את ההבדלים. כי לא כל החזרה של ביצית מופרית מניבה בטא חיובית.

מיקה 00

New member
מבחינתי כל זרע וביצית שנקשרו וראו אח"כ סממן של בטא

ולאחר מכן זה נפל זאת הפלה.

לגבי ההיסטוריה המיילדותית ברור שאסביר ...זה בהחלט שונה בין הפלה לפני דופק או אחרי דופק וכיוצא....

Shirleybh

New member
נכנסתי להגיב

כן כל כימי זה הפלה . נקודה. על תקשיבי למי שלא הכי מבין כי או שאין לו (רופא/ה) נסיון בעולם ההריונות/פוריות/הפלות וכו.. או שאין לי נסיון כלל. אני אחרי 2 הפלות עשיתי בדיקת קרשתיות מקיפה של הכל (זה בא ממני הבקשה של הבדיקה)זה לא היה כימי וגם לא היה קשר בין ההפלות פשוט רציתי שקט נפשי. לא היה בא לי עוד הפתעות. זכותך לבקש בדיקות כי הם גם ככה בתשלום. וכמו שאמרת הכל ענין של מימון הקופה והקמצנות שלהם. אני בכללית ופניתי לרופאת משפחה וביקשתי הפניות היא איפלו לא התווכה איתי והוציאה לי ..אין לי מושג איזה קופה את זה מה שקרה אצלי . ברוך השם הכל תקין אצלי... אבל עם אני יצטרך לעשות שוב תבדיקות לשקט נפשי אני יעשה. ושאצלי היה כימי ברמה של בטא 148 ואחרכך 87 בירידה היו לי גושי דם ולא יכלתי לקום מהמיטה מהכאבי הפלה הטבעית. אני באמת לא מבינה איך אנשים רוצים שנתיחס לענין ההריון הכמי לענין של שום דבר? אוויר?? באמת אני שואלת גם את מי שמגיבה פה לפוסט! עזבו שהריון כימי בזמן טיפולי פוריות קשה פי מיליון כי כל החודש מזריקים לבטן מיליון זריקות מחכים להריון המיוחל שיגיע ועד שהוא מגיע הוא נופל.. או שבעצם נעלם?! מתאדה?! או שרק מעל שבוע 7 זה נחשב אצלכן הפלה???? די לשחק אותה רופאות איפה שאתן לא! יש לך עוד שאלות בכיף .. מקווה שזאת פעם אחרונה שתיהיה לך הפלה ותחבקי ילד בריא בעה!

מיקה 00

New member
אני ממש שמחה שהגבת כי זה כבר פעם 2 שאני רושמת פה פוסט

ואני קצת מופתעת מהתגובות לאור העובדה שזה אמור להיות פורום תומך... נראה שיש פה תמיכה רק שזה מסתדר עם אותו קו מחשבה של אותן בנות... אף על פי שכמו שאמרת אותן בנות הן לא רופאות או פסיכולוגיות

שירהד1

Member
מנהל
מיקה 00- האם הלכת בסוף להמטולוג היום או לא?

ואם הלכת- מה הוא אמר?

ואף אחת לא מתיימרת להיות לא פסיכולוגית ולא רופאה. אני הראשונה ששולחת תמיד לטיפול רגשי-תמיכתי וגם המלצתי לך למצוא רופא שאת מתחברת לגישה שלו.
כולן פה מגיבות לפי ניסיונן האישי, מהידע שצברו בנושא כזה או אחר, וכן מתובנות חייהן בכלל.
לא חובה כמובן לקבל או להסכים עם הדברים של מי מהכותבות.
אבל גם לא לעניין, לדעתי, לכתוב תגובות כועסות עליי או על הנשים פה, אם התגובות שלנו אינן מוצאות חן בעינייך (בפוסט הקודם ענית לי בחוצפה בלתי רגילה והתאפקתי לא להגיב בעוצמה יתירה).

מבקשת ממך ומשאר המשתתפות לשמור על דיון מכבד.

שירה דוד
09-7749028

מיקה 00

New member
זכותי להביע את דעתי

גם אם זה לא נראה לך...וכן את לא פסיכולוגית ולא רופאה ועדין כמעט בכל הודעה שלך אלי את מזכירה כמה את ממליצה לי ללכת לטיפול ....כאילו לא מספיק להגיד פעם 1... לי אין בעיה להקשיב לדעות שונות משלי זאת הסיבה שתמיד בפוסטים שלי אני מבקשת את דעותיהן של הנשים פה ... אבל יש בפורום קטע כזה שקרה לי גם איתך בעבר והיום גם עם אין אריות שיש לכן שפה מאוד מתנשאת וזה בעיני החוצפה האמיתית (אין לי מושג על איזה חוצפה מצידי דיברת את מוזמנת להזכיר לי )

שירהד1

Member
מנהל
נכון- בגלל שהפורום אינו תחליף לטיפול, אני כותבת המלצותיי...

אם את רואה את זה בתור התנשאות- אז את טועה טעות חמורה.
וגם אני הייתי מטופלת בזמנו. זו לא בושה, אלא עוצמה.

שירה דוד
מנהלת פורום אובדן הריון והריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

מיקה 00

New member
ממש לא חושבת שבושה גם ציינתי שבעצמי הייתי בטיפול

אבל אני פותחת פה פוסטים עם שאלות קונקרטיות... פעם אחת שאלתי האם יש פה בנות שהתמודדו עם מצבים רפואים ובעקבות כך דחו כניסה להריונות ועכשיו שאלתי לגבי בדיקות לאחר הריונות כימיים... נכון נידבתי מעצמי את היותי סובלת מחרדת בריאות אבל בגדול לא שפכתי פה מצב נפשי קשה וביקשתי עזרה והמלצות.. כולה רציתי תשובות לשאלותי בלבד... מפה זה גלש שכל הודעה שלך את מציינת את זה שאת ממליצה על טיפול בשבילי.... וזה בין היתר עוד דברים שרשמת לי כמו איך שאת לא מבינה איך אני אמורה לגדל תינוק אם אין לי כסף לטיפול...אם תיקחי עכשיו 10 נשים שיש להן בעיה נפשית כזו או אחרת אני מבטיחה לך שלפחות חצי מהם יגידו שאין להם יכולת להוציא עכשיו 1200 ש"ח במינימום כל חודש בשביל פסיכולוג... וזה אף על פי שיש להם ילדים... אבל באמת שאין צורך לחזור אחורה... אבל הייתי שמחה עם בנות הפורום לא יגידו שיש לי מחלה לא יגידו לי כל הזמן ללכת לטיפול ולא יגידו לי שלא עברתי הפלה....בכל מקרה אין לי כוונה לריב עם אף אחת מכן אך למרות זאת אני מוצאת את עצמי כל פעם נדהמת מחדש וזה מאבד בשבילי את המטרה של הפורום ולכן יש לי רק לאחל לכולן כל טוב והריונות בריאים ושלמים לכולם

צר לי שנפגעת מהתגובות

לפני 4 חודשים הגעתי למיון עם דימום בשבוע מוקדם. הרופאה עברה איתי על ההיסטוריה המיילדותית שלי.
כשהגענו להריון ה-3, אמרתי לה שעברתי לידה שקטה בשבוע 21. היא קפצה מיד ואמרה שזו לא לידה שקטה ושהיא מקווה שלעולם לא אעבור לידה שקטה. עבור אותה רופאה עברתי TOP - Termination Of Pregnancy ובעברית: הפסקת הריון יזומה.
אני מבינה את דבריה אבל בחוויה שלי ובהגדרה שלי (עדיין וככל הנראה לתמיד), עברתי לידה שקטה. כולל צירי פתיחה של כמעט 48 שעות, כולל צירי לחץ ועוד כל מיני דברים שעברתי גם בלידה השמחה שלי.
האם אני אמורה להיפגע מההגדרה שלה? יכול להיות.
האם נפגעתי מההגדרה שלה? לא. בהתחלה התעצבנתי, אבל עבר לי מהר והסכמתי איתה שאני באמת לא רוצה לעבור לידה שקטה הארדקור, כזו של חודש תשיעי כמו שעברו חברות בפורום הזה ובפורום השני.
אז הרופאה ואני נותרנו חלוקות בדעותינו לגבי ההגדרה של מה שעברתי, וזה בסדר.

השאלה המאתגרת שלי אלייך נועדה לזקק את ההגדרה שלך. בהודעה שאליה הגבתי כתבת "הרי זרע וביצית נקשרו ביחד". קיוויתי שאת לא מגדירה כהפלה החזרת עובר שלא נקלט, ולכן הצגתי לך חוויה אמיתית שלי: לפני שנה פחות יום קיבלתי את הבטא השלילית של אותה החזרה. ואכן לפחות בעניין הזה אנחנו מסכימות, מה שעברתי לא היה הפלה, למרות שמרגע ההחזרה ועד הבטא הרגשתי כאילו אני בהריון.

אני לא מתיימרת להיות רופאה ולהגדיר עבורך מה עברת, זה בינך לבין הרופאים שמטפלים בך.
אני לא מתיימרת לדעת מה נכון עבורך.
אני יודעת שמאוד קשה לי לקרוא את ההודעות שלך, כי אני חושבת שהמחלה שלך פוגעת באיכות החיים שלך. כשאני קוראת את מה שאת כותבת, אני נזכרת במחשבות שלי בתקופות שבהן הייתי בדכאון, הרבה לפני האובדנים. המחשבות שלי היו שונות לחלוטין מהמחשבות שלך (מחלות שונות = מחשבות שונות), אבל אני זוכרת כמה קשה לראות מחוץ למחלה.
אני לא כותבת לך מתוך מטרה לפגוע וגם לא מתוך מטרה לשנות אותך, אני כותבת מתוך תקווה שאולי תצליחי לראות מעבר למחלה, כי אני יודעת שמעבר למחלה יש חיים טובים יותר.
אני לא מכירה אותך ואת לא מכירה אותי, ובכל זאת אני רוצה בטובתך ובטובתם של ילדייך העתידיים.

מיקה 00

New member
תתפלאי אבל ממש לא התכוונתי אליך

לא הרגשתי שום בעיה בדיבור ביננו והבנתי לאן את חותרת עם הקטע של ההריון ... זה בכלל לא קשור לחוויה או תחושה או דעה ....הרי הייתי בהריון ( או שגם את זה דמיינתי אני וכל הרופאים במחלקת מיון שטיפלו בי )ולטענתך לא עברתי בהפלה אז אפשר להבין מה קרה בגוף שלי ? תני לי הגדרה אחרת אולי אשתכנע... ואני פשוט קצת נדהמת מהיכולת שלך להגיד לי שיש לי מחלה....טוב לדעת.... אז רק אדייק ואסביר שאין לי שום מחלה ...יש לי כולה חרדת בריאותית...הניפוח שלך קצת מצחיק אותי... מצטערת שעברת דיכאון וההודעות שלי עושות לך רע אנסה לרשום פחות...

שירהד1

Member
מנהל
תגובה ל-shirleybh-

אף אחת פה לא מתיימרת להיות רופאה. יש הגדרות רפואיות, שלפעמים גם הן לא מוחלטות. יש תחומים אפורים, ויש כל מיני גישות ברפואה.
יכולה לספר לך שאני כן החשבתי את ההריון הכימי היחיד שהיה לי כסוג של הפלה, כי הוא היה ברצף נוראי של הפלות. יחד עם זאת, בבית החולים, כאשר שאלו אותי לפני גרידות לגבי ההסטוריה המיילדותית שלי, לא החשיבו את ההריון הכימי כהפלה.

תשימי שני רופאים מהתחום ביחד באותו החדר, ותראי ניצוצות עפים באויר, כי רוב הסיכויים שהם לא יסכימו ביניהם על ההגדרה, כמו גם על צורך לעשות דיקור מי שפיר כאשר כל שאר הבדיקות תקינות, כמו על הסוגיה האם לתת תמיד קלקסן אמפירי במקרים של הפלות חוזרות (גם במקרים בהם הבדיקות תקינות), וכמו על עוד מליון סוגיות.

כך שזה בכלל לא הגדרות ש"אנחנו" מגדירות, אלא הגדרות לא ברורות של הרפואה. נא לא לכעוס עלינו כל כך. לכל אחת שענתה פה יש רצון לסייע ולעזור.
אולי לא תמיד אנחנו מצליחות, אבל אנחנו לפחות מנסות, וגם זה משהו.

שירה דוד
09-7749028

Shirleybh

New member
שירה

התגובה שלי לא הייתה מופנת אלייך באמת שלא. למי שרשם את מה שנוגד את הנכון . ומי שלא יודעת שלא תענה ותיהיה חכמה כי בשביל מישהי האחרת התשובה שלה ממש חשובה. יש בחורות כמוני לדוגמא שכל הריון שהיה להן עם היה שק או לא שק עם היה דופק או לא דופק זה הריון. פשוט . הריון . ברגע שיש בטא נוצר חיים וברגע שהיא נעלמת ככה התקווה והאושר נעלם. במיוחד למטופלת ivf. אז לפני שרושמים עובדות לא נכונות שיבדקו לעומק. זה הכל. והכל ברוח טובה באמת..

אני שמחתי לחסוך מעצמי אבל

היה לי נוח, נפשית וגופנית, לומר לעצמי שזה בכלל לא היה הריון ולהמשיך הלאה. דרכי כמובן לא מחייבת אף אחת אחרת, ואני האחרונה - באמת האחרונה - שתנסה לכמת כאב או לדרג אובדן. כתבתי על כף כמה וכמה פוסטים הפורום אובדן. ואני חושבת שאולי כדאי גם לך וגם למיקה לפתוח שם הודעה. אני מתנצלת אם דבריי נשמעו בזלזול בכאב - זו לא היתה מטרתי חלילה. כוונתי היא תמיד לעזור. מיקה כבר היתה פה ומתלבטת, ואני דואגת לה שתעמיס על עצמה הררי בדיקות, המתנה ארוכה לתשובות, בדיקות נוספות ועוד - ובסופו של דבר, בסופו של דבר..... הרי אין וודאות. הרי כל מי שכאן איבדה הריון / הריונות. נבדקה, עקבה, שמרה, קיוותה ו..... זה קרה בכל זאת. אין וודאות בחיים. ואין וודאות בעולם הילודה. גם אחרי שעושים את כל הבדיקות.

מיקה 00

New member
לגבי לרשום הודעה בפורום אובדן הריון

יש סיבה שבחרתי להגיע לפורום הזה מכל ה4 שרצים פה בתפוז... לקראת הריון כבר לא מדבר אלי כי הרוב שם זה בנות שרק מנסות ומקוות לבדיקה חיובית ואני כבר לא מחכה לבדיקה חיובית אני מחכה לשק ..לדופק... פורום הריון ולידה אני לא שם כרגע.... פורום אובדן הריון עושה לי רע לא יודעת איך בנות מסוגלות להכנס לשם... ובחרתי להיות פה כי זה עשה לי נעים בראש להיות במעגל ולהתכתב עם בנות שיש ברחמן חיים .. זה הרגיש לי פורום עם חיים....
לגבי זה שהיה לך נוח... אני לא יודעת אם יש לך עוד ילדים אבל לי אין כרגע ובעיני אף על פי ההריונות הכימיים זה עשה לי טוב לדעת שהצלחתי להכנס להריון בקלות וממש לא רציתי להגיד לעצמי שזה בכלל לא היה הריון במיוחד כי גם אני לא חושבת ככה מבחינה אוביקטיבית...
אני מאמינה לך שכוונתך הייתה לא לפגוע והייתי הרבה יותר מעריכה את זה שהיית אומרת לי שעדיף שלא אעמיס על עצמי בדיקות כי זה לא עושה טוב... אל תשכחי זה פורום ואין פה סאונד של המילים הכתובות...שאת רושמת "יקירתי זכותך לצייר את תמונת עולמך כרצונך" יש בזה משהו מבטל או מתנשא.... כאילו אני מדמיינת או הוזה... זה הכל...

רונית 294

New member
לי היה כימי אחד. ההריון הראשון שלי.

הרופאים לא מחשיבים אותו לא כהריון ולא כהפלה. והאמת שגם אני לא. אומנם זרע וביצית נקשרו אבל זה לא התקדם לשום מקום. תמיד כשאני מספרת עליו אז ממש מתעלמים. אבל אני חושבת שאם יהיו לך עוד כאלה אז כן שווה לבדוק דווקא. לפעמים צריך רק תמיכה או משהו מרגע הביוץ. אני נקלטתי ככה הפעם.

למעלה